Xboxin hintavat eliittiohjaimet viedään käsistä: ”Aliarvioimme kysynnän”

Microsoft aliarvioi Xbox Onen hintavan eliittiohjaimen potentiaalisen kysynnän. Virheen vuoksi moisen metsästäminen on harvinaisen hikistä puuhaa.

30.12.2015 08:54

Microsoftin kesällä julkistamasta Xbox One Elite Controller -luksusohjaimesta on jatkuvasti huutava pula.

Noin 150 euron hintaisen ohjaimen metsästys on valtavan kysynnän vuoksi hikistä puuhaa eritoten rapakon takana, ja lisäerät viedään jälleenmyyjien mukaan välittömästi käsistä. Windows Weekly -podcastissa vastikään vierailleen Microsoft-talouspäällikkö Chris Caposselan mukaan ohjainpulan takana on arviointivirhe. 

– Saimme E3-messujen jälkeen kuulla, että ohjain on todella siisti, mutta sen hinta on ehkä hieman liian korkea. Mielipide vaikutti siihen, kuinka monta teetätimme, Capossela kertoo podcastissa.

Capossela kulki kollegoineen ennen kiitospäivää kaupasta kauppaan tutkailemassa tilannetta, ja jälleenmyyjien viesti oli miehen mukaan yhtenäinen: ohjaimia täytyy saada varastoihin lisää. Capossela ei varsinaisesti lupaa Microsoftin kääntävän nuppeja kaakkoon ohjainten tehtailun suhteen, mutta vakuttaa näkevänsä tarpeen konkreettiselle toiminnalle.

– Jos olisin voinut teetättää 10 kertaa enemmän ohjaimia, olisin tehnyt sen, Capossela pohtii jälkiviisaana.

Tuoreen Windows Weekly -jakson voi kuunnella kokonaisuudessaan täällä. Elite Controllerin ominaisuuksista voi puolestaan lukea lisää täältä.

Lähde: Windows Weekly, Gaming Respawn

Lisää luettavaa