Airsoft / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Airsoft

Annetaanpa Wikipedian hoitaa pelin esittely:

Lainaus

Airsoft on taistelupeli, jossa vastustajaa ammutaan muovi- tai biokuulilla airsoft-aseella. Airsoft-pelit ovat usein järjestäytyneitä, jossa joukkueet suorittavat tehtäviä ja ampuvat vastapelaajia aidon ampuma-aseen näköisillä pelivälineillä, joiden ammuksina käytetään 6 tai 8 millimetrisiä kuulia. 8 millimetriset kuulat ja niitä käyttävät aseet ovat melko epätavallisia ja niitä näkee harvoin. Peliä varten voidaan luoda kuvitteellinen taistelutilanne, joka saattaa perustua johonkin todelliseen tapahtumaan, yleensä suuriin sotiin kuten Vietnamin sotaan tai toiseen maailmansotaan. Kuitenkin suuri osa pelaa ilman juonia tai eläytymistä. Pienitehoisten aseiden ammuksien iskuenergia ei riitä vahingoittamaan pelaajia, mutta pelaajat käyttävät kuitenkin mm. kasvojen ja silmien suojaamiseksi suojavälineitä.

Pidemmittä puheitta, täällä keskustellaan Airsoftista; Millainen on varustekokonaisuutesi? Kiinnostaisiko aloittaa? Onko jokin ase ostamisen arvoinen? jne. Laji on mitä mainioin liikunnallinen ja sosiaalinen harrastus ja alkuun pääsee suhteellisen pienellä rahallisella panostuksella. Paremmat varusteet saattavat kuitenkin maksaa hyvinkin paljon.

Itse olen softannut noin seitsemän vuotta. Välissä oli muutaman vuoden tauko, mutta viimeiset pari vuotta on tullut taas harrastettua pari kertaa kuukaudessa. Pelivälineeni on viime vuoden lopulla julkaistu G&G:n valmistama RK95 (Joka oli pakko hankkia kun intissä tuli kotimaiseen kivääriin totuttua). Maastokuosi on vanha ja repaleinen woodland-camo ja sekalaisen kokonaisuuden kruunaa mustat taisteluliivit. Tarkoituksena olisi maastopukua päivittää syksyn mittaan joko puolalaiseksi M05-piraatiksi tai venäläiseksi Jageliksi, joka siis sekin on hyvin lähellä M05:sta.

Jeps jöö, tämäkin aihe tänne uudelle boardille. No kai sitä voisi jotain kamalistausta vääntää.

Itsellä varustuksen pohjana toimii niinkin ihana ja "naskeilla" tuttu Bundeswehrin maastopuku, joka tuli aikoinaan ostettua perusteella: "Ku halvalla sai". Sittemmin varustusta on tosin tullut päivitettyä ja kasattua sen verran, ettei enää voida oikeen mainita sanaa halpa samassa yhteydessä varustukseni kanssa. Puku tosin on samaa kuosia (ei tosin täysin sama) kuin aiemminkin. Jalassa Kampfstiefel modell 2000, käsissä Bundeswehrin sormikkaat (etusormet ja peukalot leikattu kynsikäskuosiin), kaulalla Mil-tecin putkikauluri (OD), ja päässä ei yleensä siiliä enempää mitään tai lippalakki (ei Bundeswehrin oma lätsä kuitenkaan, vaikka sellainenkin löytyy). Silmillä visusti tietenkin asianmukaiset suojalasit. Maastopuvun takista löytyy sillointällöin oma nimi velcroliuskalla ja aika pysyvästi Obergefreiterin natsat. Housujen lahkeet satunnaisesti maihareiden sisään sullottuina tai särmäreiden kanssa ulkopuolella.

Kantovermeenä yleensä toimii imo mahtava Bundeswehrin tetsari tai aniharvoin chestrig-tyyppinen ratkaisu. Tetsarissa on kiinni tavalliset perslaukku, kenttälapiotasku (harvemmin kuitenkin, turhaa painoa), yleistasku sekä parit kappaleet lipastaskuja lippaille. Lisäksi kiinni on dumppitasku (OD) ja radiopuhelintasku (OD), molemmat MOLLE-kiinnityksin (kyllä, se on mahdollista). Mukana roikkuu myös parit karabiinihaat, joihin klikattuina paracord-narua, jeesusteippiä, sähköteippiä yms. Taskuissa mukana kuulat, lippaat, juomapullot, speedloaderit, naamioverkko ja kaikkea muuta itsestäänselvää. Varustus on kauttaaltaan maastokuviota Flecktarn, paitsi kohdissa, joissa väri on kirjattu sulkeisiin.

Aseena palvelee Jing Kongin valmistama G36k-mallin karbiini, jonka päällä matkustaa G&P:n punapistetähtäin. Sisuskaluille ei ole vielä tehty mitään, koska ase on suoraan boksista mielestäni täysin pelikelpoinen ja jopa yllättävän tarkka. Ennenpitkää tuohon tulee kuitenkin jotain palaa lyötyä sisälle Mosfetin ja LiPojen kera. Toisena aseena on vanha kunnon Tokyo Maruin AK-47, jonka ympärille olisi tarkoitus kerätä jonkinasteinen Vietkong-setti ehkä. Siinä kai nämä pääpiirteittäin oli. Lisäksi tietysti on jumalaton määrä kaikkea pikkutilpehööriä, mitä en jaksa tähän listata.

Itsellä on harrastaminen jäänyt tänävuonna harmittavan vähälle ja tammikuussa puskee intti päälle, mutta täytyy pitää kamat tallessa ja kipinä hehkumassa, etten unohda tätä lajia tyystin. On tämä sentään niin jumalaisen mukava liikuntamuoto.

Tämän kommentin poistin kun tuli vahingossa tupla postaus.

onko vantaan tai helsingin alueella mitää sisätila tai CQB paikkoja?

Ilmoittauduin tuossa päivällä Strawberryhills 2012 skenaarioon ja haluaisin kysyä, että onko kukaan boardilainen osallistumassa? Kyseinen skenaariohan järjestetään vasta toukokuun 26 päivä, mutta jo nyt on ilmoittautunut muistaakseni 235 henkilöä ja rajahan on 330. Pelin sijainti on vihtijärvellä ja tästä pääset tapahtuman kotisivuille.

Toivottavasti tiedossa on yhtä hyvä tapahtuman kun viime elokuussa jolloin paikalla oli noin 200 henkilöä. Jos jotain kiinnostaa niin tässä on kuvamateriaalia viime kesältä.

Jeps, täälläkin löytyy yksi.

Asuna toimii perus maastopuku, liivin ostin käytettynä, lipastaskuja riittää vaikka muille jakaa. Päässä istuu kypärä ja silmiä suojaavat lasit, talvella myös alakasvot nenästä alaspäin on suojattu, myös syksyllä ja keväällä tulee tuota pidettyä jos ei ole kuuma, ei kuulat satu jos tuolle alueelle sattuvat osumaan. Kädessä ovat tämäntyyliset hanskat.

Aseena toimii Cybergunin AK47-Beta, hyvä ase, suosittelen. Ainut vaan että aseen mukana tuleva lipas oli hi-cap jonka annoin kaverille. Vihaan hi-cappeja, kuuluu kilometrin päähän kun sen kanssa liikkuu. Ostin sitten heti 5kpln lipaslaatikon milgearista, kyllä kannatti. Oikeassa reidessä pistoolikotelossa sitten kulkee M1911 CO2, blowbackikin vielä on, ei tuota paljoa tule tarvittua, ostin kun "halvalla sain".

Täällä kans on softaaja !!!!
Asuuni kuuluu maastokuvioinen takki ja jotkut housut....:). Pitäs hankkia maastokuvioiset pökät jalkaan.
Päässä kypärähuppu ja G&G.n Lasit. Kädet joko paljaat tai kynsikkäät kädessä. Käytän yleensä kumppareita tai lenkkareita, riippuen paikasta/säästä.¨

Sitten hiukan arsenaalista: mulla on G&Gn GR16 rynnäkkökivääri (ostettu Proairsiftista), Wellin MB-01C tarkkuuskivääri ( ostettu airsoft.netistä) ja sitten viimeisenä muttei vähäisimpänä: UHCn P228 jousipistooli (ostettu tarjoustalosta) :). Aion ostaa Proairsoftista G&Gn Xtreme .45 C02 pistoolin.
Kun nyt tuossa GR16 sattu tulemaaan mukana Hi-Cappi niin aattelin ehkäpä myydäsen, sillä se on ärsyttävää kun joutuu aika paljon rullaamaan siältä alta, vaikka paljon kuulia meneekin. Voisi ostaa kokeiluksi 1 Mid-Capin.
Niinkuin Lativle sanoi Hi-Cabin kanssa EI voi hiippaila !

Ei sitten varmaan mitään muuta mainittavaa !

Itse olen juuri softausta lopettamassa, koska ei se vain enää jaksa kiinnostaa... Jotenkin tylsää mennä muovisilla aseilla metsään juoksemaan. Kaikki kamat ovat siis myyntiin laitettu ja osa onkin jo mennyt. Juoksuhauta on todella hyvä paikka myydä ja ostaa tavaraa eli ihan vinkkinä lajia aloitteleville, että sieltä saa usein hyvää halvalla. Mutta joo omalta osalta on nyt softaukset softattu!

Ostin viime kesän lopulla CM-16 aseen, jossa mukana vaikka mitä, hintaa 200e. Vissiin yhen softin kerkesin pelata, enkä sen jälkeen oo softannu. Ei vituta.

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Ostin viime kesän lopulla CM-16 aseen, jossa mukana vaikka mitä, hintaa 200e. Vissiin yhen softin kerkesin pelata, enkä sen jälkeen oo softannu. Ei vituta.

Sama juttu, ite ostin Helsingistä GR-16 aseen suunnilleen samaan hintaan ja kerran tai kaks tuli käytyä softaamassa sillä. Sen jälkeen ei oikein tahtonut löytyä seuraa eikä paikkaa missä softata paitsi täysin tuntemattomien kanssa kaupungin ulkopuolella, mutta se ei oikein innostanut.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä mikke95+

Itse olen juuri softausta lopettamassa, koska ei se vain enää jaksa kiinnostaa...

Meikällä aikalailla sama juttu. . . . Minunkin haulikkoni taitaa tuolta kaapista lähteä halvalla myyntiin, jos sitä kukaan haluaa edes ostaa. Syy miksi olen lopettanut on se, että en omista kunnon asetta (eikä ole varaa ostaa parempaa) ja täälläpäin peliseura on niin miesvaltaista. Sain kuulla siitä aika paljon joten senkin myötä innostus meni.