Xbox-palloilu villitsi Kampissa / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-palloilu villitsi Kampissa

25.05.2006 // Kirjoittanut: feldon
1

Viime viikonloppuna Helsingin vastarakennetulla Kampintorilla järjestettiin Adidaksen, Electronic Artsin ja Microsoftin jättitempaus, jossa juhlistettiin pian alkavia jalkapallon maailmanmestaruuskisoja. Tarjolla oli runsaasti ohjelmaa virtuaalifutiksen ja oikean jalkapallon parissa, väliaikaviihdettä unohtamatta.

Xbox Cupin ratkaisuotteluita varten Kampintorille oli pystytetty erillinen teltta, jossa halukkaat pääsivät kisaamaan keskenään EA:n 2006 Fifa World Cup –pelissä. Innokkaita yrittäjiä oli paikalla runsaasti, eikä ihme: parhaille pelaajille luvattiin paikka karsinnoissa, joiden voittaja pääsee edustamaan Suomea virtuaalijalkapallon MM-kisoihin. Kisat pelataan samassa yhteydessä oikeiden jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen kanssa. Lopulliset karsinnat ovat vielä meneillään, mutta Xbox-teltassa kirjattiin ylös jo melko vaikuttavia pohjatuloksia.

Tapahtumaa riitti myös kentänlaidalla. Samassa yhteydessä pelattiin nuorten +Challenge –turnaus, joka on puhdasta pihafutista perinteisin keinoin ja välinein. Myös nuorten kisojen voittajille oli tarjolla kisalippuja Saksaan. Pelivälineenä toimi virallinen vihreä Xbox-pallo.

Viktor Rubilar at Kampintori, Helsinki

Tapahtuma-aluetta reunusti suuri esiintymislava. Tilaisuuteen oli palkattu paikallisia futistähtiä ja maailmanluokan esiintyjiä, kuten pallonpompottelun maailmanennätyksen haltija, Viktor Rubilar (kuvassa). Myöhemmin nähtiin myös pohjoismaisia DJ-artisteja ja Freestyle Phantix -ryhmän breakdance-esitys. Yleisö oli haltioissaan, etenkin kun esiintyjät heittelivät lavalta Xbox-palloja halukkaille.

Lisäksi paikalle oli tuotu runsaasti Xbox-vaunuja, joissa vaihtopenkin pelaajat pääsivät rentoutumaan uusimpien Xbox 360 –pelien parissa. Lisäksi vaunut toimivat tilapäisenä sateensuojana, säätilojen vaihdellessa tihkusateesta pilviseen. Sadetta uhmaavat pääsivät testaamaan potkuvoimaansa Electronic Artsin teltalla oikean nopeustutkan kanssa.

Paikalta tavoitetun Microsoftin edustajan mukaan kyseessä oli eräs suurimmista Xbox 360:n tiimoilta järjestetyistä tapahtumista. Vastaavaa tuskin tullaan ihan vähään aikaan näkemään, ainakaan samassa mittakaavassa. Tosin alustavia suunnitelmia on jo kuulemma kehitteillä.

Kaikkiaan tilaisuus kesti kaksi päivää, lauantaiaamusta sunnuntai-iltaan. Sunnuntaina sää muuttui aurinkoiseksi ja keräsi torin täyteen jalkapallosta ja lavaohjelmasta kiinnostunutta yleisöä. Muutenkin tunnelma oli hyvä, mitä nyt yleisön joukkoon heitetyt jalkapallot aiheuttivat vähän nujakointia. Toivoa sopii, että vastaavia tempauksia järjestetään jatkossakin.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tencer kuva
Tencer

Tuollainen jalkapallo voisi olla kiva.