Ylistettyjen Super Mario -roolipelien tekijä hakeutui konkurssiin / Uutiset / pelaaja.fi

Ylistettyjen Super Mario -roolipelien tekijä hakeutui konkurssiin

2.10.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3
AlphaDream, roolipeli, Mario & Luigi, Nintendo, konkurssi,

Japanilaiskehittäjä AlphaDream on hakeutunut konkurssiin, Yahoo Japan -sivusto on raportoinut. Yhtiön kohtaloksi kerrotaan koituneen niin kasvaneet velat kuin verkkaiseksi jääneet tulot.

Studio on ehtinyt tehdä kokonaisen joukon kehuttuja roolipelejä, sillä se on ollut vastuussa Nintendon käsikonsoleille julkaisemasta Mario & Luigi -sarjasta. Studion pystyttivätkin aikoinaan joukko entisiä Squaresoftin työntekijöitä, joiden joukkoon mahtui esimerkiksi Super Mario RPG:n ohjaajana tunnettu Chihiro Fujioka entinen Squaresoftin johtaja Tetsuo Mizuno.

Viimeisin AlphaDreamin peli on ollut Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey, joka toi kehutun Nintendo DS -seikkailun kevyesti uusittuna 3DS:lle. Vastaavan käsittelyn se teki aiemmin myös Game Boy Advance -klassikko Superstar SagalleMario & Luigi -pelien ohella AlphaDream on työstänyt myös pelitalo Marveloukselle useamman Hamtaro-sarjaan pohjautuvan pelin.

Lähde: Video Games Chronicle, Yahoo Japan

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Onpa sääli, nämä olivat parhaimpia Mario-pelejä. Parempia paljonkin kuin nykyiset Paper Mariot.

Käyttäjän Panthour89 kuva
Panthour89

Todella surullista. Bowser's Inside Story DS:llä oli loistava ja on yksi kaikkien aikojen suosikkipeleistäni. Toivottavasti nämä herrat eivät aivan tyystin katoa pelikartalta. :(

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

En kyllä tavallaa epäile yhtään.

Sarjan ensimmäiset kolme peliä oli mahtavia, Dream Team alkoi jo tuntumaan että kierrätetään samaa tavaraa hienommalla maalilla. Paper Jam taisin lopettaa muutaman tunnin jälkeen. Superstar sagan uusiojulkaisu ihan kiva, mutta tuntui turhalta ja sitten bowsers inside storyn uusioversio tuntuu vieläkin turhemmalta, koska 3DS pystyy pelaamaan alkuperäistä versiota ja tällä välin kaikki on jo hypettämässä täysillä Switchiä.

Kun koko aika julkaisee samaa tavaraa samalle alustalle, niin alkaa suurimmillakin faneilla maistumaan puulta.