Xbox One -konsolien tuotanto päättyi kaikessa hiljaisuudessaan – PS4 porskuttaa ainakin vielä tämän vuoden / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox One -konsolien tuotanto päättyi kaikessa hiljaisuudessaan – PS4 porskuttaa ainakin vielä tämän vuoden

13.01.2022 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Xbox One, Microsoft, Sony, PS4, PlayStation 4,

Microsoft on laittanut lopun Xbox One -konsolin tuotannoille.

Yhtiö on vahvistanut The Verge -julkaisulle, että se on päättänyt tuotannon itse asiassa jo vuoden 2020 lopulla keskittyäkseen Xbox Seriesin valmistamiseen.

Tieto nousi esiin hieman sen jälkeen, kun Sony ilmoitti jatkavansa tänäkin vuonna PlayStation 4:n valmistamista noin miljoonalla kappaleella. Sonylta kerrotaan, että tuotannolla on määrä varmistaa PlayStation-konsoleiden saatavuus myös lähitulevaisuudessa PlayStation 5:n kysynnän varjostessa yhä tarjolla olevien yksiköiden määrää.

Alkujaan Xbox One sai julkaisunsa osassa maailmaa marraskuussa 2013, joskin Suomeen se saapui vasta vuoden 2014 syyskuussa. Tehokkaampi Xbox One X -malli saatiin vuonna 2017.

Lähde: The Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Xbox One jäi kyllä yhdeksi historian hajuttomimmista ja mauttomimmista konsoleista.

Käyttäjän Corso kuva
Corso
Lainaus Megaman

Xbox One jäi kyllä yhdeksi historian hajuttomimmista ja mauttomimmista konsoleista.

Alku oli erittäin ryssitty (TV TV, Kinect, uhittelu always onlinella ja käytettyjen pelien DRM:llä) mutta kyllä Microsoft paransi sukupolven loppua kohden kuin sika juoksuaan. Laajahko taaksepäinyhteensopivuus (olkoonkin, että ei ole natiivina) on ainakin itselle ollut todella käytetty ominaisuus. Multiplattarina Xbox One on ihan pätevä ja pelit halpoja.

Xbox One X:n ja digitaalisen Xbox One S:n tuotantohan lopetettiin jo aiemmin. Oma levyasemallinen Xbox One S on valmistettu heinäkuussa 2020, joten melko viimeisiä mohikaaneja kappaleeni on.

Ainoana huolestuttavana kritiikin aiheena on se, että talon omista viime aikojen julkaisuista Halo Infiniten ja Forza Horizon 5:n fyysiset versiot eivät sisällä koko peliä itse levyllä. Kyseisillä julkaisuilla voi heittää vesilintua hamassa tulevaisuudessa, jos/kun palvelimet suljetaan. Todennäköisesti Microsoftin tarkoitus on ajaa ihmisiä Game Passin pariin ja muutenkin digitaaliseen tulevaisuuteen.

Nostoja