Autot, mopot ja kumppanit / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Autot, mopot ja kumppanit

Kun tälläistä ketjua tänne oikein toivottiin, niin laitetaanpas sitten kasaan. Pääse Oravakin leijumaan sillä Föördillään :).

Eli täällä saa sydämmensä kyllyydestä paasata ja jauhaa autoista, mopoista ja kaikesta mikä nyt sattuu ihmistä eteenpäin kuljettamaan. Keskustelun otsikko on tosiaan pyhitetty moottoriajoneuvoille, mutta en näe syytä estää keskustelua esimerkiksi polkupyöristä. Suurimmaksi osaksi varmaan keskustellaan autoista, mutta jos olet mopokaupoille lähdössä, niin kerroppa se täällä. Samoin kaupunkikäyttöön sopivaa polkupyörää saa/pitää suositella täällä. Toki, jos boardeilta löytyy parrakkaita motoristeja, jotka odottavat jo innoissaan teiden sulamista ja oman rakkaansa vapauttamista tunkkaisen tallin syvyyksistä niin tämä on lämmin paikka myös teille. Emme syrji ketään. Emme edes Oselottia tai Norsukampaa.

Mitään historiikkia en ala tähän kirjoittelemaan, pyörästähän se kaikki lähti ja kun muutamat vuodet vierähtivät, niin Henry Ford esitteli maailmalle liukuhihnan, joka mullisti maailmaa omalla tavallaan. Autoteollisuus on kehittynyt uskomattomasti ja nykyään markkinoilta löytyykin varmasti jokaiselle jotakin.

Jos joku kaipaa vinkkejä auton/mopon/moottoripyörän ostamiseen, niin täällä saa kysellä myös niitä tyhmiä kysymyksiä. Toki voimme keskustella myös astetta vakavammista aiheista, kuten bensan hinta tai autoverosta. Eri merkeistä voidaan toki myös riidellä ja tapella, samoin siitä, saako Ferrari olla vain punainen?!

Ei kai siinä sitten muuta. Nyt vain kaikki boardien höpönassut tänne kertomaan rakkaita muistoja siitä omasta ensimmäisestä Fiatista millä pommitettiin Oulun raittia ja iskettiin siideripissiksiä. Keskusteleminen ei vaadi kuin suomenkielen välttävää osaamista, joten ei muuta kuin näppäimistöt sauhuamaan. Olettaen, että pystyt siihen, sillä me kaikki tiedämme missä se toinen käsi on.

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2e/Ferrari_P45_front_right.jpg/200px-Ferrari_P45_front_right.jpg)
Ferrari, punainen sellainen. Aivan kuten Jumala sen tarkoitti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itse aloitin moottoriajoneuvotaipaleeni 15-vuotiaana, kun mopokortin sain ja taloon hommattiin skootteri, merkkinä toimi Kymco. Uutena tuo ostettiin ja helvetin hyvin se palveli, palvelisi edelleenkin, mutta ajajaa ei tunnu olevan. Pientä laittoa kootteri kyllä vaatisi, sillä kyseinen peli on viimeiset pari vuotta seisonut. Merkki on kuitenkin helvetin hyvä ja suosittelen kaikille.

Nykyään kun autokortin omistan, niin menopelinä toimii uskomattoman loistava ja luotettava Volkswagen Polo 1.4, vuosimalli taisi olla 2001. Helvetin luotettava ja toimiva auto, ei voi muuta sanoa. Ensimmäiseksi autoksi melko lailla täydellinen, sillä käytettynä edullinen, halpa ajaa ja luotettava kuin peruskallio. Kertaakaan en ole ostoa katunut. Kaiken hyvän lisäksi auto on helkkarin hauska ajaa ja palvelee opiskelijaa vallan mainiosti. Kaksiovinen malli kyseessä, mutta taakse mahtuu pissik....kaverit silti riittävän hyvin ja takapaksikin on yllättävän tilava. Katu-uskottavuutta tuo sininen väri. En oikeasti osaa sanoa pahaa sanaa tuosta omasta autosta, sillä ei se ole ainakaan vielä syytä antanut (*koputtaa puuta*). Suosittelen siis erittäin lämpimästi. Joskus tulevaisuudessa kun autoa lähden ostamaan, niin kyllä Volkkari on ensimmäisenä mielessä.

Oma ajoneuvotaipale alkoi tuossa 12-13 vuotiaana kun rupesin veljeni Suzuki S1:llä ajamaan (on muuten ollut meillä vuodesta 2000 lähtien). Aika raiskattuhan se ulkonäöllisesti oli mutta toimi. Sitten 2009-2010 talvena purin ja uudelleenrakensin koko vempeleen ja hienohan siitä tuli ja jatkoi toimimista, koskaan ongelmia ollut. Pari kertaa tietty sai työnnellä, kun ei muistanut tankata ja sopiva 5L tankki löytyi.. :P Ikimuistoisin talutusreissu löytyi samalta kesältä, kun töihin piti mennä muistaakseni neljältä ja kolme kilometriä ennen työpaikkaa bensa loppui. Siinä viiden jälkeen varmaan töihin sitten pääsinkin. :D

Tietenkin rupesi sitten myös isompi pyörä kiinnostamaan ja rupesin tutkiskelemaan nettimotoa ja motot.netiä, jos löytyisi joku hyvä kevari. Lokakuussa tulikin haettua 1998 Honda NSR pihaan ja keväällä korttia suorittamaan. Tämän kanssa vähän täytyi vähän töitä tehdä, kun talven aikana meni tuorevoitelun letkusta tiiviste ja etupään iskareiden stefat meni myös talven aikana (normaalia NSR:ssä että stefat menee). Kesällä ei oikeastaan mitään hälyttävää ollutkaan ja paljon tuli ajettua. :)

Nyt vain tiet suliksi ja plussakeli ympäri vuorokauden!

Iteltä löytyy Yamaha DT, vuosimallia 2006. Kulkee parhaimmillaan sen 70 km/h alamäkeen, et TOSI LUJAA :D Ite en oo kevaria hommaamassa, kun tuli niin perhanan vähän ajettua viime kesänäkin. EIkä mopot/autot kiinnostaa muutenkaan.

Kouluun kuljen mopoautolla. Ihan kiva vehje, mutta en ostaisi jos pitäisi omia rahoja käyttää. Talvella ainakin kiva, kun ei tarvitse kävellä, vaikka tuollaset kopit ei kovin helposti pakkasilla käynnistykään. Tosi mukavaa alkaa irrottamaan penkkiä -20 asteen pakkasilla, että saa akun sieltä esiin. Kenen helvetin vatipään idea on pistää akku penkin alle? Kesäisin ajelen enemmän skootterilla, koska paljon kätevämpää.

Ahh...
Viime vuonna tuli tosiaan tuo autokorttia homattua ja avattua peli valkoisella Ford Focus STllä.
Vuosimallia tämä Valkoinen Enkeli on '10.

Talven mittaa päänvaivaa on kyllä antanut auton mataluus, tuppaa ottamaan keula kiinni joka helvetin paikassa, leveät renkaat eivät oikein tuppaa pysyä urissa ehkä ihan hyvä muutenhan keula haukkaisi lunta -.-
Rengasmelua nastoista lähti aluksi korvalle yllättävän paljon, mutta kaikkeen tottuu.
Valoista vituttaa lähteä hellästi, vähänkin liikaa kaasua ja nastat on takana olevan tuulilasissa, talvi on perseestä.

Bensaa menee ja sitä menee paljon. Bensan hintaa nousee koko ajan ja auto syö 12 litraa, en avaudu tästä sen enempää.....

Kohta saa kesät alle luojan kiitos.
Tänään oli sen verran hyvä keli että piti käydä hieman ajelemmassa 140 yli ei uskaltanut enään laskea, nastat ilmoittivat olemassa olostaan. ;D

Mopo autot helvettiin ja Ferrari on punainen.

Kuva ''omistettu'' Muksulle. Ehkä saat sen siideris joskus, multa ei oteta mitään väkisin. :(
http://imageshack.us/f/805/gggggggggggggl.jpg/

Kortti on itselläni ollut noin 1,5 vuotta, mutta omaa autoa ei ole (kun ei vielä ole tarvettakaan). Volski olisi minullakin tähtäimessä ensimmäistä autoa hankittaessa, kunhan tulee ajankohtaiseksi.

Mutta viestin pointti: Onko joku mahdollisesti menossa tämmöiseen tapahtumaan
Alkoi ihmeesti kiinnostaa, vaikken muuten autoista ole erityisen kiinnostunut. Jotain puuhaa sitä pitäisi kuitenkin ainoaksi vapaapäiväksi keksiä eli ehkä tämä.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Kouluun kuljen mopoautolla.

Reaktio

Täältäkin löytyy teitä teiden omia Perkeleitä. Noh, ei vaineskaan. En ole koskaan ymmärtänyt tätä vihaa mopoautoja kohtaan. Kaikki menee ihan putkeen, kunhan jättää ne isommat tiet niille oikeille autoille. Itsekkin olen autolla mopoauton kohdannut, mutta en kokenut tarpeelliseksi vetää mitään kilareita siitä. On muuten helvetin hyvä, että nykyään annetaan mopoillekkin ihan ajokoulutusta. Katsellut tätä meininkiä kun teinipissikset ajelevat siideripäissään viritetyillä mopoilla ylinopeutta ja vielä ilman kypärää. Ei vaikuta ollenkaan hyvältä.

Aina välillä kyllä vituttaa kun nuo valopäät virittävät derp-derp-derbinsä vain sillä perusteella, että siitä kuuluisi mahdollisimman kova ääni. Vatipäät.

^
Tulee noita mopoautoja täälläpäin käytännössä joka päivä vastaan joten perustan kantani siihen.

Ensinnäkin on aivan uskomatonta että kyseisellä laatikolla saa ajaa 80km/h alueella sitten vielä jos sattuu rekka mopoauton taakse niin eihän se pääse mitenkään siitä ohi eli körötellään koko matka 45km/h.
Sitten noilla laatikoilla pitäisi ajaa tien sivussa,mutta arvaan vaan ajavatko eli lisäävät turhaa autoilun vaarallisuutta kun ohihan niistä pitää ajaa.

Miksi se auto pitää aina tuuppaa täyteen jengiä? Järjestäen viikonloppusin valoissa idiootit avaavaat takaluukun ja sieltä paljastuu 3 poikaa/tyttöä.

En muista pitääkö tuohan laatikkoon ajaa erikseen joku lupa, mutta muistelen että sillä saa ajella ihan normaalilla mopokortilla mikä on aivan uskomatonta ottaen huomioon sen ''koulutuksen'' mitä mopokortti vaatii.

En kyllä antaisi omien pentujen ajella tommosella, kolarissa tulee TODELLA paha jälkeä.

Itseäni ei iske amerikan raudat sitten yhtään joten minua ei ainakaan tuolla tapahtumassa näe. ;D

Huomena kesät alle.:) Jeeij

Lainaus

En muista pitääkö tuohan laatikkoon ajaa erikseen joku lupa, mutta muistelen että sillä saa ajella ihan normaalilla mopokortilla mikä on aivan uskomatonta ottaen huomioon sen ''koulutuksen'' mitä mopokortti vaatii.

Tuohon taitaa tulla muutos ensi vuoden alussa, että tarvii oman korttinsa.

Ite en myöskään ymmärrä, mikä vitun järki on tehdä mopostaan sellainen, että se huutaa nii perkeleesti. Kaverin Derbi hyvä esimerkki, ihmetteln vieläkin miksei oo poliisit pysäyttäny tai mitään. (En nyt siis tarkoita etä ite haluaisin et hän jäis kiinni tai mitään.)

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Aina välillä kyllä vituttaa kun nuo valopäät virittävät derp-derp-derbinsä vain sillä perusteella, että siitä kuuluisi mahdollisimman kova ääni. Vatipäät.

*PRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT* *PRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄT* ja vauhtia 35km/h. Säälittävää touhua minunkin mielestäni, kun mopot kuulostavat ihan mukavalta virittämättömänä. Onhan se kai ihan hienoa ruuvata omaa ruohonleikkuria, mutta siitä saatu hyöty on usein todella pieni, vaikka hakisikin lisää tehoa. Ainakin kaupungissa asuvien kohdalla virittäminen on täysin turhaa, kun yllättävän moni vehje kulkee vakiona päälle 50 km/h. Olisin onnessani, jos poliisit päättäisivät joskus katsastaa paikallisten yläasteiden mopokannan. Siinä olisi äidin pikku-Pettereillä selittämistä ja jokunen kevätilta kuluisi ilman mekkalaa <3

Täälläkin päin on naapurin pojat ottaneet moponsa pois talviunilta ja ruvenneet ajelemaan justiinsa meidän talon edessä edestakasin, aivan niin kuin edellisinäkin vuosina. Joskus tuntuu että tekevät sitä ihan vain ärsyttääkseen. Meikäläisen huone kun on vielä justiinsa siinä tien vieressä niin mopojen räminä kuuluu kovempaa kuin musiikki. mur. Hiton paperiseinät. Mutta onneksi kolmen kuukauden päästää saan ajokortin ja aina kun penskat rupeavat ajelemaan mopoilla, niin minä lähden kauas pois. Voisi vaikka nukkuakin siinä autossa, vaikka uimarannan vieressä ja aloittaa aamut uinnilla.

Itselläni löytyy Peugeot Jet Force. Vielä kun saisi sen kortin niin pääsee ajelemaan.
Mopoa en ajatellut virittää koska se 50 km/h riittää.
IMAGE(http://i.imgur.com/0uacns.jpg)

Mopokortin hankinta olisi edessä, teoriatunneille menen 2.5. Huolestuttaa vaan nuo ajokokeet/käsittelykokeet että miten tiukka se opettaja siellä on. Mopokin löytyy jo tallista, että kortti vaan puuttuu. Toivottavasti ennen kesälomaa omistan kortin.

Mietityttää tuo mopon sisäänajo. Oma moponi on täysin uusi, ei kertaakaan ajettu, joten sisäänajo pitäisi suorittaa. Ohjekirjassa mainitaan että ekaan tankilliseen öljyä bensan sekaan, 300km jälkeen öljyjen vaihdot ja suodattimen putsaaminen. Ei tuo vielä mitään, mutta ensimmäisen 1000(!)km aikana, ei mopolla saisi ajaa täysiä :/

^
Eipä niitä opettajia kannata kauheasti jännittää semi rentoja tuppaavat olemaan, toki kaikilla on huonojakin päiviä.

Itsellänikin oli uusi mopo, öljyä laitettiin sekaan, mutta ei kyllä muuta ;D
Kyllä minä sillä ''täysiä'' pistelin ihan alusta asti joten en lähtisi murehtimaan koko asiasta.

En ikinä innostunut tuosta moposta 500km taisin sillä vuoden aikana ajaa alkuinnostuksen jälkeen todella puuduttavaa hommaa ajaa 45-50km/h.

Kesäksi tuli hommattua Kawasaki SX 250cc crossi. Pääsee testaamaan Trials:a tosielämässä. Tehoa löytyy ihan mukavasti, pitää vain odottaa että metsäpolut jne sulaisivat. Crossi painaa hieman yllättäen alle sata kiloa, jopa nuorempana omistamani mopo (Derbi) painoi parikymmentä kiloa enemmän. Pakko hommata asianmukaiset ajovarusteet jottei itseään tapa.

Nykyään ärsyttää joka kerta auton tankkaaminen. Täysi tankillinen maksaa about 100 euroa ja varsinkin kaupunkiajossa kulutus on melkoinen. Onneksi kadut ovat lähes täysin sulaneet lumesta joten voi kaivaa fillarin esille. Talvella tuli toisaalta töihin ja salille käveltyä joka kerta, puoli tuntia menee yhteen suuntaan mutta huomattava summa rahaa tuli säästettyä.

Tuohon sisäänajoon liittyen haluaisin heittää oman tietämykseni asiasta josko ne sitten auttaisivat jotakuta; kyseisestä puuhasta kun ei kannata ottaa liikaa stressiä, mutta tiettyä huomiota siihen tulee kiinnittää.

Kaksitahtisissa sekoitetaan bensan sekaan hieman enemmän öljyä mitä normaalisti, ja uudemmissakin vehkeissä missä öljy lisätään erilliseen säiliöön voi hieman lorauttaa tankkiinkin sitä öljyä. Ja kannattaa heti alusta alkaen käyttää täyssynteettistä kaksitahtiöljyä. Karstoittaa ja savuttaa huomattavasti vähemmän halpoihin mineraaliöljyihin verrattuna. Nelitahtisissa katsoo että koneessa on tarpeeksi moottoriöljyä. Ja kaksitahdeistakin tarkastetaan vaihteistöljyn määrä ennen ajoon lähtöä.

Sitten itse ajoon. Kun sisäänajossa oleva vehjes ensimmäistä kertaa käynnistetään, sitä ei kannata jättää tyhjäkäynnille vaan pitää pikkuisen kierroksia yllä. Lämmitetään konetta lämpimäksi ja lähdetään rauhallisesti liikkelle. Ajetaan pari kilometriä pintakaasulla aina välillä lisäten kaasua johonkin puoleen väliin, pidetään siinä hetki ja päästetään taas pintakaasulle. Eli semmoista hieman nykivää menoa. Kun pari kilometriä on kuljettu, voidaan rauhallisesti (ei siis puolen sekunnin aikana käännetä kaasua täysille) kiihdyttää täyskaasullekkin mutta sen jälkeen päästetään taas pintakaasulle ja ajetaan sillä hetken ennen uutta kiihdytystä.

Tämmöistä jatkekaan useamman kilometrin verran, aina välillä kiihdytellen ja antaen vauhdin taas hidastua. (kaksitahdeissa ei kumminkaan moottorijarruteta!) Täyskaasullakin saa siis ajaa hetkittäin, mutta ei ruveta sillä pitkällä suoralla tutkimaan paljonko mopo kulkee pitämällä kaasua pohjassa koko ajan. Tämmöinen vaihteleva ajotyyli auttaa moottorin osia sovittumaan toisiinsa paljon paremmin kuin rauhallinen köröttely. Tätä selostamaani ajelua ajetaan yhteensä suurinpiirtein puolen tunnin verran, jonka jälkeen voidaan ajella seuraavaksi selostamaani matka-ajoa.

Tällä 300-500 kilometrin pituisella sisäänajolla varotaan vain ylipitkiä täyskaasulla ajoja sekä liian suurella vaihteella ajoa. Sisäänajo ei siis ole aivan tasaista pienellä nopeudella köröttelyä vaan nopeudeltaan vaihtelevaa ajoa. Ei siis ajeta liian pienellä eikä liian suurella nopeudella pitkiä matkoja vaan "leikitellään" aina silloin tällöin kaasulla normaalin matka-ajon lomassa. 500 kilometrin jälkeen voikin sitten ajella jo rällästäen ja antaa rauhassa paukkua niin paljon kuin lähtee. Ei sillä että sitä silti kokotoimisena ajona suosittelisin :)

Sisäänajon päätyttyä täytyy ehdottomasti vaihtaa öljyt (moottori ja vaihteisto), jotta uudesta moottorista sen osien toisiinsa hioutumisen aikana lähtevä metallijäte saadaan pois koneesta kiertämästä ja pitemmän päälle hajottamasta paikkoja.

Tulipas paljon tekstiä, mutta minkäs teet kun pelaamisen ohella kaikki äänekkäät ja savuttavat laitteet ovat lähellä sydäntä :D

Tässä ketjussa on miltein kaikki syyt, miksi en koskaan ostanut mopoa ja en tule hommaamaan kevaria. Vituttaisi vain jos sellanen 6 tontun sijoitus vain häviäis tai menis paskaks. Lisäksi tällä omalla 2km koulumatkalla ei edes tule mieleen että sellainen saastutja pitäisi saada, ei edes pahimmilla päivillä. Auto/moottoripyörän tulen hankkimaan parin vuoden päästä. Saas nähä...

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Tässä ketjussa on miltein kaikki syyt, miksi en koskaan ostanut mopoa ja en tule hommaamaan kevaria. Vituttaisi vain jos sellanen 6 tontun sijoitus vain häviäis tai menis paskaks. Lisäksi tällä omalla 2km koulumatkalla ei edes tule mieleen että sellainen saastutja pitäisi saada, ei edes pahimmilla päivillä. Auto/moottoripyörän tulen hankkimaan parin vuoden päästä. Saas nähä...

Ristiriitaista että moottoripyörän saatat hankkia, jos kerta mopot/kevarit on täysin turhia saastuttajia..

Lainaus käyttäjältä ReKoni+

Lainaus käyttäjältä Moromopo+Tässä ketjussa on miltein kaikki syyt, miksi en koskaan ostanut mopoa ja en tule hommaamaan kevaria. Vituttaisi vain jos sellanen 6 tontun sijoitus vain häviäis tai menis paskaks. Lisäksi tällä omalla 2km koulumatkalla ei edes tule mieleen että sellainen saastutja pitäisi saada, ei edes pahimmilla päivillä. Auto/moottoripyörän tulen hankkimaan parin vuoden päästä. Saas nähä...

Ristiriitaista että moottoripyörän saatat hankkia, jos kerta mopot/kevarit on täysin turhia saastuttajia..

Ei siis ulkomuodossa mitään, mutta kun
1. en tarvii mopoa mihinkään, ja uskon, että 98% mopon omistajista voisi kulkea julkisilla/pyörällä saman matkan.
2. 15-vuotiaalla ei ole oikein järkeä päässä sen verran, että osaisi huomioida muun liikenteen, 16-vuotiailla ehkä vähän.

autoissa ja moottoripyörissä on joitain tehoa, ja niillä pääsee pitkiäkin matkoja kulkemaan, ihan valtateillä.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Lainaus käyttäjältä ReKoni+Lainaus käyttäjältä Moromopo+Tässä ketjussa on miltein kaikki syyt, miksi en koskaan ostanut mopoa ja en tule hommaamaan kevaria. Vituttaisi vain jos sellanen 6 tontun sijoitus vain häviäis tai menis paskaks. Lisäksi tällä omalla 2km koulumatkalla ei edes tule mieleen että sellainen saastutja pitäisi saada, ei edes pahimmilla päivillä. Auto/moottoripyörän tulen hankkimaan parin vuoden päästä. Saas nähä...

Ristiriitaista että moottoripyörän saatat hankkia, jos kerta mopot/kevarit on täysin turhia saastuttajia..

Ei siis ulkomuodossa mitään, mutta kun
1. en tarvii mopoa mihinkään, ja uskon, että 98% mopon omistajista voisi kulkea julkisilla/pyörällä saman matkan.
2. 15-vuotiaalla ei ole oikein järkeä päässä sen verran, että osaisi huomioida muun liikenteen, 16-vuotiailla ehkä vähän.

autoissa ja moottoripyörissä on joitain tehoa, ja niillä pääsee pitkiäkin matkoja kulkemaan, ihan valtateillä.

En nyt täysin ymmärrä sun logiikkaas. Ymmärrän sen, että et tarvitse mopoa koska lyhyt matka jne, mutta samalla sanot mopojen/kevareiden olevan turhia saastuttajia. Samalla silti mietit ehkä moottoripyörän hankkimista aikuisena, vaikka samanlainen saastuttaja se on kuin mopo/kevari. Ja kevarit kyllä pääsevät oikein helposti motarilla, koska kulkevat yli 100km/h joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

Lainaus käyttäjältä ReKoni+

Lainaus käyttäjältä Moromopo+Lainaus käyttäjältä ReKoni+Lainaus käyttäjältä Moromopo+Tässä ketjussa on miltein kaikki syyt, miksi en koskaan ostanut mopoa ja en tule hommaamaan kevaria. Vituttaisi vain jos sellanen 6 tontun sijoitus vain häviäis tai menis paskaks. Lisäksi tällä omalla 2km koulumatkalla ei edes tule mieleen että sellainen saastutja pitäisi saada, ei edes pahimmilla päivillä. Auto/moottoripyörän tulen hankkimaan parin vuoden päästä. Saas nähä...

Ristiriitaista että moottoripyörän saatat hankkia, jos kerta mopot/kevarit on täysin turhia saastuttajia..

Ei siis ulkomuodossa mitään, mutta kun
1. en tarvii mopoa mihinkään, ja uskon, että 98% mopon omistajista voisi kulkea julkisilla/pyörällä saman matkan.
2. 15-vuotiaalla ei ole oikein järkeä päässä sen verran, että osaisi huomioida muun liikenteen, 16-vuotiailla ehkä vähän.

autoissa ja moottoripyörissä on joitain tehoa, ja niillä pääsee pitkiäkin matkoja kulkemaan, ihan valtateillä.

En nyt täysin ymmärrä sun logiikkaas. Ymmärrän sen, että et tarvitse mopoa koska lyhyt matka jne, mutta samalla sanot mopojen/kevareiden olevan turhia saastuttajia. Samalla silti mietit ehkä moottoripyörän hankkimista aikuisena, vaikka samanlainen saastuttaja se on kuin mopo/kevari. Ja kevarit kyllä pääsevät oikein helposti motarilla, koska kulkevat yli 100km/h joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

tätä on vähän vaikea selittää. Jätetääs tämä keskustelu tähän ja jatketaan muusta puhumisesta...

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Tässä ketjussa on miltein kaikki syyt, [u]miksi en koskaan ostanut mopoa ja en tule hommaamaan kevaria. Vituttaisi vain jos sellanen 6 tontun sijoitus vain häviäis tai menis paskaks.[/u] Lisäksi tällä omalla 2km koulumatkalla ei edes tule mieleen että sellainen saastutja pitäisi saada, ei edes pahimmilla päivillä. Auto/moottoripyörän tulen hankkimaan parin vuoden päästä. Saas nähä...

Mitähän mopoo olit ajatellut, kun 6000€ maksaa? Ellet sitten tätä ajatellut hankkivasi.. Ja jos menee paskaksi tai jopa katoaa (mikä olis ainakin täälläpäin aika uus juttu), onko sana vakuutus tuttu?

Ei mulla muuta.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

s käyttäjältä Moromopo+

2. 15-vuotiaalla ei ole oikein järkeä päässä sen verran, että osaisi huomioida muun liikenteen, 16-vuotiailla ehkä vähän.

Tartun tähän kuin Drake kallioon, on nimittäin aika kovaa pielessä tämä väite.

Kun tuota meininkiä todellakin katselee, niin nuilla teineillä ei tosiaan aina ole kaikki hirret mökissä, mutta ei se meno ole todellakaan sen parempaa 16-18-vuotiaillakaan. Melkein päinvastoin. Silloin kun itse mopon hommasin, niin kortin sait kun kävit tekemässä sen kokeen ja osasit todeta punaisen tarkoittavan pysähtymistä. Nykyäänhän se maksaa 400-500€ ja todellakin opetetaan ajamaan. Tämä on vain ja ainoastaan hyvä juttu.

En sitten tiedä, miten se ihmisen järki vaikuttaa liikenteen huomioimiseen, siihen kun ei tarvita kuin silmiä, mutta eivät ne 16-18-vuotiaat ole sen parempia. Melkein joka kuukausihan näitä saa lukea, että nuoret ovat ajelleet autolla ja sitten ollankin ojassa/penkassa/männyssä ja näissä tapauksissa se suojelusenkeli ei aina ole mukana. En oikein ymmärrä mitä Mopo tuolla tarkoitit, mutta ei se ikä tuo mitään muuta kuin kokemusta. Autokoulun opettajakin neuvoi, että leikkiä pitääkin, kunhan sen tekee radalla.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Nykyäänhän se maksaa 400-500€ ja todellakin opetetaan ajamaan. Tämä on vain ja ainoastaan hyvä juttu.

Tuosta opetusosasta olen samaa mieltä, mutta tuo hinnoittelu on kyllä jo sairasta. Mopokorttia en ikinä halunnutkaan, mutta nyt en noin kalliina voisi harkitakaan. Toissa kesänä tienatut rahat menivät käytännössä kokonaan autokoulumaksuihin ja nyt olisi syksyyn mennessä käytävä toisen vaiheen rahastuksessa. Ei nyt koko omaisuutta niele mutta suututtaa silti.

Lainaus käyttäjältä PureBattery

Tuosta opetusosasta olen samaa mieltä, mutta tuo hinnoittelu on kyllä jo sairasta.

Tuosta hinnoittelusta oli myös juttua että jotkut autokoulut tekevät jo +-0 tuloksella nuita opetuksia. Eihän ne ilmaseksikkaan voi opettaa.

Todenäköisesti auton vaihto olisi edessä ja pitkään unelmoitu Ford RS saattaisi oli käsissäni jonain päivänä.

Nyt kun hartaasti odotan että joku ihana ihminen laittaisi vihreän RSn myyntiin on varmaan hyvä aika miettiä vaihto ehtoja, tuolla rahallahan saisi vaikka mitä mm Mustangin tai Porschen eli löytyykö täältä ihmisiä jotka tietäisivät jotain autoista? Mitä tuolla rahalla kannattaisi ostaa?

Lainaus käyttäjältä Orava

Todenäköisesti auton vaihto olisi edessä ja pitkään unelmoitu Ford RS saattaisi oli käsissäni jonain päivänä.

Nyt kun hartaasti odotan että joku ihana ihminen laittaisi vihreän RSn myyntiin on varmaan hyvä aika miettiä vaihto ehtoja, tuolla rahallahan saisi vaikka mitä mm Mustangin tai Porschen eli löytyykö täältä ihmisiä jotka tietäisivät jotain autoista? Mitä tuolla rahalla kannattaisi ostaa?

Ei ainakaan Ford RS:ää. Itsekkin muistan joskus miettineeni, että onpas siinä vehje, mutta uutena on auton hinta ainakin aika pilvissä. Suomilisät vielä päälle. Vaikka ostaisi käytettynä, niin saisi olla aika ruosteessa, että edullinen olisi. Muutenkin tehokasta autoa on Suomessa turha omistaa, kun ovat kalliita ja menevät tehot hukkaan, ellei käy kerran viikossa radalla kuluttamassa renkaat paskaksi.

Muutenkin, onko viisasta laittaa kamalasti rahaa autoon? Ellei siinä meinaa öitään nukkua, niin huonoksi jää kate.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Muutenkin, onko viisasta laittaa kamalasti rahaa autoon? Ellei siinä meinaa öitään nukkua, niin huonoksi jää kate.

Onko viisasta laittaa kamalasti rahaa peleihin? Onko viisasta laittaa kamalasti rahaa musiikkiin? Jos kaikkea lähtee tuollein järjellä ajattelemaan niin ei missään ole mitään järkeä. Elämä on tehty elämistä varten. Turha sitä rahaa on kauheaa kasaa säästää. Ei siitä rahasta mitään iloa sitten ole kun kuolee.

--

Aiheeseen liittyen. Mulla on Volkswagen Golf III vm. -98. Ostin sen vuonna -08 ja maksoin 5 tonnia. Mittarissa on nyt jotain 190 000, joten kyllähän tolla vielä huristelee jos vaan kiinnostaa. Tässä neljän vuoden aikana ei oo paljoa tarttenu remppailla, ehkä abaut dona menny, joten aika vähällä on selvinny. Nyt oon kyl miettiny et vois vaihtaa johonki vähän uudempaan rassiin, ku tosta nykyisestäkin vois vielä saada ihan mukavasti massee myydessä. Kahtoo ny jaksaako vaihtaa, ku työmaat on yleensä rakennustyömailla niin sinne ei millään kovin käheellä pelillä viittis pörräillä.

Raven puhuu asiaa. ;)

RSää ei taida enään edes uutena saada kun Ford pisti Focus malliston uusiksi rallin takia.
Ellei ole jäänyt jonnekkin varaston pohjille, tuskin kun puhutaan 50Kn autosta uutena.

En ota kantaa tuohon että meneekö tehot ''hukkaan'' ;)

Itselläni on tuossa nykyisessäkin autossa 30K+ kiinni enkä ole katunut ostostani päivääkään.

On kyllä niin perkeleen nätti auto että huhhuh http://www.nettiauto.com/ford/focus/4692253

Jumalauta että on siitepölyä liikenteessä joka aamu auto ihan keltanen >:(

Lainaus käyttäjältä Orava

Jumalauta että on siitepölyä liikenteessä joka aamu auto ihan keltanen >:(

Tässä syy, miksi en tule koskaan ostamaan valkoista autoa. Pitäsi käydä pesulla päivittäin. Hopeanharmaakin toimii paremmin.

Autoihin pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin "hyötyvälineistöön". Mukavuushan hienossa autossa on usein taustalla ja sama motiivi löytyy vaikkapa älypuhelimen mallin päivittämisestä tai isomman telkkarin ostosta. Kukin itse laittaa "turhat" rahareikänsä tärkeysjärjestykseen ja osalla se sattuu olemaan auto.

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

Lainaus käyttäjältä Muksu+Muutenkin, onko viisasta laittaa kamalasti rahaa autoon? Ellei siinä meinaa öitään nukkua, niin huonoksi jää kate.

Onko viisasta laittaa kamalasti rahaa peleihin? Onko viisasta laittaa kamalasti rahaa musiikkiin? Jos kaikkea lähtee tuollein järjellä ajattelemaan niin ei missään ole mitään järkeä. Elämä on tehty elämistä varten. Turha sitä rahaa on kauheaa kasaa säästää. Ei siitä rahasta mitään iloa sitten ole kun kuolee.

Osta uusi peli lähimmästä kaupasta (vaikkapa Prismasta), maksat 50 euroa. Ostat auton lähimmästä autokaupasta, maksat 50 000 euroa (eikös se RS uutena sen verran maksanut). Voidaanko noita oikeasti verrata? Tuolla rahalla kun voisi olla vaikka ulkomailla "pienen" hetken tai ostaa/vuokrata itselleen kämpän. Sitä meinasin, että kannattaa miettiä, kannattaako turhaan laittaa rahaa autoon, jos toimiva sellainen jo löytyy?

Lainaus käyttäjältä Orava

Itselläni on tuossa nykyisessäkin autossa 30K+ kiinni enkä ole katunut ostostani päivääkään

Eihän se mitenkään minulle kuulu, mutta mistä saa nuori ihminen tuollaisia rahoja? I want my piece of the pie!

Kännissä check avautuminen check.

Tässähän nyt pojat sattui käydä niin että istuin ensimmäistä kertaa oman auton takapenkillä kauniiden naisten kanssa (se istuminen takapenkillä oli se eka kerta)

No siis otetaan tytöt kyytiin ajetaan 200m ja sanon kaverille että jos nyt mieles tekee nii paina sitä kaasua (tiesin että jätkä diggaa vauhdista kuka ei diggaisi? Olin myös sanonut että nyt ajetaan nätisti jännittää)

Nooooh kirjaimellisesti sekuntti kaasua ja poliisit vastaan, sakkoahan sieltä tuli sen verran että jos ei olisi ollut eka kerta niin kortti pois.

Poliisia ei pahemmin kiinnostanut että kaveri on ajanut autolla missä on yli triplasti heppoja mitä omassa autossa pari kilsaa ja vahingossa tuli overkill ''täytyy sanoa että huonoin selitys ikinä'' tässä kohtaan alan rukoilla sitä alkuräjähdystä että toivottavasti mun veressä ei ole alkoholia hirveästi.
Alkuräjähdyksen kiitos kaveri sai pitää kortin, mutta tuurilla.

Mulla on tällä hetkellä semmoset ahistuksen väristykset kaveria kohtaan että tekis mieli sanoa että anna se vitun sakko tänne nii mä maksan, mutta toisaalta mä en sitä kaasua painanut mitä helvettiä mä teen?

Asiasta seinään onko vitun hämärää että Vihreällä RSllä mikä on myynnissä nettiautossa on ajettu 78k ja ollut 3 siis KOLME omistajaa? '09

Lainaus käyttäjältä Orava

No siis otetaan tytöt kyytiin ajetaan 200m ja sanon kaverille että jos nyt mieles tekee nii paina sitä kaasua (tiesin että jätkä diggaa vauhdista kuka ei diggaisi? Olin myös sanonut että nyt ajetaan nätisti jännittää)

No, sähän sanoit että jos mieli tekee, niin saa painaa kaasua enemmänkin. Sehän ite teki sen valinnan että lähti ajamaan nopeempaa kun sallittua. Että kyllä se sen ihan ite teki, sinä nyt korkeintaan vähän "edesautoit" asiaa.

^
Joo tulin siihen tulokseen että vitut.
Ite läväytti sen kaasun pohjaan, mulle tulee viikottain näitä ''noh näytäs nyt hetkiä'' se pitää itse tajuta iskeekö vai ei ''yllytti'' kaverit sitten tai ei. Paska juttu, mutta näitä sattuu noilla heppasilla <(olipas homoa) se on aivan selvä, onneksi ei vielä minulla ja todenäköisesti ei tällä ST mallilla tule sattumaankaan RSn tulen kyllä pitämään pitkään eli sillä sitten.

Tekisi kyllä kovasti mieli mennä radalle tuolla autolla, tulee aika aktiivisesti ''päästeltyä'' tuolla ja ai perkele minkä vauhdin saisi aikaiseksi ettei tarvitsisi varoa toista kaistaa.
Yksi rengas settihän siinä menee, mutta minkäs teet kyllä sen 600 euroa voi huonomminkin käyttää, noh ensi vuonna sitten RSllä<(Mä nyt oikeesti luotan että joku pistää myyntiin vihreän RS syksyn/talven aikana) tulee aivan varmasti käytyä radalla.
Ja kyllä tila on täysin sama mitä viime kerralla ei näillä Suomi foorumeilla voi muuten käydä. Cheers!

Ite hommasin "uuden" mopon. Skootteri lahosi ihan täysin joten hain Turusta 09 Rieju (jännin mopomerkki koskaan) MRX. Mopo kelpasi hyvin 3viikkoa kunnes tanko sai kyytiä ja vaihdoin sen punaiseksi ja nyt on tarkoitus tilata uusi kilventeline, minivilkut ja uudet kahvat nyt alkuun. Täytyy katsoa jos jaksais avata sen Pösön skootterin koneen ja katsoa leiposko.

Autokoulun teoriakoe meni läpi ensimmäisellä yrittämällä, feels good man niin kuin engelsmannit sanovat. Puolitoista kuukautta myöhempään kuin mitä ensin suunnittelin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyllähän tuo jännitti aika paljon, eikä vähiten sen hirvittävän maksun takia, jonka joutuu maksamaan uusintayrityksistä. (20-30 egee) Seuraavalla viikolla jos sen inssin saisi suoritettua, niin sitten olisin onnellinen autokortin omistaja, ja voisi sitä auton ostoa ruveta suunnittelemaan.

Lyhyesti kysyn, mopokortin saa aloittaa 6kk ennen kuin 15v tulee täyteen, eikö niin? Eli saa mennä p-asemalle tekemään tarvittavat paperit mutta onko se teoria -vai käsittely koe jonka saa tehdä ennen 15 vuotta?

Ensin käyt Teoria tunneilla. Viimeisella tunnilla ne antavat sinulle laput jota sinun täytyy viedä lappuja poliisiasemalle. Sitten kun täytät viisitoista niin saat mennä Teoriakokeeseen. Kun olet läpäissyt sen niin saat mennä ajotunneille ja käsittelykokeeseen.
Eli et saa mennä mihinkään kokeeseen ennen kuin on 15 täynnä.

Lainaus käyttäjältä Zuppox

Ensin käyt Teoria tunneilla. Viimeisella tunnilla ne antavat sinulle laput jota sinun täytyy viedä lappuja poliisiasemalle. Sitten kun täytät viisitoista niin saat mennä Teoriakokeeseen. Kun olet läpäissyt sen niin saat mennä ajotunneille ja käsittelykokeeseen.
Eli et saa mennä mihinkään kokeeseen ennen kuin on 15 täynnä.

Jaaaa selvä kiitti:)

Autokuume on mulla tällä hetkellä noin 42 astetta. Jos itsekkin koette autokuumetta niin älkää vaan missään nimessä vaeltako tunteja nettiautossa ja youtubessa katsoessanne unelmienne autoa kun alkaa vaan pahempi vitutus ku ei omista tuota kyseistä autoa. Itteäni himottaa tällä hetkellä Fooortti Escorts RS cossun koneella. http://www.nettiauto.com/ford/escort/4537938 Tuo on minun märkä uni http://www.youtube.com/watch?v=PJG1HlIH3j8&list=FLLxShnrVXIP0MXKPhP1YodA&index=4&feature=plpp_video ja sitten kun vielä katon tuon videon niin ei maha housut pysyä jalassa enää. Mutta kaksi asiaa tässä nyt ketuttaa... 1: rahat ei riitä tällä hetkellä, piste. 2: en saa tuota vielä ennen talvea niin ei pääse jäälle ja kauniille mettä teille reenamaan ralli taitoja. Noooooooh pitää tässä tyytyä tyttöystävän autoon joka on Volkswagen Golf :( Ei tässä auta ku laittaa Vakioo vetämään ja tehä töitä perse hiessä.

Aika hyvä särkylääke tuohon kuumeeseen on matka lähimmälle tankkausasemalle. Siellä sitten suuntaat katseesi sinne hinnastoon ja olet iloinen, ettet joudu moisia summia makselemaan. Itse juuri pohdin mistä seuraavat bensarahat varastan. Ei ole köyhän harrastus tuo autoilu, ei ollenkaan.

Vaikka omasta Volkkarista kovasti tykkäänkin, niin aina sitä saa paremmasta/uudemmasta haaveilla. Huom! Haaveilla!

Elikkäs pääsin tuossa aiemmin päivällä B-kortin inssin läpi, ja nyt on kieltämättä hyvä tunne. Kaksi kertaa sitä kokeilin, ja toisella meni läpi, vaikka yhdessä kohtaa rupesi huolettamaan oikein urakalla, kiertoliittymässä rupesin sähläämään vaihteiden kanssa. Onneksi ajattaja oli sen verran hellämielinen, että ajatteli ajoni muuten olevan sen verran mainio, ettei ole tarvetta lisätunneille. Onneksi, koska ei minulla siihen olisi ollut rahaakaan. Kyllähän tuossa menikin aikaa. Huhtikuussa muistaakseni aloitin teoriatunnit, ja synttäreistäkin on jo kolme kuukautta, joten olihan se aikakin.

Harmittaa kylläkin se, että autoa en saa vielä vähään aikaan hankittua ja porukoilla on jälleen kusipää-vaihe meneillään, eivätkä anna autojaan lainaksi joten mitenkäs sitä ajokokemusta saa lisää. Juuri niin, ei mitenkään. En vielä tiedä, minkälaisen auton hommaan, eikä oikeastaan kiinnostakaan, kun en noista autoista ymmärrä mitään. Kunhan on kaunis katsella ja mieluummin hiukan pienempää mallia, niin eiköhän tuo kelpaa. Ei sillä, että oikeastaan tarvitsisinkaan autoa, kun pienellä paikkakunnalla elelen jossa etäisyydet on lyhyitä, enkä minä muutenkaan hirveästi liiku kodin ulkopuolella.

Aerodynamics are for people who can't build engines. -Enzo Ferrari

anteeeks lyhyestä postista!

Bensarosvoista puheenollen. Tuli eilen ostettua Escortin tilalle uus peli. VW Golf VR6 2.8. On helkutin hauska auto mut perkule tuntuu et kutittaa melkee liikaa jalanpohjaa :D

Nostetaas ketjua ylöspäin. Nyt on neljä kuukautta autokortti ollut ja onhan noita kilometrejä kertynyt yli 5tkm (eli melko vähän jopa verrattuna joihinkin immeisii) ja nyt kesätyönä autoakin ajan. Ajaminen on mukavaa ja niin edelleen, mutta vieläkin yritän päästä kevaristani eroon, mutta ilmeisesti ~32tkm ajettu ja -98 vuoden kaksitahti NSR ei kelpaa enää monelle, vaikka selvästi ikäryhmänsä luotettavin ja yksi tehokkaimmista pyöristä onkin ollut..

No perhana olis aijemmin tosta NäSäRistä kuullut niin sen olisi voinut ostaa, mutta nyt tuli sitten ostettua Honda CBR 125R.:D

Lainaus käyttäjältä Veltto

No perhana olis aijemmin tosta NäSäRistä kuullut niin sen olisi voinut ostaa, mutta nyt tuli sitten ostettua Honda CBR 125R.

Olis varmaan pitäny aikasemmin ilmottaa, mutta nyt sen on saanut jo onnesta myytyä. :)