Xbox Onen tuore järjestelmäpäivitys on täällä – mukana uutta FastStart-teknologiaa

Xbox Onen heinäkuinen järjestelmäpäivitys sovittaa E3-messuilla paljastetun FastStartin osaksi konsolin ominaisuustarjontaa.

6.7.2018 15:31

Xbox One on vastaanottanut tällä viikolla heinäkuisen järjestelmäpäivityksensä. Sen antiin lukeutuu muun muassa parannellut hakuominaisuukset, mahdollisuus järjestellä tehokkaammin oman pelikirjaston sisältöä sekä hiottu Mixer-videopalvelun käytettävyys.

Erikoisempana lisäyksenä heinäkuun järjestelmäpäivitys tuo Xbox-käyttäjien elämään myös uuden FastStart-teknologian. Microsoftin mukaan FastStart pystyy koneoppimisen kautta keräämänsä datan perusteella määrittelemään, mitkä osat ladattavasta pelistä pelaaja tarvitsee ensimmäisenä. Tämän pitäisi auttaa konsolia priorisoimaan lataamisen keskellä sellaisia tiedostoja, joiden avulla pelaamisen voi aloittaa mahdollisimman nopeasti ja huoletta ennen koko latausprosessin päättymistä.

FastStartia tukevat ainakin alkuun vain muutamat yksittäiset pelit ja kielet, mutta luonnollisesti Microsoft pyrkii monipuolistamaan tarjontaa ajan kanssa. FastStart ei vaadi toimenpiteitä pelijulkaisijoilta, vaan Microsoft pyörittää sitä täysin itse. Tämä erottaa sen muun muassa konsolilla pidemmän aikaa käytössä olleesta ”Ready to Start” -ominaisuudesta, jossa kehittäjät pystyvät halutessaan tarjoamaan pienen osan pelistä pelattavaksi ennen sen lataus- ja asennusprosessin päättymistä.

FastStartista voi lukea enemmän Xboxin tukisivuilta. Oheinen gif-animaatio auttaa havainnollistamaan hieman myös sen toimivuutta.

Lähde: Xbox Wire

Lisää luettavaa