Yllättäen julkistettu Fez II saattoi juuri kohdata vielä yllättävämmän peruuntumisen

Fez II ei välttämättä näe päivänvaloa, sillä pian lauantaisen Twitter-draaman jälkeen Phil Fish ilmoitti pelin kehityksen päättyneen.

28.7.2013 12:57

Pelitalo Polytron sekä sen perustaja Phil Fish ovat ilmoittaneet, että vasta noin kuukausi sitten julkistetun Fez II -pelin kehitys oltaisiin lopetettu. Asiasta löytyy maininta niin Polytronin kuin myös Fishin Twitter-tililtä, minkä ohella Fish on kertonut sähköpostitse asiasta ainakin Kotakulle, Polygonille ja Game Informerille.

Virallista syytä peruuntumiselle ei ole annettu. Polytron on kuitenkin pahoitellut mahdollisesti aiheuttamaansa pettymystä.

Ilmoitukset julkaistiin nopeasti sen jälkeen, kun Fish oli Twitterin välityksellä kehottanut Gametrailers-sivuston Marcus ”Annoyed Gamer” Beeria pahoittelemaan kameran edessä viimeaikaista käytöstään. Beer oli aikaisemmin tällä viikolla kritisoinut kovin sanoin Invisible Walls -podcastissa sekä Fishia että Braid-luoja Jonathan Blow’ta tavasta, jolla miehet suhtautuivat pelimedian kommenttipyyntöihin, kun huhuilu Xbox Onen omakustannepeleistä kävi kuumana. Ennen kuin huhu vahvistettiin todeksi, olivat sekä Fish että Blow kehoittaneet median edustajia odottamaan tietojen virallistamista ennen kommenttien metsästämistä.

Twitterin puolella Fish kertoo, että häntä vastaan hyökätään nykyään käytännössä jatkuvasti. Sen ohella, että hänet tunnetaan ylistetyn Fez-pelin kehittäjänä, on hän kerännyt mainetta myös Indie Game: The Movie -dokumentin kautta ja saanutkin näin ollen erittäin paljon huomioita itselleen ja sanomisilleen varsinkin viime aikoina. Miehen huomiota herättäneistä kommenteista tunnetuin on peräisin viime vuodelta, jolloin Fishilta napattu muutaman sanan lainaus japanilaisi pelejä koskien sai monet raivon partaalle.

Fishin Twitter-tili on parhaillaan salattu ja sen sisältöä pystyvät näin ollen katsomaan vain häntä jo aiemmin palvelussa seuranneet käyttäjät.

Päivitys kello 23.54: Polytronin kotisivuille on ilmaantunut laajempi ilmoitus asiaan liittyen. Sen mukaan Fish on saanut tarpeekseen ja toteaa muiden ”voittaneen”. Hänen mukaansa tempaus ei johdu vain yhdestä asiasta, vaan pitkästä, ”verisestä” tapahtumien sarjasta.

Lähde: Game Informer, Polygon, Kotaku, Phil Fish (Twitter), Polytron (Twitter)

Lisää luettavaa