Xbox Series X/S on rutkasti Xbox Onea menestyksekkäämpi Japanissa – uuden sukupolven konsolia on myyty jo tuplasti enemmän kuin edeltäjäänsä

PS5 vie Xbox Series X/S:ää silti kuin litran mittaa.

11.7.2022 06:06

Microsoftin uuden sukupolven konsolimallit ovat edeltäjäänsä verrattuna valtava menestys Japanissa.

Famitsu-sivuston julkaisemien myyntilukujen mukaan Xbox Series X/S -konsoleita on on myyty Japanissa yhteensä hieman yli 260 000 kappaletta. Myynnit ovat jakautuneet suhteelisen tasaisesti Series X:n ja Series S:n välille, joskin viimeisimmän tilastoidun viikon aikana tehokkaampaa Xbox Series X:ää myytiin reilusti enemmän kuin edullisempaa mallia. Xbox Series X:n viikkomyynnit olivat 9 756 kappaletta, kun Series S:ää myytiin 2 774 yksikköä.

Xbox Series X/S:n myynnit ovat jo kauan aikaa sitten jättäneet taakseen Xbox Onen. Tätä nykyä molempia uusia konsolimalleja on myyty enemmän kuin 114 831 yksikön myynteihin elinkaarensa aikana yltänyttä Xbox Onea.

Microsoftin uuden sukupolven myyntimenestys kalpenee kuitenkin kilpailija Sonyn rinnalla. PlayStation 5 -konsoleita on myyty Japanissa tuotantoketjuongelmista huolimatta jo yli 1,7 miljoonaa kappaletta. Toissa viikolla PS5:n levyasemallista mallia myytiin 20 028 kappaletta ja Digital Edition -mallia 4 333 kappaletta. Vaihtelevan saatavuuden vuoksi Xbox Series X/S -konsolit ovat kuitenkin ajoittain onnistuneet ohittamaan PS5:n viikottaisissa myyntiluvuissa Japanissa.

Lähde: Famitsu

Lisää luettavaa