Xbox-pomo Phil Spencer: "Konsolisodat eivät ole hyväksi alallemme" / Uutiset / pelaaja.fi

Xbox-pomo Phil Spencer: "Konsolisodat eivät ole hyväksi alallemme"

24.09.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
23
Xbox-pomo Phil Spencer: "Konsolisodat eivät ole hyväksi alallemme"

Xbox-pomo Phil Spencer on jälleen avautunut inhostaan niin kutsuttuja konsolisotia kohtaan.

Halo 5: Guardiansin tiimoilta pelisivusto GameSpotille antamassaan tuoreessa haastattelussa Spencer sivuaa konsolijulkaisijoiden välistä kilpailua totiseen sävyyn. Mies on ennenkin ilmaissut tyytymättömyytensä pelialan ja kuluttajien kilpailukeskeiseen asennoitumiseen, mutta tällä kertaa hän valottaa mielipidettään hieman yksityiskohtaisemmin.

– Omistamaani muovinkappaleeseen keskitytään enemmän kuin siihen, mitä pelejä pelaan. Jonkun muun epäonnistumisiin keskitytään enemmän kuin rakastamieni asioiden menestykseen, Spencer pohtii haastattelussa.

Spencer tiedostaa, ettei koko peliala seiso konsolisotakeskeisyyden takana, mutta ilmiö on edelleen tarpeeksi yleinen ollakseen häiritsevä. Mies vannoo haastattelussa taistelevansa aktiivisesti raa'an kilpailuhenkistä ajattelutapaa vastaan.

– Yritän pitää yhtiömme ja fanimme erossa sellaisesta, koska se on mielestäni uskomattoman epäterveellistä alallemme, hän kertoo.

Spencerin periaatteet näkyvät myös hänen omassa julkisuuskuvassaan. GameSpotin haastattelija kuitenkin kyseenalaistaa miehen maineen pelialan hyviksenä, ja saa samalla mitalla takaisin.

– Joskus ihmiset pilkkaavat minua, koska mainitsen Sonyn tai Nintendon. En tee niin lepytelläkseni heitä, tai koska olen jonkinlainen hyvä tyyppi. Minun hommani ei ole estää sinua ostamasta jotain muuta. En näe mitään syytä haukkua jotakuta, joka yrittää vain tehdä hyvää työtä oman tuotteensa parissa, mies lataa.

Englanninkielisen haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan lähdelinkin takaa.

Lähde: GameSpot, VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Ironista tässä on se, että Xbox-fanipoijat on sodan pahimpia sotilaita. En nyt väitä etteikö muissa leireissäkin olisi ansioituneita, mutta tämmösen huomion olen tehnyt kommenttipalstoja ja foorumeita lukiessa.

Asia on yksinkertainen. Pelaa sillä vehkeellä millä haluat (tai kaikilla tai parilla). Pääasia, että Sinä olet siihen/niihin tyytyväinen. Ei ainakaan omassa olohuoneessa ole eri firman konsolit eikä edes peli-pc kuristanut toisiaan.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus käyttäjältä snaketus

Ironista tässä on se, että Xbox-fanipoijat on sodan pahimpia sotilaita. En nyt väitä etteikö muissa leireissäkin olisi ansioituneita, mutta tämmösen huomion olen tehnyt kommenttipalstoja ja foorumeita lukiessa.

Ainakin muro boardilla pamimmat sodanlietsojat on sony fanaatikot

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock
Lainaus käyttäjältä frozen

Lainaus käyttäjältä snaketusIronista tässä on se, että Xbox-fanipoijat on sodan pahimpia sotilaita. En nyt väitä etteikö muissa leireissäkin olisi ansioituneita, mutta tämmösen huomion olen tehnyt kommenttipalstoja ja foorumeita lukiessa.
Ainakin muro boardilla pamimmat sodanlietsojat on sony fanaatikot

Konsolisodat pähkinänkuoressa.
IMAGE(https://i.gyazo.com/81c16fc62a77073649af6cf1e74b9d19.png)

Käyttäjän finbaek kuva
finbaek

Olisikohan tällaista spencer-avautumista tullut, jos Xbox olisi konsolimyynneissä niskan päällä? Hah! Epäilen.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Kapitalismin näkökulmasta tietyntyyppinen jännite ja kilpailutilanne konsolien välillä on välttämätön parempien yksinoikeuksien ja konsolien kehityksen kannalta, sillä täysi ystävyys valmistajien välillä tarkoittaisi kuluttajavihamielistä kartellia.
Noin muutoin olen huomannut viime vuosina tiettyä yhteensulautumista konsoleissa. Super Smash bros Brawlissa oli musiikkia PS3-yksinoikeutetusta MGS4:stä, Sonyn konsoleilla voi pelata Minecraftia joka on Microsoftin omistama ja julkaisema ja juurikin Spencer on pitänyt mahdollisena, että Banjo ja Kazooie voisivat esiintyä Nintendon peleissä. Jännää.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Ei siinä muuta mutta multiplattarit kärsii isosti näistä sodista.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

"Konsolisodan" pahin ongelma on sen ns. räjähtäminen käsiin. Parhaimmillaan se on faktojen, raudan ja ominaisuuksien vertailua ja selvittämistä. Voin ihan rehellisesti sanoa, että osallistun näihin "sotiin" joka sukupolven tullessa ja se on todella mielenkiintoista. Ongelmat tulee vasta siinä, kun joku ottaa henkilökohtaisena loukkausena sen, kun kaivaa numerot jotka ei ole "omalle" konsolille suosiollisia. Tai joku luulee, että "konsolisota" tarkoittaisi sitä, että jokin alusta olisi pelillisesti parempi kuin toinen. Sitten alkaa lentämään nämä fanipoika syytökset.

Näistäkin toki voi ja kannattaa oppia jotain itsestään. Jos saat jatkuvasti saman konsolin fanipojan maineen, voisi ehkä katsoa peliliin ja miettiä asiaa. Mutta jos toisella viikolla olet eri alustan fanipoika kuin toisella, jutut voi pienellä faktojen tarkastuksella ohittaa. Ja siis jokaisesta alustasta löytyy hyviä puolia, se on fakta. Myönnän, tuo ei ole kovinkaan hyvä sana, jos puhutaan peleistä, mutta mielestäni tämän voi sanoa faktaksi (mielestäni fakta, on myös vähän paradoksaalinen, mutta jätän tällä vain aukon, että joku voi väittää vastaan jos haluaa ;) ).

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Itse en ole huomannut mitään erityistä "tässä leirissä on pahempi jengi"-ilmiötä kuten täällä pari kommentoijaa. Typeriä mahtuu jokaiseen junaan.

Eniten ärsyttää se, että itsekin joudun usein jotain kritisoidessani miettimään miten asian ilmaisen ettei tule heti syytöksiä fanipoikuudesta sitä toista vehjettä kohtaan ja aina tunnen olevani pakotettu kirjoittamaan jonkunlaisen disclaimerin että "on tämä silti hyvä laite vaikka onkin tätä ja tätä". Samoin on aina pakko alleviivata omistavani kyseisen kritisoimani vehkeen ja pelaavani sillä pääosin tyytyväisenä.

Nämä sen vuoksi että aina löytyy sitä porukkaa, joka ei näe mitään vikaa siinä omistamassaan vehkeessä. Yleensä tämä on sitä porukkaa joka on urautunut siihen yhteen vehkeeseen ja ei uskalla/jaksa/halua edes miettiä muita vaihtoehtoja ja sivuuttaa automaattisesti kaiken muun.

Itse aloitin pelaamiseni kunnolla vasta PS:lla ja PS2:lla mutta homma jäi siihen kun PS3 oli niin kallis. Veljen kautta tutustuin kuitenkin X360:en ja tajusin että voi siellä toisellakin puolella olla tarjottavaa. Siitä taas hyppäsin takaisin Sonynkin leiriin kun oli PS3 alentunut hinnassa ja nyttemmin ostin järkeilyn vuoksi (eli sain hiton halvalla sen hieman tehokkaamman) PS4:n. One on silti ostoslistalla ja Wii U:kin kiinnostaisi. Aikaa vain ei ole edes oikein tähän nykyiseen kattaukseen. Tosin on tässä ikää kertynyt muutenkin ajan myötä eikä enää ole sitä lapsimaista "minun isä on parempi kuin sinun"-mentaliteettia, jossa se oma vaihtoehto on ehdoton ja ainoa oikea vaihtoehto.

Niin kauan kuin on lapsia/nuoria, on konsolisotia.

Käyttäjän Marcus_M_Fenix kuva
Marcus_M_Fenix
Lainaus käyttäjältä finbaek

Olisikohan tällaista spencer-avautumista tullut, jos Xbox olisi konsolimyynneissä niskan päällä? Hah! Epäilen.

Ei ehkä konsoli myynneissä mutta yksinoikeus peleissä on niskanpäällä, joten siinä mielessä hyvinkin uskottavaa puhetta. Spencer on järjen mies ja on ihan oikeassa tässä asiassa. Kilpailua pitää olla mutta sairaalloinen fanittaminen vahingoittaa eniten itseään. Enemmän sony on taas ottanut asiakseen fanipoikien ja trollien ruokkimisen kuin ms, se kummassa leirissä niitä on enemmän on ihan mahdoton sanoa.

Käyttäjän Hyndeman kuva
Hyndeman

Noin kymmenisen Spencer haastattelua kuunnelleena täytyy sanoa, että Phil Spencer on ennen kaikkea pelaaja, joka haluaa pelialan parasta. Erityisesti pidän siitä, että mies ei latele mitään nihkeää pomotason jargonia vaan tiedostaa mitä pelaaminen on ja puhuu "pelaajien kieltä".

Nostoja