6/5: Täydelliset Elokuvat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
6/5: Täydelliset Elokuvat

IMAGE(http://checkingthescore.files.wordpress.com/2013/04/american-beauty.jpg)

Syy miksi tahdon tehdä täysin oman ketjunsa kyseiselle aiheelle jonka kohta selitän on se, että en tahdo että ihmiset keskeyttävät mahdollisen keskustelun sillä että kertovat katsoneensa juuri jonkun Ö-luokan elokuvan DVD:ltä joka aloittaa oman keskustelunsa ja tämä aihe jää unholaan sivulle X.

Mutta niin, täydelliset elokuvat. Tiedättehän sen tunteen kun olette katsoneet jonkun elokuvan ja teidät valtaa se tietty mahtava fiilis että "nyt tuli nähtyä jotain oikeasti mahtavaa", eikä tämä euforinen tunne meinaa kadota vaikka elokuvan katsoisi kymmenen kertaa. Lempielokuviaan on helppo listata, mutta se että elokuvan voi nostaa kaikkien muiden yläpuolelle ihan vain sen takia että ei keksi yhtäkään asiaa joka elokuvassa olisi mättänyt, voikin olla toisille vähän vaikeampaa.

Ennen omaa pitkähköä listaani tahdonkin antaa muutaman esimerkin itselleni todella hyvistä, mutta ei täydellisistä elokuvista: The Matrix, The Avengers & Pacific Rim. Näille elokuville olen antanut asteikolla 0-5 täydet pisteet, mutta en silti pidä niitä täydellisinä. Jokaisessa on enemmän tai vähemmän joitain pikkujuttuja jotka ovat häirinneet hieman, mutta eivät ole vaikuttaneet itselläni kokonaisuuteen. Täydelliselle elokuvalle pitäisi antaa siis enemmän kuin täydet pisteet.

Oma lista virheettömistä elokuvista (minulle) on seuraavanlainen:

American Beauty
Watchmen
The Fifth Element
Forrest Gump
Unbreakable
Die Hard 3
Predator
Burn After Reading
Ninth Gate
Se7en
Robocop
Back to the Future 2
The Thing

En siis keksi yhtään ainoata pienintäkään asiaa, yhdessäkään näistä elokuvista, mikä häiritsisi. Ei pieninkään ilmeen värähdys, dialogin pätkä, toiminta tahi efekti. Kaikki on minulle siis täydellistä.

Olin erittäin yllättänyt että sain näinkin monta elokuvaa listattua, sillä aiemmin mielessäni oli vain yksi. Tänään sitten ajatuksen kanssa näitä mietin ja tällaiseen listaan päädyin. Luulenpa että tässä ei ole edes vielä kaikki, joten raportoin mahdollisista lisäyksistä omaan listaani.

Tahdonkin siis nyt kuulla mitkä ovat teidän täydelliset elokuvanne, ja toki kommentointia siitä miten toisten mielipiteet ovat vääriä. ;) Jos ei mielipiteista voisi väitellä niin mistä me sitten keskustelisimme? Mitä virheitä on mielestänne näissä listaamissani elokuvissa? Oletteko mahdollisesti samaa mieltä joistain asioista?

Kyllähän noita minullakin on useampi. Monet aina jaksaa vinkua ettei täydellistä leffaa tai peliä ole olemassakaan, mutta ainakin minulle se määritelmä on juuri tuo, että jos mikään ei häiritse niin silloin se on täydellinen.

Minulla listassa on niitä joista aina jankutan eli:
The crow (se eka jossa on brandon lee)
Requiem for a dream
Blood in blood out
Battle royale

Tajusin juuri, että turha noita on alkaa kirjoittaa sillä todella moni toiminta leffakin on juuri tuollaisia, että niissä ei häiritse mikään ja kaikki loksahtaa paikoilleen. Esimerkkinä vaikka Crank.
Monet tuntuu hakemalla hakevan elokuvista vikoja.

Lainaus

Tiedättehän sen tunteen kun olette katsoneet jonkun elokuvan ja teidät valtaa se tietty mahtava fiilis että "nyt tuli nähtyä jotain oikeasti mahtavaa",

Tämän koen suhteellisen usein. Elokuvia tulee itellä se reilut 300 varmaan vuodessa katseltua, tietenkin siihen verrattuna pienessä osassa katsotuista leffoista tämä tulee. Mieleen tuli kymmeniä "melkein 10/10 pätkää", en kaikkia ala listaan mutta joitain mainitsen: Miller's Crossing, Clerks, Totoro, Fantastic Mr. Fox, The Devil's Rejects, Total Recall, Unforgiven, Casino, The Good, the Bad and the Ugly, Heat, Spirited Away, Up, Black Swan, The Shawshank Redemption, Suspiria, The Beyond, Dawn of the Dead ja monia monia muita. Kaikki nuista ovat perkeleen hyviä elokuvia, jokainen monesti tullu kateltua ja hyllystä löytyvät. Kuitenkaan yksikään ei yllä sille "all time bestest of ever super movie" tittelille. Tuossakin oli pääasiassa vain nopeiten päähän tulevia teoksia, hyviä elokuvia on ihan järettömän paljon, paskaa vaan vielä enemmän.

Lainaus

eikä tämä euforinen tunne meinaa kadota vaikka elokuvan katsoisi kymmenen kertaa.

Tämmöisiä elokuvia on taas tosi vähän. Monet leffat on hyvä katsella kerran, enintään pari kertaa. Etenkin leffat joissa on jonkinlainen twisti eivät kannattele useita katseluita. Näitäkin poikkeuksia on, Fight Clubin olen varmaan viidesti tai useammin elämän aikana mielellään katsonut. Sinäänsä vain kolme elokuvaa ansaitsee sen omaan makuun täydellisen pystin:

Commando
Arska vetää elämänsä rooliin tässä övereimmissä 80-luvun äksönissä. Leffa ei ole monellakaan tavalla täydellinen, kässäri on mitätön, näyttely ajoittain naurettavaa eikä esim. ohjauskaan mitään erikoista ole. Silti minä rakastan tätä elokuvaa. Olen nähnyt tämän helvetin useasti, laskuissa menty sekasi jo ajat sitten. Leffa jaksaa viihdyttää älyttömyydellään jokaisen katselun ajan. Kaljan ja kaverien kanssa parhaimmillaan.

The Evil Dead (trilogia)
Ainakin vanhoilla boardeilla useasti mainitsin miksi juuri tämä on SE kova juttu meikälle. Laiskana paskana linkkaan vain toukokuulta blogistani tekstin jossa vanhoja mestariteoksia hehkutan ja remakea... kehun kuin myös haukun. Ylipäätään tuolla kirjoittelen leffoista paljon, kauhusta ylläri ylläri, usein. Lukekaa. /mainos. Mutta niin, hei mulla on ollu Bruce avatarina putkeen jo vuodesta 2008. Se kertoo jotakin.

Kolmas ja viimeinen "viddu parasta shittii sitte Hitlerin" palkinnon saa The Big Lebowski. Elämäni muuttui kun 2000-luvun alussa sattumalta näin tämän leffan. Tietenkin leffan takana on yhdet kaikkien aikojen suosikkini eli Coenin veljekset, miehet osaavat tehdä komediaa mutta samalla myös hyvin syvällistä tavaraa. Pinnallisesti Lebowski on komedia, mutta siinä käsitellään yhtä jos toista vakavaa aihetta, humoristisesti. Tämä kuten muutkin näistä "parhaista leffoista sitten The Birth of a Nationin" tulee katseltua melkeinpä joka vuosi, joskus useammin kuin kerran. Eipä kai mulla muuta, menen tästä polttamaan ristejä ja juomaan kaljaa.

Tämäpä vallan mainio ketju. Itselläkin noita elokuvia on tullut elämäni aikana aika monta katsottua. 300 vuodessa on kyllä aikamoinen määrä, itse en nyt kumminkaan niin montaa leffaa katso. 150-200 varmaankin aika lähellä tuota vuosittaista määrää.

Kumminkin, pidän itseäni aikalailla elokuvien suurkuluttajana ja minullakin jokunen noita elokuvia on, jotka iskevät kuin salama kirkkaalta taivaalta joka kerta kun katson ne uudelleen. Aika monta samaa tänne on jo nyt ehditty listaamaankin, mutta aloitetaanpas listaamaan sitten näitä omiani:

Troija
Olin pienenä täysin hulluuntunut historiallisiin elokuviin, varsinkin juuri tämän aikaisiin. Vaikka olen Braveheartit, Spartacukset ja Gladiaattorit nähnyt, tämä on silti minun ehdoton lempparini kaikista näkemistäni historiallisista elokuvista. Noin 10 vuotta sitten ostatin tämän vanhemmillani minulle kun se oli juuri ilmestynyt kauppojen hyllyille. Katsoin sen silloin lähestulkoon joka viikko ja aina sen katsottuani lähdin ulos puumiekkani kanssa hakkaamaan kreikkalaisia sotilaita (koiranputkia). Nykyään katson sen vieläkin ainakin kerran vuoteen ja ostinhan minä tässä taannoin sen blu-raynäkin hyllyyn, vaikka DVD tosiaan jo löytyy. Blu-ray kumminkin on ohjaajan versio, eli 30 minuuttia pidempi jota en ollut aiemmin nähnyt. Kyllä näin rakkaasta elokuvasta maksaa vielä 5 euroa lisää vaikka se jo kertaalleen on hyllyssä.
Ostin myös Troijan nähtyäni muitakin historiallisia elokuvia, joissa Troija on jotenkin mukana, kuten Odysseyksen sekä Troijan Helenan. Nämä eivät kumminkaan iskeneet niin kovaa, ja olenkin katsonut ne vain kertaalleen kummatkin. Hyviä elokuvia silti.

Totoro
Ja oikeastaan kaikki muutkin Hayao Miyazakin elokuvat, lukuun ottamatta Tuulen Laakson Nausicaätä ja Cagliostron Linnaa. Totoro on kumminkin minulle se kaikista rakkain näistä teoksista, joka kerta kun katson sen, haluan katsoa sen uudelleen heti perään. Näin ei käy oikeastaan minkään muun elokuvan kanssa nykyään, joskus pienempänä näin saattoi tapahtua joidenkin elokuvien kohdalla, kuten tuon Troijan.

Titanic
Joskus aikanaan tämä tuli telkkarista monta kertaa vuoden aikana, ja kaikilla kerroilla se oli katsottava, vaikka se oli nauhallekin pistetty. Luulin silloin että Leonardo DiCaprio hukkuu tässä oikeasti (sori jos spoilasin jonkun, joka tätä ei ole nähnyt. Toivottavasti tosin heitä ei ole). Olin siis hyvin pieni kun ensimmäisen kerran tämän näin, 5-6 vuotias varmaankin. Saan kylmät väreet joka kerta kun My heart will go on lähtee soimaan, ja jos satun sen kuulemaan jossain, haluan heti päästä katsomaan Titanicin sen tuhannennen kerran.
Pakko ostaa jossakin vaiheessa blu-raylle, vaikka DVD:nä tämäkin tuolla hyllyssä on. Siskollani on 3D televisio, että jos sattuisi joskus vaikkapa bongaamaan 3D version tästä halpaan hintaan, voisi sen jopa ostaa. Olisipa ainakin jotain ''uuttakin'' mukana.

Alien 1 & 2
En osaa näistä päättää kumpi on parempi, mutta aivan täydellisiä ne molemmat ovat, joten tähän listaan ne kuuluvat kumpainenkin. Näitä en ole niin useasti katsonut kuin nuo ylemmät elokuvat, mutta useaan otteeseen siltikin. Nämä ovat myös syy miksi rakastan avaruuteen sijoittuvia elokuvia sekä pelejä. Ja muutenkin avaruus on mielenkiintoinen aihe.

Mulholland Drive
Vaikka en vieläkään, lukuisten katsomiskertojen jälkeen tajua tätä elokuvaa, rakastan sitä siltikin yli kaiken. David Lynch se vaan osaa luoda tunnelmaa elokuviin ja tehdä niistä niin mysteerisiä kuin olla ja voi. Mulholland Drive on myös yksi elokuvista, jonka haluan katsoa heti uudelleen sen katsottuani. Ehkä juuri siksi, että ymmärtäisin sen kokonaan. Joskus aikanaan kun tämä tuli TV:stä ja luin keski-suomalaisesta sen arvostelun, jossa sanottiin että juonta ei voi tajuta. En tiedä pitääkö se sitten paikkaansa, en siitä mitään analyysejä ole alkanut netistä lukemaan. Mukavampi itse yrittää pähkäillä mahdollisia vaihtoehtoja.

Drive
Tämän pyysin viime jouluna joululahjaksi, kun olin siitä pelkkää hyvää kuullut. Olin kumminkin katsonut Nicolas Winding Refniltä Bronsonin ja Valhalla Risingin, joista en pitänyt kovinkaan paljoa. Vähän pelkäsin siis että ei se Drive voi olla niin loistava miksi sitä moni kehuu. Mutta kyllä se vain olikin. Niin loistava, että ostin jopa sen Ryan Goslingin pitämän skorpioonikuvioisen takin itselleni. Aika kovan hinnan siitä sai maksaa, eikä sen laatu ihan parhaimmasta päästä ole, nyt jo saanut ommella sisäpuolelta useaan otteeseen kun saumat ratkeilee. Eipähän ainakaan ole tullut vastaan muita joilla tuommoinen takki olisi päällään.
GTA V:ssä muuten piti olla Kavinskylle oma kanavansa, jonka kappale Nightcall siis on tuossa Drivessä. Ainakin IGN joskus muinoin uutisoi että Rockstar jopa itse ilmoitti tuon Kavinskyn kanavan olevan pelissä, mutta eipä sitä siinä näy. Olisin niin halunnut ajaa yöllä poliisit perässä parkkihalliin piiloon Nightcallin soidessa. Elokuvan soundtrack on siis yksi parhaista jota olen ikinä kuullut elokuvissa.

American Beauty
Listan toinen elokuva, jota en edes ole koskaan omistanut. Mutta voi että kuinka moneen kertaan sen olenkin nähnyt ja joka kerta kun sen katson uudelleen, löydän siitä jotain mitä en edellisella kerralla huomannut. Jotain niin mahtavaa varsinkin ensimmäisellä kerralla, mutta niin on myös jokaisella muullakin kerralla kun tämän katsoo.

Easy Rider
Tätäkään en ole ikinä omistanut, mutta moneen moneen kertaan olen tämänkin TV:stä katsonut. Nyttenkin tekisi mieli katsoa tämä, pitäisi se varmaan blu-ray muodossa lähiaikoina hyllyyn hakea.
Jack Nicholsonin astuminen kehiin tuo aina hymyn huulille, mutta äkkiäkös se hyytyykin sitten. Elokuvan tapahtumat ovat vain jotain niin ikimuistoista.

Kellopeliappelsiini
Elokuva, joka yleensä tulee ensimmäisenä mieleen, kun joku kysyy minulta lempielokuvaani. Kaikkihan nämä tässä listassa niitä ovat, mutta jos yksi olisi aseella uhattuna aivan pakko valita, luultavasti sanoisin Kellopeliappelsiinin. En osaa edes perustella, miksi tykkään siitä niin kovasti, mutta jokin täällä päässä vain niin kertoo.

Eiköhän nämä riitä tällä erää näistä joista jaksan kirjoittaa vähän enemmänkin, voisin vielä loppuun listata jokusen ilman mitään perusteluja.

Suspiria
Raging Bull
Scarface (Brian De Palman)
Black Swan
Fight Club
Se7en
Magnolia
Uhrilampaat
Ilmestyskirja Nyt (Redux)
Elephant
Slummien Miljonääri
Donnie Darko
The Thing (-82)
Yön Ritari
The Prestige
Full Metal Jacket

Voisin jatkaa tätä listaa vaikka kuinka pitkälle, sillä tuntuu että näitä elokuvia, joissa ei mielestäni ole mitään valittamisen aihetta, on aivan kamalasti. En tiedä olenko nähnyt ''paljon'' elokuvia, vai ovatko ne liian hepposin perustein mielestäni mestariteoksia. Jokainen noista elokuvista on kumminkin semmoisia, joidenka katsomisen jälkeen olen voinut vain haukkoa henkeä ja sanoa ''wau... mitä sitä tuli juuri katsottua''. Mitään vikoja en näistä löydä, enkä minä niitä ala etsimällä etsimäänkään. Oselotin mainitsema Commando taas.. Katsoin sen pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran ja siinä minua häiritsi lähes jokainen asia. Näyttely varsinkin, mutta myös ohjaus, kun kuvataan Iso-Arskan habaa kun tämä kantaa kokonaista puunrunkoa. 80-luvun toimintaleffat eivät ole ihan se mun juttu näköjään. En siis mitenkään tuomitse Oselottia, Commando sattui nyt vaan sopimaan hyväksi vertauskuvaksi kun yleensä en elokuvissa kiinnitä huomiota mihinkään ärsyttäviin juttuihin, mutta tässä en vain pystynyt olla kiinnittämättä.

Edit:
Nojoo, nyt kun miettii, niin kyllä tuossa listassa enimmäkseen on leffoja, jotka on ollut 5/5 mielestäni, mutta ei nyt kumminkaan mitään all time best of. Ainakin nuo elokuvat joista kerroin jotakin, kuuluvat sinne. Fight Club tosin ainakin, mutta laiskuus iski enkä enää jaksa sen kummemmin kirjoittaa siitä.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Mitä ihmettä? Suuri SW-fani ja ei yhtäkään elokuvaa?

Olen maailman paskin kirjoittaja, joten listaan vain vähän ja ilman selityksiä.

Melkein kaikki Jim Carreyn elokuvat vuodesta 1994 lähtien.
Ace Ventura, Tyhmä ja tyhmempi, Liar Liar, Truman Show, Me yms.

En voi selittää, mutta Jim Carrey eläytyy hahmoihinsa niin hyvin ja saa minut nauramaan. Eihän nämä eloku
vat ole kriitikkojen suosikkeja, mutta ainakin itse katson näitä oikein mielellään uudestaan ja uudestaan.

Kello on myöhä, joten lista tulee.

Raiders of the Lost Ark
Last Action Hero
Terminator
Casablanca
Cornetto-trilogia
Bud Spencer/Terrence Hill-elokuvat
Lord of the Rings-trilogia
Alien
Vihreä maili
Misery
Die Hard(paras joululeffa)
Heat
Jurassic Park

En keksi muita, mutta varmasti jäi yli. Minulla on yleensä vain yksi arvostelujärjestelmä tykkään/en tykkää.

Mun mielestä The Avengers on täydellinen leffa. Mahdollisesti myös Shrek. Pacific Rim saattaa myös päästä täydellisten leffojen listalle, mut vaikee sanoo vielä kun oon nähnyt sen vasta kerran (joskus leffat on elokuvateatterissa tosi hyviä ja sit kun kotona kattoo niin ne ei enää säväytä samalla tavalla). Casino Royalen voisin laittaa täydellisten elokuvien listaan, jos siinä ei olis yhtä kohtausta joka jostain syystä häiritsee mua.

Lainaus

Se7en

Lainaus

Forrest Gump

En tiedä ovatko omalla kohdalla täydellisiä, mutta lähelle pääsevät.

Sen suuremin asiaa miettimättä, niin voisin listata ainakin:

Taru Sormusten Herrasta-Trilogia
UP
Leijonakuningas
Toy Story 3
District 9
Mies ja Alaston Ase-Trilogia

Disneyllä monia saatanan kovia lehvoja, mutta nuo kolme jaksaa katsoa vaikka päivittäin. Sormusten Herrat omalla kohdalla parhaita elokuvia evörs, eikä Hobittikaan jää kauas taakse. Tolkienin satumaailma on vain ollut aina niin kovin lähellä sydäntä. Elokuvat voisi oikeastaan nauttia suoraan suoneen, niin hyviä ne ovat.

Eilen kun Neloselta katsoin kolmannen Alastoman Aseen, niin tajusin miten loistavia ne ovat. Jokaisessa elokuvassa saa jatkuvasti nauraa Nielsenin pelkälle olemukselle, mutta myös hauskalle kässärille. Surullista, että nykyään ei noin kovaa komediaa enää saada. Vielä surullisempaa on katsoa Klikkiä ja Adam Sandleria.

Demppa luonut hyvän aiheen. Pari päivää on nyt tullut mietittyä täydellisiä elokuvia ja täytyy myöntää että vaikka kuinka moni niistä pääseekin lähelle tätä harvinaista titteliä, on mielessäni tällä hetkellä vain kaksi elokuvaa jotka sen ansaitsevat.

A New Hope / Empire Strikes Back

Näillä kahdella elokuvalla on erityispaikka sydämessäni. Olen vuosia miettiänyt kumpi näistä kahdesta on parempi, enkä koskaan ole saanut vastausta kysymykseeni. Elokuvat on nähty jo monia, siis todella monia kertoja, eikä koskaan ole tullut merkkiä tai tunnetta kyllästymisestä. Elokuvissa on aivan omanlaisensa tunnelma, ja aina katsoessa näitä tulee hyvä olo. Rakastan näissä kahdessa episodissa kaikkea: hahmoja, musiikkia, miljöötä ja juonta, näin esimerkkejä mainitakseni.

Varsinkin tuo maailma johon elokuvat pohjautuvat on todella hyvin esillä. New Hopessa kuvattu Tatooine luo tunnelman karusta ja runnellusta maailmasta jota hallitsee "pahikset", ja tälläinen on aina kiehtonut minua. Myös elokuvissa esitetty "futuristinen vanhateknologia" on ollut todella lähellä sydäntä ja tämän takia suurin osa vanhoista scifi-elokuvista onkin paljon mielekkäämpiä katsoa kuin nykyajalla tulleita joissa maailma on täynnä mitä modernimpia laitteita kosketusnäyttöineen.

Star Wars on aina ollut lempisarjojani niin peli- kuin elokuva-alallakin. Ensimmäisen osan (New Hope) karu tunnelma sorretusta maailmasta ja toisen osan (Empire Strikes Back) synkkyys ja teatraalisuus ovat ne asiat mitä olen aina hakenut mm. Star Wars peleiltä jos ne ovat sijoittuneet prequel trilogian jälkeiseen aikaan.

Erityismaininnan annan Inceptionille. Elokuva kirjaimellisesti räjäytti tajunnan aikanaan kun sen elokuvissa kävin katsomassa. Tämän jälkeen se on tullut nähtyä vielä noin viisi kertaa ja aina se jaksaa säväyttää ja yllättää jollain uudella yksityiskohdalla jota ei aikaisemmin ole huomannut. Siltikään en tätä täydelliseksi sanoisi, sillä viimeisellä kerralla alkoi jo vähän puuduttamaan tuo katsominen, ehkä elokuva vain on liian hyvässä muistissa. Muutenkin Christopher Nolanin elokuvat ovat yksiä 2000-luvun parhaimpia elokuvia, jos jätetään tuo viimeisin Batman pois laskuista.

Muita lähes täydellisiä elokuvia, joita tulee tällä hetkellä mieleen on:

Commando
Reservoir Dogs
Pulp Fiction
Donnie Brasco
The Rock
One Flew Over the Cuckoo's Nest

Varmasti noita on enemmänkin, mutta nyt ei tule muita mieleen. Aikalailla monet Tarantinon tai Nolanin elokuvat ovat mitä mainioimpia. Jos tulee jotain mieleen niin täydentelen sitten listaa.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

The Fifth Element

Halunnut jo kauan nähdä tämän ja tuli ostettua elokuiselta Lontoon matkalta kyseinen leffa Blu-rayna. Täytyykin katsastaa se mitä pikimmiten.

Moni voikin olla ihmeissään että miten minä voin muka olla niin suuri Tähtien Sota fani jos en pidä yhtäkään elokuvaa täydellisenä. Yksinkertainen selitys on että minulle se universumi on tärkeämpi kuin yksittäiset elokuvat. Vaikka ESB onkin 5/5 leffa josta nautin suuresti, ei se kokonaisuudessaan onnistu tuottamaan niin mahtavaa fiilistä kuin toiset elokuvakokemukset. Tuntuukin tavallaan hassulta ja ties miltä kerettiläisyydeltä, mutta voin sanoa rehellisesti että vaikka juuri Fifth Element on nautittavampi kokemus kuin ESB. Mutta hei, tämä on vain minun mielipide.

Pitäisi pitkästä aikaa katsoa tuo Yksi Lensi Yli Käenpesän...äärimmäisen hyvä elokuva, ja mahdollisesti osa omaa listaa.

Aloin tätä threadia luettuani miettimään noita Täydellisiä elokuvia ja vaikka erinomaisia onkin useampia niin yksi nousee mielessäni aina ylitse muiden: Prometheus

Tämä on elokuva, joka räjäytti tajuntani ensimmäisellä kerralla, kuitenkin jättäen paljon kysymyksiä ilmaan mihin halusin vastauksen. Kävin pari kertaa uudestaan vielä elokuvissa pätkän katsomassa ja sain/keksin vastaukset melkein kaikkiin. Kun kuitenkin yksi suurimmista elokuvan kysymyksistä jäi vielä selvittämättä ([spoiler]Miksi "engineerit" halusivat päästä maahan tuhoamaan luomansa ihmiskunnan?[/spoiler]) niin oli minun pakko siirtyä internetin foorumeille etsimään mielenrauhaa muiden mietteistä. Kävikin niin että löysin itse Ridley Scottin oman mielikuvan vastauksesta, joka elokuvassa oli jätetty katsojan mielikuvituksen/jatko-osan varaan. Tämä vastaus kävi täysin järkeen ja siihen oli pientä viittaustakin itse elokuvassa. Mielenrauhani oli turvattu ja siitä lähtien olen aina nauttinut elokuvan katsomisesta entisestään. Se on teemaltaan, audiovisuaalisuudeltaan ja tunnelmaltaan minulle The elokuva.

Olen lukenut jotain kommentteja tuosta Prometheuksesta kuinka se on kuulemma "rip-off" 2001: A Space Odysseysta Event Horizoniin. Nämä ovat molemmat elokuvia, joita itse en ole nähnyt, koska itse pääsen aina syvemmälle sisään uudemmissa elokuvissa missä audio ja visuaalisuus on runsaasti kehittyneempi. Pitäisi silti katsoa nuo, koska sci-fi on yksi lempiaihepiireistäni.

Luettelen tässä vielä muutaman muun erinomaisen elokuvan omalla kohdallani, jotka eivät kuitenkaan pääse ihan kaikilla osa-alueillaan Prometheuksen tasolle:

The Avengers, aivan huikea actionpläjäys, tätä viihdyttävämppään Hollywood-toimintaan en ole törmännyt.
Avatar, jos dinosaurusmaiset oliot, sci-fi ja tekninen toteutus ovat näin lähellä sydäntä kuin minulla, niin epäselvyyttä elokuvavalinnassa ei ole.
The Girl with the Dragon Tattoo, David Fincher onnistui jotenkin parantamaan hahmoja sekä luomaan entistä tunnelmallisemman elokuvan ruotsalaisten versiosta, joka jo itsessään oli lempitrillerini.

Tänä vuonna on myös tullut kaksi elokuvaa, jotka iskivät todella kovaa, mutta koska katselukerrat jäävät kolmeen ja toisessa yhteen kertaan niin en anna vielä lopullista tuomiota, mutta mahdollisuuksia on päästä ylläolevalle listalle; Django Unchained sekä Evil Dead

Mainittakoon vielä sellainen seikka, että pidemmän pohdiskelun jälkeen tulisi varmaan mieleen muitakin erinomaisia elokuvia, mutta nuo nyt olivat omasta n.60 elokuvan hyllystäni ne ainoat. Enkä ole sanotaanko ennen -95 julkaistuja elokuvia liiemmin ikinä katsellut. Aliens-saga erikseen tietysti. Mistä ylivoimaisesti paras on Ridley Scottin alkuperäinen. Kiitos.

Terminator 2, Robocop, Ghostbusters, Predator, Raiders of the Lost Ark, Batman (vm -89), Army of Darkness, First Blood, Alien... onhan näitä.

Yhdistävä tekijä on se, että noista lähes kaikki on nähty ensimmäisen kerran joskus polvenkorkuisena. Sen jälkeen katselukertoja näille on kertynyt vuosi vuoden perään kymmenittäin - ja silti mitä tahansa listaamistani jaksaa edelleen katsoa uudelleen, ihan milloin tahansa.

Äärettömän harva nykyleffa pystyy samaan.

Ah Indiana Jones, miten sinut pystyinkään unohtamaan. The Last Crusade, malliesimerkki elokuvasta jossa on kaikki kohdillaan.

Annan tähän ketjuun vähän erilaisen panoksen.

En menisi niin pitkälle että olisi täydellisiä elokuvia. Elokuvissa voi olla erittäin hyviä yksittäisiä suorituksia tai elokuvat voivat olla erinomaisia tulkintoja, mutta ei niistä täydellisiä saa. Totta kai ensi katsomisen euforia voi olla joissain elokuvissa parempi kuin toisissa, mutta tämäkään ei tee elokuvista täydellisiä. Ikävästi sanottuna täydellisyys on naiivisuutta, fanitusta, subjektiivista ja/tai tietämättömyyttä.

Ja en siis tarkoita että elokuvista ei saisi nauttia tai pitää. Totta kai saa ja näin kuuluukin. Mutta täydellisyys tuo mukanaan myös kapeakatseisuuden ja kritisoimattomuuden. Tämä ei edistä tai palvele mitään. Jos jostain ei löydä mitään huonoa, ei myös osaa sanoa tai nähdä mikä oikeasti toimisi paremmin.

Menen kyllä tässä tarkoituksessa hiukan syvemmälle, mitä näin rento aihe vaatisi :) Mutta naiivisuus, fanitus, subjektiivisuus ja tietämättömyys kuuluu olennaisesti erään kulutus ryhmän ominaispiirteisiin, joka on hyvin tuttu pelipuolellakin. Suurien massojen ;) Tämän vuoksi Harry Potter pelit myi helvetin paljon ja Beyond Good & Evilin jatko-osa on vieläkin vain haave. Siitähän pelaajat (ainakin yleensä) yrittää erottua :)

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Annan tähän ketjuun vähän erilaisen panoksen.

En menisi niin pitkälle että olisi täydellisiä elokuvia. Elokuvissa voi olla erittäin hyviä yksittäisiä suorituksia tai elokuvat voivat olla erinomaisia tulkintoja, mutta ei niistä täydellisiä saa. Totta kai ensi katsomisen euforia voi olla joissain elokuvissa parempi kuin toisissa, mutta tämäkään ei tee elokuvista täydellisiä. Ikävästi sanottuna täydellisyys on naiivisuutta, fanitusta, subjektiivista ja/tai tietämättömyyttä.

Ja en siis tarkoita että elokuvista ei saisi nauttia tai pitää. Totta kai saa ja näin kuuluukin. Mutta täydellisyys tuo mukanaan myös kapeakatseisuuden ja kritisoimattomuuden. Tämä ei edistä tai palvele mitään. Jos jostain ei löydä mitään huonoa, ei myös osaa sanoa tai nähdä mikä oikeasti toimisi paremmin.

Menen kyllä tässä tarkoituksessa hiukan syvemmälle, mitä näin rento aihe vaatisi Mutta naiivisuus, fanitus, subjektiivisuus ja tietämättömyys kuuluu olennaisesti erään kulutus ryhmän ominaispiirteisiin, joka on hyvin tuttu pelipuolellakin. Suurien massojen Tämän vuoksi Harry Potter pelit myi helvetin paljon ja Beyond Good & Evilin jatko-osa on vieläkin vain haave. Siitähän pelaajat (ainakin yleensä) yrittää erottua

Oli kyllä turhan negatiivinen ajatustapa, vaikkakin totta. En myöskään yhtään lähtisi leimaamaan fanitusta tai suuria massoja pelkästään huonoiksi asioiksi. Ainoastaan niiden ansiosta varmasti moni pitämistäsi peleistä/elokuvista on saanut ansaitsemansa tuoton ja ehkä hyviä jatko-osiakin. Usein itse käytän täydellistä sanaa kuvaamaan asioita, jotka ovat parasta kategoriassaan, vaikkei se sanan korrekti merkitys olekaan. Mutta eihän koko maailmankaikkeudessa muutenkaan ole varmaan yhtäkään asiaa joka oikeasti vastaisi sanan täydellinen merkitystä. Joten vähän turhaa pilkun viilailua tällainen minun mielestäni.

Lisättäköön vielä että miten edes määrittelet sanan fanitus? Mulle tulee vaan sellainen fiilis, että jos ei oikeasti fanita yhtään mitään, niin miksi ylipäätään sitten pelaa tai katsoo elokuvia.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Annan tähän ketjuun vähän erilaisen panoksen.

En menisi niin pitkälle että olisi täydellisiä elokuvia. Elokuvissa voi olla erittäin hyviä yksittäisiä suorituksia tai elokuvat voivat olla erinomaisia tulkintoja, mutta ei niistä täydellisiä saa. Totta kai ensi katsomisen euforia voi olla joissain elokuvissa parempi kuin toisissa, mutta tämäkään ei tee elokuvista täydellisiä. Ikävästi sanottuna täydellisyys on naiivisuutta, fanitusta, subjektiivista ja/tai tietämättömyyttä.

Ja en siis tarkoita että elokuvista ei saisi nauttia tai pitää. Totta kai saa ja näin kuuluukin. Mutta täydellisyys tuo mukanaan myös kapeakatseisuuden ja kritisoimattomuuden. Tämä ei edistä tai palvele mitään. Jos jostain ei löydä mitään huonoa, ei myös osaa sanoa tai nähdä mikä oikeasti toimisi paremmin.

Menen kyllä tässä tarkoituksessa hiukan syvemmälle, mitä näin rento aihe vaatisi Mutta naiivisuus, fanitus, subjektiivisuus ja tietämättömyys kuuluu olennaisesti erään kulutus ryhmän ominaispiirteisiin, joka on hyvin tuttu pelipuolellakin. Suurien massojen Tämän vuoksi Harry Potter pelit myi helvetin paljon ja Beyond Good & Evilin jatko-osa on vieläkin vain haave. Siitähän pelaajat (ainakin yleensä) yrittää erottua

Tälläinen ajattelu on silkkaa saivartelua. Elokuvien suhteen ei ole olemassa mitään objektiivista mittaria, mikä kertoo tuotteen laadun. Näin ollen elokuviin pitää suhtautua täysin subjektiivisesti. Jos henkilön mielestä jokin elokuva on täydellinen, eli virheetön, niin se myös silloin on tämän henkilön mielestä täydellinen, eli virheetön. En ymmärrä mikä on ongelma.

Itse heitän kehiin muutaman omasta mielestä melko täydellisen elokuvan: Prestige, Godfather II, Kunniattomat Paskiaiset, Blade Runner, Ystävät hämärän jälkeen,, Toy Story 3, Uhrilampaat, Memento, Seven ja Grave of the Fireflies. :).

Lainaus käyttäjältä Milkshake

[quote='käyttäjältä JayeizH+']Annan tähän ketjuun vähän erilaisen panoksen.

En menisi niin pitkälle että olisi täydellisiä elokuvia. Elokuvissa voi olla erittäin hyviä yksittäisiä suorituksia tai elokuvat voivat olla erinomaisia tulkintoja, mutta ei niistä täydellisiä saa. Totta kai ensi katsomisen euforia voi olla joissain elokuvissa parempi kuin toisissa, mutta tämäkään ei tee elokuvista täydellisiä. Ikävästi sanottuna täydellisyys on naiivisuutta, fanitusta, subjektiivista ja/tai tietämättömyyttä.

Ja en siis tarkoita että elokuvista ei saisi nauttia tai pitää. Totta kai saa ja näin kuuluukin. Mutta täydellisyys tuo mukanaan myös kapeakatseisuuden ja kritisoimattomuuden. Tämä ei edistä tai palvele mitään. Jos jostain ei löydä mitään huonoa, ei myös osaa sanoa tai nähdä mikä oikeasti toimisi paremmin.

Menen kyllä tässä tarkoituksessa hiukan syvemmälle, mitä näin rento aihe vaatisi Mutta naiivisuus, fanitus, subjektiivisuus ja tietämättömyys kuuluu olennaisesti erään kulutus ryhmän ominaispiirteisiin, joka on hyvin tuttu pelipuolellakin. Suurien massojen Tämän vuoksi Harry Potter pelit myi helvetin paljon ja Beyond Good & Evilin jatko-osa on vieläkin vain haave. Siitähän pelaajat (ainakin yleensä) yrittää erottua[/quote]

Tälläinen ajattelu on silkkaa saivartelua. Elokuvien suhteen ei ole olemassa mitään objektiivista mittaria, mikä kertoo tuotteen laadun. Näin ollen elokuviin pitää suhtautua täysin subjektiivisesti. Jos henkilön mielestä jokin elokuva on täydellinen, eli virheetön, niin se myös silloin on tämän henkilön mielestä täydellinen, eli virheetön. En ymmärrä mikä on ongelma.

Samat sanat Milkshaken kanssa. Tässä ketjussa haetaan juuri kuitenkin näitä henkilökohtaisia mielipiteitä. Jos täydellisen elokuvan määritelmä olisi sellainen että kaikki tekniset puolet ovat kunnossa sekä elokuva kiihottaisi kansaa vuodesta toiseen eikä kukaan keksisi siitä mitään pahaa sanottavaa, ei mitään voisi tosiaan täydelliseksi koskaan kutsua. Totta siis että yleisellä tasolla ei voi olla olemassa täydellisyyttä, mutta henkilökohtaisella tasolla voi hyvinkin helposti olla.

Xtprolta myös hyvä pointti että jos olisi vain kyyninen eikä tykkäisi mistään niin paljon että voisi itseään jonkin "faniksi" sanoa, miksi jatkaisi samalla linjalla? Voisi sitten kokeilla mielummin jotain muuta ja todeta että asia "Y" ei ole mun juttu. Se on tietty harmillista jos joku "fanipoika" alkaa vittuilemaan asioista jos joku toinen on eri mieltä.

Joskus kun tykkää jostain asiasta niin ei osaa kertoa täydellisiä perusteluja sille että miksi siitä tykkää. Musiikin kanssa tämä on aika helppo kuvailla; tykkäät bändistä "X", miksi? Koska...se kuulostaa hyvältä? Sama voi siis hyvinkin päteä elokuviin ja peleihinkin, että ei vain osaa perustella että miksi asiat tuntuvat niin hyvältä. Se on harmillista että välillä niitä syitä haetaan kissojen ja koirien kanssa.

Nyt on muuten pakko lisätä scott pilgrim vs the world.

Tullut katsottua varmaan jo kuusi kertaa ja mitään en muuttaisi. On huumoria, hyvää musaa ja siistejä matseja sekä paljon viittauksia peleihin kuten esim parit musa pätkät ja ääni efektit zeldasta. Lisäksi ramona on ihQ<3
Traileri kyllä on kohtuu paska joten siitä ei pahemmin kannata johtopäätöksiä vetää.

Ehkä täydellisyyden kritisointi menee saivarteluksi. Mutta jos haluaa objektiivista näkökantaa, tai kantaa jolla on merkitystä, täydellisyys tuntuu asioiden pois sulkemiselta, tai vähättelyltä. Elokuva voi hyvinkin olla paras, unohtumaton, maailmaa muuttava, jne. Mutta täydellinen? Ilman virheitä tai mitään parannuksen mahdollisuutta? Tuskin. Täydellisyys ja virheettömys on kehittymisen loppu.

Fanitus tuola aikaisemmin oli hiukan väärä sana. Koska fani voi totta kai olla vaikka osaakin katsoa asioita kriittisesti. Itse olen tietyllä tavalla Schwarzenegger -fani. Olen siis onnesta soikeana kun mies on palannut kankaalle. Onko miehessä tai sen tuotteissa mitään täydellistä? Ei. Olen myös LOTR -fani. Onko elokuvat täydellisiä? Ei. ROTK on jopa yliarvostettu. Ei niiden oscareiden arvoinen mitä sai. Trilogia kyllä on. Ja fanithan on totta kai lähes elintärkeitä kaikille kaupallisille tuotteille. Mutta fani joka pitää tuotettaan täydellisenä on vähän kuin purisi itseään jalkaan. Jos näitä olisi tarpeeksi paljon, valmistaja keksisi rahastaa samalla tuotteella loputtomasti.

Ja totta kai näitä pitää katsoa mielipide kannalta. Elokuvien paremmuus on mielipide. Jo juonenkin osalta, joku pitää joku ei. Täydellisen elokuvan metsästys yleisesti olisi ajatuksena ehkä parempi tai merkitsevämpi, mutta loputon työhän sekin pidemmälti olisi.

Vaikkei ei sillä. Saahan sitä tietysti olla sellainenkin mielipide että jokin vain on täydellinen. Siinä ei vain ole keskustelulle enää tilaa. Tietenkään Pelaajaboard (tai harvemmin mikään muukaan board) ei ole niin vakava paikka että mitään ei voisi sanoa täydelliseksi, tai että sitä välttämättä kannattaa ottaa niin ryppyotsaisesti kuin minä nyt otan. Mutta annoimpahan tämänkin mielipiteen, kun en pystynyt listausta näistä antamaan, ja elokuvistahan on aina kiva keskustella :)

Ja onhan se mukavakin ajatella että täydellistä elokuvaa ei ole, eli se uusin paras voi tulla päivänä minä hyvänsä ;)

Tämä aihe ilmestyi juuri sopivaan aikaan, kun leffateattereissa pyörii huikea vinosil... kommunistie... siis kiinalaisten taiteilema kung fu elokuva The Grandmaster. Henkesalpaavan upean näköinen ja kuuloinen taisteluelokuva loistaa niin toimintakohtauksillaan, kuin näytteliäsuorituksillaan. Etenkin pääosassa nähtävä Tony Leung Chiu Wai (kuvitellaan että muistin tuon nimen ulkoa) tekee uskomattoman laadukkaan suorituksen hattupäisenä Kung-Fu mestarina. Suosittelen jokaista hyvästä toiminnasta nauttivaa katsastamaan tämän laadukkaan viihdepommin.

Muita lempielokuviani viime vuosilta ovat olleet Les Miserables, Dredd, The Social Network ja brasilialaisten huikea Tropa De Elite 2. Laadustaan huolimatta mikään edellämainituista ei nouse ns. God Tieriin (7/5 elokuvat?), vaan ovat ainoastaan perkeleen kovia tuotoksia.

Entä se God Tier sitten? Koska pelkät listat ovat tylsiä, niin teen tähän pelkän listan henkilökohtaisista suosikeistani. Riepu voi bännäillä minut rauhassa, mutta toivon että The Grandmaster -hehkutus kompensoi viestini loppuosan heikkoutta.

Milkshaken parhaista parhaimmat:

- Keskimaa saaga
- Fearing and Loathing in Las Vegas
- Prestige
- Watchmen
- The Usual Suspects
- L.A Confidental
- The Figh Club

Mielipiteitä valinnoista saa heittää, mutta haluan huomauttaa, että vain ja ainoastaan minun mielipiteeni on se ainut ja oikea.

Hitto kun jaksaisi enemmän avata näitä, mutta laiskuuttani en vain kykene. Monta huippua mainittuna ja omalla mittarilla virheettömiä elokuvia ei ole. Silloin kun virheisiin ei vain kiinnitä huomiota muun hyvyyden seassa, niin ollaan onnistuttu. Omia lemppareita, syystä taikka toisesta (osaan varmasti vaikuttaa nostalgia, mutta vieläkin maistuu):

Dances With the Wolves - Kaikin puolin kaunis ja uskottavasti tehty. Toki ratsujalkaväestä on tehty aika juntteja intiaanien ollessa seesteisiä ja kunniallisia, mutta tuskin sekään kaukana todellisuudesta oli. DwtW on mielestäni se paras Avatar kautta aikain.

Indiana Jones trilogia (kyllä, siis trilogia) - Myöskin Tuomion Temppeli toimii loistavasti. Rehellistä humorista toimintaseikkailua ilman, että yrittää olla mitään sen suurempaa. Tuskin ilman Fordia pääroolissa olisi näin kuuluisa, vaikkakin kunnia kuuluu Spielbergille ja Lucasille. PS. Haista v***u Shia LeBöff.

The Terminator 2 - Maailman kovin jatko-osa. Elokuvassa ei ole mitään huonoa ja on silkkaa tykitystä alusta loppuun. Gn'R:n tunnari, Cameronin upea ohjaus, Iso A, huippu käsikirjoitus. Tässä vaan on kaikki kohdallaan.

Blade - Tämä on yksi hyvä esimerkki siitä, miten elokuvan ei tarvitse olla täydellnen ollakseen täydellisen viihtyttävä. Tässä on asenne kohdillaan ja Wesley vetää todella kovan roolin. Samoin Stephen Dorf. En ole sarjakuvia seurannut, niin en osaa autenttisuudesta sanoa mitään.

Commando - Yksi kovimmista ikinä. Tästä varmaankaan ei tarvitse sen enempää kertoa. Täysin epärealistinen ja testosteronia uhkuva macho-puujalka-hyvä vs paha-elokuva. Silti toimii. Parasta huumoria.

The Lord of the Rings trilogia - Ei täysin uskollinen alkuperäisteokselle, mutta niin hienosti toteutettu, että ansaitsee päästä tälle listalle. Hienot hahmot uskomaton musiikki.

Willow - Jokin siinä Lucacsen kynässä oli erikoisen hienoa. Tämäkin tarina on kaunis ja hienosti aikaansa nähden toteutettu. Suosittelen. Val Kilmer elämänsä roolissa Madmartiganina.

(menee vähän listailuksi)

Gladiator - Loistava kauttaaltaan.

Braveheart - Aivan törkeän hyvä. Mm. yksi parhaista puheista elokuvissa ikinä.

The Godfather - Ensimmäinen osa on täyttä kultaa, toinen osa myös todella kova. Kolmas hieman heikompi, mutta ei huono.

The Good, the Bad and the Ugly - Trilogian päätösosa. Mestariteos. Kulminoi kahden ensimmäisen elokuvan meiningin huippuunsa.

American Pie - Highschool leffojen kunkku, vaikka sitä aikaisemminkin on tullut monia mestariteoksia kuten: Dazed and Confuced, Fast times at Rigdemond High ja The Breakfast club. Nuoruuden yks lemppareista. Vielä toimii nykyäänkin ja läpän heitto Stifleristä ei näe ystävieni kanssa loppuaan.

Ja tietenkin viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä:

Star Wars trilogia - Ensimmäiset kolme elokuvaa ovat takuu varmasti itselleni ne rakkaimmat elokuvat kautta aikain. Jedin paluu Ewokkeineen myös. Kaikki ystäväni tuntevat minut fanina ja Tähtien Sota on osa kasvatustani. Näistä voisi jutella ikuisuuden. Pelkkää priimaa.

Tulihan siinä jotain. Lista varmasti jatkuisi jos vaan vähän miettisi lisää, mutta eiköhän parhaimmat tulleet jo esiin.

Äh pakko mainita vielä muutama:
Bevery Hills Cop 1 & 2
Into the Wild
Scarface
Shawshank Redemption

Jee listaustopikki! Yhdyn toisaalta JayeizH:n mielipiteeseen siitä että tällaista elokuvaa, saatikka mitään viihdemediallista asiaa, ei olemassa olekaan sillä aina on olemassa se joku joka löytää siitä kaikkien aikojen parhaasta sen pienen nillittämisen aiheen joka voi sitten kasvaa pullataikinan lailla. Peleissä tämä on varsin yleistä, kysykää vaikka Pelaajaboardeilla vaikuttavalta Norsukampa-nimimerkkiä käyttävältä henkilöltä,

Myös kokijan omat mielipiteet ovat yleensä iso tekijä kun käytetään niinkin vahvaa termiä kuin "täydellinen". Esim. tässä ketjussa pariin otteeseen mainittu Avengers on mielestäni yhtä kaukana täydellisestä elokuvasta kuin Maa-planeetta auringosta mutta jos haettaisiin "mielestäni hyvää elokuvaa", ei tuo kyseinen viihdepläjäys särähtäisi silmään niin pahasti.

Ai niin olihan tällä ketjulla joku tarkoituskin.

Heat - Ajojahti
Lisäsin kotimaisen lisänimikkeen tuohon jotta välttyisin kaikilta mahdollisilta vitseiltä jota Sandra Bullockin samaa nimeä tottelevaan näkemättä paskaa-tason hömppäkomediaan liittyy. Heat on siis elokuva joka on Michael Mannin (mies kaikkien aikojen kovimpien televisiosarjojen ja leffojen takaa) käsialaa ja sisältää yhden kaikkien aikojen parhaimmista castingeista. On kaikkien aikojen näyttelijälistauksissa aina korkealle kohoavat De Niro ja Pacino. On uransa piikissä olleita Kilmeriä, Juddia ja Sizemorea. On kulttisuosikkeja kuten Wes Studi ja Danny Trejo sekä tietysti nuori Natalie Portman. Näistä aineksista ei vielä pelkästään hyvää leffaa vaan tarvitaan paljon muutakin mutta ohjaaja Michael Mann on ohjannut rautaisen trillerin jossa ei ole yhtään turhaa kohtausta saatikka hetkeä. Huippuluokan dialogi muuttuu huippuluokan toiminnaksi (jos sinulla on kotiteatterimahdollisuus, on tämä leffa pakko omistaa) ja kun toimintaa tai dialogia ei ole, näkyy ruudulla ehkä komeinta kaupunkikuvausta sitten Collateral-leffan (arvatkaa kenen ohjaama?). Kaikin puolin täydellinen elokuva joka ei vanhene edes sataa hipovan katselukertamääränkään jälkeen.

Onhan niitä muitakin ja niitä tulee vuosittain vastaan mutta Heat on elokuva jonka aina nostan itse ensimmäisenä esille kun puhe siirtyy elokuviin. Vaikka olisin juuri eilen katsonut sen vuoden päräyttävimmän ja hienoimman leffakokemuksen, muistan aina tuoda kyseisen leffan esille keskustelussa. Kaikin puolin täydellinen elokuva jonkalaista ei ole tullut vastaan kohta kahteenkymmeneen vuoteen.

Oma elokuvamakuni on varmaan yksi oudoimmista maan päällä, sillä n. 90% tulee nieltyä positiivisesti, arvosteluista riippumatta. Elokuvat ovat myös lempi viihteen muotoni, mitä maa päällään kantaa. Jokin minulla vain niissä nappaa. Joten sen takia on 6/5 lista hieman omituinen, joten varoitan jo nyt, brace yourselves. Kauhua ei paljoa listalta löydy, sillä en ole sen suuri ystävä. Leffaa katsoessa haluan rentoutua ja irtoutua arjesta, en pidellä silmiäni kiinni puolet ajasta ja liimautua penkin reunukselle :P.
Mutta niin, (mahdollisesti?) surkeita leffoja tulossa, paljon. Sinua on varoitettu!

-The Avengers
-Leon: The Professional
-X-Men: Days of Future Past
-Paul Blart: Mall Cop
-Back to the Future
-Jurassic Park
-Frozen
-Toy Story-trilogia
-Taru Sormusten Herrasta-trilogia
-The Amazing Spider-Man 2
-Now You See Me
-Star Wars Episode IV
-Teenage Mutant Ninja Turtles (1990)
-The Lion King
-Charlie Chaplin: The great dictator
-Apinoiden Planeetta (1968)
-Jaws
-Mies vailla menneisyyttä

Siinä oli nyt minun varsin eriskummallinen lista. Tuli hieman pidempi kuin odotin. Mutta toivottavasti se ei ollut niin paha lista kuin saattoi pelätä ;)

E Aikaisempi oli hieman aivopieruinen sisällöltään. Tässä nyt maalaisjärjen lista.
You happy now!

Huh huh mikä lista. Pitkästä aikaa sain lukea jotain täällä boardeilla joka aiheutti totaalisen penkiltä putoamisen. Jokusen tuosta voi melkein ymmärtää mutta pakolla tulee listaa lukiessa mieleen heti että onko tuossa melkein kaikki elokuvat mitä olet ikinä nähnyt. Siis ei kukaan järjissään oleva voi sanoa että esim. Paul Blart: Mall Cop olisi täydellinen elokuva. Tai edes elokuva.

Suosittelen myös katsomaan muita kuin nuita isoja blokkibustereita ja uusia elokuvia (ysärin leffatkin ovat vielä uudehkoi). Ei mulla muuta.

Lainaus käyttäjältä JoniH99+

Oma elokuvamakuni on varmaan yksi oudoimmista maan päällä, sillä n. 90% tulee nieltyä positiivisesti, arvosteluista riippumatta. Elokuvat ovat myös lempi viihteen muotoni, mitä maa päällään kantaa. Jokin minulla vain niissä nappaa. Joten sen takia on 6/5 lista hieman omituinen, joten varoitan jo nyt, brace yourselves. Kauhua ei paljoa listalta löydy, sillä en ole sen suuri ystävä. Leffaa katsoessa haluan rentoutua ja irtoutua arjesta, en pidellä silmiäni kiinni puolet ajasta ja liimautua penkin reunukselle .
Mutta niin, (mahdollisesti?) surkeita leffoja tulossa, paljon. Sinua on varoitettu!

Olen noista lähes jokaisesta samaa mieltä. :)
On vain pari elokuvaa joista en pidä.

Lainaus käyttäjältä Oselot+

Huh huh mikä lista. Pitkästä aikaa sain lukea jotain täällä boardeilla joka aiheutti totaalisen penkiltä putoamisen. Jokusen tuosta voi melkein ymmärtää mutta pakolla tulee listaa lukiessa mieleen heti että onko tuossa melkein kaikki elokuvat mitä olet ikinä nähnyt. Siis ei kukaan järjissään oleva voi sanoa että esim. Paul Blart: Mall Cop olisi täydellinen elokuva. Tai edes elokuva.

Suosittelen myös katsomaan muita kuin nuita isoja blokkibustereita ja uusia elokuvia (ysärin leffatkin ovat vielä uudehkoi). Ei mulla muuta.

Tulipahan sentään varoitettua ;)

Noh, satun vain Mall Copista niin paljon paljon, että listaan pääsyn minusta ansaitsi. Ja jatko-osakin tuloillaan ensi vuoden keväälle, katsoa mitä siitä tulee.

Ja kyllä niitä elokuva tulee katsottua se n.250-300 kpl vuodessa (niinkuin sinäkin kerran sanoit). Itse vain tykkään tällaisista aivot narikkaan kikkareista huomattavasti, ken tietää miksi.

EDIT: miten Leon the Professional saattoi unohtua, vaikka onkin top 10-listalla? Lisätty.

Lainaus käyttäjältä JoniH99+

Mutta toivottavasti se ei ollut niin paha lista kuin saattoi pelätä

Kyllä se oli.

No itse olen sentään jostain Jonin kanssa samaa mieltä...LOTR-trilogia, Alien, The Lion King, The Last Crusade, The Dark Knight ja How To Train Your Dragon (sekä sen jatko-osa) sellaisia jotka voisivat löytyä myös omalta listalta. Mutta paljon myös sellaisia, korkeintaan 3/5 leffoja, joita ei jaksa useampaan kertaan katsoa.

Meh, päätin vähän muunnella listaa. Myönnän että tuli ajateltua hieman kieli poskella, mikä on aika perus minä. Tuossa olisi sitten se järjellä ajateltu lista, missä on 'oikeat' THE-leffat

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä JoniH99+

Meh, päätin vähän muunnella listaa.

Ei sun tarvi muunnella sitä listaa, jos muut sanoo että 'pari hyvää, muut 3/5'. Mielipidekysymys!

Elokuvat on hankala sara ja kaikilla on se suosikkinsa joista muut eivät ehkä pidä, numeroiden varjossa, siis kriitikoiden mielestä meidän kaikkien suosikkileffan tulisi olla Brokeback Mountain, mutta epäilen ettei se ole kenenkään paikallaolijan suosikki.

Omat suuret suosikkini vuosien varrelta ovat

Star Wars trilogia - alkuperäiset
Back To The Future - trilogia
Indiana Jones trilogia
Alien - trilogia (nelososa oli vain huono)
Terminator 1 ja 2 (kakkonen parempi)
jurassic park (eka)
Lord Of The Rings trilogia
Hot Shots 1 ja 2 (älyttömän hauskoja)
Nuija ja Tosinuija (jaksaa katsoa ja nauraa aina vaan uudestaan)

tiedän ettette kaikki pidä nuista mutta itse pidän ja arvostan ja sen hyväksyn.

Jaa-a kait sitä vois itekin jotain pikkulistaa kirjoitella tänne. Enää ei niinkään tule katseltua elokuvia (anime vie kaiken ruutuajan), mutta vielä vuosi pari sitten olin todellinen suurkuluttaja.

Joten tämmöistä:

Mr. Nobody Todella kaunis elokuva niin visuaalisesti kuin kirjoitukseltaan. Juoni ja sen erikoinen kerronta jaksaa kiehtoa kerta toisensa jälkeen. Jared Leto on ihana ja tekee mahtavan roolisuorituksen.
Unelmien Sielunmessu Tahdiltaan hengästyttävä kertomus joukosta ihmisiä jotka jahtaavat unelmiaan. Visuaalisesti uskomaton ja OST kulkee käsikynkässä ruudun tapahtumien kanssa tavalla jota harvoin näkee.
There Will Be Blood Hieno henkilödraama kahden miehen välisestä kamppailusta, joka kestää sukupolvien ajan. Luottaa enemmän hyviin näyttelijäsuorituksiin kuin hienoihin erikoistehosteisiin.
Brokeback Mountain Todella, todella kaunis ja traaginen rakkaustarina kahdesta miehestä jotka etsivät onneaan ja rakkauttaan vuosikymmenten ajan. Yksi niistä elokuvista joissa itken joka kerta
Matrix Yksi harvoista toimintaelokuvista joista oikeasti pidän. Toiminta on tyylikästä ja sen päälle vielä kiehtova ja syvällinen juoni. Jatko-osat ei harmi kyllä ihan niin kovia olleet.
KIll Bill vol1. Tarantinon paras elokuva joka jaksaa hämmästyttää tyylikkyydellään joka kerta. Kunniattomat paskiaiset sopisi myös listalle mut eniveis.
Donnie Darko Frank on yksi parhaista hahmoista ikinä.
Kellopeli appelsiini Henk.kohtainen suosikki Kubrickilta. Elokuvan kuvaus tulevaisuuden dystopisesta Britanniasta on kiehtova ja Malcom McDowellin roolisuoritus on täydellinen, soundtrack on loistava.
American Beauty Inspiroiva elokuva, joka osoittaa että elämän kulkua voi muuttaa.
The Rocky Horror Picture Show Goottitematiikkaa ja mustaa huumoria yhdistelevä musikaali, jonka olen katsonut aivan liian monta kertaa. Biisit on kovia ja crossdressing hottista.
Prinsessa Mononoke Ghiblin paras elokuva.
Tulikärpästen hauta Todella, todella surullinen elokuva. Itken joka kerta, enkä tätä pystykään katsomaan kovin usein.

EDIT: Ja ainiin, sit mukaan kasa Disneyn leffoja ja iki-ihana Moulin Rouge. Black Swansikin mahtuis periaatteessa mukaan.

^No nyt löytyi sellainen lista, johon voin itsekkin ainakin osittain samaistua. Erityisesti tuo There Will Be Blood on vaikuttavimpia elokuvia viime vuosilta.

En lähde mitään "all time top 10" listaa kyhäämään tänne, mutta tässä all-time suosikkeja ja viime vuosina ilmestyneitä suuren vaikutuksen tehneitä elokuvia:

- Lars Von Trierin Antikristus. Todella piinaava ja silmiähivelevän kaunis teos.
- Cubrickin tuotanto; erityisesti Space Odyssey 2001, joka on ehdottomasti yksi suosikkielokuvistani. Olen kasvanut aikuiseksi elokuvan kanssa ja joka katselukerralla siitä löytää jotain uutta ja uuden tulkinnan. Elokuvakerronnallinen rubikinkuutio, jota voi vääntää loputtomiin.
- Blade Runner. Kenties vaikuttavin elokuva elämässäni. Minun olisi kuulunut syntyä Blade Runnerin kuvaamaan tulevaisuuteen.
- Black Swan. Uskomattoman intensiivinen ja kaunis tarina. Huikea näyttelijäsuoritus Natalie Portmanilta.
- David Lynchin tuotanto ja erityisesti Twin Peaks, vaikkei elokuva suoranaisesti olekkaan.
- Enter The Void
- Star Warsit. Olen fani; minulle kelpaa sequelit, prequelit, mitkä vaan. Odotan tulevia innolla.
- Soylent Green. Todella puhutteleva tarina, jonka ajankuva on vanhentunut todella hienosti ja käymässä toteen reaalimaailmassa.
- Sofia Coppolan tuotanto, erityisesti Lost in Translation ja Marie Antoinette
- Jean-Pierre Jeunetin tuotanto. Fanitan. Erityisesti City of Lost Childred ja Delicatessen. JP Jeunetin fanina pidin jopa Alien 4:stä.
- Alien trilogia. Tällä hetkellä jopa visuaalisesti uskomattoman hieno, ja kaikkien aikojen parhaimpien puvustusten joukkoon kuuluva Alien 3 - Assembly Cut inspiroi eniten. Aliens - Paluu:ssa käryää iso raha ja massayleisön tavoittelu, joten se on mielestäni ikääntynyt heikoiten.
- Moon. Pitkästä aikaa taas fiksua sci-fiä.
- Gravity. Sama perustelu, mitä yllä.

Minäkin voisin listata pari omaa henkilökohtaista suosikkiani elokuvien saralta. Elokuvat ovat viihteenmuotona itselleni ehkä se kaikista tärkein, niitä on tullut katsottua runsaasti koko elämäni ajan.

- Once Upon a Time in the West - Huuliharppukostaja
Ehkä oma suosikkielokuvani. Aivan käsittämättömän uskomaton tunnelma, näyttelijät, Morriconen uskomaton musiikki ja Leonen ohjaus. Kaikki toimii aivan täydellisesti.
Elokuvan näyttelijät sopivat aivan täydellisesti tähän. On Bronsonin kivinaamainen kostaja, Fondan äärettömän julma pahis Frank, Robardsin elokuvan ehkä paras ja hauskin hahmo Cheyenne ja kaunis nuori Claudia Cardinale.
Toisin kuin Leonen tunnettu dollari - trilogia (jotka ovat myös Western elokuvien ehdottomia kulmakiviä), niin Huuliharppukostaja on vakavampi ja jonkin verran taiteellisempi teos ja henkilokohtaisesti tykkään siitä enemmän. Elokuvan musiikeista ei varmaan edes tarvitse sanoa mitään, voitte vaikka kuunnella tämän.

- 2001: Space Odyssey
Toinen omista täydellisistä elokuvista. Tämä on sitä elokuvataidetta sanan varsinaisessa merkityksessä.
Sci-fi elokuvien merkkipaalu ja suunnannäyttäjä. Uskomaton elokuva visuallisesti. Vaikka elokuva on jo kohta 50 vuotta vanha, silti erikoistehosteet voittavat suurimman nykyelokuvan CGI:llä tehdyt räpellykset. Niinkuin Megaman tuossa ylhäällä sanoi että tämä on elokuva jota voi katsoa vaikka kuinka monta kertaa, mutta silti kokemus on joka kerralla erinlainen. Ehdottomasti kannattaa katsoa jos ei jostain syystä ole vielä katsonut.

Muita suosikkielokuvia (ei ''täydellisiä'' elokuvia);

- 12 Angry Man
Tämä on hyvin lähellä samaa legenda statusta mitä Huuliharppukostaja ja 2001 edustavat.
Uskomatonta miten hyvin elokuva pystyy viedä mukaansa, vaikka koko elokuva on pelkkää dialogia ja se tapahtuu yhden huoneen sisällä. Uskomatonta näyttelijä (erityisesti Fonda) ja dialogia.
- Stalker
Sama juttu 2001 kanssa. Joka katselukerta on yhtä huokaiseva. Tarkovskilta uskomaton ohjausta.
- Once Upon a Time in America
Rikoselokuvien ehdoton kingi, paljon parempi kuin mikään Kummisetä - trilogian elokuvista. Jälleen Leonen upea ohjaus ja Morriconen musiikki.
- Pulp Fiction tästä nyt ei tarvitse sanoa mitään.
- Fight Club tuskin tästäkään.
- Mulholland Drive
Lynchin upein teos jos ei oteta Twin Peaksia huomioon. Ensimmäisellä kerralla tästä ei ymmärrä mitään, mutta kun tätä katsoo useampia kertoja alkaa elokuva avautumaan paremmin. Silti jokaisella kerralla yhtä häikäisevä.
- Hyvät, pahat ja rumat
Tästä se kaikki alkoi. Ilman tätä elokuvaa en luultavasti olisi kiinnostunut elokuvista niin paljon kuin nykyään. Nykyaikana ehkä liian monta kertaa katsottu elokuva itselleni. Mutta jälleen Leone ja Morriconen musiikki.
- Commando
Uskomaton.