YouTube käy toden teolla haastamaan Twitchiä suoratoistopalveluna / Uutiset / pelaaja.fi

YouTube käy toden teolla haastamaan Twitchiä suoratoistopalveluna

22.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4
YouTube käy toden teolla haastamaan Twitchiä suoratoistopalveluna

Tähän mennessä pitkälti pelkkänä videopalveluna tunnettu YouTube on alkanut toden teolla varustella itseään suoratoistokisaan.

Pelaajien suosiman suoratoistopalvelu Twitchin kaupoissa Amazonille hävinnyt Google on kirinyt kilpailijansa kanssa lähikuukausina hiljalleen samalle viivalle. Googlen YouTube sai tuen 60 kuvaa sekunnissa pyörivälle videomateriaalille jo lokakuussa, ja nyt palveluun on lisätty mahdollisuus suoratoistaa esimerkiksi pelaamista Twitchin tapaan vastaavalla ruudunpäivitystahdilla ja täydellä 1080p-resoluutiolla.

YouTuben suoratoisto-ominaisuudet tulevat Twitchin Flash-ratkaisun sijaan olemaan HTML5-pohjaisia, mikä antaa katsojille mahdollisuuden muun muassa kelata taaksepäin kesken lähetyksen ja kiriä videota kiinni tuplavauhdilla.

Peliyleisön suoratoistotoimintojaan pohtiessa mielessä pitänyt YouTube on myös lyönyt hynttyyt yhteen yleisesti käytettyjen Elgato- ja XSplit -kuvantallennusohjelmistojen kanssa, joihin YouTube-tuki tullaan lisäämään lähipäivinä. 

YouTuben mukaan palvelun suoratoisto-ominaisuuksia tullaan kehittämään ja parantelemaan jatkuvasti lähitulevaisuudessa. Parhaillaan käynnissä olevia lähetyksiä voi selailla täältä.

Lähde: YouTube Creator Blog, Eurogamer, MCV

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Eli miksipä enää käyttää Twitchiä!

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Pyh. Jotenkin se youtuben striimi kommenttiosioineen tuntuu huonolta. Twitch paljon mukavampi. Sitä pitäisi kehittää. Ja kuuleman mukaan youtube striimaajat saa samalla katsojamäärällä jopa 100 kertaa vähemmän massia, kuin twitchissä. Varmaan voi olla helpompi paikka striimata, jos ei tee sitä työkseen, mutta en usko kenekään ison striimaajan alkavan käyttää youtuben striimipalvelua.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Toisaalta ihan hyvö, koska Twitch on ehkä vammasin sivusto käyttöliittymältään ikinä, niin katsojan, kun striimaajankin näkökulmasta. Eikä siellä olen enää edes etua esim. musiikkivalintojen suhteen ettei tekijänoikeuspoliisi älähdä. Myöskin striimin kaupallistamiseen ehdot on vähän turhan vaativat. Tuon jälkimmäisen kun hoitavat tyylikkäämmin niin varmasti tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia twitchille

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Täysin streamaajista kiinni, mihin katsojat liikkuvat. Ja näillä mittareilla eivät ainakaan Youtubeen.

Yksissään Youtuben tekijänoikeusjärjestelmä ja raha ylipäätänsä karkoittavat parhaimmat streamaajat. Ilman heitä Youtube ei voi menestyä.