Yksinpelikampanjan puute ei vaikuttanut Call of Duty: Black Ops 4:n myynteihin / Uutiset / pelaaja.fi

Yksinpelikampanjan puute ei vaikuttanut Call of Duty: Black Ops 4:n myynteihin

23.11.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6

Activisionin päätös julkaista Call of Duty: Black Ops 4 ilman yksinpelikampanjaa näyttää osuneen oikeaan.

Pohjois-Amerikan pelimyyntejä tilastoivan NPD Groupin analyytikko Mat Piscatellan tulkinnan mukaan yksinpelikampanjan pois jättämisellä ei ollut minkäänlaista vaikutusta Black Ops 4:n julkaisumyynteihin. NPD:n tilastojen mukaan Call of Duty: Black Ops 4 olikin sekä viime kuun, koko vuoden ja jopa koko pelihistorian myydyimpiä pelejä.

Call of Duty: Black Ops 4:n julkaisukuukauden myyntien kerrotaan olevan NPD Groupin 23-vuotisen pelitilastohistorian kahdeksanneksi korkeimmat. Black Ops 4 ohitti lokakuun myyntitilastoissa myös vuosia odotetun Red Dead Redemption 2:n, joka tosin ehti olla myynnissä lokakuun puolella vain kuuden päivän ajan.

Lähde: PC Gamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Jep turhaa resurssien tuhlausta vääntää näihin puhtaisiin moninpeleihin jotain surkeaa yksinpeliä joka ei suurinta osaa kiinnosta pätkääkään. Toivottavasti myös Dicekin sen ensi pelissään tajuaa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tilastojen valossa todellakin täysin loogista kun massa ei niitä pelaa tai jättää kesken.

Mitä Battlefieldin yksinpeliin tulee, niin ne lyhyet tarinat on juuri oikea tapa toteuttaa homma. BF1:n jokainen tarina oli oikeasti vähintään hyvä ja osa loistavia. Niitä vain lisää. Ainoa syy, miksi edes harkita BF-pelin ostoa kun nettipeliä pelaisi niin harvoin. Lienen kuitenkin vähemmistössä.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Call of Dutyt ja Battlefieldit aina ollut itselle 100% moninpelejä.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus
Lainaus DuskTillDawn

Call of Dutyt ja Battlefieldit aina ollut itselle 100% moninpelejä.

Call of Dutyt on itselleni olleet aina 100% yksinpelejä. Treyarch teki aina paskimmat.

Käyttäjän ajajehu kuva
ajajehu
Lainaus Augustus

Call of Dutyt on itselleni olleet aina 100% yksinpelejä.

Samoin.

Lainaus gurgi

turhaa resurssien tuhlausta vääntää näihin puhtaisiin moninpeleihin jotain surkeaa yksinpeliä joka ei suurinta osaa kiinnosta pätkääkään

Mielestäni on surullista, että yksinpelit alkavat hiljalleen katoamaan. Onhan se tietenkin kehittäjälle helpompaa kyhätä kasaan muutama kartta, joita pelaajat sitten tahkoavat maailman tappiin asti ja kehittävät koko pelin sisällön näin tavallaan itse. Mikromaksut mukaan ja voilà - minimaalisella työllä saavutetaan maksimaalinen voitto.

Yksinpelien ja niiden animaatioiden, skriptien, ääninäyttelyn sekä käsikirjoituksen tuottaminen vaatii rahaa, kehittäjiä ja aikaa. Mutta antaahan se myös pelaajalle aivan eri tavalla sisältöä kuin geneeriset FPS-moninpeliräiskinnät tai umpitylsät MMO-pelit kuten WoW (ja kloonit).

Pelien tarinankerronta on kehittynyt hienosti vuosien mittaan, mutta tällä hetkellä ollaan ottamassa takapakkia ja joitain pelaajia se ei näytä edes haittaavan?

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus Augustus

Call of Dutyt on itselleni olleet aina 100% yksinpelejä. Treyarch teki aina paskimmat.

Ensimmäisen Black Opsin kampanja on yksi sarjan parhaimmista. Eli fake news.

Nostoja