Yhden miehen peliprojekti Stardew Valley nousi vauhdilla jo vuoden yllätyshittien joukkoon / Uutiset / pelaaja.fi

Yhden miehen peliprojekti Stardew Valley nousi vauhdilla jo vuoden yllätyshittien joukkoon

12.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Kaksi viikkoa sitten Steamiin ja GOG-kauppapaikkaan saapunut maatalousroolipeli Stardew Valley on onnistunut kohoamaan jo kuluvan vuoden yllättävimpien pelihittien joukkoon. Pelin julkaisija Chucklefish on vahvistanut, että näinkin lyhyessä ajassa se on myynyt jo noin 425 000 kappaletta.

Saavutus ei ole yhtään hassumpi yhden miehen kehittämälle pelille, jonka markkinoinnista on lähinnä ollut vastuussa sen innokas yhteisö. Kun lukemia verrataan vieläpä myös SteamSpy-sivuston arvioihin viime vuoden myydyimmistä Steam-peleistä, voi Stardew Valley muodostua yhdeksi tämän vuoden menestyksekkäimmistä pc-nimikkeistä. Viime vuonna SteamSpy'n arvioiden mukaan Steamissa yhdeksän uutta peliä onnistui rikkomaan miljoonan myydyn kappaleen rajan, kun taas kahdenkymmenen myydyimmän pelin joukkoon pääsii hieman reilulla 500 000 kappaleen myynneillä.

Virallisesti tiedossa ei ole, miten Stardew Valleyn myynnit ovat jakautuneet eri kauppapaikkojen välillä. Ainakin Steamissa peli on pysynyt kuitenkin julkaisustaan lähtien tiukasti kauppapaikan myydyimpien pelien listalla.

Pelin luoja Eric Barone on tietysti ollut hämillään pelinsä menestyksestä.

– En koskaan odottanut sillä olevan näin laajaa vetovoimaa. Olen erittäin iloinen pelin saamasta reaktiosta, mutta myös yllättynyt, Barone selitti pelilehti PC Gamerille.

Neljässä vuodessa hitaasti mutta varmasti kehitetty Stardew Valley on hyvin paljon klassiselta Harvest Moon -sarjalta lainaava elämys, jossa pelaajat perivät oman maatilansa ja lähtevät sitten hoitamaan sitä mieltymystensä mukaan. Farmielämän ohessa tarkoituksena olisi myös sosialisoida aina välillä lähikylän asukkaiden kanssa ja uppoutua erilaisten harrastusten pariin.

Lähde: PC Gamer, Polygon, SteamSpy

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Mortal Kombat X 10 parhaiten tuottaneimman joukossa mutta silti droppasivat tuen ja fanien toiveet Kombat Pack 2 sisällöstä.

Enpä ajatellut ostaa WB:ltä enää tuon ja Arkham Knightin jälkeen yhtään mitään.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Hienoa että pärjää. Tämäkin oli täälläkin monen parjaama Steam Greenlight peli. Toivottavasti peli saadaan julkaistua mahdollisimman monille alustoille.

Steam Greenlight, Steam Early Access, Kickstarter, yms. ovat todellakin tuoneet valoa tähän isojen julkaisijoiden AAA-pelien, hypen ja maksettujen yksinoikeuspelien synkistämään pelimaailmaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Kiitos tubettajien, varsinkin niitten vähän isompien.

Nostoja