Xbox Onen Smart Match -ominaisuus lupaa täydellistä peliseuraa nettipeleihin

Microsoft on jakanut muutamia lisäyksityiskohtia Xbox Onella toimivasta Smart Match -ominaisuudesta, joka pyrkii tarjoamaan pelaajille täydellistä peliseuraa.

31.7.2013 05:24

Microsoft toivoo pystyvänsä helpottamaan Xbox Onen avulla konsoleilla tehtävää nettipeliseuran etsintää. Tuoreessa Xbox Wire -sivuston tiedotteessaan ohjelmistojätti on tarjonnut hieman tarkempia yksityiskohtia Xbox Onesta löytyvästä Smart Match -ominaisuudesta, jolla pitäisi olla kyky löytää pelaajille ”täydellistä” peliseuraa.

Smart Matchin avulla pelaajien on kerrottu pystyvän hakeutumaan moninpeleihinkarkeloihin, joita on mahdollista muodostaa niin käyttäjien iän, kykyjen, kielen kuin pelityylinkin mukaan. Apuaan järjestelyissä lisäksi tarjoaa myös pelaajien mainetta mittaava järjestelmä, jonka toimintaan Xbox Onen käyttäjät vaikuttavat antamalla toisilleen palautetta sen mukaan, ovatko he käyttäytyneet nettipeleissä hyvin.

Varmistaakseen hakuominaisuuden kehittyvyyden ja sujuvuuden Microsoft onkin antamassa Xbox Onen peleille mahdollisuuden jakaa pelaajien tilastoja Xbox Liven kanssa. Mikäli tarvetta myös tulee, voi vastaavaa informaatiota jakaa lisäksi myös hyödynnettäväksi pelistä toiseen.

Uuden hakutoiminnon avulla Microsoft toivoo pystyvänsä erityisesti tuomaan enemmän eloa verkkopelien vähemmän suosituimmille pelitiloille ja kartoille, minkä ohella se haluaa myös säästää ainakin teoriassa pelaajien aikaa. Smart Match on nimittäin mahdollista jättää tekemään töitä konsolin taustalle niin, että käyttäjät voivat peliseuraa odottaessaan pelata esimerkiksi jotain toista digitaalista peliään tai käyttää vaikkapa muita sovelluksia. Kun pelaajat ovat koossa, heittää Xbox tästä ruudulle ilmoituksen ja verkkopelaaminen voidaan aloittaa.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa