Xbox One vihdoin Pohjolaan – suomalaiset mukana vahvistamassa konsolia / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox One vihdoin Pohjolaan – suomalaiset mukana vahvistamassa konsolia

4.09.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Noin kymmenen ylimääräistä kuukautta siihen ehti kulua, mutta Xbox Onen matka Suomeen ja muihin Pohjoismaihin asti saa varsinaisen päätöksensä vihdoin tämän viikon perjantaina. Konsolin virallisen julkaisun kunniaksi Microsoft järjestikin keskiviikkona Helsingin kulttuuri- ja monitoimitalo Nosturissa lanseeraustapahtuman, jonka yhteydessä se väläytteli hieman varsinkin konsolin sinivalkoista tulevaisuutta.

Näyttävästi tapahtumassa oli esillä erityisesti espoolainen pelistudio Remedy. Studio oli paikalla esittelemässä tapahtumaan kutsutulle yleisölle Quantum Break -pelinsä Gamescom-demoa. Näytetystä demosta ensimmäinen puolisko koostui jo aiemmin julkisesti nähdystä toiminnallisesti pelikuvasta, kun taas toinen puolisko asetti pelin sankarin sekä loikkimaan että räiskimään keskelle ajan pysäyttämää romahtamassa olevaa siltaa. Pitkin demoa pelin tarjoama toiminta kokikin näin ollen tyylillisesti paikoin varsin erikoisiakin muutoksia.

– On mahtavaa olla mukana luomassa näin isoa viihdekokemusta. Edellinen hittipelimme Alan Wake tehtiin yksinoikeudella Xboxin kanssa ja on hienoa tehdä taas yhteistyötä. Quantum Break tarjoaa ihmisille täysin uudenlaisia viihteen kokemuksia, Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne kommentoi Quantum Breakin luomista.

Lanseeraustapahtuman yhteydessä Microsoft julkisti yhteistyössä MTV:n kanssa myös Xbox Onen ensimmäisen suomalaisen viihdesovelluksen. Kyseessä on elokuvien ja televisiohjelmien suoratoistopalvelu Filmnet, jonka on määrä saapua tarjoamaan Xbox One -omistajille vaihtoehto Netflixille vielä lähitulevaisuuden aikana.

– Pelikonsolit muovautuvat perinteisen pelaamisen ohella yhä enemmän kodin viihdekeskuksiksi, joiden kautta erilaisista sisällöistä on helppo nauttia. Uskomme Xbox Onen visioon ja halusimme ehdottomasti olla ensimmäisenä mukana, kun uusia sovelluksia ja päätelaitteita lähdettiin suunnittelemaan, kertoo MTV:llä tuotepäällikkönä toimiva Jussi Lipponen.

Pitkin syksyä Microsoft on aikeissa pitää Xbox Onen suomalaisten huulilla jatkamalla varsinkin sen elokuussa startannutta Xbox One -rekkakiertuetta. Perjantaina 5. syyskuuta Microsoft on lisäksi järjestämässä myös ilmaiskonsertin Helsingissä Kampin Narinkkatorilla alkaen kello 17.00. Lisätietoja siitä voi lukaista tapahtuman Facebook-sivuilta.

Xbox One -asiaa löydät myös perjantaina kauppoihin saapuvasta syyskuun Pelaaja-lehdestä. Tarjolla on sekä arvosteluita useista konsolin yksinoikeuksista kuin myös esimerkiksi yksityiskohtainen Quantum Break -ennakko edellä kuvatusta demosta.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Saa nähdä miten myy. PS4:llä on jo iso etumatka.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea
Lainaus käyttäjältä Galactus

Saa nähdä miten myy. PS4:llä on jo iso etumatka.

Ei myy.

Käyttäjän jmetsara kuva
jmetsara

Xbonessa on potentiaalia kunnolliseksi mediatoistimeksi ja on hyvä, jos siihen puoleen panostetaan. Toi Filmnet on aika kallis sisältömäärään nähden. Itse toivoisin, että Ylen areena ja maikkarin nettipalvelut tulisi koneelle, nyt laitteen Explorer ei suostu niitä toistamaan.

Käyttäjän DraveN kuva
DraveN

Hinta oli jossain vaiheessa suuri puheenaihe.. itse käyn hakemassa gigantista 429€ + fifa 15 & forza 3 kyytipojaks.. joo ei ole kinectiä, se ei omatuntoa jää kaivelemaan.

Käyttäjän Krademuzy kuva
Krademuzy

"Forza 3" :D

Itse en vielä tiedä kumman konsolin hankkisi. En osaa päättää. Joulun jälkeisistä alennusmyynneistä viimeistään ostan jomman kumman.

Käyttäjän Aatu kuva
Aatu

Olen omistanut saksasta tilatun mallin jonkin aikaa ja pakko todeta, että ihan pätevä laitos tämä xbone.

Käyttäjän Ravenwood kuva
Ravenwood

Jos Microsoft olisi julkaissut konsolinsa täällä samaan aikaan kuin Sony PS4:n niin luultavasti olisin XOnen hommannut. Nyt kuitenkin Sony kerkes ensin ja hyvä niin. Enempi pleikkarille on mielenkiintoisia yksinoikeuksia kuin boksille.

Käyttäjän jepsfrost kuva
jepsfrost

DraveN hae ennemmin Expertiltä ja säästä 30€ ;) http://www.expert.fi/Tuotteet/Kuva/Pelaaminen/Pelikonsolit/Xbox-One-Basic-Pre-Order-Edition?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=lavamyynti

Käyttäjän Daeku1 kuva
Daeku1

Paikallisessa expertissä lähtisi hintaan 399€. Kumpaakaa uuden sukupolven laitetta en omista, mutta jossain välissä pakko hommata, kun pc:llä pelaaminen ei innosta. Yksinoikeuksien puolesta ps4 vetää puoleensa ja muutenkin on aina tullut pleikalla pelailtua, mutta jäänee nähtäväksi kumpaan sitä tulee roposet sijoitettua :P

Käyttäjän Celleri kuva
Celleri
Lainaus käyttäjältä chelsea

Lainaus käyttäjältä GalactusSaa nähdä miten myy. PS4:llä on jo iso etumatka.

Ei myy.

Ei todellakaan.