Zyngan ja EA:n oikeuskamppailu laajenee – Farmville-kehittäjältä vastakanne

Zynga on jatkanut sen ja EA:n välistä oikeuskiistaa vastakanteella. Onko EA turhautunut nykytilanteeseensa?

17.9.2012 17:05

Peliyhtiö Zynga on vastannut Electronic Artsin oikeushaasteeseen vastakanteella. Zynga väittää EA:n rikkoneen kilpailulainsäädäntöä yrittäessään estää työntekijöidensä loikkaamista Zyngan riveihin.

Vastakanteen mukaan EA:lla oltaisiin turhautuneita siihen, kuinka yhtiö ei ole onnistunut saamaan sijaa sosiaalisten pelien markkinoilla ja kuinka se on sen sijaan menettänyt vain luovia työntekijöitä muille yhtiöille. Näin ollen se olisi yrittänyt pakottaa Zyngaa muun muassa laittomaan sopimukseen, joka estäisi yhtiötä nappaamasta EA:n työvoimaa.

Myös EA:n oikeushaasteen katsotaan olevan osa kyseistä tapahtumaketjua. Zyngan mukaan pelijätti on näin yrittänyt saada työntekijöitään pysymään yhtiössä sekä samalla pyrkinyt hidastamaan Zyngaa ja saamaan sitä tuhlaamaan varojaan perusteettomiin oikeusjuttuihin.

EA:n edustaja John Reseburgin mukaan vastakanne on vain Zyngan yritys sysätä huomiota pois sen sitkeästi tavasta plagioida muita pelinkehittäjiä.

Alkujaan Electronic Arts haastoi kilpailijansa oikeuteen elokuussa. Yhtiö syytti Zyngan kopioineen The Ville –pelillään EA:n omaa The Sims Social -teosta.

Zyngan mukaan edellä mainitut pelit kuuluvat samaan peligenreen eikä EA voi yksinään napata oikeutta kehittää ainoana yhtiönä kyseisen genren pelejä. Pelien useiden samankaltaisien elementtien mukanaoloa yhtiö perustelee sillä, että ne ovat lajityypissään suorastaan jopa välttämättömyyksiä.

Lähde: Gamasutra, Joystiq

Lisää luettavaa