Xbox-pomo: Microsoftin omat virtuaalitodellisuuslasit eivät ole mahdottomuus / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-pomo: Microsoftin omat virtuaalitodellisuuslasit eivät ole mahdottomuus

14.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4

Xbox-pomo Phil Spencer ei näe Microsoftin Hololens-hologrammilasien sulkevan pois varsinaisten virtuaalitodellisuuslasien mahdollisuutta.

Spencerin mukaan tammikuussa julkistetut Hololens-lasit ovat virtuaalitodellisuudesta täysin eroava hanke sekä käyttöominaisuuksiltaan että teknologialtaan. Käyttäjänsä virtuaalitodellisuusmaailmaan upottamisen sijaan lasit heijastavat oikeaan maailmaan erilaisia objekteja, joiden kanssa käyttäjä voi vuorovaikuttaa.

– Hololens ei pidättele meitä virtuaalitodellisuusprojektien saralla millään tapaa. Virtuaalitodellisuus on vielä nuori ala: sen lopullinen muoto ei ole kiveen kirjoitettu, ja innovaatiolle on aina tilaa, Spencer pohtii Eurogamer-sivustolle annetussa haastattelussa.

Spencer kertoo virtuaalitodellisuuskeskustelun käyvän jatkuvasti kuumana sekä Microsoftin Xbox-puolella että Windowsin saralla. Miehen mukaan jonkinlainen yhteistyösopimus saattaa myös olla paikallaan upouden tuotteen sijasta.

– Olen itse kokeillut muiden muassa Morpheusta ja Oculusta, ja odotamme kaikki kovasti näkevämme, mihin virtuaalitodellisuus lopulta vie, Spencer summaa.

Lähde: Eurogamer, VRFocus

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Laajentaisivat mieluummin Oculukselle tuen myös Onelle niin sepä siinä. Sony tuskin lähtee omilla laseillaan Onen maailmaan ja tuskin MS edes kyselee. Toisaalta vaihtoehdot eivät ole pahasta mutta jokin yhteensopivuus olisi hyvä saada ettei tarvitse sitten lukea koteloiden takaa että mitä teknologiaa se nyt tämä tukee, Oculusta, Morpheusta vai jotain muuta.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Kaikilla tuntuu nyt olevan hirvee into vääntää noita laseja. Ettei vain kävis samanlailla kun liiketunnistuksenkin kanssa, eli vähän aikaa ollaan innoissaan ja sitten ei ketään enää kiinnosta. No, jahka nyt ittekkin pääsee jotain laseja ensin kokeileen.

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus käyttäjältä kapa85

Ettei vain kävis samanlailla kun liiketunnistuksenkin kanssa, eli vähän aikaa ollaan innoissaan ja sitten ei ketään enää kiinnosta.

Microsoftin lasit on(heidän sanomisiensa perusteella) itsenäinen tietokone, eli jos HoloLens saa riittävän Windows 10 -tuen, siitä voisi tulla ihan varteen otettava seuraava askel kotiviihteen käytössä. Tämän lisäksi se on(edelleen MS:n PR:n mukaan) langaton, kun taas esim. Morpheus ja Oculus tarvitsevat tämän hetkisen informaation perusteella erillisen fyysisen päätelaitteen(tietokoneen/konsolin) toimiakseen.

Näistä seikoista johtuen HoloLens ei vaikuta kisaavan ollenkaan kahta edellä mainittua laitevalmistajaa vastaan, vaan menee ihan omia polkujaan. Mikäli laite menestyy, sille saatetaan kehittää enemmänkin hyöty ja viihdesovelluksia, kuin pelejä. Koska HoloLenssin tarkoitus on toimia itsenäisenä langattomana tietokoneena, eikä pelkkänä lisälaitteena, sillä on myös todennäköisemmät mahdollisuudet muodostua osaksi joka päiväistä elämäämme.

Oculus ja Morpheus saattaa kiinnostaa joitain pelaamisesta pitäviä ihmisiä tietyn ajan, mutta ottaen huomioon lasien ison koon, tietokone/konsoliliitos pakon, käyttötarkoituksen(ovat periaatteessa vain immersiivisempi lisänäyttö ilman minkäänlaisia sisään rakennettuja lisäominaisuuksia. Lisäksi sen pienenkin lisähyödyn irti saanti ainakin Morpheuksen kohdalla edellyttää lisäinvestointeja, kuten Move kapuloiden ja Playstation kameran hommaaminen).

Ne eivät myöskään näin rehellisesti sanottuna näytä kovinkaan tyylikkäiltä(ainakaan nykymuodossaan).
Oma ennusteeni on, ettei Oculuksesta ja Morpheuksesta mitään hittituotetta tule.

Tai noh, mistäpä minä tiedän. Ehkä olenkin väärässä ja molemmat VR -laitokset osoittautuvatkin kassamagneeteiksi.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vai on VR vielä nuori ala. Jos nyt oikein muistan niin sitä on monta kertaa yritetty vuosikymenniä aina samalla lopputuloksella ja ennustan samaa lopputulosta nytkin. Ehkä sille voi vihdoin jotain sovelluksia olla, mutta olohuoneen mainstream pelaaminen ei ole yksi niistä.