Anime & Manga / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Anime & Manga

Uudistuneen PelaajaBoardin myötä on aika aloittaa puhtaalta pöydältä myös Anime & Manga keskustelu!

Tähän keskustelualueeseen voit vuodattaa kaiken mielessäolevan koskien animea ja mangaa, kuten mietteitä sarjoista, spekulointia, arvosteluja, suosituksia, kysymyksiä, leijumista hankinnoista etc. noudattaen PB:n sääntöjä. Pietetäähän tämä keskustelu puhtaana turhasta törkystä (hentai approved? ;D) ja trollaamisesta, eikös niin desuttajat?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aikanaan sille vanhalle PB:lle kirjoitin valitusvirren siitä, kuinka into oli mennyt animen suhteen täysin. Ei silloin innostanut enään seurata menossa olevia sarjoja taikka tarkastaa mitä on tulossa. Lilluin niin epätoivossa kun silti halusin olla siinä meiningissä mukana ja innostua animen katsomisesta samaan tapaan kuin aikanaan, mutta eih. Sekin vielä kun nykyäänhän jokaisessa sesongissa n. 75% on täyttä copypastea/roskaa että huhhuh.

Mutta tänään otin itseäni niskasta kiinni ja pistin itseni ajantasalle sarjoista seuloen arkistojani animeista ja katsomalla mitä on tuleva... into palasi takaisin! Nyt pitääkin vain valita näistä monista valituista se sarja mitä alkaa seuraamaan :D Silmään pisti paljon Usagi Drop, Dantalian no Shoka, Tiger & Bunny ja Steins;Gate. Valinnanvaraa on paljoa, liiankin liikaa @3@ Jonkinlaisen kulttistatuksen(?) saanut Tiger & Bunny voisi olla ihan hyvä valinta, eh?

Uusi sesonkikin on animen suhteen nyt alkanut ja listaa katsottuani sieltähän pilkotti pari vanhaakin tuttua, nimittäin Lupin ja Hunter X Hunter! Myös Persona 4:sen animeversio alkaa tässä lähipäivinä. Kenties paljon helpompi vaihtoehto niille jotka eivät ole pelanneet peliä läpi, kuten minulle :D
Saa sitten loppuenlopuksi nähdä millainen sesonki on tulossa, vetääkö mm. vertoja viimevuoden syyssesongille, joka on itsellä jäänyt mieleen aika loistavien sarjojen takia kuten Panty & Stocking, Shiki, Kuragehime ja Ore no Imouto.

Cool Gigoffi, hyvin aloitettu keskustelu aiheesta, jonka pelkäsin katoavan uudistuksen jälkeen :3 Aiheeseen tarttuen kerron nopsakasti, että semi- pitkän paussin jälkeen olen aloitellut animen katselua välttäen kaikkea uutta, joista Gigoffi sanoikin juuri tarkalleen oikein: Kopsattuja tekeleitä vanhoista ideoista. Juuri nyt seurailen Baccanoa, jonka jälkeen pitäisi saman studion tekemä Durarara! tsekata sekä Eureka 7.
Ja innolla odottelen Persona 4:n anime- sarjaa, joka trailerien perusteella näyttää ainakin faneja ilahduttavana tuotoksena.

Yeah, animea itse aloitin katsomaan vuoden 2009 alusta, jolloin anime oli niin hieno asia. Mikään anime ei vaan voinut olla huonoa. Animea olin kyllä katsonut aikaisemminkin, esim. Dragon Ball Z tai Digimon, mitä nyt sattuikaan tulemaan telkkarista. Muistaakseni helmikuussa 2009 kaverini ehdotti minulle sarjaa nimeltä Rosario + Vampire. Siitä se sitten lähti.

Nykyään pyrin katsomaan kaikki mahdolliset sarjat mitä vain Japanista tulee. Jotkut ovat erinomaisia, jotkut taas vähän heikompaa tavaraa. Mitä enemmän katson eri sarjoja, sitä kriittisemmäksi tunnun tulevan. Enää ei uppoa mikä tahansa yhtä hyvin kuin aiemmin. Tosin silti tuntuu siltä, että pidän uusista animeista enemmän kuin "true-harrastajat", joiden mielestä kaikki anime ei ole läheskään katsottavaa.

En pidä itseäni kovinkaan kielellisesti lahjakkaana, enkä osaa yleensä kovin hyvin perustella mielipiteitäni tai väittämiäni. Yleensä animetkin arvostelen lähinnä fiilis-pohjalta, eli miltä on ko. animen katsominen tuntunut, millaisia tunteita se on herättänyt. En osaa heittää mitään järkeviä pointteja esim. tarinan hyvyydestä/huonoudesta tai animoinnin laadusta. Mutta kaikesta huolimatta pyrin keskustelemaan kanssanne ja jakamaan omaa mielipidettäni eri sarjoista.

Gigoffille muutama sananen:
Usagi Drop iski minuun todella kovaa. Sarja on täynnä sydäntä lämmittäviä asioita ja tapahtumia ja jokaisen jakson jälkeen tulee hyvä mieli. Sarjassa ei ole ehkä maailman monipuolisin tarina, mutta pääkaksikon tarina pitää otteessaan loppuun asti. Kovin harmissani olin kun sarja loppui.

Tiger & Bunny on myös anime, josta olen pitänyt viimeaikoina erityisen paljon. Paljon hauskaa huumoria ja hyviä henkilöhahmoja. Suosittelen.

Dantalian no Shoka aiheutti kovan pettymyksen. Alkuun sarja vaikutti erittäin lupaavalta, mutta pidemmälle mentäessä en saanut juonesta yhtään kiinni. Eri jaksot tuntuivat vain erinäisiltä palaslta, jotka oli sitten liimattu yhteen sarjaksi. Toisin sanoen en ymmärtänyt mitä tapahtui ja miksi tapahtui. Hahmot ja niiden välinen dialogikaan eivät tuntuneet yhtään kiinnostavilta.

Steins;Gatea en ole itse katsonut, joten siihen en voi kommentoida mitään.

Sodanjumalalle suosittelen lämpimästi niin Durararaa kuin myös Eureka Seveniä. Molemmat sarjat nousevat omassa rankingissani todella korkealle.

Ja jos uudelta kaudelta pitäisi valita yksi sarja, jota odottaa, niin se olisi ehdottomasti Shakugan no Shana III. Tätä kyseistä tuotosta olen odottanut pitkään ja hartaasti. Shana oli yksi ensimmäisiä sarjoja joita katsoin, joten siksi ehkä arvostan sitä niin paljon. Odotan ihmeitä kolmannelta (ja nähtävästi viimeiseltä?) kaudelta ihmeitä.

Aloitusviestiä ei voi muokata niin en pystynyt sinne lisäämään Nichijouta taikka Ano hi Mitaa.
Nuo kaksi olivat ainoat animet mitä kuitenkin seurasin ystäväni kanssa. Yllättävän hyviä olivat, kummatkin animet loivat kyllä uuden pohjan genreilleen.

Heh heh, veikkaanpa että meidän kaikkien animen katsominen on lähtenyt Muumeista :D DBZ oli kyllä aikanaan erittäin kova sana. Harmittaa kun eivät koskaan näyttäneet Suomen mailla DB:tä tai DBGT:tä. Jos joku on Dragonballin katsomisesta kiinnostunut niin suosittelen tarkastamaan Dragonball Kain. Se on ns. uudelleen tehty DBZ, vaikka enemmänkin sanoisin että se on uudelleen muokattu DBZ. Fillerit ja kaiken maan turhuudet, kuten pidennetyt taistelukohtaukset on otettu pois. Myös efektejä on paranneltu.

@LordSipuli, ennen omaa animelamaani yritin katsoa jokaista sarjaa, mutta koin sen mahdottomaksi! Ei sitä n. 75% olevaa paskaa kestä! Ja kovalevyltäkin alkoi loppumaan tila x3 Ja totta muriset, mitä enemmän animea katsoo sitä kriittisemmäksi tulee. Luvassa on siis turhan animen prosenttimäärän kasvaminen vain entisestään.
Usagi Drop on kyllä käynyt mielessä, sillä mitä olen netistä lukenut, luvassa on erittäin hyvää slice of lifea.
Saa sitten nähdä onko jopa parempaa kuin Ano hi Mita, mikä löi kaikki ihan ällikällä. En itse ainakaan osannut odottaa niin hemmetin hyvää animea moisesta o3o Ja hyvänen aika sitä paljastavemman materiaalin määrää. Anaru on aika suosittu, enkä ihmettele.
Dantalian oli pettymys!? Miten voi olla, kerta kyseessä on Gainaxin tuotos? Huhhuh, noh, yritän katsoa sen ilman mitään ennakko-odotuksia, mikä on kyllä jo mahdotonta. Gainax you see.

Juu Dragon Ball Kai on tullut katsastettua. Oikein mukavaa katseltavaa. Vanha kunnon DBZ paremmin tehtynä. Ainoa asia mikä jäi Kaissa harmittamaan, oli se, että Buu-saagaa ei tehty ollenkaan vaan sarja loppui jo Cell-saagan jälkeen.

@Gigoffi
Itsekkin pidin erittäin paljon Nichijousta ja Ano Hanasta, niinkuin itse sen lyhennän. Ja Anaru on kyllä aikamoinen pakkaus, huhhuh. Nichijoulta odotin paljon, eivätkä odotukset pettäneet. KyoAni vaan osaa tehä loistavaa animea. Kaikki KyoAnin sarjat, jotka olen katsonut, päällimäisenä ikuinen ykkönen Clannad, ovat olleet parasta mitä on tullut vastaan (poikkeuksena surullisen kuuluisat Haruhin Endless Eight -epsiodit).

Dantalianista en osaa sanoa, että olenko yksin mielipiteeni kanssa, koska en ole päässyt aikaisemmin kunnolla juttelemaan sarjasta kenekään kanssa, mutta pettymys se itselle on. Alussa vaikutti erittäin lupaavalta, mutta loppua kohti vauhti vain hyytyi. Itse tietysti saatat pitää sarjasta, älä ota minun mielipidettäni absoluuttisena totuutena. Gainaxia kun hehkutit niin on pakko sanoa, etten itse muista ulkoa yhtään Gainaxin sarjaa, jonka olisin katsonut. Nimi ei siis sano minulle paljoakaan.

Mangaan tutustuin Dragon Ball suomijulkaisujen kautta ja luen vielä tänä päivänäkin mangaa. Suosikki sarjoihin kuuluu Dragon Ballin lisäksi Fullmetal Alchemist, Naruto ja Hopeanuoli. Pääasiassa luen suomenkielisiä julkaisuja mutta luen myös netistä uusimpia lukuja englanniksi.

Animeakin katson mutta en niin aktiivisesti.Tällä hetkellä pitäisi saada katsottua kaikki Naruton filleri jaksot loppuun ennen Naruto Shippuudeniin siirtymistä. Nuo fillerit eivät vain iske minuun joten hitaassa tahdissa katson jaksoja.

Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Ball Z: Abridged parodiasarjaa jota Arvekari taisi hehkuttaa tämän kuun lehdessä toimituksen palstalla.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Ball Z: Abridged parodiasarjaa jota Arvekari taisi hehkuttaa tämän kuun lehdessä toimituksen palstalla.

Taisinpa tosiaan. Hulvatonta settiä, jonka laadukkuus todistettiin naurattamalla joukkoa kaverin osakuntalaisia, joista satunnainen määrä oli Dragon Ball -tietäjiä ja -nyyppiä. Oli messissä kuulemma joku ulkomaalainen tsiksikin.

Jaksan hämmästellä, miten faniparodiaan on saatu noin laadukasta läppää ja ääninäyttelyä. Ekoissa jaksoissa meno on karkeampaa, mutta uusimmissa reilusti parempaa kuin useimmissa virallisissa anime-dubbauksissa.

Suosittelen vilkaisemaan vähintäänkin parisen jaksoa.

Lainaus käyttäjältä dethguy1

Miku

Se aito, oikea ja alkuperäinen

EDIT: SIis kappale, alkuperäisesittäjästä ei mitään tietoa

Juuh lasken itseni hieman casuaalinpaan (sainpas tungettua tuon tännekkin) kuluttajajoukkoon mitä animeen/mangaan tulee.

Ainut mangasarja johon omia rahojani säänöllisesti suostun käyttämään on Salapoliisi Conan. En tiedä miksi mutta silti aina uusi kirja kannetaan kaupasta kotiin.

Kaverilta ja kirjastolta tulee lainattua sitä mangan mainstreamimpaa osastoa One Piecen, Dragon Ballin ja muutaman muun muodossa. Ja ylipäätään mitä kirjasto tarjoaa niin se yleensä tulee luettua.

Animeosastolla taas on hiljaisempaa. Pokemonin ja Yo-gi-oh:in vanhoihin kausiin rajoittuu aika pitkälle ja niitäkin nykyään hyvin vähän. Joitain yksittäisiä elokuvia kuten Totoro yms tulee katsottua.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Onko kukaan muuten nähnyt Dragon Ball Z: Abridged parodiasarjaa jota Arvekari taisi hehkuttaa tämän kuun lehdessä toimituksen palstalla.

Tämähän on loistava XD Kiitoksia

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

surullisen kuuluisat Haruhin Endless Eight -epsiodit

Tämä oli kyllä juu älyttömyyden huipentuma. Tai ehkä olin sitä itse, kun katsoin ne kaikki yhteen putkeen. Aargh!

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Tällä hetkellä pitäisi saada katsottua kaikki Naruton filleri jaksot loppuun ennen Naruto Shippuudeniin siirtymistä. Nuo fillerit eivät vain iske minuun joten hitaassa tahdissa katson jaksoja.

Eipä noita filleireitä kannata katsella. Turhaan vain kidutat itseäsi. Et menetä mitään hyppäämällä suoraan Shippuudeniin.

Mutta mitäs sitä itse... Mangaa on tullut luettua jonkin verran. Nykyisin vähenemässä määrin kuitenkin. Ainoa sarja mitä on tullut viime vuosina luettua on Yotsuba&! Todella hauska, hieno, hassu ja söpö sarjis. Muuten sitten tykkäänkin katella mielummin animea. Tosin siinäkin on käynyt niin, että mikään uusi ei ole oikein kiinnostanut, vaan on tullut katseltua vain vanhoja lemppareita kuten Yakitate! Japan, The Melancholy of Haruhi Suzumiya ja Initial D.

Mutta tuuli on kääntymässä ja tulikin äskettäin katsottua Sacred Sevenin eka jakso. Yliluonnollisia voimia omaava lukiopoju tappelee kivihirviöitä vastaan. Vähän turhan överiksi oli vedetty ne tappelujutut ja muutenkin jäi vähän wtf-fiilis, mutta ei tuo nyt älyttömän huonolta vaikuttanut. Nätisti piirretty ainakin. Täytynee vielä pari jaksoa kokeilla. Sitten voisi nuo Garden of Sinners -leffatkin katsastaa. Ei tosin ole mitään tietoa mitä ne on; kiinnostus heräsi vain Yuki Kajiuran musan takia.

Lainaus käyttäjältä yuza+

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+surullisen kuuluisat Haruhin Endless Eight -epsiodit
Tämä oli kyllä juu älyttömyyden huipentuma. Tai ehkä olin sitä itse, kun katsoin ne kaikki yhteen putkeen. Aargh!

Otan osaa aivosolujesi menetyksen johdosta. Itsehän katsoin myös kyseiset jaksot, mutta onneksi oli viikko aina taukoa. Ei niitä nyt suoraan putkeen olisi todellakaan pystynyt katsomaan.

Lainaus käyttäjältä yuza+

Mutta tuuli on kääntymässä ja tulikin äskettäin katsottua Sacred Sevenin eka jakso. Yliluonnollisia voimia omaava lukiopoju tappelee kivihirviöitä vastaan. Vähän turhan överiksi oli vedetty ne tappelujutut ja muutenkin jäi vähän wtf-fiilis, mutta ei tuo nyt älyttömän huonolta vaikuttanut. Nätisti piirretty ainakin. Täytynee vielä pari jaksoa kokeilla. Sitten voisi nuo Garden of Sinners -leffatkin katsastaa. Ei tosin ole mitään tietoa mitä ne on; kiinnostus heräsi vain Yuki Kajiuran musan takia.

Joku toinenkin fanittaa Yuki Kajiuraa!? Upeeta. Itsellä on ollut myös Kara no Kyoukait (Garden of Sinners) katsottavien listalla jo ties kuin pitkään, mutta en ole vielä ainakaan saanut katsotuksi. Sacred Sevenistä olen itse katsonut 3 jaksoa ja siihen se taitaa jäädäkkin. Sarja ei vain innosta. Tarinakin on typerä, mitään ei selitetä, kaikki vain pitää hyväksyä sellaisenaan. Ehkä saatan vielä katsoa sarjan loppuun, ehkä en. Olen nyt vähän kahden vaiheilla.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Joku toinenkin fanittaa Yuki Kajiuraa!? Upeeta.

Juu, parasta musaa ikinä. Etenkin Kalafina projekti.

Tällä hetkellä suosikki animesarjani titteliä pitää Code Geass, joka on niin tarinan kuin animoinnin kautta laatutyötä. Välillä oli todella vaikeaa lopettaa jaksojen katsomista.

Tässä odotellaan perus sarjojen fillereiden loppumista, eli Naruto ja Bleach.

Steins;Gatea tuli kyllä seurattua tiiviisti, joka aluksi tuntui vähän tyhmältä, mutta kun homma alkoi kehittymään niin oli koukuttavaa tavaraa. Ikävä kyllä tämäkin on nyt ainakin toistaiseksi päättynyt, enkä ole selvittänyt edes, että onko jatkoa tulossa, mutta uskoisin että on.

Usagi Drop on mielestäni myös todella hyvä ja piristävä sarja, niin yleisesti väkivaltaiseen anime maailmaan jota yleensä tulee seurattua. Toivottavasti sarja jatkuu samalla linjalla, ettei petä loppua kohden, koska tästä on joku manga tyyppi kauhistellut, että miten sarja saattaa lopahtaa loppua kohden.

Fairy Tailia olen myös alkanut nyt seuraamaan, vaikka en ole aivan kaikkia jaksoja katsonut, vaikuttaa lupaavalta! Tosin voisi alkaa näitä katselemaan alusta saakka, mutta aika tuntuu vain olevan kortilla.

Deadmans Wonderland on sekin tauolla, jota on tullut myös seurattua tiiviisti. Alussa varsinkin oli pieniä ennakkoluuloja, mutta ne karisivat nopeasti kun sarja pääsi hyvin käyntiin, tätä voin kyllä suositella lämmöllä action faneille.

Mulla olisi 3 Crunchyroll.com All-Access Guest Passei tarjolla, pistäkää yksityisviestiä jos kiinnostaa!

Jonkin verran on tullut yläasteella mangaa luettua, Death Notea löytyy koko sarja (varmaan ainut järkevänpituinen mangasarja, olikohan nyt 11-osainen) ja Onepiecea jonnekin 30-35 osaan asti, kunnes jatkuva rahapula ja kiinnostuksen lakkaaminen keskeyttivät senkin. Myös Narutoa ostin pari kirjaa, mutta anime vei paremmin mukanaan ja sitä tulikin katsottua urakalla.

Nykyisin ei tule seurattua lainkaan, vaikka esim. One Pieceä pitäisi kyllä katsella vaikka animena, niin mahtava se on! Näihin "aikuisten" animeihin en ole tutustunut lainkaan, enkä varmaan ajanpuutteen vuoksi tutustukaan.

Animeahan tulee seurattua ehkä liikaakin nykyään... Pari vuotta sitten rupesin seuraamaan sarjoja "livenä" sitä mukaa kun niitä esitetään Japanissa. Näinpä tälläkin hetkellä rullaa ~15 sarjaa samaan aikaan, plus sitten jokin klassikko aina niille aamuille, kun ei ole yhtään uuden sarjan jaksoa saatavilla. Ikuisuussarjat olen lopettanut. Tai noh, enhän niitä koskaan edes pahemmin katsonut kuin Narutoa. Sitten iskivät fillerit ja sarja sai jäädä.

Shinryaku! Ika Musumen toinen kausi on ehkä se mitä joka viikko odotan eniten. Siinä on sen verran toimivaa kevyttä huumoria, että se uppoaa meikäläiseen todella hyvin. Komediasta puheenollen, viime kauden Nichijou oli kyllä todellakin jotakin aivan täydellistä. Okei, siellä oli kyllä pari jaksoa missä ei oikein jaksanut riittää teho, mutta yleisesti sarja toimi hyvin.
Myös C3 näyttäisi olevan yksi kauden paremmista sarjoista. Ensimmäistä jaksoa katsoessani pelkäsin, että tästä tulee taas jokin massahentsu, kun piirtotyylikin vastasi niin paljon joitakin erogeja(err..). Toinen jakso kuitenkin potkas hyvin käyntiin ja sarjassa näemmä käytetään kiitettävän paljon häiriintyneitä ilmeitä, jotka ovat vain plussaa. Tosin jostakin oudosta syystä mulle vaan iskee tosi kovat Touhou vibat tästä. OP:n alkumelodioissakin on jotakin niin tuttua. Ehkä se on vain harhaa.
Muuten tää syksy voi kyllä olla vähän väliinputoaja massa-sarjojensa kanssa verrattuna viime kevääseen ja kesään. I mean, kuka ei kiemurrellut tuskissaan Ikoku Meiron ylisöpöyden takia. :D

Itselläni on iso kokoelma Fullmetal Alchemistia. Kirjoina about 20 (ei kaikkia, kun into loppu sarjan tyhmään päätteeseen), Dvd kaudet 1-3 ja FMA-elokuva. Sekä tietysti actionfiguuri ja Edin kello. Se siitä. Mutta voiko joku suositella jotain hyvää kauhuanimea? En itse ole löytänyt oikein mitään, mutta parin viikon päästä näkee mitä löytyy Helsingin Kirjamessuilta.

Lainaus käyttäjältä Rasse+

Mutta voiko joku suositella jotain hyvää kauhuanimea?

Jaa-a. Paha kysymys. Mieleen tulee vain Elfen Lied ja Le Portrait de Petit Cossette (Cossette no shouzou), mutta ei niitä voi kunnon kauhuksi kutsua, ehkä trillereitä. Katsomisen arvoisia toki, kuten myös Monster; todella jännittävä ja hieno, mutta pitkä ja tämäkin enemmän trilleri.

CDON:ista nyt halvalla mangaa, itse en tosin lue mangaa mutta ajattelin tänne kirjoitella jos jotakuta kiinnostaa.

Täällä myös yksi animen ja mangan ystävä. Anime ei oikein ole uponnut vähään aikaan, koska uudemmat sarjat ovat olleet lähinnä surkuhupaista katsottavaa. Tätä vitsausta on saanutkin jo kestää ainakin pari vuotta. Muistaakseni edellinen oikeasti hyvä sarja jonka olen katsonut oli Gurren Lagann. Olihan sitten myös Darker Than Black, mutta ei tuo iskenyt niin kovaa kuin Kaminan ja Simonin eeppisyyden rajat rikkova sekoilu. Sitten on tietty vanhemmat sarjat, kuten vaikkapa Slayers. Tämän tyylisiä sarjoja jaksaakin katsella useampaan kertaan.

Elokuva puolella taas nämä Rebuild of Evangelionit ovat olleet kovassa seurannassa. Oma tämän hetkinen mielipiteeni on, että Evangelion: 2.0 You Can (Not) Advance on tällä hetkellä visuaalisesti upeinta animea koskaan. Onhan tuo törkeän hyvä leffa muutenkin. Ainakin minunlaiselle Eva fanille.

Manga onkin sitten aivan toinen juttu. Näiden seurassa vietänkin aikaani jo tiiviimmin. En nyt heti muista montako opusta on omaan hyllyyn jo eksynyt, mutta alkaa tosiaan tilanpuute vaivata. Sarjat joita hyllystäni löytyy ovat (enkkupainoksia kaikki) Aria, Aqua, Berserk, Claymore, Black Lagoon, Hellsing, Neon Genesis Evangelion, Death Note, Detroit Metal City ja Rurouni Kenshin. Nuo eivät ole missään sen kummemmassa järjestyksessä, mutta jos suosikkeja pitäisi löytää, niin ehkäpä Aria ja Berserk vievät niukan voiton muista. Ja näistä hyllystä löytyvistä sarjoista omistankin lähes kaikki jo julkaistut opukset. Berserkistä ei ihan kaikkia olekaan ja tämä epäkohta täytyy korjata pikimiten. Kohta olisi myös aika laittaa hankintaan uutta sarjaa ja vaaka taitaakin kallistua Yotsuban puoleen. Aivan fantastinen manga kyseessä ja olenkin jo lukenut noin viisi kirjaa tätä. Tämä myös ainut manga joka kiinnostaa suomijulkaisuna. Ensimmäisen osan suomeksi lukeneena voin sanoa, että kerrankin toimii.

Ja tosiaan, tämän mainitsinkin jo vanhalla Pelaaja boardilla, mutta sanotaan se vielä uudestaan. Sen verran kiksejä tästä ostoksestani saan. Eli tuli jokin aika sitten ostettua ensimmäinen kunnon PVC figuuri Play-Asiasta ja tarkoitus olisi marraskuussa tämä upeus saada hyllyyni. http://www.play-asia.com/Evangelion_2.0_You_Can_Not_Advance_16_Scale_PrePainted_PVC_Figur/paOS-13-71-8x-49-en-70-4bw4.html

Lainaus käyttäjältä Rasse+

Mutta voiko joku suositella jotain hyvää kauhuanimea?

Ei ehkä täysin puhdasta kauhua, mutta "häiriintynyttä" menoa irtoaa ainakin Higurashi no Naku Koro ni:sta sekä samaa ideaa käyttävästä Umineko no Naku Koro ni:sta (Uminekoa en tosin itse ole vielä katsonut joten "kauhun" määrää en voi vahvistaa.) Sarjasta on todella paha lähteä kertomaan tai näyttämään mitään ilman että spoilaa koko idean.

Jonkin asteista kauhua on myös Jigoku Shoujo / Hell Girl:ssä. Olen katsonut vasta ensimmäisen jakson, joten ihan täyttä varmuutta en voi myöskään tästä sarjasta sanoa, että mihin päin se kehittyy. Mutta ainakin meikäläiselle tätä suositeltiin kun kyselin sarjoja mistä voisi saada hyviä huuto/kirku-sampleja. Ainakin ensimmäisen jakson perusteella oli kyllä toimivaa settiä, mutta pitäisi vaan jaksaa katsoa sarja kokonaan joskus.

Lainaus käyttäjältä 1nsane

sekä samaa ideaa käyttävästä Umineko no Naku Koro ni:sta (Uminekoa en tosin itse ole vielä katsonut joten "kauhun" määrää en voi vahvistaa.)

Itse tykkäsin enemmän juurikin Uminekosta, mutta kauhuelementtejä oli siinä huomattavasti vähemmän ja muistuttaa enemmän vähän tavallista kieroutuneempaa murhamysteeriä. Higussa tuntui vähän pointti menevän hukkaan kun tapahtumia yritettiin loppupuolella pakolla selittää, mutta Uminekossa kaikki tuntuu harkitummalta ja ainakin tähän mennessä siinä on ollut sentään edes jollain tasolla järkevä juoni. Uminekossa on vain se vika että anime loppuu kesken noin tarinan puoleen väliin ja ainakaan viime keväänä kun googlettelin en löytänyt mitään tietoa siitä että jatkoa olisi animelle tulossa.

Juu kaikista noista ehdotuksista katsoin clippejä/trailereita mutta parhaalta näytti ehdottomasti Umineko. Katsoiko joku joskus aikoinaan ''mämmikunniian'' videoita? Ja tietääkö kukaan, että onko joku ladannut ne uudestaan. Ne olivat niin mainioita <^O.O^>

Lainaus käyttäjältä Kassu+

Higussa tuntui vähän pointti menevän hukkaan kun tapahtumia yritettiin loppupuolella pakolla selittää, mutta Uminekossa kaikki tuntuu harkitummalta ja ainakin tähän mennessä siinä on ollut sentään edes jollain tasolla järkevä juoni.

Joo, ainakin toinen kausi maistu vähän puulta tosiaan, juurikin kaiken historiaseikkailun ja filosofian pakkosyötön takia, mutta ensimmäinen kausi on kultaa. Harmittavasti myös nää OVA:t on melkoista fanservice filleriä.

Uminekon ja Higurashin vertailuun en tosiaan lähde kun Uminekosta olen vain nähnyt tyyliin puolet ensimmäisestä jaksosta sivusilmällä. Täytyypi varmaan Sky Girls:n jälkeen pistää se pyörimään klassikkolistalle.

Umineko on ihana sarja. Tykkäsin tosi paljon. En sitten tiedä yhtään, sillä olen nähnyt paljon arvosteluita, jotka väittävät sarjaa huonoksi. Higurashiin verrattuna sarja oli kuin eka tuottari, jos siihen lisättäisiin joku random tyyppi, joka yrittää todistaa Ace Attorney tapaan sormella osoittaen tapahtumien kulun realistisuutta.

Mutta minähän olen niitä harvoja, jotka vihaavat sitä Higurashin tokaa tuottaria, joten minulla taitaa olla sitten outo maku. Mutta kertokaa, miksi Higurashin tapahtumat piti sitoa yhtenäiseksi ja miksi pirussa sen tapahtumien mystinen syy piti selitää harvinaisen typerällä syyllä? Mitä helvettiä Rykishi07 ajatteli sitä tehdessään?

Mutta joo, animelaskuri on tasan 45 päivää. 16 vuodesta olen nyt kuluttanut 45 päivää (ylikin, olen katsonut Evangelionin+elokuvat ties kuinka moneen kertaan). Aina on ollut hieman nöyrä olo, kun suurinpiirtein kaikki, jotka ovat Malin kaltaisilla listaussivuilla ovat katsoneet paljon enemmän animua kuin minä, mutta sitten kaikki ovatkin vähintäänkin sen 2 (suurimassa osassa tapauksista enemmänkin) vuotta vanhempia kuin minä.

Ihmiset, katsokaa Persona 4 animea. Erääseen parhaimmista peleistä perustuva anime on mahtava. Olen nähnt arvosteluita joltain ihme snobeilta, jotka vain valittavat animaation laadusta ja hahmomalleista (harvinaisen hyvä esimerkki ihmisistä, joita ei voi tyydyttä mitenkään ja ovat kuluttaneet aivan liikaa animua katosessa), mutta eipä nyt omaa silmää häiritse mikään.

Helsingin kirjamessuilta löytyi Maameren tarinat 1-4 ja hintaa oli vaivalloiset 14 euroa! Ainoa värillinen anime jonka olen tähän asti nähnyt, unohtamatta Liikkuvan Linnan sarjakuvaa jonka hinta oli 4e..

E: Sori unohdin mainita Tämän

Lainaus käyttäjältä Rasse+

E: Sori unohdin mainita Tämän

Ihan mukavia manga tarjouksia tuolla niille jotka suomennetusta mangasta pitävät. Itselleni tämä taas ei iske yhtään. Paitsi ehkäpä nerokkaasti suomennetussa Yotsubassa.

Tulipahan juuri tilailtua uutta animea hyllyn täytteeksi. Rozen Maiden Traumend Collection, Slayers Evolution R ja Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG boxi. Tuo Ghost in the Shell on taattua laatua, mutta nuo kaksi muuta sellaisia mistä voi olla montaa mieltä. Rozen Maidenin olen nähnyt joitakin vuosia sitten ja muistelen pitäneeni tästä erikoisemman puoleisesta sarjasta. Mutta tuo Slayers Evolution R taas on vaikeampi juttu. Kolme ensimmäistä kautta olivat ja ovat edelleen täyttä timanttia, mutta tämä neljäs on ollut vähän niin ja näin. Tulihan tuo ensimmäinen osio siitä katsottua, mutta on se vuosien saatossa ison osan hohtoaan kadottanut. Pakkohan tämä silti on loppuun asti katsoa. Lina Inverse tekee mistä tahansa katsottavaa. Ja ensi viikolla pitäisi tulla uusin mangani myös hyllyyn, Claymore vol. 19.

Ja kyttäilinpä taas tuolla Play-Asian sivuilla niitä kaikkia upeita PVC figuureita ja iskin silmäni johonkin upeaan. Tämän kun saisin hyllyyni. Taitaa olla myöhäistä kumminkin. Sääli.

Ja tosiaan, eikös Gigoffi täältä boardilta kaipaillut Panty & Stocking figuuria? Muistelen tällaista nähneeni vanhalla Pelaaja boardilla. Nimittäin tällainen pisti silmääni tuolta uutuuksien joukosta. Eikä hintakaan ole paha.

Oli pakko tsekata Play-Asiasta evangelion-figuurit, kun ei ole pitkään aikaan koko sivulla käynyt. En vieläkään tajua, että miksi hahmoista tehdään kymmeniä eri figuureita ja ainoa oikea ero on erillainen mekko (jolla ei sitten ole mitään tekemistä koko sarjan kanssa). Olisi mahtavaa saada Evangelion 06 tai sarjatuotannolla tehty Evangelion-malli hyllylle, mutta nehän ovat loppuneet (noh, onhna tuolla Evangelion 03,). Miksei japseja kiinnosta kivat roboottieliöt, vaan Rey Ayanami goottimekossa ja Asuka ballerina mekossa?

Vuosi vielä pitäisi kestää, että näkisi Evangelion 3.0. Toivon mukaan Anno on oppinut, ettei loppu saa olla mikään tunnin pituinen monologi omasta olemassaolon merkityksestä ja muiden asenteesta sinua kohtaan. Ja kiroan suomalaiset, jos eivät tuo R&A-festareille sitä, niin kuin tekivät aiemmille elokuville. Oli kyllä niin maukas kokemus nähdä elokucateatterissa Evangelion 2.0, että siitä näkee vieläkin unia.

Lainaus käyttäjältä Fazu+

Vuosi vielä pitäisi kestää, että näkisi Evangelion 3.0. Toivon mukaan Anno on oppinut, ettei loppu saa olla mikään tunnin pituinen monologi omasta olemassaolon merkityksestä ja muiden asenteesta sinua kohtaan.

Annon sekoilut Evangelionissa on sen verran arkipäivää, että mikään ei enää yllätä. Saapahan kunnon naamapalmutukset taas kerran. Lähinnä suurempi yllätys oli minne Sadamoto vei Eva mangan. Mielenkiinnolla odottelenkin lisää materiaalia tästä.

Mutta tosiaan, itsekin kaipailisin EVA Unittia hyllyyni, joka mieluiten saisi olla 02. Play-Asiasta löytyy yksi, mutta haluaisin jotain yksityiskohtaisempaa. Ja ehkäpä myös isompaa. Tuo ennakkotilaamani Asuka figu kumminkin sen verran korkea, että mieluummin se Unittikin saisi olla edes samoissa mitoissa.

Lainaus käyttäjältä Fazu+

Ihmiset, katsokaa Persona 4 animea. Erääseen parhaimmista peleistä perustuva anime on mahtava. Olen nähnt arvosteluita joltain ihme snobeilta, jotka vain valittavat animaation laadusta ja hahmomalleista (harvinaisen hyvä esimerkki ihmisistä, joita ei voi tyydyttä mitenkään ja ovat kuluttaneet aivan liikaa animua katosessa), mutta eipä nyt omaa silmää häiritse mikään.

On kyllä pakko sanoo, etten oo vielä pahemmin tolle Persona 4:lle lämmenny. Yleensä ei animessa väritykset ja piirtämiset niin kauheasti haittaa, mutta tässä käytetty gradientti kasvoissa ja oikeastaan kaikissa ihon osissa häiritsee ihan saakelisti. Ei siinä olis mitään, jos se seurais muuta valaistusta, mutta kun se ei tee sitä. Se saa kaikki hahmot, miehet ja naiset, näyttämään siltä, kuin niillä olis lyhyt sänki leuassa. Muutenkin sarja on jäänyt vähän taustalle pyörimään aina. En ole oikein saanut siitä kiinni millään otteella. Jospa siihen lämpenis sitten enemmän jossain ~10 jakson paikkeilla kun tulee ensimmäinen kliimaksi.
Tosin perään on vielä sanottava, että tämä nyt ei muutenkaan uppoa niihin mun eniten pitämiin genreihin, joten ehkä tämä suht neutraali/ei niin hyvä mielipide on ihan ymmärrettävissä tästä...

Figut... Kaipa tän vuoden kiintiö on jo täynnä. Ens vuonna sitten lissää. :D

Mjees itekki katton tost Personast sen pari jaksoo ja en oo kyl oikee lämmenny jotenki. Peli on kyllä ihan törkeen hyvä. Ärsyttää ku Narutossa ja Bleachissa on pauhaamassa taas hullut filleri moskat. Tai no Bleachis ollaa oltu jo monta kk mutta kuiteski ärsyttää : D.

Eilen sain päätökseen Code Geassin Blu-ray laadussa ja täytyy kyl myöntää, että vaikka olikin 3kerta ku kyseisen sarjan katsoin, silti pillahdin itkuun [spoiler]kun Euphemia sekosi, sekä kun Shirley kuoli /cry[/spoiler]. Myöskin sarjan lopetus jälleen kerran sai sydämeni melkein pysähtymään, huhhuh.

Onkos näistä uusista tän sesongin sarjoista mihinkään? En ole kovin montaa vaivautunut katsastamaan, genrenä menee kaikki paitsi ecchi, nii suosituksia vaan tulemaan ;) .
Myöskin mainittakoon että Anime-elokuvat on mulle melko tuntematonta maaperää, niin ois tosi kiva jos voisitte vähän vihjasta mitä anime-leffoja kantsis tsiigata 8).

Noista animuleffoista, niin tsekkaappas Rebuld of Evangelion. Kaunista kateltavaa ja saa halvalla Blu-Raylle.

Uuden sesongin animuista en tiedäkkään Personaa ja Bakuman 2 enempää, mutta varmaankin nuo ovat ne parhaat.

Jos joku teistä tykkää urheiluanimesta, niin suosittelen lämpimäisesti: Prince of tennis ja Hajime no ippo.

Itsellä on jäänyt animen katsominen syystä tai toisesta (lue: MW3) vähän vähemmälle ja kun koko ajan tulee uusia jaksoja, niin rupeaa pikkuisen ahdistamaan kun olisi miljoonia jaksoja kateltavana. Tästä taas seuraa se, että katson vain niiden sarjojen jaksoja, joita pidän tärkeänä ja muut sarjat jäävät siten kesken. Ja mitä pidempään sarja on itsellä tauolla, sitä vaikeampaa on sitä aloittaa uudelleen katsomaan. Tällä hetkellä nyt tullut seurattua ongoing sarjoista Fate/Zero, Bakuman 2, Shakugan no Shana III, Working'!!, The iDOLM@STER, Boku wa Tomodachi ga Sukunai sekä Mashiroiro Symphony.

Näistä Fate/Zero on minulle juuri sitä, minkä takia minä katson animea, eeppistä eeppistä menoa. Bakuman on myös laatukamaa, tosin samanlaisia tunteita se ei itsessäni herätä kuin ensimmäinen kausi. Shana III olen katsonut nyt 7 jaksoa, mutta vielä se ei ole saanut minua täysin otteeseensa kuten aiemmat kautensa. Toisaalta eihän sitä olla vielä edes kauden puolivälissäkään, joten pidetään vielä odotuksia yllä. Workingia ei voi mitenkään katsoa vakavalla naamalla. Loistavaa läppää, jota täydentää hahmojen mahtavat ilmeet. Idolmasterista minulla ei ollut sen alkaessa minkäänlaisia odotuksia, mutta siitä on muodostunut yksi viime aikojen lempi sarjoistani. Mitä siihen nyt voi sanoa, minä vain niiiiin pidän tämän tyylisistä sarjoista. Sarja on täynnä loistavia hahmoja. Kahta viimeistä mainittua sarjaa on tullut seurattua suhteellisen aktiivisesti vaikka ne eivät mitään mestariteoksia olekkaan.

Lisäksi nyt kun siihen viimein on laitteiden ansiosta mahdollisuus, niin päädyin tilaamaan Laputa - Linna taivaalla ja Tuulen laakson Nausicaä elokuvat Blu-rayna. Tänään lähtee ja toivottavasti sitten huomenna tipahtaa postiluukusta. Pääsee viimein testaamaan, että miltä se teräväpiirtokuva sitten näyttääkään Blu-raylta katsottuna. Ja nämä elokuvatkin pääsee viimein näkemään. Häpeällistä myöntää, mutta vaikka olen ostanut jokaisen Suomessa julkaistun Ghibli leffan dvd:llä, suurin osa on silti vielä katsomatta. Osa on vielä muoveissakin vaikka ostosta voi olla päälle vuosikin aikaa.

En voi kuin kirota itseäni siitä mihin älyttömyyteen olen itseni taas onnistunut ajamaan. Tuntuu että olen hurahtanut näihin PVC figuureihin nyt aivan kokonaan. Noin 500€ edestä olen nyt ennakkotilannut näitä upeita tekeleitä ja ensimmäinen näistä pitäisi lähteä matkaan ensiviikolla. Mutta 500 euroa. What the fuck? Ei se animen ja mangan seuraaminen tällaista sentään pitänyt aiheuttaa. Kärsin jo tarpeeksi taidekirjojen ja pelien spessupainosten keräilyssä. Mutta onneksi suurin osa näistäkin ennakkotilauksista julkaistaan vasta ensi vuonna. En tiedä mitä tuo loppujen lopuksi lohduttaa. Tunnen itseni lähinnä idiootiksi nyt.

Ja kun anime topicissa kerran ollaan, niin tuota Fate/Zeroa olen ajatellut alkavani seuraamaan. Vaikuttaa sangen upealta mitä nyt vähän netistä olen pätkiä katsonut.

Alkaa olla iaka hyvä merkki, että on katsonut liika animea, kun tunnistaa samat ääninäyttelijät, vaikka sarjojen välissä olisikin päälle 10 vuotta. Onizukan kattelin, jonka jälkeen suoraan menin Durarararaan, jossa Takagi Wataru antoi äänensä Onizukalla DRRR hän antoi äänensä suht. koht. tärkeälle hahmolle. SItten pitkällisen tauon jälkeen jatkoin Hajime no Ippoa, jossa sattumalta kyseisessä jaksossa oli Tachiki Fumihiko (tunnetaa parhaiten Gendo Ikarin ääninäyttelijänä) ja samalla tunnisti Takaginkin äänen tuolta. Ihan vain piruiluksi aloin tsekkamaan kaikkien minun seuraamien sarjojen (Pingviinirumpu, Persoona, Bakuman, Hajime no Ippo) ääninäyttelijöitä ja mahdollisia kytköksiä äskettäin katsomiini sarjoihin ja tulos oli yllättävä. Persona ja Bakuman sisältää samaa kastia, joka oli myös Onizukassa, Hajime no Ipossa, DRRR ja pingviinirummussa.

Onko tämä ääninäyttelijöiden salaliitto, koska aika suuri yhteensattuma, että katson saman kastin tekemiä sarjoja 15 vuoden väliltä ja valitsen kaikki katsomani sarjat sattumanvaraisesti. Luuin itseäni tyhmäksi, kun kaikki kuulosti niin samanlaiselta.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Toki jään paljosta paitsi, onhan niitä monia hyviä sarjoja. Jos joku osaa suositella jotain hyvää niin antaa tulla, onhan niitä joskus aikoja kun voisi katsoa.

Riippuu paljolti siitä, mistä itse tykkäät, että mitä voisin suositella. Mutta oma TOP-5 lista on seuraavanlainen (linkit MyAnimeList-sivustolle, koska olen laiska/huono kertomaan sarjoista itse mitään):

Clannad
Kanon (2006)
Kimi ni Todoke
Spice & Wolf
Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Jos päädyt katsomaan, mitään näistä sarjoista niin Clannadin, Kimi ni Todoken ja Spice & Wolfin kohdalla kannattaa katsoa molemmat kaudet (vähemmän yllättäen ;) ).

En voi nyt kännykällä kirjoittaa paljoa, mutta sattuuko kukaan tietämään myydäänkö Suomessa sellaista mangaa kuin Ao No Exorcist? Suomeksi tai englanniksi? Satuin törmäämään kyseiseen sarjaan joku aika sitten kun etsin uutta luettavaa Naruton, Conanin ja FMAn lisäksi. Death Noteakin on jostain tarkoitus hommata kun sekin vaikuttaa tosi hyvältä.

En muista koska olen viimeksi animea ostanut, mutta nyt oli pakko kun netanttilassa oli 9.9e hintaan boxeja. Gungraven 6dvd boxi lähti mukaan jossa pitäisi vissiin koko sarja olla ja toisena tuli hommattua love hinan ultimate collection jossa on kaikki jaksot ja kaksi special jaksoa.

Gungrave kiinnostanut siitä asti kun sitä ps2:lla pelasin ja love hina on tullut katottua entisen muijan kanssa melkein kokonaan ja tykkäsin niin paljon, että pakko se on omaksi ostaa. Varmaan likemmäs kolme vuotta sitten meinasin viimeksi ostaa kun oli cdonissa halvalla, mutta oli varastosta loppu eikä sitä tullut lisää moneen kuukauteen joten se sitten jäi.
No nyt on sekin hommattu.

Vääh, missä on Hajime no Ippon kolmas tuotantokausi? New Challnegerin lopusta on aikaa pari vuotta ja sekin päättyi siihen tapaan, että kolmas tuotantokausi on varmasti tulossa. On muuten ilkeä jättää sarja kirjaimellisesti kesken ja lopettaa vain koska tuntuu sitlä.

Menkäs poikaset katsomaan Gundam Seeed Remastered. Ehkäpä paras Gundam remasteroituna aversiona? Kelpaa.

Tietääkö kukaan mitään suomalaista nettipuljua, josta saisi Dragon Ball Z:tan tuotantokausia? Paras sarja.

Ongelmaksi muodostuu se, ettei DBZ ole koskaan julkaistu euroopassa. Epäilen suuresti, ettei suomessa ole yhtäkään paikkaa, joka olisi importannut lukuisia bokseja Jenkkilästä. Lähin paikka mistä varmaankin saat nuo, on Amazon.uk, vaikkakin sielläkin ovat importteja meren toiselta puolelta.

Lainaus käyttäjältä Fazu

Ongelmaksi muodostuu se, ettei DBZ ole koskaan julkaistu euroopassa. Epäilen suuresti, ettei suomessa ole yhtäkään paikkaa, joka olisi importannut lukuisia bokseja Jenkkilästä. Lähin paikka mistä varmaankin saat nuo, on Amazon.uk, vaikkakin sielläkin ovat importteja meren toiselta puolelta.

P*ska! Pitänee sitten tilata Playsta (en luota Amazoniin)... Tekstit olisivat olleet kivat, mutta...

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Lainaus käyttäjältä FazuOngelmaksi muodostuu se, ettei DBZ ole koskaan julkaistu euroopassa. Epäilen suuresti, ettei suomessa ole yhtäkään paikkaa, joka olisi importannut lukuisia bokseja Jenkkilästä. Lähin paikka mistä varmaankin saat nuo, on Amazon.uk, vaikkakin sielläkin ovat importteja meren toiselta puolelta.

P*ska! Pitänee sitten tilata Playsta (en luota Amazoniin)... Tekstit olisivat olleet kivat, mutta...

No mikset? Aina tilaukset amazonista tullut kolmessa päivässä, yleensä tilannut yli kolme peliä eli ihan pakettina tulee.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Tietääkö kukaan mitään suomalaista nettipuljua, josta saisi Dragon Ball Z:tan tuotantokausia? Paras sarja.

Tiedän että voin olla jo vähän myöhässä, mutta kun huomasin että olet Jyväskylästä niin kannattaa käydä tsekkaamassa Jyväskylän videodivarista (osoite sivun alalaidassa). Sieltä ainakin joskus löytyi jotain isoja DBZ boxeja ja alkuperäistäkin dragon ballia oli muutamia kausia.

Lainaus käyttäjältä OneSAMU+

En voi nyt kännykällä kirjoittaa paljoa, mutta sattuuko kukaan tietämään myydäänkö Suomessa sellaista mangaa kuin Ao No Exorcist? Suomeksi tai englanniksi? Satuin törmäämään kyseiseen sarjaan joku aika sitten kun etsin uutta luettavaa Naruton, Conanin ja FMAn lisäksi. Death Noteakin on jostain tarkoitus hommata kun sekin vaikuttaa tosi hyvältä.

Löytyy Fantasiapeleistä nimellä Blue Exorcist.

Mode-edit: Ei tuplapostauksia näin lyhyen ajan sisään. Muokataan tarvittaessa edellistä viestiä.

“Will you be eating that cake?...say what you want, but I will be taking the cake.”

Enpä uskonut, että meikämanne vielä jaksaisi innostua magasarjasta. No tulipa kuitenkin vihdoin luettua tuo Death Note läpi. Tiedän että myöhässä tullaan, mutta anyways. Ei mitään epäilyksiä: "Best. Manga. Ever." -titteli sai nyt uuden omistajan. Vaikea sanoa, tarjosiko tämä ihan samoja fiiliksiä, kuin DB aikanaan, mutta mangana tämä on parasta, mitä tiedän. Animeakin 10 osaa tsekanneena sekin on tehty laadulla. 12 kirjaa on melko paljon, kun ottaa huomioon, että koko tarina on lopulta niin simppeli. Harvoin manga on tarjonnut yhtä hyviä käännöksiä ja odottamattomia tilanteita. Loppu ei ihan tyydyttänyt ja jäi kysymyksiä auki, mutta ennen kaikkea se ei ollut ennalta arvattavissa.

Jos manga tai anime vähänkin putoaa, etkä ole tätä vielä kokenut, niin tiedät mitä tehdä. Ja englanniksi kannattaa kyllä lukea. Animessa dubbaus englanniksi kuulosti myös varsin tasokkaalta.

Muitakin mangoja on tässä tullut lueskeltua joskaan ei ihan lähiaikoina. Elokuussa jaksoin Furubaa (Fruits Basket) kymmenen kirjaa, mutta sitten riitti. Tyttömanganakin tuo tuntui tylsältä, vai ovatko ne kaikki tuollaisia? :)
Myös Ranma on luettu läpi ja se toinen saman kirjoittajan manga melkein loppuun. Ei erityisesti kehuttavaa kummastakaan. Liikaa toistoa ja päämäärä hukassa.

Mainittakoon vielä One Piece, josta kaikki osat tullut luettua. Puolet niistä vielä useampaan kertaan. Silti tämä ei anna kummoisiakaan fiiliksiä. Jotenkin vaan One Piece on liian ylivedettyä, mutta samalla aika-ajoin se näyttää vakavan puolen. Mielenkiinnolla kyllä seurailen, jos tämä joskus päätökseen viedään. Minusta Oda on ottanut liian suuren palan jo alusta alkaen ja vaikea uskoa, että lopetus tulee olemaan mikään tyydyttävä. Varsinkin kun tätä on tullut ja 60 osaa ja tuntuu, että ollaan puolessa välissä.

Täällä mainittu Dragon Ball Kai on myös uusi tuttavuus. Pitäisi varmaan katsastaa. Aluperäinen anime ei tee kunniaa mangalle. Naamapalmu siinä tulee kylään, kun katsoo Gokun ähkimistä puoli tuntia, jotta tämä jakson viimeisellä minuutilla saa tukkansa keltaiseksi. Ja ne efektit, kun samaa kuvaparia loopataan kymmenettä kertaa...

“If you use your head, you won’t get fat even if you eat sweets.”

Gundam 0079 oli aivan säälittävä alkujaksoissa, tai ainakin verrattuna uudempiin Gundameihin. Uusisssa lennellään avaruudessa ja yksi Gundami saa aikaan paljon tuhoa ja sitten onkin vuorossa parin jakson pasifismisaarna, jonka jälkeen palatana tuhoamiseen. Ekassa sarjassa jakso kohokohtiin lukeutu painimatsi Gundamin ja Mobile Suitin välilä. No jaa, sarjan puolenvälin paikkeila meininki alkoi parantua. Saa nähdä mihin loppu pystyy.

Persona 4 animaatio alkaa olla pelin parhaassa vaiheessa ja kahden viikon päästä tuleekin jakso, joka luultavasti saa minut itkemään ilosta. Muistakaa katsoa sarja ja nauttia pelistä jälkeenpäin, sillä parempaa peliä saatte etsiä samaisesta kategoriasta.

Jos ketään kiinnostaa...

Koska kysessä ei oikeastaan ole peli, Katawa Shoujon hehkuttaminen taitaa kuulua tänne. Visuaaliset novellit ovat minulle lähes täysin uusi tuttatuus ja KS:ää kokeilin erään tuttavan suosituksesta. Kuulemistani kehuista huolimatta tarinan laatu, syvyys ja sen herättämät tunteet pääsivät yllättämään todella positiivisiesti.

Kyseessä on lievää pahennusta herättänyt 4chanista lähtenyt "harrastelijaprojekti", joka saatiin tammikuussa päätökseen viiden vuoden työn jälkeen. "Pelin" tarina lähtee liikkeelle, kun päähenkilö Hisao saa vakavan sydänkohtauksen. Tämän seurauksena hänet passitetaan Yamakun lukioon, jossa opiskelee erilaisista fyysisistä vammoista kärsiviä nuoria. KS kuuluu pohjimmiltaan ns. deittisimulaattorien lahkoon, joten tarina seuraa pienen porukan ihmissuhteita koulun tiimellyksessä. Tyylille uskollisesti myös pakolliset seksikohtaukset löytyvät, mutta ne eivät ole missään nimessä pääosassa. Ne toimivat osana tarinaa, eivät sen päämääränä. Alaikäisten kannattaa kuitenkin harkita asiaa ennen lataamista.

Minulla oli epäilykseni vähintäänkin erikoisen perusidean suhteen, mutta ne osoittautuivat turhiksi parin ensimmäisen tunnin aikana. Hahmot ovat hyvin kirjoitettuja ja tippa oli lähellä linssiä useammin kuin kehtaan myöntää. Tiedän olevani kohtalaisen herkkä liikuttumaan elokuvia katsoessani, mutta KS:n muutamat herkemmät kohtaukset tulivat tehokkuudeltaan aivan puskista. Kaipa se johtuu kirjaa ja sarjakuvaa yhdistävän formaatin edesauttamasta samaistumisesta. Hyvällä musiikilla oli toki osansa reaktioissa ja suosittelenkin pitämään äänet päällä ääninäyttelyn puutteesta huolimatta.

Mitään nenäliinajuhlaa ei silti tarvitse odottaa. Dialogi sisältää todella paljon huumoria ja varsinkin Hisaon asuntolanaapuri on vähintäänkin erikoinen kaveri. Tarinassa on kuusi haaraa mahdollisen ihastuksen kohteen mukaan ja ne on ilmeisesti kiedottu kahden kaveruksen setteihin. Valinnat ovat aika selviä, eikä niitä tule vastaan erityisen usein, muttei Katawa Shoujoa niiden takia pelata. Tarina on ykkönen ja sen suuntaan vaikuttaminen vain bonusta.

Teos on ilmainen ja parit hentai-kohtaukset saa pois, jos niitä ei halua katsoa. Ne ovat kuitenkin niin lyhyitä ja hyvällä maulla toteutettuja, etteivät ne minua häirinneet. Jos hyvin kirjoitettu koululaisdraama kiinnostaa vähänkään, kokeilkaa ihmeessä.

Higurashi on ahdistavin sarja minkä olen katsonut, joten latasin nämä uudet Kira jaksot. Haluaisin tietää, että miksi tämmöinen yliluonnollisia elementtejä sisältävä mysteerisarja, joka kertoo aiva loistavan tarinan on muutettu taikatyttö sarjaksi. Miten voisin kuvailla tätä fiilistä.

Ironista, että maanantaina kaverini sanoi että higurashi vaikutti enemmänkin taikatyttösarjalta, kun hän tsekkasi nipponista tuomani Higurashin mangan.

Taasen ois jaossa crunchyroll.com 48h guest passeja, nopeat syövät hitaat.

K9AQ7ATKVCQ
WW55BQTS8TJ
PRR3W4V1

Vosipa tännekkin aktivoitua. Animen ja mangan parissa tullut viihdytyä päälle 4 vuotta. Animea on tullut nyt katsottua vähemmän, silloin kun sisko jotain katsoo. Mangnaa tosin yhä aktiivisesti luen. FMA:n jättämää aukkoa olen yrittänyt täyttää Bleachilla ja vasta Suomeen tulleella Soul Eaterilla(vinksahtunut huumori FTW :D )

Melancholy of Haruhi Suzumia-sarjan HARDCORE fani kuitenkin olen. Kaudet olen katsonut ja englanniksi käännetyt light novellit olen lukenut. Seitsemättä käännöstä odotan todella paljon! Onko kukaan muu tutustunut light novelleihin?