Yllätyshitti Fall Guys kipusi Twitchin ja Steamin pelatuimpien pelien kärkijoukkoon – ohitti Grand Theft Auto V:n / Uutiset / pelaaja.fi

Yllätyshitti Fall Guys kipusi Twitchin ja Steamin pelatuimpien pelien kärkijoukkoon – ohitti Grand Theft Auto V:n

10.08.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
6
Värikäs Fall Guys kipusi Steamin pelatuimpien pelien kärkijoukkoon.

Fall Guys: Ultimate Knockout on kivunnut vaivihkaa Steamin pelatuimpien pelien joukkoon.

Viime viikolla julkaistu Fall Guys on kirjaviin asuihin sonnustautuneiden herttaisten hahmojen täyttämä battle royale -lajityypistä ja television kisailuohjelmista ammentava peli. Fall Guysista ei juuri puhuttu ennen pelin julkaisua, mutta pelistä tuli välittömästi julkaisun jälkeen valtava menestys. PS Plus -palvelussa ilmaiseksi jaettu peli kärsi alkumetreillään yhteysongelmista, mutta suosio on näkynyt myös positiivisella tavalla.

Steamissa Fall Guys on kivunnut sekä myydyimpien että pelatuimpien pelien kärkijoukkoon. Tätä kirjoittaessa Fall Guys oli Steamin pelatuimpien pelien listalla neljäntenä lähes 100 000 pelaajalla, jättäen taakseen esimerkiksi Grand Theft Auto V:n, Destiny 2:n ja Rainbow Six Siegen. Fall Guys on tällä hetkellä myös Twitch-suoratoistopalvelun seuratuin peli lähes 140 000 katsojan yleisöllä.

Lähde: Steam Charts, Twitch

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Eilen pääsin kokeilemaan tätä, kun ilmaiseksi PS Plussasta sai ja serveriongelmat oli korjattu, mutta alkufiilikset on aikas meh. Varmaan unelmapeli kirkuville ja räkättäville striimereille tai sellaisesta urasta haaveileville, mutta minusta pelimekaniikat ovat aika puolivillaiset. Selvästi inspiraatiota on haettu mm. Gang Beastsista ja Human Fall Flatista, jotka perustuvat "nestemäisille" konrolleille, mutta niidenkin kontrollit ovat tiukat ja responsiiviset verrattuna Fall Guysiin. Lisäksi tällainen peli mielestäni vaatii lokaalin moninpelin. Samalla sohvalla pelin huonoutta vielä sietää johonkin pisteeseen asti, mutta kun pelikaverit on vain jotain kasvottomia kumiukkoja internetin syövereistä, niin sekasorrosta on hyvin vaikea innostua.

Lisäksi pelimoodeja on todella vähän ja koko pelin kausimalli ja mikromaksut selvästi tähtää siihen, että sitä tahkotaan paljon ja pitkälle tulevaisuuteen. Käytännössä kuitenkin mätät muutamaa tismalleen samaa kenttää uudelleen ja uudelleen saadaksesi jotain kosmeettisia esineitä, joiden kanssa voit mättää samoja kenttiä piirun stailimpana. Olen nyt jotain lvl 5 ja existentiaalinen kriisi tämän tekemisen turhuudesta nostaa jo päätään.

Kyllä tätä varmaan aikansa tulee pelattua satunnaisesti, että näkee paljonko tässä on mahdollisuutta kehittyä, mutta en ennusta pelille kovin pitkää elinikää. Jos olisin tästä jotain erikseen maksanut, niin olisin todella pettynyt.

Käyttäjän Kille kuva
Kille
Lainaus Haerski

Tilulilu

Itse tuli beetailtua parisen kuukautta ennen julkaisua ja tuli myös ostettua. Ihan hauska peli, mutta vaatii aika kovaa kilpailuviettiä ja muutenkin ihan jeppis jäähdyttelypeli. Hyvänä puolena se, että tämä sopii kaiken ikäisille, niin pelaajia taatusti riittää nyt ja tulevaisuudessa. Ilmaista sisältöä tulee jatkossa kenttien ja pelimuotojen suhteen, ja mikromaksut onneksi on ainoastaan tukemista asuilla.

Huonona puolena taas se, että sitä ei tiedä, jotta millainen on kehityskaari, koska moni tuntuu kaipaavansa sisältöä jo nyt. Itse pelannut jokusen tunnin ja rotaatiosysteemi ei oikein pelitä niin kuin pitäisi. En ole kaikkia kenttiä, tai muotoja vielä edes nähnyt ja vastaavasti joitain tulee lähes jatkuvasti.

Tästä tulee aika vahvat Rocket League -fiilikset mieleen ja ennustan samankaltaista ilmiötä. Julkaisukin samanlainen, eli PSPlus ja Steam, sekä myöhemmin Xbox ja Switch. Cross-play myös tulossa jossain kohtia.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Tätä ei vissiin pysty pelaa yhdeltä tvltä perinteiseen tyyliin jaettuna? 🤔

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus Bloodborne

Tätä ei vissiin pysty pelaa yhdeltä tvltä perinteiseen tyyliin jaettuna? 🤔

Ei pysty, mutta netin yli voi kyllä kutsua kavereita samaan peliin.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Haerski

[quote="Bloodborne"]Tätä ei vissiin pysty pelaa yhdeltä tvltä perinteiseen tyyliin jaettuna? 🤔[/quote]
Ei pysty, mutta netin yli voi kyllä kutsua kavereita samaan peliin.

Sääli, tyttöystävän kanssa oltaisiin pelailtu samalla koneella kun hänellä ei ole omaa. No täytyy tyytyä saamaan häneltä turpaan Tekken 7:ssa ja CTR:ssä :D

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Tuli ladattua eilen ja kokeiltua, on kyllä melkoisen hauska ja koukuttava tapaus!

Nostoja