Xbox One -peliohjainten muokattavuus paranee lähitulevaisuudessa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox One -peliohjainten muokattavuus paranee lähitulevaisuudessa

5.10.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Mahdollisuus muokata peliohjaimiensa nappien toiminnallisuuksia järjestelmätasolla asti on tekemässä tuloaan Xbox Onelle. Jo ennalta ominaisuutta on omalla tavallaan tukenut Xbox Onen uusi Elite-peliohjain, mutta Microsoftin Mike Ybarran mukaan toimenpide onnistuu pian myös kaikilla ohjaimilla.

Minkäänlaista tarkkaa ajankohtaa Ybarra ei vielä ole vahvistanut ominaisuudelle. Seuraava suuri päivitys Xbox Onelle saadaan marraskuussa, jolloin koko konsolin käyttöliittymää laitetaan muun muassa heittämällä uusiksi.  Välttämättä ihan vielä tuolloin uutta nappitoimintoa ei kannata konsolille odottaa.

Vastaavanlainen ominaisuus saatiin PlayStation 4:lle aiemmin tänä vuonna.

Lähde: NeoGAF

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän AxsFin kuva
AxsFin

Toivottavasti tulee käyrät tikuillekkin, viimeisin esimerkki Siegen beta jossa deadzone säädöt puutteelliset. Ja pCARS joka kaipaa kipeestä jotain fixiä pelin omien valikoiden ollessa ihan liian hitaita säätämiseen. Napit saanu jo aika vakio layoutin peleissä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mistä lähtien ylipäätänsä nappien asettelusta tuli ylenkatsottu ominaisuus peleissä? Juuri pelasin tuossa ekan pleikkarin ekaa Gran Turismoa ja sain laittaa napit miten haluan ja vielä manuaalivaihteet, kumpikin loistaa poissaolollaan uudesta Need For Speedistä, ainakin Betasta.

Jos esim. tämän avulla saan uudessa Need For Speedissä kaasun ja jarrun oikeaan tattiin liipasimien sijaan, niin tämä lisää Xbox Onen houkuttelevuutta huomattavasti.

Hetkinen! "Vastaavanlainen ominaisuus saatiin PlayStation 4:lle aiemmin tänä vuonna." Onko minulta mennyt jotain ohi?

Editoidaas vielä. Joo tsekkasin ton PS4:n näppäinasettelu jutun, ei sillä pysty tekeen sitä mitä haluan. Urpoilua kehittäjien osalta, että ei voi asetella nappeja.

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi
Lainaus käyttäjältä snaketus

Mistä lähtien ylipäätänsä nappien asettelusta tuli ylenkatsottu ominaisuus peleissä?

Jossain on joku kauppasegmentti-idiootti, joka "tietää", että pelaajat hämääntyvät, jos heille antaa liikaa vaihtoehtoja. Valinnanvapauden ohjelmointi ei ohjelmoijan näkökulmasta tosin aina ole triviaalia, vaan voi rikkoa niin monta muuta juttua, että kehittäjä itkee verta kun joudutaan aina uudestaan testikierrokselle jonkin pikkunippelin takia - ei välttämättä kannata antaa pelaajalle vaihtoehtoja, jos vaakakupissa tulee sitten myös rikkinäinen peli.
Mutta pelaajana minäkin tietysti minäkin vaadin, että voin säätää kaikkea mahdollista ruudunkirkkaudesta ja kontrastista tekstityksen laajuuteen ja nappien makroihin, vaikka sitten jälkipäivityksenä.