Zombiseikkailu H1Z1 jakautuu kahdeksi erilliseksi peliksi

Reilun vuoden ajan early access -muodossa kaupiteltu H1Z1-zombiseikkailu jakautuu helmikuussa kahdeksi omaksi pelikseen yhteisönsä kaksinapaisuuden johdosta.

6.2.2016 05:15

DayZ:n jalanjäljillä kulkenut zombiselviytymisseikkailu H1Z1 on jakautumassa kahdeksi eri peliksi vielä tänä talvena. Alkaen 17. helmikuuta alkuperäisen pelin ovat korvaamassa Steamissa sekä H1Z1: Just Survive ja H1Z1: King of the Kill, jotka ainakin alustavasti saapuvat palveluun myyntiin early access -nimikkeinä.

H1Z1: Just Survive on pääasiallisesti sama peli kuin alkuperäinen H1Z1, eli sen tarkoituksena on tarjota pelaajille verkossa pelattava yhtäjaksoinen avoimen maailman selviytymiskokemus. King of the Kill on sen sijaan useampaan erilaiseen verkkopelitilaan jaettu kokonaisuus, jossa nopeatempoinen räiskiminen on pääasiallinen keino pitää henkikullastaan visusti kiinni.

Päätöksen H1Z1:n jakamisesta kehittäjä Daybreak Game Company kertoo tehneensä huomattuaan, että pelin yhteisö oli alkanut lipua tasaisesti kahteen mieltymyksiltään erilaiseen joukkoon. Kahden pelin myötä H1Z1:n kehitystiimi jakaantuu samalla, sillä Daybreakin mukaan kummastakin eri pelistä vastaa pääasiallisesti eri kehittäjäryhmänsä omine resursseineen.

Tarkoituksena Daybreakilla olisi saada peleistä King of the Kill pois early access -vaiheesta kesällä, jolloin peli nähdään myös vielä PlayStation 4:llä ja Xbox Onella. Just Survivella ei ole vielä aivan yhtä tarkkaa valmistumis- tai konsoliaikataulua.

Ainakin vielä early access -vaiheissaan kumpikin H1Z1-peli maksaa pc:llä noin 20 euroa kappaleelta. H1Z1:n jo ennalta omistaneet saavat molemmat pelit ilmaiseksi.

Lähde: H1Z1 (kotisivu)

Lisää luettavaa