Xbox Onen Kinect loikkaa pc:lle ensi viikolla / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Onen Kinect loikkaa pc:lle ensi viikolla

7.07.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6
Xbox Onen Kinect loikkaa pc:lle ensi viikolla

Microsoftin Kinect-liikeohjausjärjestelmä julkaistaan uudistetussa olomuodossa pc:lle ensi viikolla.

Yhtiön kauppapaikalle ilmaantunut Kinect for Windows v2 ilmestyy 15. heinäkuuta. Windows-Kinectin kakkosversio eroaa tiettävästi Xbox One -yhteensopivasta laitteesta lähinnä etupaneelia koristavan Xbox-logon poissaololla.

Liikettä kolmiulotteisesti seuraavilla kameroilla ja ääntä tallentavilla mikrofoneilla varustettu laitteisto ei irtoa Windowsille ihan edullisesti, sillä laitteen ennakkotilaushinta on 199 Yhdysvaltain dollaria, eli hieman alle 150 euroa.

Alun perin uuden Kinectin kanssa myyntiin saapunut Xbox One -konsoli päätettiin julkaista vielä tämän vuoden puolella ilman lisälaitetta. Kinectin jättäminen pois konsolipakkauksesta laski Xbox Onen suositushintaa n. sadalla dollarilla, mikä on tuonut Xbox Onen hintavertailussa lähemmäs Sonyn kilpailevaa PS4-konsolia.

Lähde: Microsoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Ihan rehellisesti kun on Xbox Onen Kinectiin tottunut niin tulee PC:llä välillä sellasia "höh, miksen voi vaan tehdä X:ää, kun Kinectilläkin se käy niin kätevästi". Mutta vaikka hieman himottais hommata PC:llekin, mutta kyllä tollanen hinta pitää peruskuluttajan aika kaukana.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Haluaisin lähinnä tietää, mitä tällä pystyy Windowsilla tekemään. Käyttävätkö ihmiset tätä webkamerana vai onko tämä suunnattu (indie)kehittäjille? Vai pystyykö tällä ohjaamaan Windowsia ääni- ja elekomennoilla? (Haluaisin sellaisen, että kun huutaa "p*rkele!", niin tehtävienhallinta käynnistyy tai Windows reboottaa).

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Mikäs tuo tuollainen hintalappu on, mutta konsolin hinta laski vain satasella? No thanks. Ja tämä tulee varmasti maksamaan täällä enemmän kun tuon 150 eskoo. Se 89€ siihen lappuun niin voisi webkameraks ostaa.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa

Ei tuota nyt webkameraksi ole tarkoitettu, mocap työkaluna ja 3D-mallinnuksessa todella hyvä tuohon hintaan.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä JNyknn

Haluaisin lähinnä tietää, mitä tällä pystyy Windowsilla tekemään. Käyttävätkö ihmiset tätä webkamerana vai onko tämä suunnattu (indie)kehittäjille? Vai pystyykö tällä ohjaamaan Windowsia ääni- ja elekomennoilla? (Haluaisin sellaisen, että kun huutaa "p*rkele!", niin tehtävienhallinta käynnistyy tai Windows reboottaa).

Luulenpa että sama käyttö mitä ekallakin kinectillä että nörtit enemmän pelleilee sen sijaan että saataisiin oikeasti ominaisuuksia jota hyödyntää normikäytössä. Kuitenkin tietokoneella on jo käytössä erittäin tarkka hiiri, webkamera ja mikrofoni, jolla periaatteessa saataisiin tehtyä kaikki mitä nyt tuolla kinectillä tietokonepenkillä.
Olohuoneeseen liitettynä voi ollakin eri juttu, mutten usko kauheaa tukea tulevan peleissä ainakaan :\

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Itse en oikein pidä tämän tyylisestä uutisoinnista. Muropaketin vastaava uutisointi on hoidettu huomattavasti mallikkaammin ja ammattitaitoisemmin. Pieni lainaus muron tekstistä.

Lainaus

Hintaisekseen laite tarjoaa kiitettävät ominaisuudet, sillä esimerkiksi Razorfish-kehittäjä James Ashley on verrannut sensorin ominaisuuksia vastaaviksi kuin yli 6000 euron laitteistoissa.

Microsoft painottaa kyseessä olevan ohjelmistokehittäjille tarkoitettu laite. Se on tarkoitettu käytettäväksi Kinect for Windows -ohjelmistokehityspaketin (SDK) 2.0-version kanssa. Kinect for Windows v2:n mukana ei tule lainkaan ajureita tai muita ohjelmistoja.

Viime kuun loppupuolella New Yorkissa pidettiin Microsoftin sponsoroima hakkerointitapahtuma, jossa keskityttiin nimen omaan Kinect for Windows v2 -sensoriin ja Kinect for Windows SDK 2.0 -ohjelmistoon. Tapahtumaan osallistui yli 100 hakkeria ja ohjelmoijaa. Kehittäjien mielenkiinnon kohteeksi osoittautui etenkin kokeellinen near-field firmware, jonka myötä Kinect-sensori kykenee toimimaan 1-10 cm etäisyyksillä. Microsoft tulee järjestämään kuluvan kuun aikana vielä kaksi Kinect for Windows v2 -kehitykseen keskittyvää hakkerointitapahtumaa.

Nostoja