Asuminen, sisustaminen ja Marko Paananen / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Asuminen, sisustaminen ja Marko Paananen
Lainaus käyttäjältä Jepu+

Lainaus käyttäjältä Vin+
Muutat jonnekin muualle sieltä pk-seudun vuokratasohelvetistä niin jää jotain käteenkin.

Sattuipa sopivasti, tämä kun on alkanut risoa itseä oikein olan takaa.
Asun tosin omistusasunnossa mutta kyllä suoraansanottuna vituttaa maksaa rakkaasta asunnostani rivitalokolmion verran. Stadi on stadi, vaan on iskenyt joku landellemuuton kaipuu kyllä tässä viime kuukausina. Eikä tää oo ees oikeesti niin kiva kaupunki.

Tästä tuli mieleen perustaa oma triidi asumiselle, sisutamiselle ynnä muulle innoilulle ja kaikelle siihen liittyvälle. Eiköhän tästä jonkinlaista keskustelua saada aikaiseksi.

Kerro miten asut. Mualla vaeko kaapunkissa, kerrostalo rivitalo vai omakotitorppa? Omistusasunto vai vuokralla, yksin vai yhdessä jne. Myös sisustamisesta olisi mielenkiintoista lueskella, itse kun en sitä taiteenlajia osaa alkuunkaan ja kämppä onkin vähän ankeassa kunnossa. Kuviakin saa postailla jos siltä tunuu.

Itse asun tällä hetkellä vuokralla kerrostalokaksiossa, 56 neliötä. Yhdelle ihmiselle juuri sopivasti. Naapurit rauhallisia ja seutukin ihan hyvässä maineessa, joten mikäs tässä on elellessä. Ainoa ongelma on se, että en pidä kerrostaloasumisesta alkuunkaan :) Tahtoisin muuttaa maalle, omakotitalo järven rannalta ja suomenpystykorva pihalle haukkumaan ja sitä rataa. Ei vaan uskalla muuttaa erakoitumisen pelossa koska kaikki kaverit asustelevat edelleen kaupungissa, ja toisekseen ei viitsisi ihan vielä tällä iällä jymähtää yhdelle paikkakunnalle ja olla naimisissa asuntovelan kanssa. Todennäköisempää on se, että muutan lähitulevaisuudessa jollekin toiselle paikkakunnalle vuokralle asumaan, ihan vain vaihtelun vuoksi. Alkaa nämä samat vanhat maisemat jo tympiä.

Joo, mä tykkään tästä.
Mua harvoin kiinnostaa mitkään tyypilliset naistenasiat, mutta mä tykkään sisustaa. Tuossa jo aikaisemmin kirosin kaupunkiasuntoani ja sen hintaa, eli asun omassa 28m2 yksiössäni kantakaupungin alueella. Mainittakoon että talo on alueen korkeimpia (asun 12. kerroksessa) eli näkymät on aika hulppeat.

Nyt mä kuitenkin olen pyöritellyt oikeastaan jo muutaman vuoden mielessäni että muuttaisin kaupungista pois ja ostaisin toisen asunnon jättäen yksiön sijoitusasunnoksi. Niin ehta kaupunkilaistyttö kuin olenkin, on alkanut jotenkin tökkiä täällä asuminen ja olisihan lisätilakin ihan mukava.

Sisustuksessa tykkään panostaa laatuun ja omistankin aika paljon designkalusteita. Diggailen myös aika simppelistä ja minimalistisesta meiningistä, tällä hetkellä mulla värimaailma kulkee valkoisessa ja mustassa vihrein sekä harmain maustein. Mun silmään iskee esimerkiksi Kartellin kalusteet tosi hyvin mutta yritän välttää yhden valmistajan liikakäyttöä. Lisäksi yritän välttää liikakalustamista, joten multa löytyy vain sitä mitä oikeasti tarvitsen. Vähän kylmää värimaailmaa tasapainotin maalaamalla seinät lämpimällä vaalealla ja laittamalla tummat puuta jäljittelevät laminaatit lattiaan. Laminaatit lähinnä koiran takia, mä oon jo kyllästynyt parketin hiontaan.

Tykkään myös todella paljon tummasta puusta, mutta mä olen aikaisemman asuntoni sisustanut jo sillä ja halusin tänne aikoinaan vähän eri meininkiä.

Sanottakoon myös, että mä olen tosi huono tekemään päätöksiä joten esimerkiksi keittiöremontti oli ihan tuskaa kun oli liikaa vaihtoehtoja. Tämän asunnon olen remontoinut siis pääsääntöisesti itse lattiasta kattoon, joten siitä on helppo tykätä.

Sisustustrendejä en varsinaisesti jaksa seurata, mutta asuntojen hintatasoa omassa kaupungissani sekä muutamassa muussa mahdollisessa tulevaisuuden kotikaupungissa seurailen aktiivisesti.

Lainaus käyttäjältä Jepu+

Nyt mä kuitenkin olen pyöritellyt oikeastaan jo muutaman vuoden mielessäni että muuttaisin kaupungista pois ja ostaisin toisen asunnon jättäen yksiön sijoitusasunnoksi.

Tuota mietin puolivakavissani itsekin jokin aika sitten edellisessä asunnossa asuessani. Silloinen vuokranantaja vihjaisi aina välillä että voisihan sen yksiön myydäkin ja kaupitteli sitä minulle. Jos olisi ostanut sen ja laittanut vuokralle, ja muuttanut itse parempaan asuntoon. Hintaa sillä ei olisi ollut paljoa, mutta ei siitä olisi paljoa voinut pyytää vuokraakaan, alle 500€/kk. Ja remonttia se olisi vaatinut. Lopullisesti ajatus karisi kun vilkaisin kylppärissä ammeen alle josta näki melkein naapuriin... :)
Pk-seudulla yksiö toimii varmasti sijoitusasuntona vähän paremmin kuin täällä itäsuomessa. Vuokrataso ainakin on pilvissä. Samasta syystä itselläni ei ole mitään mielenkiintoa muuttaa sinnepäin. Jyväskylä on viimeaikoina pyörinyt mielessä mahdollisena uutena kotikaupunkina. Tai ehkä Tampere. Joskus jopa...jopa Turku.

@Vin

Mulla sattui vähän kaksi kärpästä yhdellä iskulla-keikka tämän oman kanssa. Mä kun olen aina suunnitellut sijoitusasunnon ostoa, mutta oli sen verran iso asuntolaina kiinni entisen avomiehen kanssa aikaisemmassa asunnossamme että ajattelin sen olevan ajankohtaista joskus vuosien päästä. Eron jälkeen päätin ostaa nimenomaan yksiön jonka voin sitten jättää ko tarkoitukseen pois muuttaessani.

Lisäksi saan helpon takaoven takaisin kaupunkiin jos tästä nyt muualle meinaan muuttaa =)

Oi! Lempiaiheeni!
Olen aika innokas mitä tulee sisustukseen. Tyyli vaihtelee funkkiksesta moderniin minimaaliseen ilmeeseen ja kamat tulevat usein kirppiksiltä, mutta kun on oikein rahakas olo niin tuleehan sitä tilailtua nimekkäämpien suunnittelijoiden huonekaluja, sydän on kuitenkin aina kirppiksen puolella. Ja olen helvetin onnellinen, että tällä hetkellä kodista ei löydy ainuttakaan Ikea tms. tuotetta vaan kaikki on laatukamaa tai itse väsättyä esim. eteisessä on todella vanha puuovi johon tein upotukset ja liimasin peilin. Tällä hetkellä on työn alla uusi lamppu joka koostuu hiotusta 6-tuumaiseta puupölkystä johon olisi tarkoitus asentaa kuusi hehkulamppua riviin ja laittaa seinälle ikean Lack-hyllyn tapaan.

En varmaan tule koskaan ostamaan asuntoa, koska se tarkottaisi minulle liiallista sitoutumista. Tykkään vaihdella maisemia suhteellisen usein, enkä halua todellakaan jämähtää paikoilleni kämpän takia. Tällä hetkellä minulla on nimissäni kaksi asuntoa, toinen Helsingin Kalliossa ja toinen Turun Portsassa.

Itselleni sisustuksella ei ole mitään väliä. Mieluiten ikkunaton kellari (viileä), jossa mustat tai hyvin tummat seinät (minimaalinen heijastus TV-ruutuun) ja supermukava tuoli pelaamiseen sekä viimeisen päälle olevaa viihde-eletroniikkaa, aah. Eikä mitään valokuvia, tauluja, koristeita tai muuta itselleni turhaa roinaa. Liian kalliiksi tulee, joten turha edes haaveksia. Asun maaseudulla, joten omaa rauhaa ja yksityisyyttä riittää, täältä en halua muuttaa koskaan. Hmm, pehmustetut seinät tosin olisi ihan jännä juttu, niinkuin Dariassa.

Oma kämppä on tällä hetkellä pintaremonttia vailla. Lattialla on ärsyttävän ankean värinen muovimatto ja tapetit ovat auringon värjäämiä ja kulahtaneita + ilmeisesti edellisellä omistajalla on taulut olleet samoilla paikoilla edellisestä remontista lähtien, koska seinistä näkee taulunpaikat selvästi. Keittiökalusteet ovat niitä tavallisen tylsiä, kulahtaneita lastulevyhirvityksiä mitä näkee sadassa samanlaisessa asunnossa.
Vuokranantaja olisi itsekin teettämässä tähän remonttia, mutta hänen mielestään se olisi oiva syy nostaa vuokraa, niin en ole uusia tapetteja ruennut vielä kinuamaan. Sitäpaitsi en todennäköisesti asu tässä enää kovin kauaa niin mitäpä suotta.
Kalusteiden/muiden rojujen ostamisessa ainakin miulle on aina ollut ongelmana se, että en osaa päättää että minkälaisia kalusteita tahtoisin. Liian paljon valinnanvaraa ja ei oikein ole silmää sisustukselle, eli en osaa huonekaluliikkeessä oikein hahmottaa että kuinka se kaluste sopisi sitten omaan asuntoon. Tähän asti on tullut ostettua lähinnä sellaisia huonekaluja jotka soveltuvat kämppään kuin kämppään, eli ei tarvitsi aina olla uusimassa kaikkea jos muuttaa. Kovin paljoa ei ole tullut rahaa niihin laitettua, sohva on kiistatta kallein ostos, 750 € joka sekin oli "halpa" kun ostin sen työkaverilta. Tällä hetkellä ostoslistalla olisi vielä ainakin jonkinlainen eteisenpöytä, sekä uusi ruokapöytäsetti.

Tuossa vielä yksi räpsy olkkarista:
IMAGE(http://www.pelaajalauta.fi/files/315/IMG_1928.jpg)

Tuo nojatuoli istuu kuvaan kuin finni nenänpäähän, tuota tuolia tulee käytettyä lähinnä silloin jos sattuu ratilla&polkimilla pelailemaan jotain autopeliä. Kuvan ottohetkellä se nyt sattui olemaan tuossa pöydänpäässä.

Hyvän näköinen sohva Vinillä. Mä en halua ottaa omasta asunnostani kuvia, mutta mä muistin viime vuonna kirjoittaneeni siitä remontin valmistuttua. Jos kiinnostaa niin voi käydä vähän vaklailemassa asunnon henkeä. Oleellisesti paljoakaan ei ole muuttunut, isosta koirasta olen luopunut joten sisustusta rumentava häkki ei enää loju tiellä, samaten punaiset verhot vaihdoin valkoisiin kaihtimiin aika äkkiä.

http://www.jepuankka.com/2010/11/koti.html

Toiset rakastaa minimalistista sisustusta jota itse vihaan. Jos olohuoneessa on vain sohva ja tv taso niin siitä tulee mieleen lähinnä joku sairaala jossa ei ole mitään. Joten minä tarvitsen tavaraa ympärilleni.

[spoiler]IMAGE(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/17/9t7h.jpg)
IMAGE(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/513/uzoj.jpg)
IMAGE(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/199/qimw.jpg)
IMAGE(http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/855/db4g.jpg)
Vanha panorama kuva josta näkyy tuo yleinen asettelu
Kameran "takana" tietokone+pelihylly ja tuo matalampi hylly on siis eteisessä.[/spoiler]

Kämppänä 33.5 neliön yksiö johon muutin 1.1.2001. On tämä aika tilaihme ollut sinänsä kun vielä kuitenkin pystyy hyvin kulkemaan, mutta alkaa tuo tila pikkasen loppumaan :D Seuraavaksi täytyy ostaa uusi hylly ja sijoittaa se keittiöön kun nuo vanhat on täynnä leffoja ja pelejä.