Xbox Onen myynnit laskivat lähes puoleen viime vuodesta / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Onen myynnit laskivat lähes puoleen viime vuodesta

22.07.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Microsoft on raportoinut synkkiä lukuja Xbox One -konsolien myynnistä tilivuoden 2019 viimeiseltä neljännekseltä.

Yhtiön tulosjulkistuksen mukaan peliosaston kokonaisliikevaihto laski viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta 10 prosenttia 233 miljoonaan dollariin. Pelien ja palveluiden liikevaihto laski 3 prosenttia, mutta laitemyynneissä laskua edellisvuoteen tapahtui jopa 48 prosenttia. Microsoftin mukaan myytyjen konsolien määrän lasku on seurausta konsolisukupolven lopun lähestymisestä.

Yhtiö odottaa ensi tilivuoden tuloksen laskevan hieman juuri päättyneestä tilivuodesta. Ennusteen taustalla ovat odotukset kasvavasta pelien ja palveluiden myynnistä, jonka vastapainoksi konsolien myyntilukujen odotetaan laskevan edelleen.

Microsoftin odotetaan julkaisevan seuraavan sukupolven konsolinsa ensi vuoden joulumarkkinoille.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itsellä siirtyi multiplattarit X:n myötä Onelle mutta en ihmettele että ei myy. Alunperin tehottomampi ja alussa silti kalliimpi laite, jolle on selvästi vähemmän yksinoikeuksia. Tehomallikin tuli melko myöhään ja moni on jo siinä vaiheessa voinut katsella seuraavaa sukupolvea kohti, varsinkin jos PS4 Pro on jo löytynyt.

Minulta löytyy sekä Pro että X ja kyllähän tuo jälkimmäinen on selvästi parempi jo ihan pelkän hiljaisuuden takia - saati, että laite on tehokkaampi siitä huolimatta.

Mielenkiintoista olisi tietää miten olisi käynyt, jos X olisi tullut markkinoille ennen kilpailijan tehomallia.

Käyttäjän partajeesus kuva
partajeesus

^Aika sama itsellä.
Perus onella tuli pelattua forzat, gearsit ja muut yksinoikeudet sekä skyrim ja fallout 4 paljon paremman mod tuen takia. Kaikki muu tuli ostettua pleikkarille.
One x:n ostamisen jälkeen pleikkari on se jolle ostetaan yksinoikeudet ja kaikki muu hommataan boxille.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Itsekkin käytän edelleen Sonyn konsoleita oikeastaan vain ja ainostaan niiden yksinoikeuksien pelaamiseen. Xbox One X:n ostoa tuli pitkään harkittua, mutta kyllä nyt tulee vain odoteltua sitä seuraavaa konsolisukupolvea. Ja tuo on tietenkin se suurin syy miksi Microsoftin konsolit eivät juuri tule ennen seuraava sukupolvea myymään + niiden 1st party system sellereiden puuttuminen.

Halo Infiniten nyt luulisi Scarletin julkaisupelinä olevan system seller vaikka toki peli on myös PC:lle ja vanhalle raudalle tulossa, mutta toivottavasti sieltä nyt jotain muutankin julkaisuun tulisi sen seuraavan Forzan lisäksi.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

One X:ää tuli harkittua joskus, mutta ei vain ollut mitään tarvetta kun kuitenkin 4Pro tuli ostettua. One X:n julkistuksessa VR-tukea mainostettiin, mutta eipä siitä sen jälkeen mitään kuulunut. Ensi generaatiossa jään odottelemaan kummalla tulee parempi VR-tuki, jos PS5 tukee PSVR "ykköstä" ja tuo myös parannetun visiirin, niin se todennäköisesti tulee viemään minun rahani.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Perus Onella tuli mentyä 4,5 vuotta, sitten tämän vuoden Maaliskuussa ostin uuden One X:n hintaan 369 € ja ei ole kaduttanut, onhan se huomattavasti tehokkaampi kuin perus One, ja silti hiljainen. Tärkein syy miksi X:n hommasin oli aiempi ostos, 4K-televisio. Vanhaa Onea en ole myynyt, jotenkin vain haluan senkin säilyttää. Scarlett tulee varmasti myös jossain vaiheessa hommattua mutta ei heti julkaisussa vaan hieman myöhemmin.

Nostoja