Xbox Onen julkaisu myöhästyy Suomessa – sittenkin vasta vuonna 2014 / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Onen julkaisu myöhästyy Suomessa – sittenkin vasta vuonna 2014

14.08.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
50

Microsoft on sittenkin aikeissa julkaista Xbox Onen Suomessa "mahdollisimman aikaisin" vuonna 2014.

Vielä viime kesäkuun E3-messuilla Microsoft kertoi, että se pyrkii saamaan uutuuskonsolinsa tulevan marraskuun aikana 21 markkina-alueelle. Nyt se on kuitenkin paljastanut, että tavoite on pudonnut peräti kahdeksalla maalla.

Suomen ohella niin Ruotsi, Tanska, Norja, Belgia, Alankomaat, Venäjä kuin Sveitsikin ovat saamassa konsolin joskus ensi vuonna. Yhtään tarkempaa ajankohtaa kyseisten alueiden julkaisuille ei ole vielä annettu.

Microsoft perustelee lykkäytymistä sillä, että eri alueita varten tehtävät toimenpiteet, kuten lokalisoinnit ja sopimusasiat, vievät aikaa. Yhtiö kehoittaakin kuluttajia olemaan kysymyksien ilmaantuessa yhteydessä jälleenmyyjiensä kanssa.

Hyvityksenä tapauksesta Microsoft lupaa ilmaista peliä heille, jotka ovat ennakkotilanneet konsolin Day One Editionin ennen tätä päivää.

Marraskuussa konsoli ollaan julkaisemassa nyt niin Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Itävallassa, Brasiliassa, Ranskassa, Saksassa, Irlannissa, Meksikossa, Espanjassa, Britanniassa ja Uudessa-Seelannissa.

Lisäys: Uutiseen laitettu maininta hyvityspelistä. Mainittakoon myös, etteivät 13 ensimmäistä aluetta ole saaneet vielä tarkkaa julkaisupäivää.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Joku Sankari kuva
Joku Sankari

Eli ei joulumarkkinoille? Omapahan on häviönsä.

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Jos saavat PS4:n täksi vuodeksi tänne niin saattaa olla aika iso virhe Microsoftilta.

Käyttäjän Tamminen kuva
Tamminen

Nyt Microsoft pani viimesen kerran peppuun, Suomi saa Surfacen tapaan omansa 6kk päästä? :D

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Jos kuuntelette oikein tarkasti, voitte kuulla tuhansien ja taas tuhansien jonnejen elämän murskaantuvan pirstaleiksi kun eivät saa tätä joululahjaksi pukinkonttiin.

Käyttäjän Tolkki91 kuva
Tolkki91

Joulu on peruttu :(

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Kuitenkin PS4 tulossa ajallaan (ainakin tämän hetken tiedon mukaan), Wii U markkinoilla ja koneet päivittyvät koko ajan. Ainoa ongelma mitä näen on kilpailun vähentyminen joka pahentaa yleistilannetta, mutta kuluttajan kannalta pitäisi olla ihan sama juttu, varsinkin jos sama meno jatkuu että 99% peleistä julkaistaan kummallekin "mainstream" konsolille ja PS4 on halvempi.

Omaan tilanteeseen ei vaikuta yhtään, koska en mene muna pystyssä ostamaan juuri julkaistua konsolia kalliilla, ilman pelejä ja jonka tulevat pelit tulee saapumaan myös jo omistamalle tietokoneelle. Itseasiassa näin parempi koska Onen ohjaimen PC ajurit luvattiin vasta ensi vuodelle!

Käyttäjän Lantatuikku kuva
Lantatuikku

Kakkamaista Xbox One -tilaajille. Onneksi on olemassa parempi konsolivaihtoehto... ;)

Käyttäjän poikavoima kuva
poikavoima

Harmillista, mutta ainakin ensi vuoden alussa on jotain odotettavaa. Yleensähän ihan alkuvuodesta ei tapahdu mitään suurta pelirintamalla.

Käyttäjän Arbiter- kuva
Arbiter-

Ei haittaa yhtää ! :)

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

No tää on kyllä aika ennalta-arvattava ja fiksukin veto. Suomi ja muut pienemmät maat ovat yhteensäkin aika pieni määrä verrattuna Jenkkeihin, Britteihin ja Saksaan. Tällä tavalla saadaan suurempi määrä konsoleita kyseisiin maihin jolloin hype on kovempaa ja ennen kaikkea voivat saada kyseisissä maissa enemmän X1:stä kaupaksi kuin Sony PS4:sta. Se PR arvo on huima kun saadaan heti alusta asti Jenkeissä tai Briteissäkin otsikkoja "Xbox One number One!", tai "Xbox One outsells PS4!". Vaikka tämä olisi ihan siksi että X1:stä olisi enemmän myynnissä.

Nostoja