Yhdysvaltalaisessa Southingtonin kaupungissa on luovuttu ideasta kerätä väkivaltapelejä tuhottavaksi. Polygon raportoi, että tempauksen keksinyt SouthingtonSOS-ryhmä on tyytyväinen siihen, mitä heidän ideansa sai jo ennalta aikaan ja kokee näin ollen jo saavuttaneensa tavoitteensa.

Väkivaltapelien palautusohjelmaksi kutsutun tapahtuman oli tarkoitus tapahtua tulevana lauantaina. Siinä ihmisille oltiin tarjoamassa mahdollisuutta tuoda väkivaltaviihdettään tuhottavaksi, mihin kannustettiin lahjakortein.

Palautusohjelma syntyi reaktiona joulukuussa Newtownissa tapahtuneisiin koulusurmiin. Sen tarkoituksena oli erityisesti herättää vanhempien ja lasten kesken keskustelua väkivaltapeleistä ja nostaa esiin, kuinka yhteisön mielestä on olemassa rutkasti viitteitä esimerkiksi siitä, että väkivaltapelit voivat kasvattaa lasten aggression, pelon ja ahdistuneisuuden määrää.

Tapahtuman toimintamalli nostatti reilusti kulmakarvoja varsinkin pelimediassa. Kantaa asiaan otti kuitenkin myös esimerkiksi median vaikutuksia lapsiin tutkinut Texasin yliopiston psykologian professori Christopher J. Ferguson. Hänen mukaansa tempauksella oli potentiaalia tehdä enemmän pahaa kuin hyvää, koska sillä oli riski ruokkia moraalista paniikkia ja se pystyi potentiaalisesti harhauttamaan ihmiset keskittymään vääriin asioihin. Hän ei myöskään jaa yhteisön näkemystä pelien vaikutuksista.

Lähde: Polygon (1), (2)

Lisää luettavaa