Xenoblade Chronicles X:n julkaisuikkuna kapeni – Fire Emblemeista myös elonmerkkejä / Uutiset / pelaaja.fi

Xenoblade Chronicles X:n julkaisuikkuna kapeni – Fire Emblemeista myös elonmerkkejä

16.06.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

E3-messut ovat tuoneet mukanaan uusia yksityiskohtia ja lisää nähtävää Nintendon alustoille saapuvista roolipelinimikkeistä.

Messujen myötä selvillä nyt erityisesti on, että Wii U -rooliseikkailu Xenoblade Chronicles X julkaistaan Amerikassa joulukuun 4. päivä. Euroopan osalta tarkkaa päiväystä ei ole vielä sen sijaan annettu, mutta Nintendo on luvannut, että myös täällä julkaisu koittaa vielä joulukuussa.

Mitä tulee puolestaan Atlusin Wii U:lle kehittämään Shin Megami Tensei X Fire Emblem -roolipeliin, on nyt varmaa, että peli julkaistaan vasta ensi vuonna. Samalla pelin japanilaiseksi nimeksi on vahvistunut Genei Ibun Roku #FE, jonka pohjalta tehdyn logon voi bongata pelin tuoreesta trailerista.

3DS:lle ensi vuonna saapuvasta uudesta Fire Emblem -seikkailusta on siitäkin julkaistu uusi traileri, joka on vahvistanut samalla tuotoksen länsimaisen nimen olevan Fire Emblem Fates. Samalla näyttää siltä, että Japanin tavoin pelistä tullaan julkaisemaan lännessä kaksi tarinallisesti ja näin ollen myös sisällöllisesti erilaista versiota, joista toisessa pelaajat taistelevat rauhaa rakastavan Hoshido-kuningaskunnan puolella ja toisessa astetta aggressiivisemman Nohrin riveissä.

Level-5:n Pokémon-henkinen rooliseikkailu Yo-kai Watch on sekin saanut nyt trailerin ja julkaisuikkunat lännessä. Amerikkaan 3DS-seikkailu saadaan tänä vuonna, kun taas Euroopassa odotusta piisaa aina ensi vuoteen saakka.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Xenobladen myötä saa Wii Uu:llekin jotain ostaa, mikä on mukavaa. Kiireinen joulukuu pelien myötä edessä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Vai että "Fire Emblem: Fates". Normaalisti en pahemmin välitä lokalisoitujen versioiden nimistä suuntaan tai toiseen, mutta tällä kertaa täytyy myöntää että alkuperäinen "If" oli parempi (sillä se oli referenssi sanontaan "What if", siinä missä "Fates" on niin peruskauraa nimien suhteen kuin vaan voi olla). Pidin If:stä siitäkin huolimatta, että siitä voi tulla eräs vakuutusyhtiö mieleen ;).

Japanissa ollaan julkaisemassa myös erikoisversio, joka sisältää molemmat pelit + DLC kampanjan, jossa pelaaja ei asetu kummankaan valtakunnan puolelle. Samaten tuo DLC sijoittuu vaikeustasoltaan Nohrin ("old school"- pelityyli, haastavampi kampanja) ja Hoshidon (Awakening-pelityyli, helpompi kampanja) välimaastoon. Suotavaa olisi, että tuo bundle tuotaisiin myös tänne, sillä itse ainakin haluaisin aloittaa tuolla DLC:n tarinalla.

Toisaalta, kun tuo peli ilmestyy ihan piakkoin Japanissa, niin ensimmäinen asia mitä minun tulee hamstrata talteen on pelin soundtrack. Opin läksyni Awakening-soundtrackin kanssa - se oli hiton hieno, sitä tehtiin mitättömän pieni painos ja vain parin vuoden päästä ilmestymisestään sitä myydään satojen puntien/dollarien hinnalla eteenpäin.

Mutta kaiken kaikkiaan, eräät nimeltämainitsemattomat pelisarjat voisivat ottaa mallia tästä systeemistä ja kokeilla sitä itsekin. Kaksi selkeästi erilaista versioita, joissa muutokset eivät jäisi vain pintapuolisiksi raapaisuiksi, vaan sekä tarina että hahmokaarti olisivat erilaiset.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Liikaa metallia tossa Xenoblade trailerissa.

Nostoja