Yli miljoona PlayStation 4:ää kuluttajille 24 tunnissa / Uutiset / pelaaja.fi

Yli miljoona PlayStation 4:ää kuluttajille 24 tunnissa

17.11.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
35

Sonyn uutuuskonsoli PlayStation 4:ää on myyty kuluttajille asti miljoona kappaletta. Sony ilmoitti asiasta sunnuntaina toteamalla, että määrä saavutettiin viime perjantain aikana, jolloin laite julkaistiin Pohjois-Amerikassa.

– Myynnit pysyvät erittäin vahvana Pohjois-Amerikassa ja odotamme innostuksen jatkuvan, kun julkaisemme PlayStation 4:n Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa marraskuun 29. päivä.  Olemme erittäin kiitollisia PlayStation-fanien intohimosta ja kiitämme heitä heidän jatkuvasta tuestaan, Sony Computer Entertainmentin johtaja Andrew House totesi.

Lähtö on huomattavasti parempi verrattuna PlayStation 3:n seitsemän vuotta sitten tapahtuneeseen julkaisuun. Tuolloin Sony jäi suuresti myyntitavoitteestaan Amerikassa saaden raporttien mukaan kauppoihin ensimmäisiksi päiviksi noin 200 000 PlayStation 3 -konsolia.

Aivan silkkaa auringonpaistetta PlayStation 4:nkään julkaisu ei toki ole ollut kaikkien kannalta. Muutamat käyttäjät ovat raportoineet kohdanneensa konsolin kanssa erilaisia ongelmia, joista muun muassa konsolin sinisen valon väläyttelyyn liittyvä käynnistymättömyys on noussut muutamaankin kertaan esiin sosiaalisessa mediassa.

Sony Worldwide Studiosin johtaja Shuhei Yoshida on luvannut Sonyn pitävän silmällä ongelmia. Hän on myös todennut Sonyn uskovan, että tapaukset olisivat varsin yksittäisiä.

Ongelmien mahdollinen laajuus selviääkin kunnolla vasta, kun konsoli on ollut pidempään markkinoilla. Uuden laitteen esittelyssä on aina hankaluutensa, joita Sony on itsekin odottanut kohtaavassa pienissä määrin.

Lähde: Joystiq, Kotaku, Shuhei Yoshida (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

"Uuden laitteen esittelyissä on aina hankaluutensa, joita Sony on itsekin odottanut kohtaavassa pienissä määrin."
ja tästä syystä kannattaa se konsoli hommata vasta vuoden-kahden päästä julkaisusta kun sille on pelejä, kavereillakin on samoja laitteita ja nämä ongelmat sekä hankaluudet ovat selvitetty :P

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

"Uuden laitteen esittelyissä on aina hankaluutensa, joita Sony on itsekin odottanut kohtaavassa pienissä määrin."
ja tästä syystä kannattaa se konsoli hommata vasta vuoden-kahden päästä julkaisusta kun sille on pelejä, kavereillakin on samoja laitteita ja nämä ongelmat sekä hankaluudet ovat selvitetty

Säästää rahaa, kun ostaa myöhemmin, mutta itse ne jaksa odottaan Infamouksen tuloa pidemmälle. :(

Käyttäjän Narastel kuva
Narastel

Täytyy InFamous Second Son bundle hankkia sitten maaliskuun lopulla, jotta pääsee pelaamaan sitä ja myöhemmin keväällä MGS GZtä.

Käyttäjän Provenmental kuva
Provenmental
Lainaus käyttäjältä Marioysikax

"Uuden laitteen esittelyissä on aina hankaluutensa, joita Sony on itsekin odottanut kohtaavassa pienissä määrin."
ja tästä syystä kannattaa se konsoli hommata vasta vuoden-kahden päästä julkaisusta kun sille on pelejä, kavereillakin on samoja laitteita ja nämä ongelmat sekä hankaluudet ovat selvitetty

Tuo on sinänsä se järkevä tapa, jos kärsivällisyyttä riittää :P Kärsimättömänä luonteena olen tämän jo ennakkovarannut, kieltämättä varsinkin pelivalikoima jättää toivomisen varaa, mutta on niitä onneksi tarpeeksi. Xbonen julkaisupelivalikoima näyttää huomattavasti paremmalta, vaikka laitteena se ei minua vakuuta. No, kai se sekin pitää hommata ensi vuoden puolella. Mutta itse aiheeseen, aika hyvin on kieltämättä tämä PS4 myynyt, mielenkiintoista nähdä miten Xbone myy kunhan sekin julkaistaan.

Käyttäjän Substance kuva
Substance

Uskoisin, että Xbox One myy silti enemmän, koska USA.

Mun mielestä julkaisussa koneen hankkiminen on yhtä järkevää kuin sen hankkiminen myöhemmin. Jos ostaa ensimmäisten joukossa eikä kahden vuoden kuluttua, niin silloinhan sulla on ollut se kone kaksi vuotta pidempään. Lisäksi mä uskon, että vuonna 2015 ollaan jo melko lähellä PS4 "slimin" julkaisua, joten kannattaako konetta varovaisuuden nimissä ostaa silloinkaan?

Käyttäjän JoniH99 kuva
JoniH99

Ei tullut yllätyksenä, kun Andrew jo Gamescomissa paljasti, että ennakkotilauksia on jo yli miljoona kappaletta.

EDIT: Niin tuollahan tarkoitettiin pelkästään Pohjois-Amerikan myyntejä, ja ennakkotilausmäärät olivat maailmanlaajuiset. Pahoitteluni.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus käyttäjältä Substance

Lisäksi mä uskon, että vuonna 2015 ollaan jo melko lähellä PS4 "slimin" julkaisua, joten kannattaako konetta varovaisuuden nimissä ostaa silloinkaan?

Meinaat että tuosta on vielä mahdollista ja järkevää tiivistää koneen kokoa? Toki jos jotain muuta hyötyä tulee, kuten yleensä taitaa tullakin, kuten vähempi sähkönkulutus ja lämmöntuotto niin silloin uusi versio ihan järkevä. Nämä tosin mahdollistavat samalla sen koonkin pienennyksen, joten sekin mahdollista. Eri asia on että tarvitseeko tuota varsinaisesti enää pienentää. Toki jos se Slim jättää kaltevat pinnat pois ja lisää nuo mainitsemani (jotka yleensä slimmien idea) niin silloin hiton hyvä päivitys mielestäni.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Kornholic

Tässä pitää tietää, että mikään elektroniikkaerä ei ole 100% toimivaa kamaa. Plus, takuuhan kaikkien laitteiden kanssa tulee jos sattuu menemään rikki.

Tämä on totta, mutta nyt puhutaankin pelikoneista joita maagisesti tilaillaan ennakkoon että saadaan ensimmäisellä sekunnilla käyttöön, jolloin ei takuut sillä minuutilla auta. Ihmiset on tyhmiä :D

Niin ja tosiaan aina kun tulee uutta tekniikkaa sisältäviä laitteita niin niistä ne ensimmäiset ovat aina niitä huonoimpia, joten tottakai kannattaa sitä slimmiä odotella varsinkin kun vanhoillekin laitteille ja tietokoneelle kuitenkin vielä julkaistaan tavaraa. PS3 muistan vieläkin sen tuuletuksen äänen ja 360 red ringit. Muussakin teknologiassa sitä näkee: polttavat DVD-soittimet olivat painajaisia, digiboksit olivat mitä olivat, plasmathan olivat vältettäviä alkuaikoina missä nyt ne ovat melkein pakollisia konsolipelaamiseen, muistuuko jollekin ensimmäiset 3G "mokkulat" tikkujen sijaan ja lista vain jatkuu.

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Huomattava parannus PS3:n julkaisuun verrattuna. Lähinnä odotan mielenkinnolla mitkä ovat myynnit molemmilla konsoleilla vuoden 2014 joulun jälkeen. Silloin nähdään vasta miten homma lähtee käyntiin.

En olisi PS4:ää ennakkotilannut ellen olisi jo niin täynnä nykygeniä. Kyllästynyt jo vanhaan rautaan ja sen nykimiseen. Arkham Originissa päässä pimeni kun peli meni diaesitykseksi.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Tässä pitää tietää, että mikään elektroniikkaerä ei ole 100% toimivaa kamaa. Plus, takuuhan kaikkien laitteiden kanssa tulee, jos sattuu menemään rikki.

Nostoja