Microsoft saattaa lainata Sonyn ideoita tulevaan Xbox Series X/S -ohjainmalliinsa.

Xbox Series X/S:n yhteydessä julkaistu ohjain luottaa hyvin pitkälti Xbox Onesta tuttuun malliin. Sony taas toi PS5:n DualSense-ohjaimeen pari isoa uudistusta tarkempaa haptista palautetta tarjoavien tärinämoottorien sekä pelitilanteen perusteella mukautuvien liipasinpainikkeiden kautta. Nyt Xbox-pomo Phil Spencer kertoo tuoreessa haastattelussa yhtiön harkitsevan DualSensen uudistusten tuomista myös Xbox-ohjaimiinsa.

– Mielestäni Sony on tehnyt hyvää työtä ohjaimellaan, Spencer kommentoi DualSense-ohjainta. 

Spencer ei toistaiseksi kertonut tarkempia tietoja Microsoftin suunnitelmista uuden Xbox-ohjaimen varalle. Yhtiö on jo aikaisemmin ilmaissut mielenkiintoa DualSense-ohjaimen suuntaan. Microsoft kartoitti vuodenvaihteen tienoilla Xbox Series X/S -konsolien ostajille lähetetyssä kyselyssä pelaajien kiinnostusta DualSense-toimintojen tuomisesta myös Xbox-ohjaimiin.

Spencerin mukaan muita lisälaitteita ei sen sijaan kannata odottaa Xbox Series X/S:lle ainakaan lähitulevaisuudessa. Hänen mukaansa esimerkiksi Xboxiin liitettävälle virtuaalitodellisuuslaitteistolle ei ole tarvetta, vaan Microsoft pyrkii tarkastelemaan miten se voisi tuoda sisältöään muiden valmistajien VR-laitteisiin.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa