Xbox Onen päivitys lisäsi odotetun ominaisuuden / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox Onen päivitys lisäsi odotetun ominaisuuden

14.07.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
5

Xbox Onen viimeisin päivitys on parantanut merkittävästi konsolin demoversioiden toiminnallisuutta.

Microsoftin konsolin verkkopalvelusta on julkaisusta saakka ollut mahdollista ladata demoversioita tai kokonaisia pelejä. Uuden päivityksen myötä kehittäjät voivat kuitenkin julkaista pelin yhtenä latauksena, jolloin pelaajat voivat hankkia kokoversion demoa kokeiltuaan ilman erillistä latausta.

Ominaisuuden toivotaan kasvattavan tarjolla olevien kokeiluversioiden määrää. Microsoftin indiekehittäjille suunnatun ID@Xbox-ohjelman pomo Chris Charlan mukaan äskettäin aktivoitua ominaisuutta ei tiettävästi hyödynnä vielä yksikään peli, mutta jatkossa mahdollisuus on avoinna kaikille kehittäjille.

Charlan mukaan Microsoft suunnittelee indiepelien profiilin korottamista myös muilla tavoilla. Vaikka ensisijaisesti kaikkia pelejä pyritään kohtelemaan tasa-arvoisesti, saattavat pelaajat jatkossa päästä etsimään pelkästään indiekehittäjien julkaisemia pelikokemuksia konsoliltaan. ID@Xboxin tulevaisuus näyttääkin Charlan mielestä valoisalta.

-Kirjaimellisesti satoja ID@Xbox-pelejä on paraikaa kehitteillä, Charla kertoo.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Core kuva
Core

Ei ole vielä yhdenkään demon kokoversiota tullut ostettua X1:llä, mutta ihan hyvä ominaisuus kumminkin. Tosin eikös tää ominaisuus oo ollut 360:llä pienen ikuisuuden?

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Core

Ei ole vielä yhdenkään demon kokoversiota tullut ostettua X1:llä, mutta ihan hyvä ominaisuus kumminkin. Tosin eikös tää ominaisuus oo ollut 360:llä pienen ikuisuuden?

Mikäli puhutaan Games on Demandista niin näin ei ole ollut. Arcade-pelit taas ovat ymmärtääkseni aina lukittuja kokoversioita, eli ostamalla avautuu demosta kokoversio.

Ihan kätevähän tuo on ainakin noiden pienikokoisten arcade-pelien suhteen kun voi jättää hyvät demot koneelle alennuksia odottelemaan. En kuitenkaan ole innoissani että pitäisi ladata jotain 10-30 gigaa kamaa vain peliä kokeillaakseen. Erityisesti kun yleensä testaamisen jälkeen poistan demon ja tilaan pelin fyysisenä mikäli miellytti.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Eikait tämäkään koske kuin juurikin noita arcade pelejä?

Käyttäjän sasukeluffy kuva
sasukeluffy
Lainaus käyttäjältä janneus

Eikait tämäkään koske kuin juurikin noita arcade pelejä?

Xboxilta on kyllä monesti sanottu, että 'games are games are games', joten tämäkin koskee ihan kaikkia pelejä. Eri asia sitten, että mitkä kehittäjät tätä hyödyntävät.. (hyvin epätodennäköistä, että AAA peleissä tää nähtäs).

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Eikö tämä ole vähänkuin Trial pleikka kolmosella? Lataa koko peli, pelaa tunti ja osta.
360:llä on kuulemma myös samanlainen.