Xboxin lähdekoodi vuodettiin verkkoon / Uutiset / pelaaja.fi

Xboxin lähdekoodi vuodettiin verkkoon

25.05.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
12
Alkuperäisen Xbox-konsolin lähdekoodi on vuodettu verkkoon.

Microsoftin Xbox-konsolin lähdekoodi on vuodettu verkkoon.

Verge-julkaisun mukaan alkuperäisen Xbox-konsolin lähdekoodi vuodettiin verkkoon yhdessä Windows NT 3.5:n lähdekoodin kanssa. Xbox-lähdekoodivuoto sisältää konsolin käyttöjärjestelmäytimen, joka on kustomoitu versio Windows 2000:sta, sekä kehityksessä käytettyjä työkaluja ja dokumentaatiota.

Vergen mukaan vuodettu lähdekoodi on kiertänyt alan harrastajien keskuudessa jo aikaisemmin. Tämän vuoksi vuodon ei uskota vaikuttavan merkittävästi esimerkiksi Xbox-emulaattoreihin, joilla on yhä vaikeuksia mallintaa konsolin käyttöjärjestelmän toimintaa.

Microsoft on kommentoinut vuotoa Vergelle toteamalla olevansa tietoinen väitteistä ja tutkivansa asiaa.

Lähde: Verge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Olisihan se kauheaa jos tulisi täysin toimiva emulaattori 19 vuotiaalle konsolille :)

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Mielestäni olisi hienoa jos tuolle saataisiin täysin toimiva emulaattori.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Eihän tuo kaikkia haittaisi vaikka emulaattori tulisi pc:lle, mutta mutta kysymys kuuluukin, kuinka paljon tuon lähdekoodia on käytetty nyky-verioissa? Jos vaikka 20% niin vuodosta ei hyvää seuraa...

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Aika muinaista materiaa

Käyttäjän wlizer kuva
wlizer

Itellä on og boxi käytössä. Ei ole vielä löytynyt haastajaa (joka ois voittanu laadussa).
Pc emulaattori huonontaisi tosi paljo retro boxini arvoa niinku on käyny kaikilla muillaki konsoleilla joilla on hyvä emulaattori.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Jossain vaiheessa harkittin tuon konsolin ostoa, mutta totesin sen olevan aivan liian iso ja ruma mun olkkariin. Tärkeimmät pelit vielä toimii 360 kautta ihan jees, niin eipä ole tarvinnut hankkia. Emu olisi ihan jepa, niin pääsisi semoisia mestariteoksia kuin fallout: brotherhood of steel ja Dino crisis 3 testaamaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Portable

niin pääsisi semoisia mestatiteoksia kuin fallout: brotherhood of steel ja Dino crisis 3 testamaan.

Nämä kaksi on kyllä niin surkeita tekeleitä että noihin en tuhlaisi ainaa

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti
Lainaus frozen

[quote="Portable"] niin pääsisi semoisia mestatiteoksia kuin fallout: brotherhood of steel ja Dino crisis 3 testamaan.[/quote]Nämä kaksi on kyllä niin surkeita tekeleitä että noihin en tuhlaisi ainaa

Jos ne on toisen mielestä mestariteoksia niin pitääkö siihen väliin nakata omaa mielipidettä jossa lytätään ne täysin? Tuosta kommentista kun ei kumpikaan hyödy sitten mitenkään.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka
Lainaus Portable

Jossain vaiheessa harkittin tuon konsolin ostoa, mutta totesin sen olevan aivan liian iso ja ruma mun olkkariin. Tärkeimmät pelit vielä toimii 360 kautta ihan jees, niin eipä ole tarvinnut hankkia. Emu olisi ihan jepa, niin pääsisi semoisia mestatiteoksia kuin fallout: brotherhood of steel ja Dino crisis 3 testamaan.

Heh, joku oikeasti mainitsi Dino Crisis 3 kommenteissa. :) Sitä peliä oli tarkoitus kokeilla kaverin Xbox360:llä kunnes huomasin, että peli bugaa sekä sillä, että Xbox Onella.

Oli pelin taso mitä hyvänsä, pelipreservaation kannalta on tärkeää suojella erityisesti näitä vanhoille laitteilla jämähtäneitä teoksia. Emulaattorit ovat tärkeitä tämän kannalta. Ei Capcomia kiinnosta voiko joku pelata DC3 tulevaisuudessa.

Käyttäjän humungus kuva
humungus
Lainaus frozen

[quote="Portable"] niin pääsisi semoisia mestatiteoksia kuin fallout: brotherhood of steel ja Dino crisis 3 testamaan.[/quote]Nämä kaksi on kyllä niin surkeita tekeleitä että noihin en tuhlaisi ainaa

Juuri tuo asenne on niin... Se on sinun mielipiteesi, antaa kaverin pitää niitä mestariteoksina. Olen itsekkin joskus pelannut Co-op:ina tuota Brotherhood of steeliä ja se on kyllä mainettansa parempi, selkeästi. Dino Crisis 3 pelistä ei ole kokemuksia.