Xbox One vihdoin Pohjolaan – suomalaiset mukana vahvistamassa konsolia

Xbox One julkaistaan Suomessa virallisesti tällä viikolla. Microsoft pyrkiikin tavalla jos toisella varmistamaan, että pelaajat muistavat tämän.

4.9.2014 11:58

Noin kymmenen ylimääräistä kuukautta siihen ehti kulua, mutta Xbox Onen matka Suomeen ja muihin Pohjoismaihin asti saa varsinaisen päätöksensä vihdoin tämän viikon perjantaina. Konsolin virallisen julkaisun kunniaksi Microsoft järjestikin keskiviikkona Helsingin kulttuuri- ja monitoimitalo Nosturissa lanseeraustapahtuman, jonka yhteydessä se väläytteli hieman varsinkin konsolin sinivalkoista tulevaisuutta.

Näyttävästi tapahtumassa oli esillä erityisesti espoolainen pelistudio Remedy. Studio oli paikalla esittelemässä tapahtumaan kutsutulle yleisölle Quantum Break -pelinsä Gamescom-demoa. Näytetystä demosta ensimmäinen puolisko koostui jo aiemmin julkisesti nähdystä toiminnallisesti pelikuvasta, kun taas toinen puolisko asetti pelin sankarin sekä loikkimaan että räiskimään keskelle ajan pysäyttämää romahtamassa olevaa siltaa. Pitkin demoa pelin tarjoama toiminta kokikin näin ollen tyylillisesti paikoin varsin erikoisiakin muutoksia.

– On mahtavaa olla mukana luomassa näin isoa viihdekokemusta. Edellinen hittipelimme Alan Wake tehtiin yksinoikeudella Xboxin kanssa ja on hienoa tehdä taas yhteistyötä. Quantum Break tarjoaa ihmisille täysin uudenlaisia viihteen kokemuksia, Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne kommentoi Quantum Breakin luomista.

Lanseeraustapahtuman yhteydessä Microsoft julkisti yhteistyössä MTV:n kanssa myös Xbox Onen ensimmäisen suomalaisen viihdesovelluksen. Kyseessä on elokuvien ja televisiohjelmien suoratoistopalvelu Filmnet, jonka on määrä saapua tarjoamaan Xbox One -omistajille vaihtoehto Netflixille vielä lähitulevaisuuden aikana.

– Pelikonsolit muovautuvat perinteisen pelaamisen ohella yhä enemmän kodin viihdekeskuksiksi, joiden kautta erilaisista sisällöistä on helppo nauttia. Uskomme Xbox Onen visioon ja halusimme ehdottomasti olla ensimmäisenä mukana, kun uusia sovelluksia ja päätelaitteita lähdettiin suunnittelemaan, kertoo MTV:llä tuotepäällikkönä toimiva Jussi Lipponen.

Pitkin syksyä Microsoft on aikeissa pitää Xbox Onen suomalaisten huulilla jatkamalla varsinkin sen elokuussa startannutta Xbox One -rekkakiertuetta. Perjantaina 5. syyskuuta Microsoft on lisäksi järjestämässä myös ilmaiskonsertin Helsingissä Kampin Narinkkatorilla alkaen kello 17.00. Lisätietoja siitä voi lukaista tapahtuman Facebook-sivuilta.

Xbox One -asiaa löydät myös perjantaina kauppoihin saapuvasta syyskuun Pelaaja-lehdestä. Tarjolla on sekä arvosteluita useista konsolin yksinoikeuksista kuin myös esimerkiksi yksityiskohtainen Quantum Break -ennakko edellä kuvatusta demosta.

Lisää luettavaa