Assassin's Creed -sarja / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Assassin's Creed -sarja

Peli: Assassin's Creed: Revelations
Kehittäjä: Ubisoft Montreal
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 15. marraskuuta 2011
Alusta: PlayStation 3, Xbox 360, PC, Wii U

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3e/Assassin%27s_Creed_Revelations_logo.svg/550px-Assassin%27s_Creed_Revelations_logo.svg.png)

Ezio Auditore da Firenzen lisäksi pelissä esiintyy Assassin’s Creedistä tuttu Altaïr Ibn-La’Ahad ja nykypäivässä elävä, Altaïrin ja Ezion sukulainen ja heidän elämäänsä Animus-tietokoneohjelmalla tutkiva Desmond Miles. Revelations päättää sarjan Ezion osalta.

Pelialueena toimiva Konstantinopoli on hieman pienempi kuin Assassin’s Creed: Brotherhoodissa esiintyvä Rooma, mutta se on täysin erilainen: Konstantinopolista puuttuu Rooman suuret ja avoimet tilat, sillä se on erinäisille mäille ja rinteille rakennettu metropoli, ja siinä sulautuvat yhteen eri kulttuurit ja sivilisaatiot. Yksi pelin uusista laitteista on tarttumakoukku, jolla Ezio pystyy liukumaan helposti köyttä pitkin katolta katolle. Tarinan lisäksi pelistä löytyy myös paranneltu moninpeli.

Wikipedia
Assassin's Creed Revelations Gameplay Demo (E3 2011)

Tähän ketjuun keskustelua Revelationsista sekä aiemmista Assassin's Creedeistä. Itse olen pelannut vain kakkosen ja Brotherhoodin tilasin tällä viikolla. Toivottavasti tulisi maanantaina postilaatikkoon.

Saa nähdä mitä uusi kaupunki ja uudet kujeet tuo tullessaan. Hankintaanhan tämä kyllä menee, sillä aiemmat osat ovat olleet hyvää viihdettä. Mutta saa kuitenkin nähdä miten tämä tuleva osa kolahtaa minuun, tuskin yhtä kovaa kuin AC2. Innolla kyllä odotan uutta ympäristöä, sillä olin jo saanut tarpeekseni tuosta Italiasta minkä takia Brotherhood ei maistunut läheskään yhtä hyvältä kuin kakkososa, joten kai tuo ympäristönmuutos tekee hyvää vain.

Animus edition pre orderissa, kyllä jänskättää =D Eniten ootan sitä story progressia vaikka gameplayki on aina ollu tosi hyvää AC:ssa. AC saattaa hyvinki olla iha mun top sarjoja tässä sukupolvessa.

Lainaus käyttäjältä Indignation+

Animus edition pre orderissa, kyllä jänskättää =D Eniten ootan sitä story progressia vaikka gameplayki on aina ollu tosi hyvää AC:ssa. AC saattaa hyvinki olla iha mun top sarjoja tässä sukupolvessa.

Jep, sama täällä. En kyllä tiedä montaa muuta peliä jossa tarina ja gameplay tukevat toisiaan näin hyvin.

Animus Edition preorderina myös meikällä, pakko-ostoshan se on vaikka mua alkaa kyllä vähän jo kyrsiä se, ettei sitä kolmosta saada vieläkään aikaseksi.

Ihan hauska oli Brotherhood, mutta mä kyllä ottaisin rehellisen jatko-osan enkä välttämättä enää lisää Eziota. Kyllä mä silti uskon että tästäkin tulee hyvä peli ja oivallinen päätös Eziolle.
Viime osan moninpeli oli ihan hauskaa viihdettä, eiköhän se tässäkin ole yhtä kutkuttavaa.

Animus Edition preorderina täälläkin! Ja juuri eilen aloitinkin ensimmäisen AC:n taas alusta, että pelaan nyt ne kaikki vielä kerran ennen Revelationsin ilmestymistä. AC II on ylivoimasesti sarjan lempipelini, ja uskon Revelationsin yltävän sen tasolle.

Brotherhoodkin oli aivan loistava, mutta siitä jäi jotenkin uupumaan se jokin. Kaikki Revelationsin trailerit yms taas vaikuttavat niin täydellisiltä, etten millään jaksaisi odottaa sen ilmestymistä. Itse en vaan millään haluaisi vielä luopua Eziosta, mutta uskon myös, että tästä tulee hieno päätös hänelle.

Pakko vielä sanoa tähän perään, että tuo Jesper Kydin säveltämä musiikki sopii sarjaan täydellisesti. Nobuo Uematsun sävellysten jälkeen varmaan hienoimpia pelimusiikkeja, mitä olen koskaan kuullut.

Eiköhän tämäkin tule ostettua kun on kaksi edellistäkin. AC 2:nen on kyllä tähän asti paras AC, mut eihän se brotherhoodkaan huono ollut. Olenko se vain minä vai tuntuiko brotherhood jotenkin lyhyeltä kun vertaa AC 2:seen?

No jaa.... Yksinpelin takia tämä tulee hankittua, brotherhoodin multiplayeristäkään en kauheemmin innostunut niin en usko että tämänkää. Tai no eihän sitä tiedä kuinka hyvä multiplayer tässä on, sen näkee sitten. :)

Assassin's Creedista on tullut meikäläiselle tämän sukupolven Metal Gear Solid, eli vähättelevästi sanottuna pakkomielle. Sillein terveellä tavalla, tietenkin. Tai ainakin toivon niin.

Jokainen peli on pelattava ja tarinasta saatava selkeä kokonaiskuva, oli sitten minkätasoista kamaa tahansa tarjolla... Toisaalta sarjaa tulee katsottua sen takia vieläkin kriittisemmin, koska fanittaessani jotakin todenteolla, pienistäkin epäkohdista muodostuu omassa päässä isoja.

Kaikki pääosat on tullut pelattua sataprosenttisesti ainakin kerran, AC II ja Brotherhood kaksi kertaa, ja Revelationsista olisi tarkoitus Animus-versio hommata. Täytyy varmaan yrittää satsata verkkopuoleenkin heti ilmestyessä, koska Brotherhoodissa muut ovat jo sen verran parempitasoisia, että mukaan on vaikea päästä pitkän tauon jälkeen.

Lainaus käyttäjältä Jepu+

Mua alkaa kyllä vähän jo kyrsiä se, ettei sitä kolmosta saada vieläkään aikaseksi.

Lainaus käyttäjältä Jakki

Itse en vaan millään haluaisi vielä luopua Eziosta, mutta uskon myös, että tästä tulee hieno päätös hänelle.

Heh, kaksi erilaista näkemystä, ja olen itse hieman kummallakin kannalla.

Useampi osa tietyn hahmon parissa kieltämättä vesittää sarjan alkuperäisen idean, jossa Desmond loikkaa joka osassa eri esi-isän saappaisiin. Eri aikakaudet menettävät sen tietyn sysäkysen, jos sitä venytetään pidemmälle ja pidemmälle. Onneksi Konstantinopoli eroaa sopivasti Italiasta, mutta sarjan alkuperäisidean takia tuntuu ehkä hieman jopa väärältä, että pääsemme Eziolla Italian rajojen ulkopuolelle. Historiallisestihan se on tietysti järkevää.

Pidin AC II:ssa erityisesti siitä yhdestä salamyhkäisestä kohtauksesta, jonka Desmond kokee ollessaan pois Animuksesta. Tiedätte varmaankin, mitä tarkoitan.

[spoiler]Altaïr-kohtaus, jossa jahdataan Mariaa[/spoiler]
Jos vastaavanlainen nähtäisiin Assassin's Creed III:ssa Ezion kera, en uskoisi sen olevan yhtä voimakas, olemmehan olleet miehen parissa jo useamman kerran ja tunnemme pitkälti hahmon koko elämänkaaren. Mutta sitten taas toisaalta... Ezio on sen verran mukava veikko, että tuon taipaleen seuraaminen on ollut oikein mukavaa.

Tästä aiheesta lisää lähiaikoina...

Lainaus käyttäjältä Wolf's Shadow

Olenko se vain minä vai tuntuiko brotherhood jotenkin lyhyeltä kun vertaa AC 2:seen?

Päätarina on Brotherhoodissa lyhyempi, mutta sataprosenttisesessa läpäisyssä menee omalla kohdalla kutakuinkin yhtä kauan kuin toisessa osassa.

Poisto

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

Assassin's Creedista on tullut meikäläiselle tämän sukupolven Metal Gear Solid, eli vähättelevästi sanottuna pakkomielle. Sillein terveellä tavalla, tietenkin. Tai ainakin toivon niin.

Jokainen peli on pelattava ja tarinasta saatava selkeä kokonaiskuva, oli sitten minkätasoista kamaa tahansa tarjolla... Toisaalta sarjaa tulee katsottua sen takia vieläkin kriittisemmin, koska fanittaessani jotakin todenteolla, pienistäkin epäkohdista muodostuu omassa päässä isoja.

Tää on vähän samanlaisessa asemassa myös mulla. Tavallaan ärsyttää ettei se kolmonen tullut vieläkään, mutta tavallaan on ihan sama koska uutta materiaalia tulee kuitenkin ja se on ihan pakko pelata penkkiin liimattuna. Kaikki kirjatkin löytyy hyllystä niin voi sitten fiilistellä kun julkkaripäivien jälkeiset hikiset allnighterit on vain kaukaisia muistoja..

Onneksi sarja on niinkin vetävä kuin mitä se on, ei oikeen muissa pelisarjoissa jaksais "Eziospinoffeja" katella :D

Mitään muuta en toivoisi kuin että oikeasti se Desmondin tarina edistyisi eikä se olisi vain se 2 viimeistä tuntia pelissä sitä jolloin oikeasti jotain todella hyvää tapahtuu.

Brotherhoodin keskivaiheilla peli vaikutti ihan ok:lta/suht hyvältä, sitten kun tuli viimeiset 2h tarinasta. Olin kutakuinkin täpinöissäni. Harmi ettei koko peli tuo samaa fiilistä.

Ja ilman muuta kaikista eniten kiinnostaa AC:ssa päätarina eli Desmond, salaliittohommat, ja symbolismi ja kaikki mikä siinä ilmestyy ja nivoo päätarinaa yhteen.

[spoiler]Juno FTW![/spoiler]

Sain tuossa vasta muutama viikko sitten hommailtua Brotherhoodin ja läpipelattua sen juonensa osalta, mutta vaikka AC-nälkä on edelleenkin kovahko, vahvisti veljeskunta muutamia epäilyjäni Revelationsia ja koko sarjaa kohtaan. Siinä missä Ezion toinen seikkailu oli toki pelillisiltä ansioltaan suurimmaksi osaksi sarjan vahvimpia pelejä, ei Rooma lumonnut tai juoni innostanut niin kuin aikoinaan AC2:n varsin mainiot vastineet. Useampia vuosia kattanut Ezion kehitystarina ei toki tuolloinkaan ollut se taidokkain mahdollinen, mutta pelien käyttäessä turhan harvoin samanlaista kerrontatapaa, sai se aikoinaan hyvin valtaansa. Päähenkilön ja tapahtumien kehitys kiinnosti kummasti, kun aika oikeasti kului ja maisematkin hieman vaihtelivat.

Brotherhoodin kohdalla halusinkin edelleen innostua niin Eziosta kuin tapahtumista, mutta näin ei päässyt käymään. Kostoreissulta ja omenajahdilta ei tietysti tällä kehitysaikataululla voinutkaan odottaa paljoa, mutta jo moni muu valmiiksi todella potentiaalinenkin puoli jäi vähän tylsälle tolalle. Mielenkiintoisella Borgiaa-perheellä ei kauheasti muun muassa mehusteltu, vaan jopa Cesare sai lopulta varsin vähän ruutuaikaa. Tällä oli ikävä vaikutus myös ihan varsinaiseen pelaamiseen. Vaikka kehitystä mekaniikoissa nähtiinkin, jäi 1500-luvulla temppuilu juonen ja nopeasti tutuksi muuttuvan ja näin hieman tylsäksi käyvän Rooman takia hieman nihkeäksi.

Hauskaahan toki taas oli, kuten varmasti myös Revelationsin kanssa tulee lopulta käymään, mutta jos tämä nopea kehitystahti jatkuu vastaavalla tavalla, on sarja pelottavan nopeasti kulutettu puhki.

Juurikin näin, miten Riepu sanoikin. Rooma ei enään tarjonnut sitä uutuudenviehätystä, vaikka itse peli oli hyvää viihdettä..mutta, se jokin silti pelistä puuttui. Muutenkin pidin AC2:ssa siitä, kuinka Ezio kehittyi kohti alan ammattilaiseksi, muutenkin peli oli kaikinpuolin hauskempi kuin Brotherhood. Ja juuri AC2 teki Eziosta yksistä omista lempipelihahmoistani. Saa jopa nähdä, hankinko tätä peliä edes tänä vuonna vai jääkö ensi vuoteen.

Yhdyn edellisiin. AC2:ssa Italia oli vielä todella mielenkiintoinen paikka ja vaihtelua oli paljon, mutta Brotherhoodia pelatessa alkoi jo kaivata jotain aivan muuta. Mielestäni Borgioita ja heidän mielenkiintoisia perhesotkujaan, ja kovia persoonia hyödynnettiin myös hitusen liian vähän. Omasta mielestäni myös pelien taistelusysteemiä pitäisi uudistaa isommalla kädellä. Mukavaahan se on tiettyyn pisteeseen, mutta pidemmän päälle ei sitä oikein jaksa. Aseet kun eivät eroa toisistaan oikein muuten kuin tappoanimaatiolla, jotka ovat kyllä Brotherhoodissa näyttäviä.

Juurikin näistä syistä en tule Revelationssia ainakaan tämän vuoden puolella hankkimaan, se jää muiden julkaisujen jalkoihin. Varsinkin kun siinä näköjään pelleillään aivan liian paljon pommeilla sun muilla räjähteillä. Kumpa Ubilla annettaisiin sarjalle välivuosi, että se voisi kehittyä.

Vähän pelko persiissä että peliä on taas helpotettu hitusen verran edellisosaan verrattuna. Muutama uusi ase ja niin päin pois. Brotherhoodissa kaukaa tappaminen oli tehty varsin helpoksi aseuudistusten avulla, ja isommankin vartijaporukan sai tiputettua kerrasta veljeskunnan nuolisateella. Se rupesi ainakin omalla kohdalla jo viemään peli-iloa. Toinen seikka mistä olen pitänyt meteliä jo useampaan otteeseen, on pelaajan liika opastaminen. Tietyn henkilön etsiminen väkijoukosta on käytännössä hoidettu kun napsauttaa eagle-näön päälle, ja "salaisten" reittien etsiminen helppoa kun sellainen valtava nuolentapainen näytti aina reittiä eteenpäin.

En todellakaan tahdo pelistä viihdyttävyyden kustannuksella mitään keskiajan assassiini simulaattoria, mutta pieni lisäys omien aivojen käyttämiseen olisi mielestäni tervetullutta ettei meno mene liian suoraviivaiseksi.

Eiköhän se Revelations kuitenkin onnistu lamauttamaan ne vähäisetkin sosiaalisen elämän rippeet sitten aikanaan. Puutteistaan huolimatta olen pitänyt pelisarjan kahdesta edellisestä osasta aivan hillittömästi. AC 1 pitäisi joskus ottaa työn alle, kun ehtisi/muistaisi/jaksaisi.

Assassin's Creed Brotherhood PS3-version omistajat: Onko teillä tälläistä ongelmaa.. Story modessa peli tökkii ja fps laskee varsinkin keskellä Roomaa. En huomannut samoja ongelmia multiplayerissa. Myös valikot toimii hyvin. Onko tämä normaalia vai onko vika konsolissa, pelissä, telkkarissa, silmissä...? Häiritsee vähän pelaamista. Peli on platinum ja tilasin sen viime viikolla VPD:stä.

Tease, tease!

Pikainen katsaus AC Revelationsin yksinpeliin + muutama täysin uusi kuva yksinpelistä

Jututin myös pelin käsikirjoittajaa, joskin tätä juttua säästellään vielä jonkin verran. Ihan mielenkiintoisia vastauksia sain muutamiin täälläkin pohdittuihin aiheisiin ;)

Kiitos ja anteeksi.

Lainaus käyttäjältä Jepu+

Tää on vähän samanlaisessa asemassa myös mulla. Tavallaan ärsyttää ettei se kolmonen tullut vieläkään, mutta tavallaan on ihan sama koska uutta materiaalia tulee kuitenkin ja se on ihan pakko pelata penkkiin liimattuna. Kaikki kirjatkin löytyy hyllystä niin voi sitten fiilistellä kun julkkaripäivien jälkeiset hikiset allnighterit on vain kaukaisia muistoja.

Itsellä on Secret Crusade loppusuorilla sekä Renaissance- ja Brotherhood-opukset tuossa jo hollilla. Ainakin meikäläisen mielestä Secret Crusade on ottanut kaiken irti Altaïrista, ja käy läpi yllättävän onnistuneesti ensimmäisen pelin ja Bloodlinesin tarinaa. Samalla se on muistuttanut mukavasti tietyistä asioista Revelationsia varten!

Itselleni Assassin's Creedin suola on gameplay. Assassins Creedin juonenkerronta tyyli ei ole mielestäni "täydellistä",koska mielestäni pelissä varsinkin Ezion tarina osuudet tuntuvat monesti hieman irtonaisilta ja tällöin ei anna täydellistä emotionaalista kiinnittäytymistä tapahtuvaan asiaan ( vain oma mielipiteeni). Itse Desmondin tarina osuudet ovat kuitenkin hyvin tehtyjä ja brotherhoodissa käytettyä sähköpostisysteemiä voitaisiin vielä kehittää ja samalla lisätä Desmondin peli aikaa esim. selvittämässä oman porukan luotettavuutta.

Pari asiaa mitkä mietittyvät Revelationsissa( jotka tosin eivät ole mitenkään suuria huolenaiheita) ovat graaffisen ilmeen muuttuminen ns. "ruskeampaan" suuntaan ja kasvoanimaatioiden muuttuminen. Itse värissä mietityttää sen vaikutus pelin graaffiseen ulkonäköön, koska valkoiset kaupungit tuntuivat jotenkin puhtailta ja hieman pelottaa että tämä uusi värimailma tekee pelistä ns. sotkuisemman ja täten ei niin hienolta näyttävän. Kasvoanimaatioissa mietityttää juuri se että esim Desmondin naama ei mielestäni näytä kovin miellyttävältä .. tulee mieleen joku pikkurikollinen ( tosin Ezio vaikuttaa "coolilta"). Toisaalta jos keskustelu kohtausten kasvoanimaatiot varsinkin suunkohdalta ovat parantuneet niin asia ei haittaa yhtään.

En toki halua kuulostaa mitenkään negatiiviselta peliä kohtaa, koska oikeasti odotan peliä tosi innolla ja uskon varmasti että peli tulee olemaan ainakin yhtä hyvä kuin edeltäjänsä. Kuten jo mainitsin niin pidän Assun gameplaysta todella paljon ja uuden bomb crafting systeemin tulo vain parantaa asiaa. On ollut myös hieno nähdä miten pelin tehtävät ovat parantuneet huimasti joka peliin tultaessa, joten odotukset niiden monipuolisuudelle on korkeat. Toivoisin että peliin tulisi enemmän oikeasti hyödyllistä kerättävää kuten puvusteet/haarniskat (niinkuin esim brotherhoodissakin romuluksen mutta enemmän). Brotherhoodissa yksi typeryys oli että miekat eivät olleet mitenkään mielenkiintoisen näköisiä, joten ehkä Revelationsissa voisi olla myös joku salainen miekka tai jotain. Peliin voitaisiin myös tuoda 2 pelin subject 16 arvoitusten tyylisiä puzzleja.

Täytyy myöntää että Eziota jää ikävä ja samalla toivoisin että 3 peli keskittyisi melkein täydellisesti Desmondiin. Jos olen ymmärtänyt oikein niin Assasins Creed pelimaailma ei lopu kolmanteen osaan, vaan näemme vielä lisää assasiinoja, joten toivoisin että Desmond olisi vahvasti esillä hänen viimeisessä pelissään. Peli on ennakkotilauksessa ja odotus vain kasvaa. "Insieme per la vittoria"

Itse odotan sitä miten desmondin tarina jatkuu brotherhoodista

Olisiko kellään kokemusta AC:sta tietokoneella. Vähän pohdiskelin jos Revelationin CE-painoksen yrittäisi hankkia PC:lle, kun on näköjään aika inhimmillisen hintainen.

Toimiiko se ihan hyvin port-peliksi nyt kun ei ilmeisesti edes DRM:ää siinä ole, ja koneen tehoista ei ole pulaa.

Ite aattelin tänään tilata tuon uusimman Assassins Creedin. Eli Revelationsin. Vähän jääny tilaaminen myöhään, kun olin Teneriffalla viime viikon. Ei tosin haittaa, vaikka saisinkin vasta perjantaina/ensi viikolla, sillä peli menee pukinkonttiin. Jouluaattona sit :)

Tarkotuksena siis tilata Collectors Edition Play.Comista hintaa 62.93€. Alustana PS3 ofc :)

E: Mitäs hemmettiä? Play.Com näyttää hinnaksi 123€? Kun muutan punniksi, niin on 61£, XBOXin versiossa hinta on 62€ ja pcllä 50€. Missä päin homma kusee? Jos ei korjaannu oikeaksi tämän päivän aikana (tahtoo pre-order bonuksen!!!!) niin ostan jouluksi jonkun toisen pelin. Play.com fails...
linkkiä

Jahas, Assassin's Creed Revelations postitettu sanoo sähköpostini. Jännä juttu että viikko sitten päästyäni Dead Islandin läpi ei ollut oikein mitään mitä pelata, mutta nyt Unchartedin myöhästymisen ja Arkham Cityn PC-version siirtymisen takia samaan sumppuun tulee edellämainittujen lisäksi Skyrim, Modern Warfare 3 ja nyt Revelations eikä Saint's Rowkaan kaukana tainnut olla, ai niin Zelda. Parempi ongelma tuo tosin on kun pelien vähyys.

Revelations ennakko varattu ja suurin odotuksin odotellessa. Jospa sitä ottais vaikka töistä rokulia ja vetäisisi kertaheitolla läpi, ehdotuksia???

Noo, enpä ole tyytyväinen tuohon Markantalon toimintaan itse. Pelin tilasin ja maksoin marraskuussa jo mutta tilausta ei ole vielä edes postitettu. Jatkossa luotan Verkkokauppaan ja Discshoppiin, jos haluan julkaisupäivänä pelin kotiin.

Heti alkuun iski silmään kun aloitin pelaamaan kuinka oudoilta Desmond ja Ezio näytti. Mitähän siellä ubisoftilla on taas päässä liikkunut.

Lainaus käyttäjältä vjellu

Heti alkuun iski silmään kun aloitin pelaamaan kuinka oudoilta [b]Desmond[/b] ja Ezio näytti. Mitähän siellä ubisoftilla on taas päässä liikkunut.

Olen itse asiassa häiriintynyt hämmentävän paljon siitä, miten hurjasti Desmond muistuttaa Niko Bellicia. Ezion uusimpaan lookkiin totuin aika nopeasti jo E3:n aikaan, mutta jotenkin Nolan Northin roolihahmon uusi naama hyökkää mieleen kummittelemaan välillä jopa kesken kattoloikinnankin.

Sentään muuten peli tuntuu osuvan odotusteni kanssa aika hyvin kohdalleen. Paljon on tuttua menoa, mutta onhan se toki vieläkin viihdyttävässä muodossa onnistuttu pitämään. Itku ei myöskään päässyt yllättämään ainakaan ensimmäisessä tornipuolustusminipelissäkään.

Olin aluksi skeptinen pelin kiinnostavuudesta, sillä onhan tämä jo kolmas Eziolle omistettu peli (yksikin olisi riittänyt). Kuitenkin jo alun videopätkä sai tutun innostumisen tunteen pintaan ja onhan tämä osoittautunut taas kerran erittäin viihdyttäväksi paketiksi, ainakin ensimmäisten tuntien perusteella. Tarina toimii ja kaikenlaista tekemistä tuntuu koko ajan löytyvän. Moninpeliä en vielä kerennyt kokeilla, mutta eiköhän sekin asiansa aja.

Desmond ei minua oikein haitannut, mutta Ezio näyttää että hänellä on maksavaivoja (Keltaiset silmät). Mutta juu, sain Assassin's Creed: Revelations Animus Edition tuli ja pakkaus näytti todella hyvältä. Teen unboxing videon myöhemmin. Itse pelistä: Kun aloitin pelaamaan, niin tuntui sama OMFGAWESOME-tunne kuin Brotherhood:in alussa, mutta sitten se hiipui, kuin Brotherhood:issa. Jos tulee sama tunne kuin sen tylsän alkukohdan jälkeen niin tästä tulee mahtava peli, jota pelaan yli vuoden tai vuoden.

Animus Editionista purkautui esiin kookas kirjanen, DVD, soundtrack, ladattavaa sälää ja itse peli. Moninpeliä pelasin julkkaripäivänä tasolle 10, yksinpelistä ei voi sanoa juuri mitään, vaikkakin olen AC fanaatikko, ei kolmas veto innosta järjettömästi... toivottavasti osoittautuu luulot vääriksi.

PS3-pelaajille jotain, ingame Altair's Robe: J6FD-MGNG-DT2R
Koodi käytetään pelin valikon kohdassa Exclusive content. Se joka nappaa voi jotain tuhista tähän niin ei myöhäisten tarvitse paneutua.

Tuli ennakkovarauksen mukana tommonen Assassins Creed female avatar asu mille ei ole tarvetta:

FEMALE AVATAR: RJK7D-DDPMPD-YQRKH-76CGD-TKF6Z

Tää ei nyt jotenkin ota otetta musta vaikka kauheasti haluaisin tykätä. Tuntuu että varsinkin alkuun on tyrkätty liikaa kamaa liian nopeasti ja jotenkin tarinakaan ei jaksa kiinnostaa. Jatkan pelailua lähinnä fiiliksillä toivottavasti alan diggailemaan.

Animus Edition on ihan hieno, tosi cool se encyclopedia! Samanlainen sisustuselementti toi loota ei kyllä ole kuin esim Brotherhoodin vastaava boksi.

Itsellä nyt lvl 14 mp puolella, onhan tuota tuunattu parempaan suuntaan. parissa pelissä tyypit warppaili 4-6m eteenpäin yhtäkkisesti. muuten pelit kulkenu suhteellisen hyvin, mutta tiimipelistä ei monesti ole tietoakaan. monesti tyypit juoksevat kilpaa tappamaan samaa kohdetta jolloin taposta saa sen säälittävät satasen...eli melkein täysin turha tappo. sitten taas toisinaan tyyppi juoksee viimeiset 5m ja olen targetoinut hänet mahdollisena hyökkääjänä ja tyyppi saa silti 400-600 pojoa o__O.

heittelin tuossa yhdessä matsissa puukkoa ja stunnasin heti sen jälkeen, luulin oikeasti että tämähän toimii kunnes pääsin seuraavaan matsiin eikä tämä sama homma toiminut enää ollenkaan. hieman turhauttavaa että savupommi on miltei ainut nopea puolustuskeino. joskus myös tuntuu että targetointi nakkaa härän******* ja ottaa täysin väärän jätkän. välillä taas kun menet ihmiskasasta tappamaan kohdettasi ilman lukitusta niin hahmo automaattisesti valitsee oikean. itse olen monta kertaa mennyt nurkan taakse ja vaihtanut ulkonäköä (lukitus lähti pois hyökkääjästä joten hänenkin lukituksensa varmasti lähti). lähdin sankan ihmisjoukon mukaan ja odotin että hän teilaisi jonkun siviilin niin eiku kerrasta vaa meikät laitto pakettiin :S.

Onneksi tuossa sentään on tuo contested kill ja stunni jopa toimii oikeasti toisin kuin bortherhoodissa. kentätkin vaikuttavat monipuolisemmilta jolloin taistelut eivät aina vain kasaudu yhteen paikkaan.

Yksinpelin puolella aloittelin tänäaamuna ja pääsin siihen asti kunnes sai sen kunnon savupommin. Ihan alku oli ihan hyvä, mutta se tietokone animaatio nosti tunnelmaa heti paljon paremmin. itseäni alkoi ärsyttämään heti se animus operaattori ja britti äijä joiden ääninäyttely ei mielestäni ole lähellekkään muiden tasolla, osa kyllä johtuu dialogista.

Mielestäni hyvä että AC:R saa heti kunnolla tavaraa yms. niin ei tarvi taas alottaa nollista ja pelata ilman mitää kunnollisia kamoja puoli peliä. vielä kuitenkaan mene sanomaan sen enempää pelistä kuin että vaikuttaa hieman liian samalta verrattuna ACB ja AC2. vaikkakin kaikki uudet kujeet kuten koukku terä helpoittavat elämää mukavasti. defence tower meininki ei oikein mielestäni sovi tähän peliin, mutta eipä tuon kanssa itkuakaan tullut.

Mahdollisia spoilereita

Pelin pelattua voin sanoa Revelationsia pienoiseksi pettymykseksi. Mielestäni huonon ja tahmean alun jälkeen peli kuitenkin paranee, mutta ei oikeastaan ikinään saavuta edeltävän kahden pelin tasoa. Tehtävien taso ei ole yhtä korkealla kuin Brotherhoodissa ja alueet eivät tunnu niin mielenkiintoisilta. Päätarinan tuntui ajoittain siltä, että kirjoittajat olisivat ajatelleet "noh kunhan jotakin laitetaan", ja sivu elementtejä ei mielestäni ainakaan uusille pelaajille selitetä tarpeeksi ( tosin itse olen kaikki kolme edeltäjää pelannut). Hahmoanimaatiot saattavat välillä tökkiä taisteluissa, äänen ja musiikin kanssa.

Ubisoftilla on vielä todella paljon parannettavaa tarinankerronnassa, koska moniin hahmoihin ei tule minkäänlaista tunnesidettä, eikä täten heiden kohtalokaan tunnu miltään (sama AC 2 jossa ezion isä ja veljet murhataan). Osa syynä tunteen puuttumiseen on myös hahmojen "karmeat" kasvoanimaatiot, jotka eivät paljoa tunnetta välitä, vaikkakin ne ovat tässä pelissä hieman parantuneet. Toki kun pelit ovat niin massiivisia, niin jostakin on pakko karsia, jos aikoo vuodessa saada jotakin aikaiseksi. Mielestäni Ubisoftin pitäisi vähentää sivutehtävien määrää, ja lisätä reilusti päätarinan sisältöä, ja vieläkun edellämainittu tarinankerronta saisi jotakin buustia niin avot.

Vileä kuitenkin jaksaa Assassins Creed kiinnostaa itseäni ja odotan innolla, mitä ensivuonna tuleva peli tuo tullessaan. Toivon että tämä olisi se odotettu AC3, joka varmasti tuo uutta ilmaa pelisarjalle, uuteen aikakauteen ja uutteen ASSASIINO!on päästäessä. Tietysti samalla toivoisin, että uutta kolmonen keskittyisi Desmondin aikakauteen ja päästäisi hänet vihdoinkin toteuttamaan oppimiaan asioita. Kuitenkin jos olen oikein ymmärtänyt, niin assassins creed pelisarja tulee jatkumaan vielä Desmondin tarinankin jälkeen (eli varmasti tulemme näkemään vielä uusia aikakausia uusien assasiinien kanssa) joten siksi nykyaikaan sijoittuva AC ei olisi pahitteeksi (tosin toteutus olisi todella hankalaa). Jos kuitenkin siirrytään taas johonkin uuteenvanhaan aikakauteen, niin toivon että Ubisoft ottaisi mallia Brotherhoodin tehtävien tasosta ja kakkosen kaupunkirakenteesta (eli olisi useita kaupunkeja).

Nyt se viimeinkin on läpäisty, pakko yhtyä Narasteliin ja sanoa että olihan tämä pettymys. vaikkakin pelissä on kokonaan uusi kaupunki ja peliin esitellään uusia juttuja, niin kyllä suurinosa tuntuu jo liian samalta edellisiin verrattuna. tuntui vaan ettei tuo maailma ole niin mielekiintoinen kuin AC2:ssa, samaten tuntu että kaikkia pelaajia avustavia asioita kuten slingshot naruja oli todella vähän. Pommit olivat kyllä loistava uudistus, kun niitä pystyi tekemään monia erillaisia sekä niitä pystyi vihdoinkin heittämään. tämä mini tower defence oli pari kerran jälkeen todella puuduttavaa ja tylsää puuhaa, se ei vain sopinut AC peliin. Lopulta vain lakkasin turvaamasta niitä torneja jolloin en voinut ostaa sen lähipiirin kauppoja yms, joten jäipä ne uppgradet tekemättä.

Tuntuu vain että nämä isoimmat ja tärkeimmät mekaniikat kuten kiipeily, ihmisten käyttäytyminen, taistelu, hiiviskely, silent tapot eivät ole kehittyneet paljoa jos ollenkaan. ainoastaan noista taistelu on se mitä on eniten rukattu, mutta ei sekään ole vieläkään sulavaa tai tyydyttävää (kuten esim. Batmanissä). monissa tehtävissä peli vaatii täyteen synkronointiin hiiviskelyä, harmillisesti tämäkin osio on täysin samanlaista ollut jo AC2:sta lähtien. ezio ei osaa kyyristellä tai edes aina hypätä hiljaisesti alas huikeastä 1 metristä. vaikkakin viholliset ovat vähän tampioita niin tätä on korvattu sillä että niitä vartioita pistetty jokaikiseen nurkkaan nyhväämään.

Juoni jatkaa onnistuneesti Brotherhoodista ja kertoo kyllä Altairin ja Ezion tarinan loppuun, mutta ei se vaan riitä kun kaikki perusmekaniikat on ollut täysin samat jo kahden pelin ajan niin kyllä sitä kolmannella kerralla jo on puutunut. asiaa ei auta hirvä tower defence minipeli joka ei sovi peliin yhtään.

Onneksi multiplayer kavereiden kanssa pelastaa jonkin verran.

7/10

No huh huh, ilmeisesti jatkan kulkuani tässäkin asiassa vähemmistön puolella, sillä minä pidin ja pidän Revelationsista. Kyllä, peli mekaniikkoineen on pitkälti sama kuin ennen, mutta en ymmärrä miksi hylätä jotain toimivaa vain sen takia, että se on ollut mukana aikaisemminkin? Systeemiä on kuitenkin jokaiseen peliin tweakattu ja paranneltu. Ezio ei kyyristele (kenenkään edessä. :P), mutta ei siihen onnistuneeseen hiiviskelyyn moista tarvita. Pommimateriaaleja on saatavilla niin paljon, että jos et muuten pääse huomaamatta alas niin heitä vaikka savupommi ensin.

Den defencestä en tykännyt, mutta ratkaisin asian pitämällä ensin Templar awarenessin alhaalla ja sen jälkeen kun Master Assasiinit hoitivat omat torninsa ilman apuja. Sain tehtyä Den Defence tutoriaalista PS3 Perfect Defence- trophyn ja sen jälkeen en hommaan enää joutunut/koskenut.

Tarinallisesti minulla ei ole ikinä ollut valitettavaa, sitä vaan saisi olla jopa enemmän. Myöskään hahmoista tai niiden kohtaloistä välittäminen on ollut ihan automaatio AC2sta lähtien, mutta kai minä sitten olen poikkeuksellisen empaattinen ihminen. Minusta Revelationsin huonoin puoli oli juuri sen lyhyys, olisin kaivannut pidempää ja hiukan laveampaa tarinaa. Chapterit tuntuivat lyhenevän lyhenemistään aivan liian nopeasti. :D Katsoin Animus-editionin mukana tulleen animaation Embers ensimmäisen läpipeluun jälkeen ja kyllähän molempien assassiinimestareiden Altaïrin ja Ezion tarinat ja kohtalot liikuttavat.

Kukaan ei ole vielä maininnut Desmondin seikkailuita palikkamaailmassa. Minulle kaksi (tai kolme) ensimmäistä palikointia olivat aika hampaiden kiristelyä ja paikoin ärsytystäkin, mutta pari viimeistä olivat jo "lihallisempia" ja sitä kautta mielekkäämpiä. Hiukan irtonaisiksi ne jäivät joka tapauksessa, mutta no can do. Mielenkiintoinen toteutus joka tapauksessa.

Täytyy kyllä mainita, että Masayaf Keys- "instancet" (ja Vlad Tepesin hauta jne.) olivat äärimmäisen hienoja ja viihdyttäviä tehtäviä! :D Juuri sopivasti toimintaa ja "elokuvamaista dramatiikkaa". Hyvin vähän törmäsin mihinkään äärimmäisen vaikeaan tai turhauttavaan tilanteeseen ja itseasiassa verrattuna Brotherhoodin Romulus Laireihin (ja niiden täysiin syncceihin), nämä olivat selvästi helpompia.

Tällä hetkellä pelaan peliä toiseen kertaan läpi, tällä kerta hiljalleen tähdäten täyteen syncciin ja trophyihin. En ole ikinä ollut mikään PvPn ystävä, mutta kai sitä multiplayeriakin täytyy kurkata. Onhan työkavereiden nistimisen pakko olla hauskaa, onhan?

Seuraavan osan suhteen toivon ettei se sijoitu kokonaisuudessaan nykyaikaan vaan mukana olisi yhä "blast from the past" ancestorin tms. muodossa. Itselle mieluinen suunta ja aika olisi Emberssissä esiin nostettu Ezion jälkeinen Kiina... Time will tell.

Lainaus käyttäjältä MasqueradEve+

jos et muuten pääse huomaamatta alas niin heitä vaikka savupommi ensin.

Den defencestä en tykännyt, mutta ratkaisin asian pitämällä ensin Templar awarenessin alhaalla ja sen jälkeen kun Master Assasiinit hoitivat omat torninsa ilman apuja. Sain tehtyä Den Defence tutoriaalista PS3 Perfect Defence- trophyn ja sen jälkeen en hommaan enää joutunut/koskenut.

Kukaan ei ole vielä maininnut Desmondin seikkailuita palikkamaailmassa.

Täytyy kyllä mainita, että Masayaf Keys- "instancet" (ja Vlad Tepesin hauta jne.) olivat äärimmäisen hienoja ja viihdyttäviä tehtäviä!

puolet pelistä minulla oli räjähtäviä pommeja joita ei voinut noissa tilanteissa käyttää (myöhemmin tottakai otin poison pommit), niitäkään savuja ole mukana kuin 3 aina kerrallaan niin ei ne riittäneet. samaten ei löytynyt jouskaria kun se oli kallis, pyssy liia äänekäs ja veitsetkin tuntuivat aina loppuvan kesken. mutta haluaisin oikeasti päästä close and personal like an assassin eikä aina käydä vihun näköpiirissä ampumassa nuolella.

jah oisimpa tuon tiennyt niin en oisi muuta tehnytkään ku noita master assassin tehtäviä.

Läpäisin Desmondin palikka 1 ja en enää palannut siihen.

Minunkin mielestäni parhainta olivat nuo Masyaf avainten keräys, elokuvamaisia ja muutenkin paljon enemmän huolella tehtyjä missioneita.

Embers-animaatio oli mielestäni harvinaisen paska tekele, vaikka muuten olen Ezion tarinasta oppinut pitämään (eritoten Revelationsin vanhasta Eziosta). Myös Desmondin tarina alkoi ensi kertaa kiinnostaa Revelationsin loputtua (se cliffhanger!) vaikka vieläkin olen sitä mieltä, että jokainen Assassin's Creed olisi toiminut paremmin keskittymällä pelkästään menneeseen aikaan.

Kysymys:
jos ostan Embers- animaation 3e hintaan, niin onko se...
1) Hintansa arvoinen?
2) onko spoilereita revelations peliin liityen?

Lainaus käyttäjältä Moromopo

Kysymys:
jos ostan Embers- animaation 3e hintaan, niin onko se...
1) Hintansa arvoinen?
2) onko spoilereita revelations peliin liityen?

On hintansa arvoinen ja saattaa olla yksi. Katso vasta kun olet pelannut Revelations, koska aikajana.

Olen pelannut justiinsa pelin läpi. Ei muuta sanottavaa kuin AWESOME!
[spoiler]Ensimmäiset 2 muistoa olivat epäuskoa. Voiko olla yhtä hyvä peli kuin aiemmat. Sitten tuli kaikkea ja pääsi melkein yhtä hyväksi kuin AC II. Peliuudistuksia tuli muutama, joillekkin liian vähän, mutta minulle justiinsa hyvin. Mitä sitä hyvää muuttamaan. Tarina oli hyvä, mutta ehkä liian lyhyt pelasin kahdeksassa päivässä läpi. Ezio:n hahmo vielä vahvistui Revelations:in ja Embersin kanssa. Tuli roskia silmään. Tykkäsin myös, miten Ältair:in hahmoa tuettiin ja inhimillistettiin. Hänenkin kuolemassa tuli roska silmään. Oli hienoa miten tuli maisemanvaihdosta. Kuitenkin minä tykkäsin tästä paljon ja minulla meni kakkoseksi GOTY-listalla. 1. Deus Ex: Human Revolution ja 3. Batman: Arkham City. Sekä taas yksi mahtava Cliffhanger. Tiivistettynä: Peli, joka ei oikein muutu, mutta hyvä tarina. AC:n faneille. 9/10[/spoiler]

Kakku on tosiaan hyvaa. :D
Ei juuri lisättävää. Kahden AssasiiniMestarin tarinat kyllä kolahtivat kovaa ja liikuttivat. Altaïrin taakseen jättämät viestit sitoivat hienosti yhteen vanhoja lankoja ja molempien tarinat saateltiin tyylikkäästi loppuun.

Olisin toivonut Revelationsista pidempää, mutta olisin toivonut sitä todennäköisesti vaikka chaptereita olisi ollut 16. Itse en ole koskaan miettinyt AC II:n ja Brotherhoodin paremmuutta, molemmissa peleissä on omat puolensa ehdottomasti. Revelations niputtaa hienosti kaikki kolme Ezion peliä hyväksi kokonaisuudeksi. Muutoksia ei tullut paljoa, mutta minusta parantamisen varaa oli kuitenkin varsin vähän ja kokonainen revamppi kesken trilogian olisi tuntunut tyhmältä.

Jännä nähdä mihin suuntaan seuraava osa kulkee. Toivon edelleen, että painopiste on ancestoreissa.

Voisiko joku kertoa oman rehellisen mielipiteen pelistä. Kun ois tämmönen tilanne että tullu discshopista tillailtua aika paljon ja nyt sais puoleen hintaan yhen pelin. Joko Skyrimi tai AC revelations? Kumpaa suosittelette .

Pahan pistit. Riippuu hirveästi siitä mitä yleensä tykkäät pelata ja oletko aikaisemmin pelannut AC pelejä, Revelations on äärimmäisen hyvä peli imho, mutta huonohko paikka aloittaa tutustuminen AC-sarjaan ja riippuen siitä pidätkö moninpeli PvPstä niin pelattavaa on vähemmän kuin Skyrimssa (Skyrimia porukka pelanneet ällistyttävät 90 tuntiakin).
Jos Ac yleensä tyyliltään & moninpelineen iskee niin go for it.

Itse sarjasta hurjasti pitävänä hankin Revelationsin ensin, mutta Skyrim on minunkin ostoslistallani. Ei varmaan auttanut juurikaan. :P

Minulla on myös kaikki aikaisemmat AC:t ja olen ne läpi pelannut, mutta toisaalta on tullu elder scrolleja :kin pelattua hirveästi. Kummiskin toisenkin ostaisin ens vuoden alussa , mutta pitäis lähinnä päättää että kumman ostais näin jouluksi.

Jos on joulun aikaan paljon aikaa pelata niin ostaisin itse Skyrimin, siinä kun on niin hirveästi tekemistä. Itse kun en juurikaan ole ACn multiplayeria pelannut, niin pelin pääanniksi tulee yksinpelikampanja +trophyt jne. metsästykset. Jos joka tapauksessa ostat molemmat ennen tai myöhemmin, niin ostaisin joulun pyhiksi Skyrimin ja tammikuun piristykseksi Revelationsin.

Itsessään Revelations on minusta todella hyvä peli, joten en todellakaan yritä sitä dissata. :) Minulle pelin lyhyys oli oikeastaan ainut kunnon miinuspuoli.

Joo neuvoista vaaria ja laitoin tuon skyrimin tilaukseen. ( kiitti neuvosta). Tosiaan tuon AC revelationsinkin ostan heti joulun jälkeen . Sen verran hyvältä se vaikuttaa :D

Jos Revelationsin jälkimainingeissa vielä jäi Assassin's Creed-nälkää, niin Da Vinci-DLC on saatavilla nyt puoleen hintaan ainakin boxin puolella Brotherhoodiin.

Pahoittelut lievästä offtopicista.

Osaisiko joku pelin läpi pelannut kertoa pelin keston noin suunnilleen?

Lainaus käyttäjältä mikke95+

Osaisiko joku pelin läpi pelannut kertoa pelin keston noin suunnilleen?

Mulla meni varmaan arviolta joku 15-20h ja vielä jäi keräilemättä asioita ja kaupunkia kunnostamatta yms.

Ollos hyvä, Riukkuli, mukava olla avuksi. ;)

Revelationsin kesto on minusta selkeästi lyhyempi kuin aikaisempien AC-pelien (keskimäärin 70 tuntia minulla), mutta ei mitenkään katastrofaalinen kuitenkaan. Aikaisemmissa versioissa ollut laskuri oli valitettavasti jätetty pois tällä kertaa, mutta arvelisin suunnilleen samaa kuin Jepu, 20 tunnin päälle kunnostetu kaupungin kanssa. Aloitin tosin pelin melkein samantien alusta ja keräilen tällä kertaa vähän kaiken mukaan. Työt vaan taas häiritsevät ikävästi hyvää harrastusta. ;D

Minulla kesto oli 13h, mutta en kyllä tehnyt kaikkia sivutehtäviä tai ostanut kaikkia aseita yms.

Olihan se varsin päräyttävä peli jälleen. Loppu oli taas paras osa peliä. Hidas alku mutta mitä pitemmälle menee sen paremmaksi muuttui.

8-9/10 päivästä riippuen.