Xbox Series X:n tekniset yksityiskohdat vahvistuivat – uutuusvideot esittelevät taaksepäin yhteensopivuutta ja pelien pysäytysmahdollisuuksia

Xbox One Series X:n teknisiä yksityiskohtia valotettiin taas lisää.

16.3.2020 17:06

Microsoft on tarjonnut taas aina vain läheisemmän tietoiskun Xbox Series X:ään. Ennen kaikkea julki on tuotu laitteen viralliset tekniset yksityiskohdat, mitä on tuettu vielä hajanaisilla muilla julkaisuilla, jotka valottavat tarkemmin esimerkiksi laitteen kykyjä hallinnoida taaksepäin yhteensopivia pelejä.

Xbxo Series X:n viralliset tekniset yksityiskohdat ovat:

Käytännön osalta Microsoft on tähän mennessä kovasti hehkuttanut varsinkin sitä, kuinka graafisilta tehoiltaan Series X tarjoaa tuplasti enemmän voimaa Xbox One X:ään nähden. Nopeat latausajat ja pelaamisesta karsittu viive ovat nekin olleet toistuvasti esiin nousseita lupauksia yhdessä kattavan taaksepäin yhteensopivuuden kanssa.

Uuden SSD-kovalevyn myötä Xbox Series X tarjoaa hieman aiemmista konsoleista poikkeavamman tavan laajentaa tallennustilaa. Laite tukee kyllä ulkoisia USB 3.0 -kovalevyjä, mutta Xbox Series X:n omia pelejä niiltä ei voi pelata suoraan, vaan ne on aina siirrettävä käyttöön laitteen omalle sisäiselle kovalevylle. Varsinaista sisäistä tilaa on mahdollista laajentaa erillisellä laajennuskortilla.

Uusilla videoilla näytille on saatu, kuinka vanhemmat Xbox-pelit latautuvat nopeammin Xbox Series X:llä ja kuinka Series X:n useita pelejä samaan aikaan tukeva pysäytys- ja jatkamismahdollisuus toimii käytännössä. Ensimmäiseksi mainittua videota koskien Microsoft huomioi, etteivät taaksepäin yhteensopivien pelien latausajat edusta Xbox Series X:lle optimoitujen pelien pelattavuutta.

Series X:n ohjainuudistuksia koskevia kuvia näkee vuorostaan alta löytyvästä kuvagallerista. Uutta ovat muun muassa ristiohjain, jakonäppäin ja viilatut liipaisimet. Suoraan koneeseen se kytkeytyy USB-C:n voimin.

Syvemmin Xbox Series X:n tekniseen antiin voi paneutua Digital Foundryn uudessa kattavassa jutussa. Sen toimittajat kun kutsuttiin Microsoftin toimesta tutustumaan laitteeseen kosketusetäisyydeltä asti.

Lähde: Xbox Wire, USGamer

Lisää luettavaa