Xbox One säästää paukkuja Kinectin ja taustasovellusten tähden

Xbox Onen oman grafiikkapiirin resursseista kymmenisen prosenttia on varattu aluksi taustasovelluksille ja Kinectille. Microsoft on kuitenkin hiomassa rajausta ajan kanssa.

3.10.2013 21:17

Xbox One on alustavasti rajaamassa kymmenen prosenttia grafiikkapiirinsä resursseista Kinectille ja sovellusten taustakäytölle, Eurogamer-sivuston teknologiatiimi Digital Foundry raportoi.

Tieto on saatu irti Microsoftin Xbox-arkkitehti Andrew Goossenilta. Miehen mukaan järjestelmän erillisen työtaakan ja pelien pyörittämisen selvempi erottaminen konsolissa auttaa varsinkin yksinkertaistamaan pelien kehitystä Xboxilla.

Tällaisessa kuosissa järjestelmän toimintaa ei ole kuitenkaan tarkoitus pitää koko Xbox Onen elinkaaren ajan. Microsoftilla on nimittäin takataskussaan ideoita hioa rajoitetta joustavampaan kuosiin.

– Tulevaisuudessa olemme aikeissa tarjota kehittäjille enemmän vaihtoehtoja päästä käsiksi grafiikkapiirin varattuihin resursseihin ylläpitämällä samalla järjestelmän täyttä toimintaa, Goossen selitti Digital Foundrylle.

Yksityiskohtaisen raportin Xbox Onen grafiikkapiirin toiminnasta ja tavasta, jolla Microsoft sitä hyödyntää, löytää Eurogamerin sivuilta. Puolestaan enemmän uudesta Kinectista kiinnostuneille Microsoft tarjosi hiljattain kaksi kappaletta esittelyvideoita liikkeentunnistuskameran toiminnasta, jotka voi kurkata ohesta.

Lisää luettavaa