Baldur's Gate, Project Eternity ym. oldschool RPG:t / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Baldur's Gate, Project Eternity ym. oldschool RPG:t

IMAGE(http://mygaming.co.za/news/wp-content/uploads/2012/03/baldurs-gate-530x298.jpg)

Kamalan pikaisesti hutaistu sekava ketju, mutta tahdon nyt nostaa kissan pöydälle, enkä usko että yhdellekään näille peleille voisi perustaa omaa ketjua, näillä foorumeilla, jossa puhetta riittäisi.

Biowaren Baldur's Gate, tuo Infinity -moottorilla tehty "yksi-parhaista-roolipeleistä-ikinä" tuli aikoinaan vuonna 1998. Tulevan Enhanced Editionin vuoksi tahtoisin tuoda hieman esiin näitä hienoja roolipelejä, ja alueen jossa niistä voidaan puhua.

IMAGE(http://media1.gameinformer.com/imagefeed/featured/electronic-arts/bioware/baldursgatemmo.jpg)

Nämä kulta-ajan isometriset ropet aloitti siis Baldur's Gate. Dungeons and Dragons universumin Forgotten Realmsiin sijoittuva roolipeli otti säännöt kynä & paperi pelistä (AD&D 2nd), ja siirsi ne suht täydellisesti videopelimuotoon. Pelissä oli mielenkiintoinen juoni, ja iso avoin maailma tutkittavana. Mielenkiintoisia hahmoja, paljon dialogia, loottia, statsisekoilua, kaikkea ihanaa. Ainoa asia mistä nykypäivän ropettaja voisi valittaa on grafiikat, mutta taktisempaan taisteluun kuuden hengen ryhmällä sopii oikein täydellisesti tämä isometrinen kuvakulma. Grafiikka on myös vanhentunut oikein mallikkasti, sillä piirretty 2D-grafiikka harvemmin näyttää huonolta.

Tulevassa Enhanced Editionissa tulee olemaan tuki isommille resoluutioille, lisää pelattavaa, ja kaikki hommat lisäristäkin Baldur's Gate 2:n parannetulla moottorilla.

Mutta ennen Baldur's Gate 2:ta, tuli eräs peli joka keskittyi lähes pelkästään tarinankerrontaan ja dialogiin.

IMAGE(http://s3.media.squarespace.com/production/863248/10408321/wp-content/uploads/2009/12/planescape_011.jpg)

Planescape: Torment (1999) sijoittui sekin Dungeons and Dragonsin universumiin, mutta tällä kertaa nimestä tuttuun Planescapen maailmaan, joka sisältää itsessään monta eri olemassaolon tasoa (plane = taso). Sigilin mielenkiintoisessa kaupungissa hillutaan ja...jotain. Tästä voisi ehkä joku paremmin tietävä avautua, sillä kaikista kehuista huolimatta en ole vielä onnistunut peliä pelaamaan...

IMAGE(http://www.cdaccess.com/gifs/screen/icewind1.jpg)

Tormentin jälkeen, vuonna 2000, tuli taas Forgotten Realmsiin sijoittuva Icewind Dale. Jos olet koskaan lukenut R.A. Salvatoren suosittua Drizzt-sarjaa, niin tiedät missä mennään. Faerûnin kylmä pohjola. Peli oli tällä kertaa hieman kevyempi tarinapuolelta, ja tässä keskityttiin lähinnä enemmän vaikeutuneeseen taisteluun. Koko kuuden hengen joukko luotiin itse, joka oli tietyssä mielessä hauskaa, mutta sitten taas kun jäsenten kesken ei ole minkäänlaista dialogia, tai heillä ei ole varsinaista persoonallisuutta, voi peli käydä hyvinkin tylsäksi. Hyvä peli silti, ostakaa ostakaa.

Mutta sitten pari kuukautta myöhemmin tuli kaikkien aikojen paras roolipeli.

IMAGE(http://whiggles.landofwhimsy.com/funbag/top10games-bg2.jpg)

IMAGE(http://i1195.photobucket.com/albums/aa393/Alesia_bh/AlesiaBG/ScreenShot2012-07-14at120309AM.png)
Vielä muutama screeni 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Ärsyttävää vain laittaa tästä ketjua aluille, kun kuvat eivät vain millään pysty kertoa sitä parhautta mitä tämä peli on. Graafisesti peli näyttää oikeastaan täysin samalta kuin ensimmäinen, joskin parempia resoluutioita tuli käyttöön ja uusia efektejä loitsiessa ym.

Hahmonluonti
Hahmonluonti jatkuu, peli alkaa 4:45

En edes tiedä mistä aloittaisin. Helvetisti isompi maailma täynnä tutkittavaa, hahmoja ja seikkailua. En malta odottaa että tästäkin tulee se Enhanced Edition. Olisikin oikeastaan helpompi jos joku kysyisi asioita mitkä kiinnostaisivat niin niihin voisi vastata. Eihän tässä kiireessäkään nyt ehdi muistella mitä kaikkea pelissä tapahtuikaan.

IMAGE(http://www.co-optimus.com/images/upload/image/2010/icewind-dale-2.jpg)

Viimeiseksi Infinity -moottorilla tehdyksi peliksi jäi Icewind Dale 2, joka siirtyi nyt AD&D2 säännöistä tuorempaan Dungeons and Dragonsin kolmanteen versioon. Itse pelistä en osaa sanoa muuta kuin että tutuissa pohjolan maisemissa taas liikutaan, mutta tämänkin pelaaminen on jäänyt vain lyhyeksi kokeiluksi. EE:tä odotellessa..

Infinity -mottori sitten kuopattiin, ja seuraajaksi tuli Aurora. Kyseisellä moottorilla tuli sellainen roolipelieepos kuin Neverwinter Nights. Moni odotti kovasti Baldur's Gate 3:a, mutta pelissä oli taas vähän toimintapainotteisempi ote, jota lisäosat veivät onneksi taas enemmän kunnolliseen roolipelaamiseen.

IMAGE(http://ginghamgeek.weebly.com/uploads/1/1/1/6/1116737/2540786_orig.jpg) IMAGE(http://i1018.photobucket.com/albums/af308/SilentHunter316/xbackup/gfs_50144_2_3_mid.jpg)

Pelissä oli oikein kukoistava ja mielenkiintoinen moninpelikulttuuri, joita rikasti käyttäjien itse tekemät kartat ja seikkailut. Pari hyvinkin lämmintä muistoa kun oli itse tehnyt kartan ja sitten heilui siellä Dungeon Masterina ohjaten viiden hengen ryhmää (kaikki tuntemattomia henkilöjä) seikkailuihin.

Uudempiin peleihin en tässä viitis paneutua, joskin Neverwinter Nights 2 muisteloinnit kuuluvat ehdottomasti myös tänne. Sen sijaan jos Aurora -moottorilla tehdystä Witcheristä on jotain sanottavaa, niin kannattaa ehkä etsiä pelin oma ketju. Aurora -moottorin parannettua versiota käyttäneet Knights of the Old Republic -pelit voidaan tarinoida sitten Tähtien Sota -pelien ketjussa.

28. tätä kuuta on tulossa ensimmäinen Baldur's Gate parannettuna versiona PC:lle, Macille ja iPadille. Suosittelen ehdottomasti ostamaan. Ja en voi yhtään enempää painottaa sitä kuinka täydellisesti tällainen hiirellä tökittävä peli sopii pädillä pelattavaksi. Toivotaan että olen oikeassa.

IMAGE(http://img.stpcdn.net/screenshots/Baldurs%20Gate%20iPad%201.jpg)

Tulevaisuudessa häämöttää myös paluun vanhoihin ropeihin tekevä Obsidian Entertainmentin Project Eternity, joka vaikuttaa kaiken nähdyn ja kuullun mukaan oikein mainiolta tapaukselta.

IMAGE(http://blogs.denverpost.com/videogames/files/2012/10/project-eternity-495x278.jpg) ;)

Suosittelen tämän tapauksessa tsekkaamaan projektin Kickstarter sivun, jossa on kaikki oleellinen tieto.

Mutta niin, mitkäs ovat olleet teidän mieleenpainuvimmat kokemukset näistä peleistä? Tai mahdollisesti muista? En nyt ihan kaikkia tähän listannut, kyllähän noita on vielä enemmänkin, kuten Temple of Elemental Evil jne...mutta johan tämä riittää.

Oli jo aikakin saada tällainen ketju. Jo pitempään ajattelin tehdä ketjun Infinity peleille, mutta se ei ajatusta pidemmälle edennytkään. Propsit Dempalle keskustelun aloittamisesta.

Oma ensikosketukseni näihin peleihin tapahtui vuoden 1999 alussa. Baldur's Gaten olin saanut joululahjaksi ja siinä melkeinpä samoihin aikoihin oli myös Fallout löytänyt tiensä vielä surkean pieneen pelikokoelmaani. Tästä se pelaamiseni sitten todella alkoikin. Toki oli tullut pelailtua 90 luvun alusta asti Mariota ja Megamaneja, mutta RPG pelit olivatkin sitten uudempi tuttavuus.

Pelisarjoista juurikin Baldur's Gate on lähellä sydäntä ja etenkin BG2 ja sen expansion, Throne of Bhaal, ovatkin jättäneet sydämeeni ne upeimmat RPG kokemukset ikinä. Tähän päivään mennessä ei ole tullut toista peliä vastaan, joka nämä olisi lyönyt laudalta ja tuskinpa tuleekaan. Läpi nämä pelit ovat menneet lukuisia kertoja, eikä pelailut ole loppuneet vieläkään. Aina haluaa kokeilla uutta classia ja toisenlaista lähestymistapaa. Oli se sitten jollain hahmolla sooloilut taikka eri party messissä. Hahmoista vain Minsc on päätynyt jokaiseen ryhmääni, mutta muita on sitten tullut kierrätettyä miten sattuu.

Icewind Dalet ovat myöskin jättäneet kultaisia muistoja, mutta näitä pelatessa aina vähän häiritsi niiden toiminta painoitteisuus. Myös se harmitti ettei ryhmässä ollut hahmoja omilla persoonillaan, jotka olisivat aina välillä olleet jututtamassa minua. Toki oli hienoa, että sai rakentaa ryhmän itse ja vaikka kirjoittaa tarinan jokaisen hahmon taustoista. Itsestäni ei vain koskaan ollut tähän. Mutta loppujen lopuksi upeita pelejä nämäkin ja ehdottomasti tutustumisen arvoisia.

Neverwinter Nights pelisarja onkin sitten vaikeampi tapaus. Muistaako kukaan kuinka BG2 latausruudut aina välillä muistuttivat, että Neverwinter Nights mahdollistaa vanhan BG hahmon importtauksen peliin? Tavallaan sitä silloin vielä odotti, että upea pelisarja saisi vielä jatkoa, mutta jotain muuta sieltä sitten tulikin. Häpeän myöntää, että ensimmäinen asia mikä Neverwinterissä kyrsi oli grafiikka. En juuri koskaan välitä juurikaan pelien grafiikasta, mutta ensinäkemältä peli oli suorastaan ruma. En sitten tiedä miksi. Ehkäpä juuri Baldureiden upean näköiset kaupungit ja ulkonäkö muutenkin pilasi minut. On myös toinen asia, joka Neverwinterissä etoi ja se oli kuinka helvetin ankea koko maailma oli alusta loppuun. Etenkin se alun ruttoinen kaupunki ja aina niin "ihana" Aribeth de Tylmarande aiheuttaa vieläkin kylmiä väreitä kun niitä ajattelee. Näistäkin vioista huolimatta osasin lopulta nauttia pelaamisesta, vaikka ei se missään vaiheessa tuntunut kovinkaan erikoiselta kokemukselta. Kunnes sitten pääsin pelaamaan expansionia nimeltä Hordes of the Underdark. Jumaliste tämän kanssa. Miten voikin joku expansion parantaa pääpeliä niinkin paljon. Tämä lisäsi juuri sitä mitä alkuperäisestä puuttui. Mielenkiintoiset questit, alueet ja eeppiset taistelut. Eikä maagini myöskään pannut pahakseen päästessään käsiksi mahtaviin epic taikoihin. Oli se aika nannaa muuttua lohikäärmeeksi. Oli se ukko lopussa aikamoinen demigod. Good times.

Neverwinter Nights 2 meikäläiseltä edelleen läpi pelaamatta. Tässä mättää sama ongelma, kuin ensimmäisessä Neverwinterissä. En sitten millään löytänyt main questia mielenkiintoiseksi. Companionitkin sangen rasittavaa sakkia, vaikka Sand olikin ihan hauska ukko. Vielä kun joku päivä jaksaisin tuon pelata loppuunkin, niin pääsisi kokeilemaan monien paljon kehumaan Mask of the Betrayer expansionia. Tuolla se on hyllyssä seisonut vuosia ja kuulemma olisi suurikin parannus pääpeliin.

Sen vielä voisin Forgotten Realms peleistä kertoa, että Faerûnin maailmassa seikkaillessani englannin kielen taitoni paranivat huimasti. Taisin näistä oppia enemmän kuin kouluvuosinani yhteensä. Oli se jännä kuinka peli innosti opettelemaan jotain.

Edit: Ja tosiaan, kaikki vaan ennakkotilaamaan tuo Baldur's Gate: Enhanced Edition. Upeaa menoa jälleen kerran luvassa. Heh, pääseepä taas astumaan ulos Candlekeepista wizardilla, jolla hitpointteja on hulppeat 1. Jokainen vastaan tuleva susi tai hikinen gibberling tulee olemaan taistelu elämästä ja kuolemasta.

Baldur's Gatet pelasin vasta viime vuoden aikana läpi ja tänä vuonna tuli pelattua loppuun Planescape Torment.

En nyt tähän ala mitään romaania peleistä kirjoittamaan, oman mielipiteeni peleistä kirjoitin jo tuolla "viimeksi pelatut pelit" ketjussa. Mutta kyllä ehdottomasti diggasin enemmän Baldur's Gate peleistä kuin Tormentista, jossa dialogia on omaan makuun ehkä jopa hiaman liikaakin. Lisäksi Baldurin juoni ja hahmot kiinnostivat huomattavasti enemmän, mutta ei Planescape Torment todellakaan mikään huono peli ole.

Neverwinter Nightsin pelaaminen lisäosineen olisi tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden puolella...10 vuoden takaa muistan kuinka eräs (entinen) kaverini hehkutti peliä, mutta itse en tuohon aikaan vielä roolipeleistä tosiaan ollut kovinkaan kiinnostunut, kiinnostus RPG-genreen heräsi vasta KOTORin myötä

Muistakaahan rakkaat ihkupallerot että ylihuomenna julkaistavan Baldur's Gate EE:n voi jo esiladata!

Meitä iPad ihmisiä ei niinkään siunata tällaisilla mahdollisuuksilla, mutta eipä tuo ihan kamalasti haittaa sillä menin rahani jo tuhlaamaan Steamin ja Originin alennuksiin..perjantaina löytää siis BG vasta tiensä tabletin ruudulle. Ja muistakaahan lisätä sitten Game centerissä kaveriksi niin voidaan pelailla yhdessä. Saas nähdä miten toimii sitten PC+iPad moninpeli.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Muistakaahan rakkaat ihkupallerot että ylihuomenna julkaistavan Baldur's Gate EE:n voi jo esiladata!

Itselläni tuosta esilatauksesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Latain jumiutui koko ajan ja parhaimmillaan latausnopeus oli noin 80 bittiä sekunnissa. Ei siis päässyt edes kilobitteihin. Mutta tänä aamuna sain homman onneksi loppuun. Pari päivitystä oli tuo pre loader näköjään saanut.

Ei kyllä malta odottaa. Menee muut pelit jäihin kun tämä ilmestyy.

Bladur's Gate yltää ehdottomasti myös mun suosikkipelien listan kärkipaikoille. Erityisesti tuo toka osa. Kaverin koneella tuli aikoinaan ykköstä pelattua aina, kun oli mahdollista, mutta en siinä siellä ikinä pitkälle edennyt. Myöhemmin sitten, kun sain oman 486:ni tilalle viimein tarpeeksi tehokkaan koneen, oli BG 2 ensimmäinen peliostos. Sitä tulikin pelattua niihin aikoihin aika paljon ja läpikin meni pari kertaa. Ensimmäisen osan pariin palasin vasta viime vuonna näihin aikoihin ja pelasin sitten läpi asti.

NWN ja Icewind Dalet jäi aika vähälle pelaamiselle. Kaikkia kokeilin, mutta juuri tuo syvyyden puuttuminen, mistä on jo aiemmin mainittu, häiritsi liikaa.

Tormenttia olen pariin kertaan alotellu, mutta ei vaan jotenkin ole kiinnostanut. Pitäis sekin kyllä kertaalleen läpi pelata, kun niin paljon hyvää oon siitä kuullu.

EE:tä olen seuraillu, kun on pitäny esitellä uudemmille pelikavereilleni noita nuoruuden suosikkipelejä. Eiköhän sekin tule hankittua, vaikka en nyt ihan julkasupäiväksi niin tarvikkaan.

Project Eternityyn olenkin jo rahani mukaan pistäny. Saa nähdä mitä siitä vielä tulee.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Muistakaahan rakkaat ihkupallerot että ylihuomenna julkaistavan Baldur's Gate EE:n voi jo esiladata!

Meitä iPad ihmisiä ei niinkään siunata tällaisilla mahdollisuuksilla, mutta eipä tuo ihan kamalasti haittaa sillä menin rahani jo tuhlaamaan Steamin ja Originin alennuksiin..perjantaina löytää siis BG vasta tiensä tabletin ruudulle. Ja muistakaahan lisätä sitten Game centerissä kaveriksi niin voidaan pelailla yhdessä. Saas nähdä miten toimii sitten PC+iPad moninpeli.

Huippua! Ei ole vielä Ipad -tilauksessa mutta ehdotommasti siihen hankin tämän klassikon. toivottavasti kosketuskontrollit tehty hyvin

Vaikea kuvitella että kosketuskontrollit olisivat huonosti tehtyjä kun peli on alunperin kuitenkin enimmäkseen hiirellä klikkailua. Joskin se on myönnettävä että eihän se pädi sitä tunnista että osuuko ruutuun etusormi vai peukalo. Tulee nimittäin itselläni koneella aina käskytettyä hiiren oikealla painikkeella niin että painan napin pohjaan ja käännän muodostelman juuri sellaiseen kulmaan kuin aivoni vaativat. Saa nähdä onko tähän asiaan kiinnitetty mitään huomiota.

Surullisia uutisia hanipallerot. BGEE myöhästyy, vaikkakin kyllä vain iPadilla. Pelin pysäyttävä bugi on kyllä korjattu, mutta peli piti laittaa uudestaan Applen hyväksyttäväksi. PC-ihmisten ei tarvitse murehtia.

Itselläni ei tosiaan riittänyt kärsivällisyys odotteluun ja ostin sitten eilen illalla PC:lle pelin. Ensin ärsytti vähän se että julkaisu tapahtui vasta klo 22, mutta sitten koska Overhaulilla oli klo 23 edelleen serverit kaatuneena niin ei päässyt pelaamaan. Vituttaa tämä online-hässäköinti kyllä välillä. Heräsin viideltä että ehtisin pelata ennen töihin lähtöä ja nyt klo 5:50 edelleen jurnuttaa pätsin latauksessa. Vittu.

Nyt on jonkin verran matkaa takana tuota BG: Enhanced Editionia ja laitetaanpa nyt vähän alun fiiliksiä tänne.

Nashkelin kaivokset juuri kolusin läpi ja vähän ristiriitaiset fiilikset on tämä "paranneltu" versio jättänyt. Erinomainen peli tämä edelleen on, mutta ne parannukset jotka tähän mennessä olen nähnyt eivät tosiaan ole kummoisia ja esim tuon BG2 käyttämän moottorin sai alkuperäiseen peliin jo modeilla. Homma on muutenkin kustu jossain kohtaa, koska pelini on tähän mennessä kaatunut kolme kertaa ja Nashkelin kaivoksissa törmäsin erikoiseen jumitukseen, joka tapahtui vain jos joku ampui ryhmääni jousella. Se olikin sitten kiva lag show kun niitä ampujia oli useampia. Myös kontrolleissa on jotain kummallisuuksia. Usein joudun pariin kertaan klikkaamaan, että saan hahmon liikkumaan haluamaani paikkaan. Liekö sitten koneessani jotain "yhteensopivuus ongelmia", vai esiintyykö samat outoudet muillakin. En minä tällaisia ongelmia kokenut alkuperäisiä pelatessani koskaan.

Mutta uudet hahmot vaikuttavat ihan mielenkiintoisilta, vaikka heistä on vähän vaikea mennä vielä sanomaan kun niin alussa vielä olen. Dorn Il-Khan on mukana tällä hetkellä, mutta muihinkin uutukaisiin olen jo törmännyt. Ääninäyteltyjä jokainen vieläpä.

Vaikka jo tiesin, että pelin uudistukset tuskin tulevat olemaan erikoisia, niin silti tämä on hiukan pettymys mitä tähän asti olen nähnyt. Vähän rahastukselta haiskahtaa ja sekin että menusta löytyy valikosta "store" ja sieltä "buy" ei hommaa paljoa auta. Ja missä on meille ennakkotilaajille luvattu bonus, josta puhuttiin kun peliä lykättiin tähän marraskuun loppuun? Ei hajuakaan mikä tuo voisi olla.

Mutta ongelmistaankin huolimatta tulen tämän läpi pelaamaan. Pahalla maagillani onkin jo mukava evil porukka kasassa: Viconia, Kagain, Shar-Teel, Dorn Il-Khan ja tottakai Imoen, joka jo ehtinytkin valittaa kun ahdistelen viattomia. Tuli myös sekin huomattua taas kerran, että miten rasittavaa pahalla porukalla pelaaminen voi Baldureissa välillä olla. Liian usein questien "paha" vaihtoehto antaa niin surkean palkkion verrattuna siihen hyvään, että ei oikeasti haluaisi edes pelata ahneella hahmolla.

No nyt! Ladattavissa iPadille. Enhän minä voinut vastustaa kiusausta...pitääkin vain selvittää että onko jotain keinoa tallennuksen siirtämiseksi. Maksaa muuten 9€, ei paha hinta.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

No nyt! Ladattavissa iPadille. Enhän minä voinut vastustaa kiusausta...pitääkin vain selvittää että onko jotain keinoa tallennuksen siirtämiseksi. Maksaa muuten 9€, ei paha hinta.

Itseäni kiinnostaisi kanssa tuo tallennusten siirtomahdollisuus. Koitin onkia netistä tietoa, mutta ainakaan vielä en löytänyt. iTunesin Tiedostonjako-ikkunassa näkyy kyllä tuo Baldur's Gate-ohjelma ja siellä näkyisi olevan Lisää-nappula, mutta ainakaan suoraan siirrettynä ei löytänyt tallennuksia. Siirsi kyllä savet Padiin mutta pelissä ei niitä näkynyt...

Worry not, Demppa is here to help.

Lataa tämä

Tästä C:\Users\Henkka\Documents\Baldur's Gate - Enhanced Edition\save (tai vastaavasta) kansiosta kopio tallennus, avaa iFunbox ja connected devices kohdasta user applications->baldur's gate->library->save (tms.) ja liitä tallennuskansio sinne. Avot!

Itselläni iPadin BG kyllä kaatui aina kun koitin character sheettiä aukaista, mutta se johtui custom portraitista jonka vaihtamalla homma toimi normaalisti.

Ja niin, PC:llä hommasin partyyn Dornin, jota en siis ostanut erikseen iPadilla, ja hyvin toimii. Tulikin tänään istuttua tunnin verran autossa kyytiläisenä ja mikäs sen hienompaa kuin Cloakwoodissa hämähäkkien tappaminen samaan aikaan.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Worry not, Demppa is here to help.

Lataa tämä

Tästä C:\Users\Henkka\Documents\Baldur's Gate - Enhanced Edition\save (tai vastaavasta) kansiosta kopio tallennus, avaa iFunbox ja connected devices kohdasta user applications->baldur's gate->library->save (tms.) ja liitä tallennuskansio sinne. Avot!

Itselläni iPadin BG kyllä kaatui aina kun koitin character sheettiä aukaista, mutta se johtui custom portraitista jonka vaihtamalla homma toimi normaalisti.

Ja niin, PC:llä hommasin partyyn Dornin, jota en siis ostanut erikseen iPadilla, ja hyvin toimii. Tulikin tänään istuttua tunnin verran autossa kyytiläisenä ja mikäs sen hienompaa kuin Cloakwoodissa hämähäkkien tappaminen samaan aikaan.

Toimii! Thank you, kind Sir! Aika hämärä homma vaan, ettei suoraan Tunesista pysty siirtään. Ehkä jossain välissä tulee patchi.

Tänään meni tuo Baldur's Gate EE läpi Core Rules asetuksia käyttäen. Vaikka kyseessä onkin vähän puolitiehen jätetty parannus originaalista, niin kyllä tuota kelpasi pelailla. Uudet hahmot ovat varsin hyvin toteutettuja ja Dorn seurasikin evil ryhmääni loppuun asti. Myös uudet välivideot ovat oikein nättejä. Muista parannuksista vaikea sanoa, koska pelasin Balduria samantyylisillä modeilla jo vuosia sitten.

Pelin vaikeustaso ihmetytti välillä. Ihmeen helpolla sain painettua loppuun asti ja jopa yleensä ongelmia tuottanut loppubossi kaatui jo toisella yrittämällä. Tasoilla 7-8 ollut ryhmäni olisi leikiten liiskannut tuon alle minuutissa, mutta koska halusin jättää viimeisen iskun omalle hahmolleni, niin saivat juoksuttaa bossia pitkin huonetta samalla kun räiskin Magic missilea päin pläsiä. Loppujen lopuksi vain Dorn heitti veivinsä tuossa sekoilussa.

Mutta kyllä tälle "parannetulle" versiolle voin 8/10 antaa. Näyttipä peli tehneen myös Final Saven loppubossin jälkeen, joten pääseepä importtaamaan hahmon Shadow's of Amnia varten sitten kesällä. Siitä onkin aikaa kun BG2 olen pelaillut importatulla hahmolla ja näinkin voimakkaalla. Tuli tuolle necromancerille kerättyä jokainen statteja nostava kirjanen. Voi olla, että BG2 Enhanced Edition painellaan tällä hahmolla soolona.

Hankin tänään Good Old Games: ista ensimmäisen Icewind Dale: n ja nimihirviö Arcanum: Of Steamworks And Magick Obscuran.

Icewind Dale onkin entuudestaan tuttu ja päätinkin aloittaa sen pelaamisen ensimmäiseksi. Hahmojen luontiin meni se pari-kolme tuntia, ja silti en ole täysin tyytyväinen hahmoihini. Päätin sitten poistaa tallennukset ja aloittaa myöhemmin alusta. Ryhmääni oli tarkoitus tulla Bard (puhujaksi), Paladin, Cleric, Ranger, Fighter ja Mage. Jos jollakulla on vinkkejä, niin otan ne mielelläni vastaan.

Päätin sitten aloittaa Arcanumin pelaamisen. Pelistä olen kuullut vain hyvää, kuulemma kuin Fallout fantasiamaailmassa. Mitä olen nyt muutaman tunnin pelaillut, niin täytyy yhtyä väitteeseen. Peli on julmetun hauska! Mikä sen hauskempaa kuin vakuttaa paikallinen rosvojoukko siitä, että olet suuren rikollisorganisaation lähettämä tarkailija, jonka tehtävänä on päättää kuka järjestöön pääsee. Tai nuolla paikallisen kauppiaan takamusta sen verran, että livauttaa kalliit tietonsa ilmaiseksi. Dialogi on mehevästi kirjoitettua ja usein huumoripainoitteista. Ihan niin kuin Falloutissa!

Mainittakoon että kaikki parhaat (ja pari muutakin) D&D ropellusta ovat saatavilla alle 20€ hintaan Milkshaken mainitsemasta Good Old Gamesista. Halpaa kuin saippua vaikka yksittäin ostaisi.

Täytyypä itse tutustua tuohon Arcanumiin, vaikuttaa pätevältä.

Muutama päivä sitten aloittelin vuosien tauon jälkeen Neverwinter Nights 2 pelailun taas kerran. Tämähän on edelleen minulta läpi pelaamatta ja tässä peliin palailtuani tuli taas huomattua että miksi. Pelin alku niin paikkoineen kuin myös tarinallaan on aivan helvetillisen tylsää. Chapter 1 pahalla Wizardilla pelatessa alkaa olla kohta puoliin läpi ja olen jo nyt kurkkuani myöten täynnä Neverwinterin katuja. Tuntuu kuin kaupunki itse olisi suurempi vihollinen, kuin mikään vastaan tullut tappamani elukka tähän mennessä.

Mutta ei voi kuin ihmetellä miten ankeaksi ensin Aurora engine ja sitten Electron engine Neverwinterin kaupungin tekivätkään. Kyse ei ole grafiikan huonoudesta, vaan jostain aivan muusta. Se miten ankean näköiseksi kaupunki on luotu saa pääni särkemään. Harmaata, ruskeaa ja pimeyttä joka puolella. Totaalisen kuolleen oloinen kaupunki, kun vertaa Baldur's Gateen tai Athkatlaan. Jopa Icewind Dalessa goblinien piirittämä Targos oli viihtyisämpi kylä pahanen. No, onneksi ei sentään tarvitse palailla ensimmäisen Neverwinter Nights pelin pariin enää koskaan. Sen tarjoama ruskean ruttoinen kaupunki tuntui lähinnä loputtomalta viemäritasolta.

Vaikka peli minulta nyt täyslaidallisen saikin taas kerran, niin onhan tuolla Wizardilla hauskaa pelailla, etenkin kun pahalla pelaa. Dialogi vaihtoehdot jaksavat paikoin viihdyttää, vaikka juoni laahaakin tylsyydessään. Paladinilla aikoinaan pelasin melkein loppuun asti, mutta se homma jäi kesken kun vanha koneeni levisi.

Mask of the Betrayerilta odotan todella paljon ja toivon siitä samanlaista pelastajaa tälle pelille, kuin Hordes of the Underdark oli ensimmäiselle osalle aikoinaan. Monet ainakin kehuvat lisärin maasta taivaaseen, joten toivotaan parasta.