Reilun neljän vuoden takaisen XCOM: Enemy Unknownin suosittu modi Long War on saapumassa XCOM 2:een. Modia työstää alkuperäisen Long Warin kehittäjistä koostuva Pavonis Interactive, joka vielä tovi sitten tunnettiin nimellä The Long War Studios.

Pavonis on jo aiemmin tehnyt modeja XCOM 2:een pelin kehittäneen Firaxiksen tuella, ja mitä ilmeisemmin yhteistyö jatkuu vielä Long War 2:nkin kohdalla. Firaxis itse kun on ollut näkyvästi mukana modin julkistamisessa ja luvannut myös jatkaa siitä puhumista tulevaisuudessakin.

Yksityiskohtia Long War 2:sta ei ole vielä paljastettu, mutta oletettavissa sen perusideat jatkavat samaa linjaa edeltäjänsä kanssa. Odotettavissa lienee siis sotilaiden hallintaan aina vain raskaammin keskittyviä muutoksia, minkä lisäksi itse kampanjakokemuksesta tehtäneen vielä myös pidempi ja potentiaalisesti julmempi.

Modien lisäksi Pavonis on valmistellut myös kokonaan omaa Terra Invicta -taktikointipeliä. Tuotoksen olisi vielä jossain vaiheessa määrä hakea joukkorahoitusta Kickstarterin kautta.

Lähde: XCOM (kotisivu)

Lisää luettavaa