Joukko Xbox One -konsoleita lipsahti jo pelaajien käsiin

Järjestelmävirheen johdosta pieni lauma Xbox One -konsoleita on lähtenyt jo liikkeelle kuluttajille asti. Microsoft rajoittaa kuitenkin laitteiden käyttöä toviksi.

10.11.2013 10:56

Xbox One on saamassa virallisesti julkaisunsa ensimmäisissä maissa marraskuun 22. päivä, mutta jo nyt muutama konsoli on karannut kuluttajien käsiin.

Yhdysvaltalainen kauppaketju Target on vahvistanut olevansa lipsahduksen takana. Targetin mukaan tapahtuman aiheutti tilausten lähettämiseen sidoksissa oleva järjestelmävirhe, joka on ilmeisesti kuitenkin vaikuttanut vain pieneen määrään konsoleita.

Vastatoimena Microsoft on ilmoittanut rajoittavansa aikaisten konsolisaajien Xbox One -käyttöä sopimus- ja viimeistely-yksityiskohtiin vedoten. Eräs yhdysvaltalaispelaaja onkin jo kertonut saaneensa väliaikaisen porttikiellon Xbox Onen nettipuolelle. Myös hänen tekemä konsolia esittelevä YouTube-video on joutunut poistetuksi.

Xbox-edustaja Larry ”Major Nelson” Hryb on tarjonnut pelaajalle pientä hyvitystä tapahtuneesta kutsumalla tämän ainakin Xbox Onen julkaisutapahtumaan.

Suomeen Xbox One saadaan virallisesti joskus ensi vuoden alussa 529 euron suositushinnalla varustettuna.

Lähde: Major Nelson, @Moonlightswami (Twitter), Kotaku

Lisää luettavaa