Zenimax syyttää peliguru John Carmackia teknologiansa varastamisesta / Uutiset / pelaaja.fi

Zenimax syyttää peliguru John Carmackia teknologiansa varastamisesta

2.05.2014 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1

Zenimax Media syyttää omistamastaan id Software -studiosta Oculus-yhtiön palvelukseen siirtynyttä John Carmackia teknologiansa varastamisesta.

id Softwaren perustajajäseniin kuuluvan Carmackin kerrotaan vieneen mukanaan Zenimaxin omistamaa teknologiaa Oculus Rift -virtuaalitodellisuuslaitteita valmistavaan yritykseen. Zenimaxin mukaan se omistaa Oculusin käyttämän teknologian ja tietämyksen, jonka Carmack kehitti työskennellessään vielä Zenimaxin alaisuudessa. Zenimaxin lausunnossa todetaan, että Oculus on käyttänyt yhtiön immateriaalioikeuksia ilman lupaa tai asianmukaista korvausta. Lausunnossa väitetään myös, ettei Oculusin perustaja Palmer Luckey olisi saanut teknologiaansa toteutettua ilman Carmackin vuosien aikana Zenimaxin alaisena kehittämää teknologiaa.

Oculus ja Carmack ovat kiistäneet Zenimax Median syytökset. Carmack kertoo Twitter-tilillään julkaisemassaan viestissä, ettei hänen tekemäänsä työtään ole patentoi Zenimaxin toimesta. Hänen mukaansa Oculus ei myöskään käytä lainkaan koodia, jonka Carmack on kirjoittanut Zenimaxin työntekijänä.

-Zenimax omistaa kirjoittamani koodin, mutta se ei omista virtuaalitodellisuutta, Carmack twiittasi.

Lähde: Engadget

 

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Jos kaikki teknologia (kyse on ilmeisesti koodista) olisi open sourcea, tätäkään ongelmaa ei olisi.