Yleissivistys kuntoon: nappaa Oddworld: Abe's Oddysee nyt ilmaiseksi! / Uutiset / pelaaja.fi

Yleissivistys kuntoon: nappaa Oddworld: Abe's Oddysee nyt ilmaiseksi!

23.09.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

18 vuoden ikään hiljattain yltänyt peliklassikko Oddword: Abe's Oddysee on parhaillaan saatavilla ilmaiseksi Steamista.

Tarjous kestää aina torstaihin kello 20.00 asti, joten kauaa kuhnailla ei kannata. Pelin voi lisätä digitaalisiin kokoelmiinsa menemällä Abe's Oddyseen Steam-sivuille ja klikkaamalla sieltä löytyvää "Asenna peli" -painiketta. Tämän jälkeen pelin pitäisi olla sinun ikuisesti.

Mikäli Abe's Oddyseesta viime vuonna julkaistu uusioversio Oddworld: New 'n' Tasty tosin kiinnostaa enemmän, on sekin Steamissa ja GOG.comissa parhaillaan myös 50 prosentin alennuksessa maksaen näin ollen siis kymmenisen euroa. Mitä tulee muihin Steamin ja GOGin Oddworld-peleihin, on nekin laitettu nyt toviksi noin 75 prosentin alennukseen (Steam-linkkiGOG-linkki).

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Täytyy ottaa talteen, vaikka olenkin aivan surkea tuossa pelissä. Haluaisin tykätä siitä, mutta en vain osaa pelata sitä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Edelleen täysin pelattava tekele eikä grafiikatkaan ole resoluutiota lukuun ottamatta erityisemmin vanhentuneet. Itsehän olen ensimmäiset kaksi osaa pelannut useaan kertaan vuosien varrella ja aina on maistunut. Viimeksi ihan jokunen vuosi sitten tuli ostettua PS3:lle Oddboxx-kokoelma.

Käyttäjän BlueShell kuva
BlueShell

Kaksi ekaa Oddworldia on mahtavia klassikoita. Eka osa oli hyvä ja jatko-osa Exoddus paransi sitä vielä muutamilla tärkeillä asioilla. Quicksave ja mahdollisuus puhua usealle hahmolle yhtä aikaa tekivät pelaamisesta paljon mielekkäämpää.

Tulipa myös tuosta remakesta New n Tastystä mieleen, kyseessä on vissiin ihan kelpo remake mutta siinäkin on omat ongelmansa. Suosittelen lämpimästi tätä youtuben Matthewmatosisin tekemää vertailuvideota jossa on varsin hyviä pointteja alkuperäisen ja remaken vertailusta. https://www.youtube.com/watch?v=QkhDrngAQZ0

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Noh niin, tulipahan samalla tuo Steam asennettua koneelle (...kyllä, luit oikein). En tule sitä luultavasti paljoa käyttämään, koska liitukauden halppis-PC, mutta ainahan sillä voi napsia näitä erittäin vanhoja pelejä talteen.

Viime viikolla Amnesia ja nyt tämä, mitähän ensi viikolla irtoaa talteen?

Nostoja