Yli 60-vuotias elokuvaklassikko innoittaa uutuspeliä: Alfred Hitchcock - Vertigo paljastetiin / Uutiset / pelaaja.fi

Yli 60-vuotias elokuvaklassikko innoittaa uutuspeliä: Alfred Hitchcock - Vertigo paljastetiin

6.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Alfred Hitchcock: Vertigo, Alfred Hitchcock, Vertigo, Microids, Pendulo Studios, seikkailu,

Ohjaajalegenda Alfred Hitchcockin kiitellyimpien elokuvien joukkoon lukeutuva Vertigo muotoutuu epäsuorasti uudeksi videopeliksi. Ihan vain nimeä Alfred Hitchock - Vertigo kantava seikkailupeli paljastui tällä viikolla yhtiökaksikko Microidsilta ja Pendulo Studiosilta, jotka ovat tuoneet aiemmin myös Blacksad-sarjakuvaseikkailut pelimuotoon.

Pelinä Vertigo seuraa klassikkoelokuvasta löytyviä elementtejä, mutta mukailee niitä uusiksi omaa tarinaansa varten. Uusi seikkailu käsittelee kirjailija Ed Milleria, joka alkaa kärsiä vakavasta huimauksesta kokemansa auto-onnettomuuden jälkeen ja päätyy käymään tapahtuman myötä terapiassa. Tilannetta mutkistaa se, että Miller on vakuuttunut siitä, että onnettomuudessa olivat osallisena myös tämän vaimo ja tytär, joita ei kuitenkaan ole löydetty onnettomuuspaikalta.

Microidsilla kerrotaan, että tarina koetaan kolmen hahmon näkövinkkelistä ja usealla eri aikajanalla, joissa toisensa kohtaavat niin todelliset tapahtumat kuin petolliset mielikuvat. Tarinassaan peli hyödyntää niin pakkomielteen, manipulaation kuin mielen järkkymisen kaltaisia teemoja ja myös tarinankerronnassa oppia on pyritty ottamaan Hitchcockin elokuvista.

Alfred Hitchcock - Vertigo olisi määrä nähdä PS5:llä, Xbox Seriesillä, PS4:llä, Xbox Onella, Switchillä ja pc:llä vielä myöhemmin tänä vuonna.

Lähde: Microids

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Hitchcockin elokuva on loistava ja siksi peli herätti jonkinlaista mielenkiintoa, mutta onkohan Hitchcockin käyttö pelin nimessä ihan asianmukaista, jos peli on sitten kuitenkin tekijöiden omaa kehitelmää, eikä Hitchcock ole luonnollisista syistä voinut sille siunaustaan antaa?

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty
Lainaus Haerski

Hitchcockin elokuva on loistava ja siksi peli herätti jonkinlaista mielenkiintoa, mutta onkohan Hitchcockin käyttö pelin nimessä ihan asianmukaista, jos peli on sitten kuitenkin tekijöiden omaa kehitelmää, eikä Hitchcock ole luonnollisista syistä voinut sille siunaustaan antaa?

Tämä.

Olen itse nähnyt elokuvan kerran ja jos en täysin väärin muista, päähenkilö oli ex-poliisi joka sai "vertigonsa" traumasta jossa hänen partneri putosi korkeasta rakennuksesta (ei spoileri koska tapahtuu ihan leffan alussa). Jokin naiseen liittyvä stalkkauksen hän sitten kehittää jos muistan oikein (luultavasti en), joten tarina ei kuulosta samalta. Miksi nimetä tämä sitten "Vertigoksi"? Varmaan samasta syystä kun tekevät jatko-osaa Flashbackille "Flashback 2" nimellä, vaikka sitä ei työstä sama tiimi ja Flashback sai jatko-osa Fade to Black:istä...eli rahastavat nimellä.

Nostoja