Yhdysvaltalainen senaattori esittää loottilaatikot kieltävää lainsäädäntöä / Uutiset / pelaaja.fi

Yhdysvaltalainen senaattori esittää loottilaatikot kieltävää lainsäädäntöä

9.05.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Yhdysvaltalaissenaattori Josh Hawley aikoo esittää videopelien loottilaatikot kieltävää lainsäädäntöä.

Missouria edustava republikaanisenaattori haluaa lakiesityksellään estää julkaisijoita sisällyttämästä loottilaatikoita lapsille markkinoitaviin peleihin. Lisäksi esitetyssä lainsäädännössä rajoitettaisiin lapsien pääsyä loottilaatikoihin aikuisille markkinoitavissa peleissä. Hawleyn mukaan loottilaatikot pyrkivät hyväksikäyttämään käyttäjien riippuvuutta.

Mikäli lainsäädäntö astuisi voimaan, olisi Yhdysvaltain kauppakomissio FTC:llä vastuu valvoa sääntöjen noudattamista. Osavaltiot voisivat myös haastaa lainsäädäntöä rikkovat julkaisijat oikeuteen.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Holhouksella saadaan yhteiskunnallista etua eliminoimalla tyhmyydestä johtuvaa haitallista käyttäytymistä, mutta en silti lähtisi tässäkään asiassa kieltolinjalle.

Käyttäjän W1LMI kuva
W1LMI

harmi tykkään niin ostella kaikkea pientä kivaa ajan kuluksi

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Audiovarmennus

Holhouksella saadaan yhteiskunnallista etua eliminoimalla tyhmyydestä johtuvaa haitallista käyttäytymistä, mutta en silti lähtisi tässäkään asiassa kieltolinjalle.

Otsikko vähän johtaa harhaan, koska ei tässä ole kyse kiellosta, vaan pikemminkin loottilaatikot tunnustettaisiin uhkapelimekaniikaksi, jolloin niille tulee tietyt rajoitukset. Todennäköisesti mm. 18-21 vuoden ikäraja peleille, jotka näitä laatikoita sisältää.

Täytyy sanoa, että jos loottilaatikolliset pelit tarvitsee alaikäisten masseja pysyäkseen pinnalla, niin ehkä käytännöstä on sitten syytäkin luopua.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Lisäksi esitetyssä lainsäädännössä rajoitettaisiin lapsien pääsyä loottilaatikoihin aikuisille markkinoitavissa peleissä.

Lasten ei muutenkaan pitäisi pelata aikuisille suunnattuja pelejä.
Vai tarkoittaako se täysin markkinointia eli simulaattoreissa voi edelleen olla lootilaatikoita vaikka ikäraja onkin kolme?

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Itselleni edelleen riittäisi että asiakas myyntitilanteessa tietää onko pelissä mikromaksuja, tai onko peliin ikinä tulossa mikromaksuja.

edit: mutta en panisi pahakseni jos mikromaksut samantien nostaisivat ratingin sinne K18 puolelle

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus Bloob

edit: mutta en panisi pahakseni jos mikromaksut samantien nostaisivat ratingin sinne K18 puolelle

Riippuu vähän kenen K-18:sta puhutaan. Jenkeissä sillä olisi oikeasti iso vaikutus, jos loottilaatikot pompauttaisivat ikärajan tarkasti valvotulle Adults Only -tasolle. Se tiputtaisi radikaalisti pelien myyntejä.

Euroopassa taas ei mitään väliä, koska korkeinta Pegi-18-ikärajaa myydään joka kaupassa. Pitäähän äidin pikku Santeri-Korianterin saada pelata GTA:ta, kun kaikilla kavereillakin on se.

Nostoja