Xbox Onen ohjainprototyypeissä kosketusnäyttöjä ja hajua / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Onen ohjainprototyypeissä kosketusnäyttöjä ja hajua

19.11.2013 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
15
Xbox Onen ohjaimessa kokeiltiin hajuja

Xbox Onen ohjainprototyypeissä kokeiltiin kosketusnäyttöjä, kaiuttimia sekä hajua erittäviä toimintoja, Microsoftin edustajat ovat paljastaneet VentureBeat-julkaisun haastattelussa.

Microsoftin Xbox-osaston lisälaitteista vastaava johtaja Zulfi Alam kertoo yhtiön lähteneen suunnittelemaan ohjaimen uudistusta ennen kaikkea pelaajien ydinjoukko mielessään. Suositun Xbox 360 -ohjaimen hylkääminen ei kuitenkaan ollut täysin itsestään selvää uuden konsolin kehitystyön aikana.

-Saimme äänekkään negatiivisen reaktion, Alam kertoo saamastaan vastaanotosta ehdotettuaan ohjaimen uudistamista.

Prototyyppivaiheessa yhtiö päätyi kokeilemaan varsin erikoiselta kuulostavia ideoita. Esimerkiksi Sonyn ja Nintendon uusimpien konsolien ohjaimista tuttujen kosketuspaneelien ja kaiutinten ohella Microsoft kokeili lisätä uuden elementin Xbox Onen ohjaimeen.

-Rakensimme pieniä kapseleita, jotka sisälsivät eri tyylisiä hajuja, joita voitiin tuottaa ohjaimesta. Esimerkiksi kun kävelisit viidakon läpi, voisit haistaa kasviston, Alam toteaa.

Monet kokeiluvaiheessa kaavaillut ratkaisut päädyttiin kuitenkin hylkäämään, koska ne eivät saaneet vastakaikua testaajilta tai kehittäjiltä.

-Tutkimme ja rakensimme prototyyppejä. Monet näistä kokeellisista toiminnoista eivät olleet todella tärkeitä.

-Yhtiön filosofia ohjainta kohtaan on vastaava kuin ylipäänsä koko konsolia kohtaan: Xbox Onen ja television tulisi olla kaksi tärkeintä asiaa olohuoneessa, Alam tiivistää ohjaimen suunnittelufilosofian.

Xbox One julkaistaan Pohjois-Amerikassa ja tietyillä Euroopan alueilla perjantaina. Suomeen konsoli saapuu virallisesti vasta ensi vuoden puolella.

Lähde: VentureBeat

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Guybrush kuva
Guybrush

Haha fail. Eikö tuo idea ole jo moneen kertaan viihteen saralla testattu ja todettu kelvottomaksi. Hätä ratkaisu erottua muista, sanon mä.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake
Lainaus käyttäjältä Guybrush

Haha fail. Eikö tuo idea ole jo moneen kertaan viihteen saralla testattu ja todettu kelvottomaksi. Hätä ratkaisu erottua muista, sanon mä.

Melkoinen hätäratkaisu, kun sitä ei edes käytetty.

Uutta tuotetta kehitellessä suunnitelijat heittelevät ilmoille mitä kummallisempia ja typerämpiä ideoita, joista vain murto-osa päätyy lopulliseen tuotteeseen.

"Hyvä ettei toteutunut. En olisi sietänyt sitä paskan lemua, kun joku typerä kaverini olisi pelannut jotain Xbonen yksinoikeutta."
- Wellmax 88

Käyttäjän Flash kuva
Flash

Tuo hajukapseli ois ollu kyllä "mielenkiintonen" lisä peliohjaimeen. Ajatelkaapa sitä kuinka jonkun pelin sankari ois kävelly jossakin viemärissä jonkin tehtävän aikana. Miettikää sitä paskan hajua mikä ois tullu siitä ohjaimesta luomaan sitä paskaluolan fiilistä. Eikö oiski siistiä tuntea se haju samalla ku pelais sitä kohtaa? Ite oisin varmasti ostanu heti XO tuon 3d ominaisuuden takia mikäli se ois siihen tehty.

Käyttäjän Dremora90 kuva
Dremora90

Farming Simulator tällä prototyypillä :D

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix

Hivenen vetää kyllä överiksi tuollaset kapselihajut mutta pitäähän sitä kaikkee uutta suunnitella. Se on kyllä enemmän kuin positiivista ettei tähänkin kapulaan pitänyt änkeä mitään kosketusalustahärpäkettä.

Käyttäjän Vulpes Arctos kuva
Vulpes Arctos

Hajuja päästävä ohjain olisi aika huikea jossain Gears of Warin kaltaisessa rymistelyssä. Miettikää sitä veren ja hien hajua! Tai kun zombipelissä lahonnut raato hyppää kurkkuun kiinni... Mahdollisuudet olisivat loputtomat. :D

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Eihän tämä vaadi muuta kun oman kotiorjan sohvan alle ja antaa sille käyttöön iso kasa eri tuoksuja. Vapauttaa niitä sitten oikeaan aikaan. Voihan tämä olla epäeettistä ja tuomittavaa, mutta mitä todellinen hifisti ei tekisi nautintonsa eteen.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Mikreeni siitä tulisi. Jossain irheilupelissä olisi hien haju kammottava

Käyttäjän Vikke172 kuva
Vikke172

Nyt ei päästä nuuhkimaan autojen palaneita renkaita Forzassa ;(

Käyttäjän Bleemak kuva
Bleemak

No perhana. Halusin päästä haistelemaan paskaa ja hikeä kun pelaan pelejä. Tämän takia en osta Xbox Onea :D.

Nostoja