Yhteisö on puhunut: tässä ovat viime vuoden Steam-palkintojen voittajat / Uutiset / pelaaja.fi

Yhteisö on puhunut: tässä ovat viime vuoden Steam-palkintojen voittajat

8.02.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Vuoden 2018 Steam-palkintojen voittajat on julkistettu. Steam-käyttäjien ääniin perustuvia palkintoja jaettiin kaikkiaan kahdeksassa varsin vapaamuotoisessa kategoriassa. Tämä näkyy erityisesti siinä, ettei voittajien joukosta loppujen lopuksi löydy montaa vuonna 2018 julkaistua peliä.

Voittajat ovat:

  • Vuoden peli - PlayerUnknown's Battlegrounds
  • Vuoden VR-peli - The Elder Scrolls V: Skyrim VR
  • Vanhassa vara parempi - Grand Theft Auto V
  • Paras pelinkehittäjä - CD Projekt RED
  • Paras peliympäristö - The Witcher 3: Wild Hunt
  • Paras kimppapeli - Rainbow Six Siege
  • Vaihtoehtohistorian helmi - Assassin's Creed Odyssey
  • Kovin konepeli - Rocket League

Voittajat julkistettiin Steamin omilla palkintosivuilla. Julkistusta tuettiin noin 17 minuuttia pitkällä videolla, jonka voi katsastaa läpi lähdelinkin kautta.

Järjestyksessään tämä oli kolmas kerta, kun Valve järjesti Steam-palkintoäänestyksen. Kaksi aiempaa kertaa kategoriat ovat olleet hieman lennokkaampia. Vuoden 2016 voittajat voi katsastaa tästä ja vuoden 2017 tästä.

Lähde: Steam

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Ainoastaan AC Odyssey näkyy olevan vuoden 2018 pelejä. Witcher 3, PUBG, Skyrim ja GTA 5 ovat palkintonsa napanneet ja voisivat jo tehdä tilaa uusille peleille. Toivottavasti Valve tulee joskus järkiinsä ja kelpuuttaa vuoden peli -palkintogaalaan vain kyseisen vuoden pelit.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus Refloni

Ainoastaan AC Odyssey näkyy olevan vuoden 2018 pelejä. Witcher 3, PUBG, Skyrim ja GTA 5 ovat palkintonsa napanneet ja voisivat jo tehdä tilaa uusille peleille. Toivottavasti Valve tulee joskus järkiinsä ja kelpuuttaa vuoden peli -palkintogaalaan vain kyseisen vuoden pelit.

Kertoo juuri siitä kuinka saamarin surkea pelivuosi 2018 oli.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Niin no, eikös peleistä juuri halutakin massiivisia sekä jatkuvia palveluita, joten onko ihme jos yhä pelaillaan vähän vanhempiakin pelejä? GTA V (Online), PUBG, Rocket League ja Siege nyt varsinkin on pelejä, joita voi pelata vaikka loputtomiin. Skyrim sekin mutta onko tuo nyt äänestetty kategoriansa voittoon sen takia että sitä pelataan paljon vaiko että ei ole parempaa VR-kokemusta tarjolla? Olisin kuvitellut esim. Beat Saberin olleen suositumpi.

Witcher 3 taas on yksinkertaisesti melko massiivinen ja sen lisäritkin ovat helposti keskivertopelin mittaisia. Lisäksi jos kerran Skyrimiä hakataan vuodesta toiseen(?), niin miksei Witcheriä.

Minua ei haittaa jos joku taho haluaa jakaa palkintoja ihan yleisesti, kunhan myös tavalliset "vuoden X"-äänestykset pysyvät kehissä. Toisaalta eipä niissä yleensä mitään yllätyksiä ole, joiden takia niitä seuraa. Kaikki kiinnostava on yleensä jo pelattu listoilta ja ohi menneitä timantteja löytää ihan muuta kautta. Nekin pelit, joita en listoilta ole pelannut (esim. AC Odyssey, Detroid), on silti jo ehditty hankkia pelaamista odottelemaan.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus snaketus

Kertoo juuri siitä kuinka saamarin surkea pelivuosi 2018 oli.

Niin, PC:llä.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri
Lainaus Kornholic

[quote="snaketus"]
Kertoo juuri siitä kuinka saamarin surkea pelivuosi 2018 oli.[/quote]

Niin, PC:llä.

Tämäkin riippuu ihan siitä minkälaisia peleistä tykkää :D suurena indie ja survival pelien ystävä vaikka mitä hyviä pelejä on tullut, mutta tottakai jos haikailee rd2 ja spidermanin perään niin näihän se on

Nostoja