Youtube-tuottajille rahaa Xbox Onen kehumisesta / Uutiset / pelaaja.fi

Youtube-tuottajille rahaa Xbox Onen kehumisesta

21.01.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
23
Youtube-tuottajille rahaa Xbox Onen kehumisesta

Youtube-sisällöntuottajille tarjottiin Machinima-mediasivuston toimesta rahallista bonusta Microsoftin Xbox One -konsoliin liittyvän sisällön tuottamisesta, vuodettu sähköposti paljastaa.

Machiniman asiakkailleen lähettämissä sähköposteissa kerrottiin sivuston tarjoavan 3 dollarin bonusta jokaisesta tuhannesta katsontakerrasta videoille, joissa pelataan mitä hyvänsä Xbox One -peliä 30 sekunnin ajan. Kampanjaan liittyvässä sopimuksessa sisällöntuottajat suostuivat myös olemaan paljastamatta saavansa korvausta markkinoinnista, jonka lisäksi heitä kiellettiin myös mainitsemasta mitään negatiivista tai väheksyvää Xbox Onesta, Xbox One -peleistä tai Machinimasta.

Alun perin tammikuun 14. päivästä helmikuun alkuun kestäväksi kaavaillun kampanjan toteutumisesta ei tällä hetkellä ole tietoa. Kampanjaa mainostettiin väitetysti myös Machiniman edustaja Ron Smithin Twitterissä, mutta väitteiden mukaan @ClickInsect -tili poistettiin pian kohun jälkeen. Nykyisin kyseinen Twitter-tili kantaa nimeä Machinima Sucks, ja sillä julkaistaan lähinnä kohuun liittyvää sisältöä.

Lähde: Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Tamminen kuva
Tamminen

#LolApua

Käyttäjän Demppa kuva
Demppa

Avainsanat: "ei saa kertoa mitään negatiivista", ei ole sama kuin "saa maksun kehumalla". Rauhoitutaanpas nyt niiden otsikoiden kanssa. ;)

No mutta silti, kieltämättä tämä kertoo ehkä jotain Xbonen tilanteesta, jos Microsoft koittaa sitä näin korjata.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Minäkin ensin ajattelin tuota boksia mutta päädyin ps4:n juuri kaikkien ms-sotkujen jälkeen...konsoleita on ollut ja on vähän joka lähtöön joten "paluu" ps4:n pariin on vaivaton :p. Jotenkin MS on menettänyt otteensa konsolipuolelta olisikos syy mobiilipuoli?

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Vastaavia sopimuksia on youtube palvelu täynnä. Tietysti hanurista kuluttajaa kohtaan, kun tällöin ei saada negatiivisia asioita esille tuotteista. Kuitenkin hyvä tulonlähde niille, jotka tekee perus videokuvaa muutenkin rakastamistaan peleistä, joissa ei muutenkaan keskitytä erikseen pelien kehumiseen / haukkumiseen. Itse olen katsonut uskomattomat määrät kaikkenlaisia koomisia pelivideoita, joiden tekijöille soisi mielellään hieman vaivanpalkkaa.

Edit. Komppaan Demppaa. Sattui korvaan tuo otsikko. Ei mitään tekemistä kehumisella.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Hanurista kyllä tollaset sopparit. Kyllähän tommoset vaikuttaa joillain "mielipiteeseen" kuitenkin ikävä kyllä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Xbox Done. On vaikea tällasten ja muun paskan jälkeen mitä MS on tuupannut E3:sta tai oikeestaan Xbonerin julkistustilaisuudesta lähtien säilyttää halua ostaa laitettaa vaikka varaa olisikin.

Käyttäjän Milkshake kuva
Milkshake

Kyllä tässä kohtaa syyttävä sormi osoittaa ainakin minulla Machinimaa, eikä Microsoftia. Yhtiöiden PR -perseilyt ovat tuttua huttua, ja kaikki yritykset tälläistä toimintaa harrastavat. Median tehtävä on taas toimia objektiivisesti ja olla välittämättä yhtiöiden tarjoamista lahjuksista.

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Microsoftilla on kyllä mennyt PR jo jonkin aikaa päin helvettiä. Eikö ne nyt tajua että tämä pahentaa vain asiaa kun ihmiset kuulee tästä... Ja ei se nyt niin kovin ihme ole että tämä tieto pääsi julkisuuteen, kyllä niiden se pitäisi tajuta.

Käyttäjän peelopuu kuva
peelopuu

Joo kuulinkin tästä... Microsoft tosiaan haluaa kuopata katu-uskottavuutensa...

Käyttäjän artapo kuva
artapo

*köh* Pelaaja ja Sony *köh*

Nostoja