Zombipeli The War Z:n elämä alkoi erittäin hämärissä merkeissä – peli vedetty myynnistä (päivitetty) / Uutiset / pelaaja.fi

Zombipeli The War Z:n elämä alkoi erittäin hämärissä merkeissä – peli vedetty myynnistä (päivitetty)

19.12.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

DayZ-menestysmodin jalanjälkiä nopeasti seurannut zombiselviytymispeli The War Z saapui Steamiin tällä viikolla. Noin 14 euroa kustantanut teos pyöri vielä hetki sitten palvelun myyntilistan kärjessä, mutta samalla sitä ympäröi erikoinen tapahtumaketju.

Ympäri nettiä huomiota on viikon aikana ehtinyt erityisesti herättämään pelin alkuperäinen tuotekuvaus Steamissa. Pelin saapuessa myyntiin sen väitettiin muun muassa pitävän sisällään yli sadan neliökilometrin alueita, tukevan sadan pelaajan nettiotteluita ja tarjoavan erilaisia erikoiskykyjä hyödynnettäväksi. Pelaajat huomasivat kuitenkin nopeasti, etteivät nämä väitteet pitäneet millään tavalla paikkaansa. Pelin on päinvastoin kerrottu tuntuneen jopa vakavasti keskeneräiseltä.

The War Z:n vastaava tuottaja Sergey Titov on ehtinyt pyytämään tapahtumaa anteeksi, mutta senkin hän teki hyvin erikoisella tavalla. Mies nimittäin väitti Steamin tuoteselosteen olleen kirjoitettu vahingossa sellaiseksi, että kuluttajat pystyivät ymmärtämään sen antamat tiedot väärin. Ruutukaappausten kautta on kuitenkin hankala ymmärtää, mitä Titov itse oikein selittää.

Peliblogi Kotaku puolestaan raportoi, että peliin saapui hiljattain mielenkiintoinen päivitys. Siinä missä The War Z laittoi pelaajat odottamaan hahmojensa uudelleensyntymistä jo alkujaan peräti tunnin verran, nostettiin aikaraja päivityksellä nyt neljään tuntiin. Samalla peliin tuotiin mahdollisuus herättää hahmoja välittömästi henkiin maksamalla tapahtumasta oikeaa rahaa. Maksullisessa pelissä ratkaisu onkin katsottu eriskummalliseksi, vaikka jokaisella pelaajalla toki onkin käytössään kaikkiaan viisi hahmoa.

The War Z:sta onkin valitettu kiivaasti esimerkiksi Steamin omien foorumien The War Z -alueella. Siellä syntymään on päässyt kuitenkin täysin oma draama-show'nsa, sillä ihmiset raportoivat joutuneensa keskustelun lomassa sensuroiduiksi ja bannatuiksi epäreilusti.

Steamia ylläpitävällä Valvella ollaan reagoitu tapahtumiin sentään viimein. Yhtiö on keskustelualueellaan vahvistanut ottavansa bannaukset tutkintaansa, ja nyt koko peli on myös kadonnut myynnistä sekä pyyhitty myyntilistatiedoista.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten erityisesti juuri Valve aikoo jatkaa eteenpäin tästä. Steamin laadunvalvontaa on kritisoitui useaan otteeseen nimittäin aikaisemminkin. Osin tästä syystä saimme aikoinaan Greenlightinkin.

Päivitetty kello 22.16: Kotaku on saanut Valvelta tiedotteen, jonka mukaan halukkaat voivat pyytää pelistä rahojaan takaisin. Valve pahoitteleekin, että keskeneräinen peli päätyi tällä tavoin myyntiin ja kertoo palauttavansa sen takaisin, kun tuotteen laatutaso on lupaavampi.

Pelin voi edelleen ladata ja se on pelattavissa, mikäli sen ehti jo ostamaan.

Kotaku sai lausunnon myös Titovilta. Mies vannoi peliblogille, että kehittäjä Hammerpoint haluaa raivostuttamisen sijaan tosissaan tyydyttää yleisöään. Pyrkimyksenä kehittäjillä onkin jatkossa pitää tarkasti silmällä ainakin sitä, että pelin tuotekuvaus on sataprosenttisen oikea.

Lähde: Rock Paper Shotgun, Kotaku, Steam, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Mitä vittua? :D

Käyttäjän Moromopo kuva
Moromopo
Lainaus käyttäjältä janneus

Mitä vittua?

+1

Käyttäjän Munkk1 kuva
Munkk1

Kannattaa katsoa TotalBiscuitin informatiivinen, vaikkakin nimensä mukainen The Bore Z. Oikealla rahalla ostetut tavarat muuten katoavat kuollessa. Todella kuluttajaystävällinen ratkaisu. Eikö Alphatasoisen tekeleen myyminen täytenä pelinä ollut tarpeeksi?

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Tullut jonkin verran luettua tuosta, mietin vain että mitenhän nuo on aatellu että jos tuosta tulisi yhtä suosittu kuin DayZ että kukaan ei muka huomaisi ja valittaisi noista puutteista? Varsinkin kun peliä avoimesti mainostettu valmiina jne, ihmeellistä hommaa. Osahan näistä jannuista ovat tehneet myös tämän loistavan Big Rigs pelin :D

Käyttäjän zamanlee kuva
zamanlee

Pelissä ei ole yhtikäs mitään. Graafisestikkin aivan järettömän kuottavat tekstuurit. TB:n video tosiaan selittää kaiken paremmin kuin tuhat sanaa. Toivon mukaan valve alkaa tästä lähtien hieman kiinnittämään huomiota julkaistaviin peleihin, tässä alkaa kuitenkin heidänkin maineesa olemaan vaaka laudalla jos tällaista bs:ää ilmenee vielä.

Käyttäjän Jarppa kuva
Jarppa
Lainaus käyttäjältä zamanlee

Pelissä ei ole yhtikäs mitään. Graafisestikkin aivan järettömän kuottavat tekstuurit. TB:n video tosiaan selittää kaiken paremmin kuin tuhat sanaa. Toivon mukaan valve alkaa tästä lähtien hieman kiinnittämään huomiota julkaistaviin peleihin, tässä alkaa kuitenkin heidänkin maineesa olemaan vaaka laudalla jos tällaista bs:ää ilmenee vielä.

VALVe vetää itsensä lokaan yhdellä huonolla uutisella ja sen jälkeen viidellä hyvällä uutisella ylös, näinhän se on ennenkin mennyt.

Käyttäjän Burning kuva
Burning

Big Rigs ja sitten tämä? Eikö Valvella olisi pitänyt jotain raksuttaa siinä vaiheessa kun Titovin nimi on listoilla.. laadunvalvonnassa ei oltu valveilla tällä kertaa.

Käyttäjän J-P FIN kuva
J-P FIN

Ala-arvoista toimintaa kyllä sitä voisi vähän valvoa mitä lokaa myyntii laittavat,ajattelin itse ostaa pelin mutta ei kiitos tämän tiedon jälkeen.

Käyttäjän Sefriol kuva
Sefriol

Eikös peli ollut jo pitkään myynnissä? Kaveri osti sen joku kuukausi sitten, että pääsi "betaan". Aika ihme sähellys tämäkin, mutta ainakin itse luulin että peli olisi vielä betassa.
Steamin laadunvalvontaongelmat ovat olleet tapetilla jo pitkään. Onhan Steamissa myynnissä "pelejä", jotka eivät ole pelaamista nähneetkään vaan ovat enemmänkin visuaalisia taideteoksia.

Käyttäjän NiQo kuva
NiQo

Joo-o, Alpha vaihe alkoi Lokakuun 15 päivä. Pelin päivitykset viivästyy aina parilla kolmella viikolla aikataulusta ja silti aina keskeneräisinä. Niin sanotut "parhaimmat" lisäykset vedetty jonnekkin ensvuoden puolelle. Nämä niin sanotut "hyvät" ideat tuottajilta on niin, että ensiksi ne laitetaan peliin ja seuraavana päivänä poistetaan ja pyydetään anteeksi. Joten voin laskea 1 + 1 ja sanoa, että peli on kuollut ensvuoden kesään mennessä.

Nostoja