Xbox-pomo: Series X ja Xbox One jakavat samat Microsoft-pelit seuraavan vuoden tai kaksi / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-pomo: Series X ja Xbox One jakavat samat Microsoft-pelit seuraavan vuoden tai kaksi

11.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17
Series X, xbox, Xbox One, Xbox Series X, Microsoft, matt booty

Microsoft ei ole aikeissa jättää Xbox Onea ainakaan heti oman onnensa nojaan, kun Xbox Series X julkaistaan loppuvuodesta.

Yhtiön omien pelinkehitysstudioiden johtaja Matt Booty on todennut MCV-lehden haastattelussa, että Series X:n ensimmäisen 1-2 vuoden aikana Microsoftin julkaisemat pelit ovat pelattavissa uutuuskonsolin ohella myös Xbox Onella.  Booty vertaa mallia pc-maailmaan, jossa samat pelit toimivat erilaisilla laitekokoonpanoilla. Tärkeänä tämä näkee myös ylipäätänsä koko Xbox-yleisön huomioimisen pelejä julkaistaessa.

– Haluamme varmistaa, että mikäli joku investoi Xboxiin nyt ja Series X:n saapumisen välillä, kokevat he sijoittaneensa rahansa hyvin ja että olemme sitoutuneet tarjoamaan heille sisältöä, Booty toteaa.

Microsoft on jo aiemmin painottanut taaksepäin yhteensopivuuden tärkeyttä Series X:ssä ja näin ylipäätänsä muutenkin erilaisten Xbox-tuotteiden yhteiseloa ja keskinäistä harmoniaa. Pc on tietysti sekin yhä näkökentässä. Ensimmäinen uuden sukupolven Xboxille julkistettu peli Halo Infinite kun on vahvistettu myös Xbox Onen ohella pc:lle. Series X:llä pelin yhtälailla kuitenkin luvataan ottavan ilon irti "kaikista laitteen ominaisuuksista".

Lähde: MCV

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Täytyy kyllä sanoa, että Microsoftin taktiikka on erityisen mielenkiintoinen. Tämä siis vahvistaa, että Microsoftilta ei ole tulossa oikeita next-gen pelejä vuoteen kahteen sen jälkeen kun uusi konsoli tulee pihalle ja kun tulee, niin ne tulee myös pc:lle. En oikein ymmärrä mikä se porkkana on ostaa tuota konsolia.

Microsoft on kyllä niin huono tässä.

Lainaus

Booty vertaa mallia pc-maailmaan, jossa samat pelit toimivat erilaisilla laitekokoonpanoilla.

Vähän on kehno vertailu. Ihan kun uusimmat AAA-pelit toimisi mitenkään pelattavasti kymmenkunta vuotta vanhalla tablet-prosessorilla ja GPU:lla. Seuraavan sukupolven peleistä puhumattakkaan.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Snaketus kirjoitti: "Tämä siis vahvistaa, että Microsoftilta ei ole tulossa oikeita next-gen pelejä vuoteen kahteen". Olet niin huono näissä ennustuksissasi, tulet huomaamaan että Series X:n Microsoft-yksinoikeudet tulevat näyttämään varmasti yhtä hyviltä kuin PS5:sen yksioikeudetkin, ottaen huomioon että sekin on yhteensopiva alaspäin ja voisi olettaa että Sony toimii samoin eikä hylkää heti PS4:sta, pelijulkaisuissa. Snaketus kirjoitti lisäksi: "Ihan kun uusimmat AAA-pelit toimisi mitenkään pelattavasti kymmenkunta vuotta vanhalla tablet-prosessorilla ja GPU:lla". Eli et PC-käyttäjänä vieläkään tiedä että pelit voi tehdä toimimaan pelattavasti myös hyvin eri tehoisilla kokoonpanoilla, erot näkyvät sitten pelien ulkonäössä, ihan kuten PC-koneillakin.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick
Lainaus snaketus

Täytyy kyllä sanoa, että Microsoftin taktiikka on erityisen mielenkiintoinen. Tämä siis vahvistaa, että Microsoftilta ei ole tulossa oikeita next-gen pelejä vuoteen kahteen sen jälkeen kun uusi konsoli tulee pihalle ja kun tulee, niin ne tulee myös pc:lle. En oikein ymmärrä mikä se porkkana on ostaa tuota konsolia.

Juu en minäkään. Tosin sama tilanne oli myös Xbox Onen kohdalla, eipä silläkään mitään tee, mutta MS näyttää vain vahvistavan sitä ajatusta, että älkää nyt meidän laitetta ainakaan ostako. Mikä lienee Series X:n tarkoitus, edullinen peli-"PC" kenties?

Käyttäjän humungus kuva
humungus

No niinpä, kaikki eivät todellakaaan voi ymmärtää miksi jotkut ostavat Xboxin ja jopa pelaavat sillä! Itse olen aina PC:n omistanut ja aikoinaan se oli myös ainoa pelikoneeni. Sitten siirryin konsoleihin, Nintendo 64 oli ensimmäinen, Xboxit olen omistanut kaikki ja huomannut että pelaan ja olen pelannut miltei kaikki pelini niillä. En enää juurikaan pelaa PC:llä, eikä minun tarvitse sitä jatkuvasti päivttää. PC-pelaamisen huono ergonomia ei sovi myöskään kaltaiselleni "veteraani pelaajalle". Mutta Boblick ja Snaketus eivät tällaista typerää pelaamista ymmärrä, aion silti myös tulevaisuudessa jatkaa tällä linjalla ja ostan myös Xbox Series X:n. Niin ja ostin puoli vuotta stten uuden PC:n ja maksoin siitä jopa 470 €, enkä aio pelata sillä.

Käyttäjän JATATE kuva
JATATE

Olen täysin samaa mieltä kanssasi humungus.
Kaikki boksit omistettu ja nykyään jopa kohtuullinen pc:kin jolla pyörii peli kuin peli mutta kyllä se vain menee aina niin että mielummin sitä ottaa telkkarin ääressä hyvän asennon ja pistää boksin tulille ja alkaa pelaan.
Kaiken kaikkiaan on se huomattavasti huolettomampaa alkaa pelaamaan konsolilla näin ku itselläkin pelaamiset ajoittuu nykyään lähes pelkästään viikonloppuihin joten peliajasta haluaa ottaa kaiken irti.
Mulle se helppous et lyö konsolin päälle ja alkaa vain pelaan on se juttu koska silloin kun päättää pelata niin ei tekis hirveästi mieli odotella et se PC sieltä päivittää itsensä ja pelinsä sellaiseen kuntoon että kaikki toimii.
Olen ollut ja tulen aina olemaan kuitenkin konsolipelaaja pääsääntöisesti vaikka pc:lläkin joitakin hajanaisia pelejä tulee pelattua.
Vielä yksi juttu tuli mieleen että tietokoneella kun pelaa niin on huomattavasti helpompaa huijata peleissä joten siellä niitä kusipäitä liikkuu paljon enemmän...saati sitten se et jos tietokoneessa joku vibaa niin pelaaminen ei välttämättä onnistu jos peli kuvittelee et olis muka joku huijariohjelma päällä.

Käyttäjän markusbob kuva
markusbob
Lainaus JATATE

silloin kun päättää pelata niin ei tekis hirveästi mieli odotella et se PC sieltä päivittää itsensä ja pelinsä sellaiseen kuntoon että kaikki toimii.

Osallistun keskusteluun sen verran ettei tässä lauseessa ole päätä eikä häntää. Konsolipeleilelle ei koskaan julkaista päivityksiä mitä pitäisi ladata saati käyttöjärjestelmälle? Ite otan sen asennon tietokonetuoliin ja alan pelaamaan, mielipidejuttuja josta en lähde itse sen enempää keskustelemaan :D Tällä foorumilla niitä nähty tarpeeksi

Nuo mainitsemasi "vibat" on lähtökohtaisesti myös 98% käyttäjälähtöisiä ongelmia johon löytyy vastaus kun viitsii hieman avata Googlen maailmaa.

Käyttäjän meecca kuva
meecca

No eipä tuo nyt niin vaikeata ole. Uuden xboxin omistamalla saa paremmat grafiikat/ruudunpäivityksen peleihin vs X1, ja se on suunnattu niille, jotka eivät pelejä PC:llä juurikaan pelaa.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Eikös tämä ole olut ihan käytäntönä aina uuden ja vanhn konsolin välillä? Että vielä hetken sitä vanhempaa sukupolvea tuetaan. Mutta hyvä että jatkuu näin edes. Hyvä että tuovat näitä pelejä myös pc:lle. Moni peli jäännyt sen takia pelaamatta kun en xboxia omista :)

Käyttäjän Eripsa kuva
Eripsa

Tämmöinen huhu, että Microsoftin seuraava konsoli Xbox Series X sisältäisi ”Windows-tilan”. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että laitetta voisi käyttää tietokoneena Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, jolloin käsiksi päästäisi muun muassa Epic Games Storeen ja Steamiin sekä muihin sovelluksiin.Jos täysimittainen Windows-tila on olemassa, se avaa oven koko joukolle uusia mahdollisuuksia tuottavuuden ja monikansallisten kokemusten kannalta.

Viime vuosina Microsoft on kiinnittänyt entistä enemmän huomiota Xbox-tuotemerkkinsä rajoihin. Nykyään Xbox ei tarkoita vain Microsoftin kotikonsolia. Se viittaa koko Microsoftin pelien ekosysteemiin eri järjestelmien välillä, mukaan lukien tietokoneet. "Windows-tila" Xbox Series X: ssä voisi olla vain seuraava looginen vaihe. Microsoft ei kuitenkaan ole vahvistanut ominaisuutta, joten tietoon tulee suhtautua varauksella.

Käyttäjän humungus kuva
humungus
Lainaus Eripsa

Tämmöinen huhu, että Microsoftin seuraava konsoli Xbox Series X sisältäisi ”Windows-tilan”. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että laitetta voisi käyttää tietokoneena Windows 10 -käyttöjärjestelmällä, jolloin käsiksi päästäisi muun muassa Epic Games Storeen ja Steamiin sekä muihin sovelluksiin. Microsoft ei kuitenkaan ole vahvistanut ominaisuutta, joten tietoon tulee suhtautua varauksella.

En ole kovin vakuuttunut tuosta "Windows-tilasta" toisiko tullessaan tietoturvauhkia. No, se on vain huhu ja luultavasti ei tule.

Nostoja