Kolme vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen Segan pulmapeli Puyo Puyo Tetris on saavuttamassa vihdoin länsimaat.

Tulevan kevään aikana peli saadaan Euroopassa ja Amerikassa vielä sekä PlayStation 4:lle että Nintendo Switchille käännettynä aina äänimaailmaansa myöten englannin kielelle. Noin muuten kokonaisuus näyttää pysyneen ennallaan alkuperäisestä japanilaisesta versiosta. Odotettavissa on siis sekä Tetristä että Puyo Puyo -pulmailua tarjoava pelipaketti, jossa klassisia pelejä päästään pelaamaan useammassakin vaihtelevassa pelitilassa.

Osassa pelitiloista Puyo Puyoa ja Tetristä täytyy osata pelata jopa rinnakkain. Niin oudolta kuin se kuulostaakin, löytyy pelistä myös ihan tarinalla varustettu yksinpelikampanjakin.

Mikäli pelissä Tetriksen rinnalla nähtävä Puyo Puyo ei ole ilmiönä tuttu, on kyseessä Segan jo 25 vuotta vanha pulmasarja. Sillä ei ole ollut koskaan erityisen suurta näkyvyyttä länsimaissa, mitä nyt jotkut saattavat muistaa pelanneensa aikoinaan Mega Drivella, Game Gearilla tai Master Systemilla siihen pohjautuvaa Dr. Robotnik’s Mean Bean Machinea. Siinä missä Tetriksen peluu perustuu mahdollisimman useiden palikkarivien muodostamiseen kerralla, yhdistellään Puyo Puyossa samanvärisiä palleroita pitkiä ketjureaktioita tavoitellen.

Amerikassa Puyo Puyo Tetriksen julkaisun hoitaa Sega itse. Euroopassa peliä jakelee Deep Silver.

Lisää luettavaa