Borderlands / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Borderlands

IMAGE(http://gameplayersreview.com/wp-content/uploads/2013/03/games-like-borderlands-2.png)

Vuonna 2009 Gearbox Software laittoi FPS- ja RPG -genret kuksimaan keskenään ja tästä syntyi Borderlands. Pelin alussa pelaajan pitää valita yksi hahmo neljästä eri hahmoluokasta joiden tasoa kohotetaan myöhemmin suorittamalla Pandora -planeetan asukkaiden antamia tehtäviä, joista pelaaja kerää rahaa ja kokemuspisteitä. Kokemuksen karttuessa pelaaja voi valita hahmonsa kykypuusta lisäkykyjä ja erikoistua tiettyyn suuntaan. Pelintekijöiden mukaan pelistä löytyy 17 miljoona asetta. Pelin graafinen ilme on hyvin sarjakuvamainen mikä tekee siitä hyvin ainutlaatuisen. Pelistä löytyy myös neljän pelaajan yhteistyömoninpeli sekä PVP-pelimuoto.

Syksyllä 2012 Gearbox Software julkaisee Borderlands 2:sen jossa on neljä täysin uutta hahmoluokkaa, enemmän hahmon muokkausmahdollisuuksia ja vielä enemmän aseita!

Minkäslaisia fiiliksiä teille jäi alkuperäisestä Borderlandsista ja mitä odotuksia teillä on Borderlands 2:sta kohtaan? Keskustelu alkakoon!

IMAGE(http://cdn.gamerant.com/wp-content/uploads/Borderlands-2-Gore-Toggle.jpg)

Itse tutustuin tämän pelisarjan ensimmäiseen osaan vasta vajaa kuukausi sitten. Rakastuin välittömästi, vaikken aikaisemmin ole juuri FPS:stä välittänyt (noh, teini-iän CS-hulluutta ei lasketa...).
Positiivisesti mieleen on jäänyt juuri erilainen grafiikka ja se lootin mieletön määrä. Aina ihan innoissaan availen kaikki arkut ja tongin kivien aluset, josko sieltä löytyisi se elämäni ase. Ja jostain kumman syystä olen alusta asti tykännyt myös Claptrapistä.
Miinuksena tulee ensimmäisenä vaihteleva vaikeustaso. Etenkin pomotappeluissa. Itse kuolin ensimmäiseen pomoon varmaan kolme-neljä kertaa, kun taas loppuvastus oli totaalinen pettymys. Kun lopputekstit alkoivat ruudussa pyöriä, oli olo lähinnä "tässäkö tämä nyt oli?". Nyt, kun tuo playthrough 2 pyörähti käyntiin, niin vaikeustaso tuntui pomppaavan ihan uusiin svääreihin. Heti Fyrestonen ulkopuolella tulee turpaan niin että tukka lähtee... Ainakin yksinpelissä.
Lisäminuuksia tulee pelin musiikeista. Osa ihan ok, osa ihan täyttä kuraa. Ja varsinkin, kun se musiikki muuttuu heti taistelumusiikiksi, vaikka joukko low-lewel Skagejä hyökkää. "Tosi" pelottavaa. Ja ennenkaikkea rasittavaa.
Ja se kenttien toistuvuus. Ruskean ja harmaiden eri sävyjä vaan all day long. Muutama auringonkukka jossain nurkassa ei paljoa mieltä piristä.

Kakkososasta odotan luonnollisesti todella upeata teosta. Suurinpiirtein kaikki mahdolliset trailerit ja pelivideot katsottu. Erityistä plussaa kenttien väriskaalasta, Sanctuarysta, vihollisten huikeasta määrästä, ja eri pelihahmoista (niin pelattavista kuin sivuhahmoista). Jostain kumman syystä jotenkin samaistun Tiny Tinaan. Pitäisiköhän huolestua? :P
Ennakkoon peli tilattu tottakai. Nyt kun vielä malttaisi odottaa. Kaikkein eniten joudun tekemään itseni kanssa töitä silloin jenkkien julkaisupäivänä, ja sen jälkeen, etten vaan vahingossakaan mene Youtubeen spoilaamaan itseäni sen enempää läpipeluuoppaiden muodossa...

Ensimmäistä Borderlandsia en ole koskaan pelannut, mutta kakkonen kiinnostaa kyllä paljonkin. Pelin ulkoasu näyttää toooooodella onnistuneelta, mutta myös pelaaminen näyttää olevan muutakin kuin persoonattomien gruntien teilaamista. Neljän pelaajan porukassa meno on varmasti melkoisen muksaa puuhaa, etenkin jos ne hanipööt kenen kanssa pelaat ovat boardeilta. Varmasti yksi tämän vuoden isoimmista peleistä, myös myyntien kannalta, mutta se voi koitua myös ongelmaksi. Pelin takana oleva hype on jälleen sitä luokkaa, että sitä voi olla vaikea täyttää.

Katsellaan, katsellaan.

Ykköstä tuli pelattua noin vuosi sitten broidin kanssa kunnes, no kyllästyin. Umpitylsä maailma ja itse tarinan puute eivät oikein innostaneet pelaamaan. Puhumattakaan varsin munattomasta räiskinnästä, joka on aika paha puute ottaen huomioon, että peli on räiskintä. Onneksi ainakin tuohon maailman tylsyyteen ja ulkoasuun näin yleisesti on tulossa parannus ainakin jos ennakkomateriaaliin on uskominen. Persoonallisen näköistä meininkiä, ja se on aina hyvä asia. Myös muistaakseni tuohon tarinapuoleen ja maailman elävyyteen on muistaakseni tulossa parannusta, vai muistanko aivan väärin?

Emt, kuitenkin tämä tulee hommattua varmaan aikaisintaan jouluksi, kun seuraavassa kuussa tulee Dishonored ja sitten Hitman ja pitäisi vielä joskus jaksaa pelata tuota Dragon's Dogmaakin joka tuli ostettua, mutta ei ole tullut pelattua vielä edes kymmentä tuntia. Muutenkin tämän ostaminen on aika epätodennäköistä ottaen huomioon, että miten moninpelipainotteinen tämä on, ja se fakta että minulla ei ole oikein kavereita. Saisivat tehdä tästä tällä kertaa sellaisen, että yksinpelattunakin peli on siedettävä, nimittäin ykkönen ei sitä ollut.

Alkuperäistä Borderlandsia pääsin mättämään PC:llä jo julkaisupäivänä, ja tulihan sen parissa kulutettua n. 50h. Sitten into lopahti ja hommattuani PS3:en päätin ostaa GOTY-version jotta pelaisin sen sitten vaikkapa kaverin kanssa läpi. No, kaverilla ei tietenkään riittänyt innostus pelata peliä paria tuntia enempää, niimpä jouduin pelaamaan sen yksin. Platinahan tuosta tuli nappastua. Ei se vaikea ollut, mutta aikaa siihen meni kun kaikki questit teki ja hahmon pelasi 50 levelille. Borderlands 2:nen tulee sitten jossain vaiheessa hankittua, tuskimpa ihan heti julkaisupäivänä. Innolla kumminkin odotan.

Vasta tämän topikin lukemisen jälkeen kiinnostukseni nousi edes vähän enemmän tulevan näyttiksen(gtx 660 ti) mukana saapuvaa ilmaista Borderlands kakosta kohtaan. Mielenkiinnolla odotellen sisuskalujen saapumista.

Itsellä tämä Borderlands 2-hype alkaa saamaan jo naurettavia mittasuhteita. Eilen tuli katsottu Livecast Dallasista, kevyt reilu 6h näytön tuijotusta putkeen... Uutta pelimateriaalia näyttivät, ja omia fiiliksiä nostatti pelin yhden vaikeimman sivubossin näyttäminen. Huh, mitä menoa. Huomenna pitäisi tulla muuten ihan suuren yleisön eteen uusi traileri...

Uudesta materiaalista puheenollen. Tänään näytti sitten tulleen ensimmäinen läpipeluu Youtubeen o.O Käyn tällä hetkellä suurta taistelua itseni kanssa, avatakko linkki vai ei...

Ghostrobolta muuten samaisessa paikassa aika kattava esittely siitä, mitä pitää sisällään se hemmetin kallis Ultimate Loot Edition-boksi (vai mikä lie HC-edition...). Jäin kadehtimaan :P

Millä hahmoilla meinasitte Borderlands 2:sen aloittaa ja kuinka ajattelitte kykypuut rakennella?
Itse aloitan luonnollisesti Mayalla. Skill pointseja on tullut tuolla virallisella sivustolla pyöriteltyä suuntaan jos toiseen, ja jonkinmoiseen päätökseen olen tullut. Noin 90% pisteistä Motioniin ja loput sitten Harmonyyn. Tarkoitus siis pelata ensin yksin peli läpi. Ehkä. Luulisin. Tai no, mistäs sitä tietää ;)
Badass-pisteitä olen miettinyt myös. Ajattelin pitää pääpainon max healthissä ja shieldin eri osa-alueissa. Tavoitteena sitten joskus miljoonien pelituntien jälkeen hahmo, jonka shield on jostain ihan toiselta planeetalta. Tietysti aina mahdollisuuksien mukaan pisteitä viskelen tasaisesti myös muille osa-alueille, fire rate ja reload speed varmaan seuraavaksi tärkeimmät itselle.
Mielenkiintoista, että jokaisen challengin viimeisestä tasosta saa sen 100 badass-pistettä. Niitäpä sitten alat kerralla miettimään ja laittelemaan :P Hauskoja nimiä muuten noilla challengeillä, mm. Call Of Booty :D

Itse en ole tuota ensimmäistä Borderlandsia pelannut, mutta tuota kakkos-osaa kohtaan on noussut melko suuri kiinnostus. Hienon näköiset ympäristöt, parin videon avulla todistettu hyvän oloinen huumori, lootin järjetön määrä ja titenkin badass hahmot vaikkuttavat todella lupaavilta. Peliin pääsee vissiinkiin sisälle jos ei tuota aiempaa osaa ole pelannut?? Ja jos tuon joskus hommaan, niin varmaan Mayalla mahtasin aloittaa :)

Hieno aihe hienosta pelistä, harmi vain, että kommentit ovat toistaiseksi vähäiset.

Ensimmäinen Borderlands on edelleen ehdottomasti nykyisen konsolisukupolven parhaimpia, ellei paras moninpeliräiskintä. Peli myös osoittautui viihdyttäväksi vasta muutamia viikkoja sitten, kun uskaltauduin vain pelaamaan yksinäni. Sitä ennen oli hieman ristiriitaiset ennakko-odotukset yksinpeliä kohtaan. Peli tuli aikoinaan pelailtua kaverin luona PC:llä moninpelinä, toisenkin läpipeluukerran pelattiin lävitte, minä Sireninä ja kaveri Soldierina. Sitten vuosi-pari myöhemmin muutama viikko sitten tuli pelattua (ja hankittua platina) Berzerkerillä läpi. Tämä viimeisin läpipeluukerta nosti hypet kattoihin jatko-osaan.

Viime perjantainahan se Blands2 tuli sitten noudettua gamestopista (pienempänä) keräilyversiona. Ehdin jo alottamaan yksinpeliä Sirenillä, ihan vain sen takia, että Siren oli suosikki-classi myös ekassa osassa. Tällä hetkellä hahmo on lvl 11, ja toistaiseksi on ollut todella viihdyttävää meininkiä. Uskallan nyt jo alkuun sanoa, että jatko-osa parantaa lähes jokaisella osa-alueella. Huomenna tuleekin varmaan testailtua, miten moninpeli maittaa.
Kehityksestä en osaa vielä päättää pahemmin, katellaan sitä mukaan kun leveli kasvaa.

Light the fuses, bitches!

Ekaa Blandsia ei koskaan tullut pelattua läpi, koska 2 kaveria meni keskenään pelaamaan (paljon isolevelisempiä) ja 2 muuta levelas ittensä yön aikana taivaisiin ja mä jäin sitten 8 leveliseksi, enkä pelannut enää.

Nyt on Blands 2:sta pelattu aika kovasti ja pakko myöntää, että mainio peli. Aseita on luoja tietää miten paljon ja pelattavuutta riittää. Lvl 14 Berzerker kiittää ja kuittaa.

Ykkönen koukutti ja kakkonen koukuttaa :) Oli varmaan tämän vuoden odotetuin peli mulle. To, pe ja ma pelattu ja oon levelillä 23. Pelaan commandolla. Aika samaahan tämä on kuin ykkönenkin, mut ei se minua ainakaan haittaa :D Ketuttaa ku en oikein löydä päteviä assault riflejä, muut aseet toimii vaan paljon paremmin. Olen pitäny omat pelini julkisina mutta kukaan ei ole tullut vielä mukaan joten toivoisin muita rajaseudulle eksyneitä liittymään yhteispeliin, tai ehkä ekan kierroksen voisi vetää yksinpelinä...

PSN nimi on PuukkoSamu saa lisäillä jos kiinnostaa multipleijeri.

Tässä välissä vähän tuntemuksia pelistä:

AIVAN MAHTAVA! :D Maya tällä hetkellä olikohan lvl 21. Lisäksi alotin pelaamaan uudella Mayalla multiplayerinä, tarkoituksena rakentaa siitä healeri.
Tähän mennessä olen kolunnut kaikki mahdolliset sivutehtävät mitä on vastaan kerennyt tulla pääjuonen lisäksi. Tehtävissä riittää mukavasti vaihtelua. Sekä haastetta.
Eri paikoista mieleen on parhaiten jäänyt se Caustic Caverns vai mikä se oli. Oiva paikka muuten jatkossa grindata, rahaa ja exp:tä tippuu suht kivasti. Lisäksi niitä kristallimörköjä on vaan NIIIIIN nautinto hakata...

Itse yllätyin muuten suuresti, kuinka hauskaa sniputtaminen tässä pelissä on! :) Siitä innostuneena ajattelin jossain välissä alottaa Zerolla uuden pelin myös, ja rakentaa sille sen Sniping-treen kokonaan...

Näinä aikoina sitä kiroaa, kun pitää olla niin köyhä, että pitää töissä käydä :P Lisäksi kun tuo SM-liiga alkoi, niin peliaika on välillä liiankin rajoitettua, höh. Mielipahaa onneksi lievittää nuo uudet Genelecit, nyt jytisee \o/ Terveisiä vaan naapureille.

Vasta levelillä 12 mennään, mutta mahtavan eeppistä mättöä ollut tähän mennessä. Gunzerkerillä pelaan ja tuntuu just oikealta classilta. Pelillisesti parempi kuin ykkönen, mutta pidin ykkösen teemasta ja tunnelmasta enemmän.

Tästä on hyvä jatkaa.

Juuh elikkäs,

eilen meni peli 50 tunnin jälkeen läpi ja olihan se melkoinen kokemus. Ensimmäisestä pelistä oli parannettu joka osa-alueella eikä valittamisen aihetta juurikaan ole. Välillä jotain bugeja tuli vastaan, kuten reikiä mistä putosi maan alle ja viholliset jäivät vain paikalle seisomaan, mutta eipä nuo paljoa pelatessa haitanneet. Eniten häiritsi huonot hitboxit ainakin rotilla. Jotain Lab Ratiakin kun ampuu suoraan päähän niin ei aina tule crittiä.

Pelin hyvät puolet jättävät heikot kohdat varjoonsa ja niitä hyviä puolia onkin reilusti. Aseet on hauskoja, huumori toimii ja cooppi on parhautta. Viittaukset on aina kivoja ja niitäkin on aivan riittämiin. Yhtenä parhaimmista mainittakoon TMNT-viittaus.

Jatkoin Zerollani heti New Game+:aan ja hieman alkaa jo vaikeusaste häiritsemään, kun viholliset saavat muutamalla osumalla jo minut maihin. Kaippa sitä pitäisi vain parempaa loottia etsiä.

Ellei jotain aivan erityistä tapahdu niin aika varmasti kyseessä on vuoden peli.

Kaiken hehkutuksen keskellä tulen kertomaan hieman omaa mielipidettäni peliin. Tai oikeastaan annan näiden videoiden puhua puolestani: Click ja Click. En ole kaikista asioista samaa mieltä, mutta aika hyvin ne summaavat omat mielipiteeni pelistä.

Huh, miten koukuttava tekele tässä meillä. Juoni on aika mitäänsanomaton, mutta huumori kukkii ja pelin viihdyttävyys on tapissa. Tehtäviä on hauska suorittaa ja pienet rope-elementit pitävät otteessaan. Vaikea tätä on vielä analyseerata, olenhan vasta alkukynnyksen ylittänyt. Toisinsanoen lvl10. Pakko oli vaan vähän päästä hehkuttamaan, kun oli niin positiivinen yllätys. En ole siis pelannut ykköstä. Koko ajan olisi hinku päästä pelin ääreen. Harmi että elämässä on muitakin taskeja pandoran ulkopuolella.

Borderlands 2 lähti odotuslistalle jo ensimmäisen osan hieman laimean päävihollisen tuhoamisen jälkeen. Ensimmäisessä osassa oli kaikki hyvän pelin elementit kohdallaan, mutta jokin sen kuitenkin erotti aivan julkaisuvuotensa parhaimmistosta. Voinkin ilolla todeta, että Borderlands 2 täyttää nuo ensimmäisen osat tyhjältä tuntuneet aukot ja parantaa pelikokemusta joka osa-alueella.

Pelin omalaatuinen huumori onnistuu viihdyttämään minua erinomaisesti ja pitäneekin varmaan nimetä tämä hauskimmaksi peliksi mitä vastaan on sattunut. Enempää en maltakaan kirjoitella, vaan menen jatkamaan tanssimista Claptrapin kanssa.

Tällä hetkellä menossa lvl 32 ja nyt on oikeasti pakko valittaa edes jostain asioista, joissa menee yksinkertaisesti hermot todella helposti. Ensimmäinen asia ovat nuo rotat, todella ärsyttäviä ja ylitehokkaita vihollisia. Drifu tuossa jo mainitsikin niistä. Toinen juttu mikä on minusta myös mennyt pieleen, ovat nuo areenataistelut. Tässä asiassa ensimmäisessä borderlandsissa oli parempaa kaikin puolin. Nyt ne ovat tässä menty pilaamaan ylipituudella ja vaikeudessa. Tässä jatko-osassa ensimmäinen areena meni lukuisten kirosanojen jä yritysten jälkeen aikoinaan. Nyt tämä toinen aiheuttaa jälleen samanlaisia reaktioita.

E: Viime yönä peli menikin sitten läpi vihdoinkin. Kyllähän tuohon muutamia kymmeniä tunteja uppoi aikaa ja yleisesti meno oli viihdyttävää. Olen kuitenkin tullut siihen päätökseen pikkuhiljaa, että tykkään ensimmäisestä Borderlandsista enemmän. Siinä on vain paketti saatu hyvin tiivisti kasaan, kun tässä jatko-osassa. On tämä uusin Bordellilandia silti sellainen 8/10 arvoinen tekele, vaikka voin myöntää, että loppua kohti tuli pieni pettymys jopa. Ja osa tässä on parempaa kuin ekassa, kuin myös huonompaa.

Vähä jäi sen ykkösen jälkee nälkä tuoho Borderlandsiin, pitkälti sen lopun takia. Varmasti jokanen täällä ykkösen pelannut voi allekirjoittaa sen että ykkösen loppu oli ikävä antikliimaksi. En kyllä muista milloin viimeksi oisin ollut niin pettynyt pelin loppuessa, kun peli itsessään oli kultaa ja mirhamia. En tiedä johtuiko sitten juuri siitä että tää kakkosen odottelu on ollut vähän jäissä, tietenkin ensimmäisen osan pelaamisestakin on jo aikaa.

Nyt sitten tämän ketjun innoittamana rupesin kattelee vähä videota ja pelimatskua, ja kyllä tää hankintaketjuun pamahtaa. Sopivasti viel muutto edessä ja uus kämppis tulossa, niin eiköhä tuo tuu vähintään split screenillä jauhettua läpi. Yksinpeli vaikuttais taas vähän hailakalta verraten multiplayeriin, enkä kyllä tiedä viitsinkö edes rueta yksin pelaamaan. Ainakin ykkösen läpäiseminen yksinpelinä oli jopa tietyllä tapaa virhe. Tartuin multiplayeriin vasta singleläpäisyn jälkeen ja oli se meininki sitten niin nannaa, etten voinut kuin ihmetellä miten jaksoin koko singlekidutuksen sielä aavikossa ja oikeastaan suht hötön tarinan vauhdittamana. Varsinkin loppua kohden oli vaikeuksia pitää mielenkiinto päällä.

Kakkosen varmaan ostan tuossa joululahjapaketissa itelleni, ja varmaankin ensimmäinen läpäisy lähtee gunzerkerillä. En kylläkään ole hirveästi vielä tutkinut kykypuita, mutta ymmärtääkseni gunzerkerillä saa räjäyttää paljon. Tykkään räjäyttämisestä.

Ensimmäistä Borderlandsia tuli pelattua aikoinaan yksin aivan luvattoman paljon ja vähän ennen Borderlands 2:sen julkaisua tuli vedettyä samanlainen rupeama kaverin kanssa yhteistyön voimalla jyräten. Pääpeli läpi kahteen kertaan ja lisärit läpi playthrough 2:lla jokaisella classilla unohtamatta suinkaan huorata mahdollisimman hyviä aseita jokaiselle. Melkoinen urakka, mutta jokainen hetki oli koukuttavaa ja hauskaa ajankulua. Ensimmäistä osaa niin älyttömästi pelanneena, en enää jaksa oikein edes puhua koko pelistä sillä eiköhän siitä ole jo sanottu kaikki olennainen tällä keskustelualueella.

Mitä itse Borderlands 2:seen tulee niin voin todeta että jatko-osa on ykköseen nähden niin paljon parempi lähes jokaisella osa-alueella, että paluuta ykkösen pariin voi jo pitää lähes mahdottomana. Borderlands 2:sen PC-versiokin on jopa pääasiassa erittäin onnistunut, mikä tuntuu nyky-ajan puolivillaisten PC-käännösten aikana suorastaan Jessen toiselta tulemiselta. Ainoa asia mistä voin PC-versiosta valittaa on Inventory UI, joka onnistuu olemaan tarkemman tutkailun alla ensimmäisen osan vastaavaa huomattavasti huonompi käyttää. Kyseessä on selkeästi konsoleita varten suunniteltu näkymä, joka toimii hiiren ja näppiksen kanssa kovin hitaasti. Toki se näyttää hienommalta kuin ykkösen inventory, mutta aseiden stattien vertailu ja ylipäätään yleinen käytettävyys on hitaampi ja heikompi. Pelissä jossa kerätään tavaraa aivan järkyttäviä määriä ja vertaillaan aseiden tehoja sekä ominaisuuksia keskenään lähes jatkuvasti, on tälläinen virhe varsin ärsyttävä vaikkei suinkaan ylitsepääsemätön.
Muita pieniä ärsytyksen aiheita ovat ase-arkkujen turhanpäiväisyys, sillä jatko-osassa arkut lähes vakiona tiputtavat totaalisen turhia aseita ja muuta tauhkaa (toki näin oli ykkösessäkin, mutta joskus sentään tippui jotain parempaakin). Myös legendary-aseiden grindaaminen on muutettu pelkäksi pomojen tappamiseksi ja yleensä moinen touhu ei maksa vaivaa. Ymmärrän sen että legendaryt ovat todella tehokkaita aseita ja niiden tulisi olla harvinaisia, mutta eikö sitä olisi voinut antaa muitakin keinoja etsiä ja ehkä jopa oikeasti parantaa mahdollisuuksia kunnon aseiden löytämiseen (ei, vault hunter relic on turha esine ja cheat engine on ylläripylläri huijaamista). Pelissä missä statit ratkaisevat tien menestykseen, voi tulla eteen tilanteita missä pelaaja/pelaajat voivat jäädä totaalisesti jumiin kun aseistus on niin luvattoman huonoa eivätkä planeetat ole riittävän hyvin kohdallaan riittävän hyvän gearin takaamiseksi.
Tähän mennessä mitään ylitsepääsemättömiä tilanteita ei ole onneksi sattunut, mutta vaara on läsnä viimeistään True Vault Hunter modessa, missä melkein jokainen vihu paukauttaa jopa hyvätkin kilvet alas parilla ellei ehkä yhdellä osumalla ja kestävät osumaa aivan mielettömiä määriä jopa kelvollisilla epic-tason aseilla.
Haaste on hyvä asia oikein tehtynä, mutta tällä hetkellä "haaste" pohjautuu siihen että kuinka nopeasti saat vihut alas ennen kuin saat turpaasi totaalisesti. Ei hyviä aseita = "Game over man, game over!".

Näin muuten peli on ollut erittäin hauskaa viihdettä ja olen pelannutkin koko ajan kaveriporukassa. Ensimmäisellä kerralla pelasin Axtonilla ja fureindo Mayalla, mikä osoittautui varsin toimivaksi yhdistelmäksi. Axtonin turret on parhaimmillaan kuin ylimääräinen hahmo, sillä raketit ja slag lisätykki tekevät jo lähes yksinään aivan järkyttävästi vahinkoa vihollisiin, mikä osoittatui hengenpelastajaksi TVH-modin loppupäässä. Sitten kun keskittyy vielä muihin Guerrilla ja Gunpowder kykyihin sekä iskee hyvän Tactician modin päälle niin saa melkoisen murhamasiinan aikaiseksi. Viskot vain turrettia kentälle lähes koko ajan ja revit vihut palasiksi lähes millä aseella tahansa. Itse käytin pääasiassa haulikkoja, konekiväärejä ja raketinheittimiä, mutta SMG:t olivat välillä käytössä jos sattuivat olemaan elemental-aseita. Näin vinkkinä voisin heittää että jos antaa Moxxille riittävästi tippiä niin hän antaa yleensä varsin kelvollisen elemental SMG:n palkkioksi.
Pelikello lyö noin 50 tuntia ja tämän hetkinen level cap on tullut jo vastaan, joten jäljelle jäisi vain niiden oikeasti hyvien aseiden grindaaminen. Ehkä sitten joskus jaksaa nysvätä niitä pomoja, mutta nyt mielenkiinto on siirtynyt sniputtavan Zeron puolelle. Saatan tulevaisuudessa lässyttää lisää tekstiä tänne, kunhan on seuraavat 50 tuntia mennyt umpeen.

Peli korkattu ja Commandolla mennään. Levelillä viisi heilutaan eli aivan alussa vielä, mutta kyllä se siitä lähtee. Pelaaminen ollut tähän asti ainakin perhanan kivaa ja hahmot melkoisia koomikoita. Hammerlock, true Sir. Melkoisen hienolta se peli myös liikkeessä näyttää. Persoonallinen ulkoasu on jo yksinään syy nostaa tämä peli vuoden paraiden joukkoon.

Lisää mietteitä joskus. En kerro koska, pelästyisitte.

PlayStation 3 SHiFT Code for a Golden Key in Borderlands 2: 5JKJT-S5WZJ-FH3WB-Z35J3-9W3XZ [Active 5AM-8AM CT on 10/6]

Xbox 360 SHiFT Code for a Golden Key in Borderlands 2: 5JKJT-S5WWR-BF6TF-W63J3-9W3SK [Active 5AM-8AM CT on 10/6]

PC SHiFT Code for a Golden Key in Borderlands 2: W3KB3-X996S-F3TJB-TJBBJ-R5RZJ [Active 5AM-8AM CT on 10/6]

nää on voimas klo 13-16 suomen aikaa
tän päivän aikan viel tulee kaks uutta koodii seuratkaa Gearboxin twitterii(tai Randy Pichfordin) klo 19 ja klo 23 näil siis saa yhen kultaisen avaimen jol saa avattuu sen rare loot arkun Sanctuarys

Assassin levelillä 32 menossa ja alkanut tosissaan puuduttamaan/ turhauttamaan Borderlands kakkosen soolokampanja. Ensinnäkään peliin ei ole saatu tarpeeksi vaihtelua ykköseen verrattuna vaan homma on tasan sitä samaa edestakaisin ravaamista eri paikkojen välillä. Useat viholliset, esimerkkinä mainittakoon vaikka Wormhole Thresher, ovat ensi kohtaamisilla saatanan raivostuttava ja halpamainen keino saada pelaaja Fight For Your Life- tilaan ja liian usein näissä kohtaamisissa kuolo tuleekin korjuulle. Loppupomojen vaikeustaso puolestaan perustuu lähes aina loputtomasti spawnaaviin pikkunilviäisiin jotka järsivät nilkkaa tai ammuskelevat maaliin hakeutuvaa kurkkupaskaa pelaajaa kohti. Muutamaan otteeseen tullut vastaan myös bugeja joiden takia tehtävää ei ole saanut suoritettua. Lisäksi pelihahmolla on välillä omituinen tapa jäädä maastoon jumiin. Tätä tapahtuu luonnollisesti juuri silloin kun luotia ja paskaa sataa niskaan jokaisesta ilmansuunnasta. Pari kertaa tullut myös todistettua kuinka vihollinen ilmestyy täysin tyhjästä selän taakse. Mitään ovia/ luolia ym. ei ole lähimaillakaan... PRKL!

Turhautuminen peliä kohtaan saattaa tosin johtua hyvin pitkälti siitä, että Assassin on hahmoluokkana uskomattoman huono. Eipä tällä ninjapoloisella ole oikeastaan yhtään hyödyllistä kykyä opittavanaan. Sniputtamaan nyt pystyy muillakin tyypeillä ja esimerkiksi ykkösessä Siren oli täysin ylivertainen hahmo. Ihmetyttää myös miksi Mechromancer hahmoluokka ei ole vieläkään saatavilla. Pelin ennakkoon tilasin ja oletin, että pääsen sen myös kyseisellä pakkelinaamalla aloittamaan.

No... moninpeliksihän Borderlandsit on tarkoitettu ja innolla odottelenkin tiukkoja neljän hengen sessioita kaveriporukalla. Pakko kuitenkin vääntää peli ensin soolona läpi ja ärsytyksen iskiessä purra vain hammasta (tai naapurin koiraa). Hyvä peli tämä on kaikesta huolimatta.

Kuinkas, tilasin VPDstä Borderlands 2, ja tuotteen kuvauksessa mainittiin tuosta Premium Clubista (?). Eli onkohan se nyt sitten tulossa itselleni auki, ja jos tulee, onko koodi/avain/mikä-lie pelin mukana, vai tuleeko se s-postiin? : o

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Kuinkas, tilasin VPDstä Borderlands 2, ja tuotteen kuvauksessa mainittiin tuosta Premium Clubista (?). Eli onkohan se nyt sitten tulossa itselleni auki, ja jos tulee, onko koodi/avain/mikä-lie pelin mukana, vai tuleeko se s-postiin? : o

Ihan samalla tavalla se toimii kuten kaikissa muissakin vastaavissa. Kotelon sisällä sellainen paperilappunen, missä lukee koodi ja paketin sisältö. Koodin laitat sitten vain konsolin kauppapaikkaan ja edut on käytössä.

E: Vähän mietteitä.

Nyt mennään levelillä 13 (ainakin muistaakseni) ja hyvältähän se edelleen maistuu. Kehityispuissa liikaa passiivisia kohtia ja tietyt maisemat alkoivat jossain kohtaa ottaa aivoon, mutta kyllä tuota tulee pelattua vielä melkoisen pitkä tovi. Mielenkiintoisia hahmoja kävelee vastaan tasaiseen tahtiin, mikä on ihailtavaa.

Kiitos Muksu, en vaan kato nääs tiennyt että onko tuo joku pre-order bonus pelkästään vai joku ihan peliin kuuluva juttu :) Parempi noin, että tuleepi pelin mukana :3

Sitten kun oman kopioni Bordelleista saan, nii löytyisikös mahdollisesti täältä peliseuraa? Itse kun en ole varma että saanko jotain kaveria pelailemaan kun peli laatikkon tipahtaa. Pleikkarin puolella mennään ja PSN id on sama kun täällä tuo nick :P

Aivan mahtava peli! itse pelasin Bl2 läpi 2 kaverin kanssa. Oli kyllä hulvatonta menoa kun oltiin 27 lv vastaan 31 lv pomoa =D tällä hetkellä olen 31 lv commando.

Itse odotan nyt uutta lisäriä että pääsis taas jatkaa peliä.

Oikein mainio peli ja oon aika aktiiviesti hakannu pari viikkoa :D Toinen kierros on välillä todella turhauttava kun normi jampatkin tappaa välillä parista osumasta vaikka olen lv 50 commando ja esim. buzzardit on todella ärsyttäviä ja niihin on välillä mahdoton osua ilman turrettia, olisin aika tykin ruokaa ilman sitä. Tarkoitus oli myös platinoida samalla kun pelailen toista kertaa. Olen kolunnut mielestäni kaikki paikat ja kartat näyttää täysiltä mutta trophyja ei ole kilahtanut. Liekö jotain salaisia paikkoja koluamatta...? vinkkejä? Ja lisäksi jenkins ei ole löytynyt ja terramorphous on mahdoton :) pitäisköhän se hoidella tiimityönä? oisko helpompi? kokemuksia?

Lainaus käyttäjältä Samwais+

Olen kolunnut mielestäni kaikki paikat ja kartat näyttää täysiltä mutta trophyja ei ole kilahtanut. Liekö jotain salaisia paikkoja koluamatta...? vinkkejä? Ja lisäksi jenkins ei ole löytynyt ja terramorphous on mahdoton pitäisköhän se hoidella tiimityönä? oisko helpompi? kokemuksia?

Oletko käynyt Southern Shelf -Bayssa katsastamassa kokomapin. Meinaan, että se oli itellä viimenen paikka ja olin luullukkin, että olisin käynyt jo kyseisen paikan kokonaan, vaan ei, sieltähän löytyi pari uutta nimellistä paikkaa. Suosittelen kurkistamista sinnepäin.
Itelläni olisi kanssa tarkoitus vetää jossain vaiheessa tuo Terramorphous läpi, mutta en vielä 44-levellisellä Sirenillä viiti ainakaan vielä kokeilla, ainakaan yksin.

Lainaus käyttäjältä Samwais+

Oikein mainio peli ja oon aika aktiiviesti hakannu pari viikkoa Toinen kierros on välillä todella turhauttava kun normi jampatkin tappaa välillä parista osumasta vaikka olen lv 50 commando ja esim. buzzardit on todella ärsyttäviä ja niihin on välillä mahdoton osua ilman turrettia, olisin aika tykin ruokaa ilman sitä. Tarkoitus oli myös platinoida samalla kun pelailen toista kertaa. Olen kolunnut mielestäni kaikki paikat ja kartat näyttää täysiltä mutta trophyja ei ole kilahtanut. Liekö jotain salaisia paikkoja koluamatta...? vinkkejä? Ja lisäksi jenkins ei ole löytynyt ja terramorphous on mahdoton pitäisköhän se hoidella tiimityönä? oisko helpompi? kokemuksia?

PSN: Web1337

Voin tulla auttaa. Alkaa toi Jenkinssin farmaaminen kyllästyttää kun varmaan jo 10h yrittäny saada sitä niistä ammo boxeista...

kiitti Zalera vinkistä täytyy käydä kattomassa. Ja mitä terramorphoukseen tulee niin törmäsin youtubessa pariin videoon jossa terramorphous kaatuu hetkessä. Siihen vaaditaan oranssi bee suoja ja conference call haulikko. Bee suoja tekee amp damagea joka ammuksella eikä kuluta suojaa ollenkaan eli on aikamoinen tappokone jo perushyvällä haulikolla. Minulla tällä hetkellä käytössä n. 5000x18, joka kuluttaa kyllä neljä kutia. Mun Bee suojat tekee statsien mukaan yli 50000 damagea mutta warrior ottaa osumaa välillä useita satoja tuhansia. Conference call haulikko ampuu ylimäräisiä ammuksia normi haulien lisäksi ja tekee tästä combosta ihan ylivoimaisen ja videon tekijä sanoikin sen rikkovan pelin :)

Sain todella nopeasti (ja onnekkaasti?) farmattua 2 Bee suojaa Hunter Hellquistilta mutta haulikko puuttuu vielä. En ole vielä uskaltanut normihaulikolla mennä kokeilemaan kun olen vähän yrittänyt farmata warriorin luona. Pelkän Bee suojan ja edellä mainitun haulikon kanssa warrior on hoidettu korkeintaan parissa minuutissa ja sen pitäisi pudottaa oransseja aseita mutta parin tunnin duunin jälkeen olen saanut vain yhden raketinheittimen. Jos joku haluaa vaihtaa lv 50 Conference callin Bee suojaan ni käy mulle :)

Ootko Webo kokeillu kaverin kanssa löytää jenkinsiä? Voitais joku päivä kokeilla terramorphousta ja jenkinsiä opportunitystä tai tarinan aikana wildlifen pahvilaatikoista jos sulla sattuu olemaan toinen kierros menemättä? Itse vedin eilen toisen kierroksen läpi. Noi on ne kaks mestaa mistä jengi on tubessa sitä löytäny.

PSN: PuukkoSamu

E: oliksulla zalera southern shelffissä joku ''salattu'' kohta kartassa? Vai löytykö mestat vaan sattumalta. Mul on koko kartta näkyvissä.

E2: Oli se Bay area unohtunut kokonaan :) Ja terramorphouskin kaatu aika helposti normihaulikolla (n.7000x18) :D sit pitäis vielä löytää Jenkins

E3: Sain joo kaikki mestat löydettyä ja tietenkin trophy kilahti myös. Jos jossain vaiheessa tarvii apua terramorphouksen kanssa niin saa pyytää.

Lainaus käyttäjältä Samwais+

E: oliksulla zalera southern shelffissä joku ''salattu'' kohta kartassa? Vai löytykö mestat vaan sattumalta. Mul on koko kartta näkyvissä.
E2: Oli se Bay area unohtunut kokonaan Ja terramorphouskin kaatu aika helposti normihaulikolla (n.7000x18) sit pitäis vielä löytää Jenkins

Meinasin juuri tuota Bay-kenttää, siellä oli pari katsastamatonta aluetta, mitkä sattuivat juuri olemaan ne viimeiset ennen World Traveller -trophyn kilahtamista. Vieläkö on alueita löytämättä ?

Onkos tyypit kokeillu sitä uusinta hahmoa? Itse aloitin uuden läpipeluun tuolla Mechromancerilla, vaikka entinen hahmo oli vain lv 11. Täytyy kyllä sanoa, että melko hyvältä hahmolta tuntuu. Deathtrap on aivan mahtava!! Kuitenkin tuon 11 levelinen Sirenini vetää myös puoleensa, ja nyt minulla on vaikeuksia päättää kummalla pelaan pelin loppuun. Mahdan kuitenkin kallistua tuon Mechromancerin puolelle, vaikka onkin hieman tylsää pelata samoja tehtäviä alusta, kun on melko vasta suorittanut ne.

Uh, ah, uh, ah. Levelillä 22 pyörin ja hyvältähän se tuntuu. Turretissa on nyt raketit ja jälki on sen mukaista. Tarina on pitänyt hyvin otteessaan, etenkin kun ymäristöissäkin on nyt kunnolla vaihtelua. Highlands on silmille suorastaan ilo. Hauskaksi ovat käyneet myös viholliset. Kristallimonsterit ja kaiken maailman avaruusmadot eksyvät tiuhaan tahtiin pyssynpiipun paremmalle puolelle, joten antaa laulaa vaan. Nykyinen rynkky kaipaisi kyllä kipeästi parempaa versiota, samoin snipukka, mutta sellaisten löytyminen on vain ajan kysymys.

Ja naps, sieltähän se lvl 50 tuli Lynchwoodin kaduilla ja nyt ollaan jälleen askel lähempänä platinaa, minkä hankkimista en tosin vielä aivan tiedä. Vielä olisi tuo terramorphus tappamatta ja kieltämättä pieni apu olisi mukavaa. Myös purple-tasoisen relicin saamisessa tarvitsen jelppiä, ihan vain trophyn saamisen ajaksi lainaksi.
Tuossa aiemmin iltapäivällä tuli törmättyä tuohon Jimmy Jenkinsiin muutaman yrityksen jälkeen Wildlifessa.

E: Sen vielä unohdin mainita, että nyt pääseekin pelailemaan Mechromancerilla alusta saakka..kenties ainakin Muksun ja mikke95:n kanssa cooppina.

Onko kellään ongelmia ladata uutta lisäosaa kun en itse pysty olen käynistäny konsolin uudestaan ja tyhjentäny välimuistin ja minulla on season pass =/

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

E: Sen vielä unohdin mainita, että nyt pääseekin pelailemaan Mechromancerilla alusta saakka..kenties ainakin Muksun ja mikke95:n kanssa cooppina.

Olihan se kivaa, kunnes peli heitti meikäläisen kokonaan ulos pelistä ja ilmoitti, ettei ketään kavereita seikkaillut enää mukamas Landseilla. Pelaan sitten yksin stna.

Däämn, tuli vedettyä bootyn tarina jo läpi tänään :D vastavalmistunut työtön insinööri kerkeää :) ihan kiva kampanja oli.

[spoiler] Kampanjan jälkeen avautuu mahdollisuus kalistella peistä hyperius the invinciblen kanssa. Ja se on oikeasti voittamaton :D Ilmeisesti gearboxin pojat on nähny youtube videoita Bee suojaisista haulikon käyttäjistä ja tekivät vastauksen :) Ihan mahdoton yksin [/spoiler] Jos luit spoilerin ja huvittaa tehdä yhteistyötä niin kerro :)

E: Pakko oli tulla hehkuttaa ku löysin jenkinsin ja hetken haulikolla leikkimisen jälkeen kilahti platina :)

Eilen tuli mentyä pääjuoni läpi. Kokonaisuudessaan helposti paljon parempi mitä esim edeltäjänsä.

Nyt olenkin keskittynyt sivutehtäviin, mistä on myös lähes kaikki tehty. Hahmona commando lvl 33 ja olenkin tässä pohtinut että miten selviäisin tehtävästä you.will. die. seriously. Pitäisi olla jotain lvl 50. Voinko aloittaa playthrough 2 ja silti koska vaan halutessani palata ensimmäiseen (missä kaikki tehtävät tehtynä jo) ?

Lainaus käyttäjältä K-7.+

Eilen tuli mentyä pääjuoni läpi. Kokonaisuudessaan helposti paljon parempi mitä esim edeltäjänsä.

Nyt olenkin keskittynyt sivutehtäviin, mistä on myös lähes kaikki tehty. Hahmona commando lvl 33 ja olenkin tässä pohtinut että miten selviäisin tehtävästä you.will. die. seriously. Pitäisi olla jotain lvl 50. Voinko aloittaa playthrough 2 ja silti koska vaan halutessani palata ensimmäiseen (missä kaikki tehtävät tehtynä jo) ?

Voit palata True Vault Hunter Modesta päävalikon kautta normimodeen, jossa jo siinä tekemäsi tehtävät ovat tehty.

Itekkin sain jalalle tuon BL2sen vihdoin. Vasta lvl7 Zerolla painelen menemään, kun piti tuo pelaaminen keskeyttää tässä. Pienen arvonnan jälkeen päätin kuitenkin pelata ensin pelin läpi yksinäni. Tähän mennessä aika lystiä ollut, vaikka tuntuukin jotenkin ettei tuo Deception ability nyt niin rokkaava olekkaan. Tiedä sitten saattaahan kyse olla pienestä alkukankeudestakin.

Vasta pääsin Kapteeni Flyntin ohi ja kohta voisi jatkaa pelailua. Tein kyllä kaikki pikkutehtävät pyörimästä siitä.

Huh, onnitteluja Samwaisille platinasta!

Mutta asiaan, eilen illalla tuli itsekkin läpäistyä tuo pelin ensimmäinen DLC Gunzerkerillä ja loistavahan se oli, kuten itse emopelikin. Kyllä menee seuraava lisäri hankintaan, kun kerta tuokin oli sen verran kovaa kamaa. Nyt olenkin sitten tämän jälkeen koittanut gunzerkata 90sekuntia putkeen, vielä tähän asti ei ole onnistunut. Tänä aamupäivänä päätin aloittaa Zerolla pelaamisen ja kehittää sen aina sinne saakka kun pystyy stealthinä olemaan pitempään.
Koska Doom 3 ei vielä ilmestynyt tänään postissa, niin tuleekin varmaankin pelailtua Borderia edelleen.

Onkos väliä millaisella gearilla / levelillä lähtee dlc:tä tahkoamaan? Pelin läpäisin pari päivää sitten ja leveliä on kasassa 37.

Pakko kyllä mainita, että tämä herättää niin viha- kuin rakkaussäväreitä. Välillä tekis mieli heittää hyllyyn, mutta jotenkin tämän pariin aina palaa. Onhan tää peli kiitettävä pelillisesti, mutta välillä kiehuttaa.

Lainaus käyttäjältä SEPPO-SILAKKA+

Onkos väliä millaisella gearilla / levelillä lähtee dlc:tä tahkoamaan? Pelin läpäisin pari päivää sitten ja leveliä on kasassa 37.
Pakko kyllä mainita, että tämä herättää niin viha- kuin rakkaussäväreitä. Välillä tekis mieli heittää hyllyyn, mutta jotenkin tämän pariin aina palaa. Onhan tää peli kiitettävä pelillisesti, mutta välillä kiehuttaa.

Ilmeisesti vihulaiset skaalautuu kokonaan oman hahmon levelin mukaan. Itse aloitin lisärin pelaamisen 16(vai oliko se 17)-levullisella Gunzerkerillä ja vihut olivat lähes joka kerta samalla viivalla.
Tuosta kyllä olen samaa mieltä, että vaikka peli onkin loistava niin välillä se kyllä jaksaa ärsyttääkin.

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Huh, onnitteluja Samwaisille platinasta!

Mutta asiaan, eilen illalla tuli itsekkin läpäistyä tuo pelin ensimmäinen DLC Gunzerkerillä ja loistavahan se oli, kuten itse emopelikin. Kyllä menee seuraava lisäri hankintaan, kun kerta tuokin oli sen verran kovaa kamaa. Nyt olenkin sitten tämän jälkeen koittanut gunzerkata 90sekuntia putkeen, vielä tähän asti ei ole onnistunut. Tänä aamupäivänä päätin aloittaa Zerolla pelaamisen ja kehittää sen aina sinne saakka kun pystyy stealthinä olemaan pitempään.
Koska Doom 3 ei vielä ilmestynyt tänään postissa, niin tuleekin varmaankin pelailtua Borderia edelleen.

Kiitos kiitos :D itse sain gunzerkattua 90 sekunttia frostburn canyonissa normal playthroughssa tietenkin :) Laita bongot kykyihin mistä saa lisää aikaa ja missä tapoista saa lisää aikaa. Loppu kävi aika helposti itsestään kun on hyvät aseet ja liikaa leveleitä :)

Ja kyllä allekirjoitan myös väitteen ärsyttävyydestä, vaikka onkin loistavaa viihdettä. Olis kiva jos saatais jossain vaiheessa 4 piraattien bootyn omistavaa pelaajaa kaatamaan Hyperiusta. Bee shield ja ainakin captain scarletin sandhawk smg toimii erinomaisesti. Minionit kaatuu aika nopeasti mutta yksin ollessaan ja hyppiessään Hyperius on vaikea kaadettava koska energiat ei ehdi palautua tarpeeksi nopeasti. Damagea pitäis saada tehtyä myös ennen minionien kaatumista ja yksin pelattaessa se on aika vaikeata mutta ei se yksinkään mahdoton ole.

Okei, no sittenhän tuota dlc:tä pitää harkita jo tässä vaiheessa. Voi kuitenkin olla, että kilautan sen lvl50 ennen ostoa. Tietääkö joku tuosta sanctuaryn fast travel -huoneesta löytyvästä laatikosta? Mistäköhän kyseinen avain tipahtaa, millä saisi boksia auki?

Respeccasin stalkerini (vai oliko se assassin, en muista) pariinkin kertaan tuomaan vaihtelua, mutta kyllä piti palata takaisin cunning-puuhun, on se death blossom niin loistava. Cunning-puu tukee muutenkin all around -pelityyliä, kun kaksi muuta puuta selvästi keskittyvät toinen snaippaukseen, toinen lähitaisteluun / meleen yliviljelyyn.

Aivan mieletön määrä pelistä löytyy kyllä nettislangia ja netti-ilmiöitä sivuavaa sisältöä, kuten Pelaajankin arvostelussa todettiin. Minulle jolle 9gag on Jumala, nämä keskitason alapuolella liitävät läpät aiheuttaa pärskähdyksiä. Kiinnostaisi hommaa ykkösosa pelkästään tämän takia. Tiedä sitten, onko dialogi yhtä timanttista (lue: huonoa) siinäkin pelissä.

Seppo Golden key tulee pelin oston mukana tulevalla koodilla ja yhden ylimääräisen aivainmen saat kun luot shift käyttäjä tunnuksen.

Nyt napsahti tuo lv 20 tuolla Mechromancerilla. Täytyy kyllä sanoa, että oli hyvä juttu kun vaihdoin hahmoa. Deathtrap on loistava! Se lentelee ympääriinsä ja kylvää tuhoa :D Oikein avulias robotti, varsinkin kun se kiinnittää vihujen huomion itseensä ja voin itse tulla haulikon kanssa takaa. Ja kuten hahmonikin ihmettelee: "miten sait vain 3:nen sijan koulun tiedemessuilla!?" :D Aivan loistava luokka.

Lainaus käyttäjältä SEPPO-SILAKKA+

Aivan mieletön määrä pelistä löytyy kyllä nettislangia ja netti-ilmiöitä sivuavaa sisältöä, kuten Pelaajankin arvostelussa todettiin. Minulle jolle 9gag on Jumala, nämä keskitason alapuolella liitävät läpät aiheuttaa pärskähdyksiä. Kiinnostaisi hommaa ykkösosa pelkästään tämän takia. Tiedä sitten, onko dialogi yhtä timanttista (lue: huonoa) siinäkin pelissä.

Tuota huumoria ja dialogiahan on kiitelty kovasti, mutta itseeni ei oikeen ole vielä kolahtanut kovin hyvin. Minusta nuo läpät tuntuvat välillä aika puisevilta ja väkisin väännetyiltä. Internet memeihin ja muuhun popkulttuuriin viittaavat vitsitkin tuntuvat monesti jotenkin kankeilta ja erittäin käsikirjoitetulta. Sitä paitsi olen huomannut kuuluvani siihen pelaajaosaan jonka mielestä clap-trap on raivostuttava.

Ei clap-trap nyt mitenkään epäonnistunut ole, päinvastoin hahmohan tasapainoittelee raivostuttavuuden, söpöyden ja koomisuuden maastossa, on vain luonnollista että jotkut pelaavat tarttuvat toiseen osa-alueeseen lujemmin. En nyt väitä ettenkö olisi muutamille pikkurobon lohkaisuille myhäillyt jo tässä vaiheessa, mutta pää osin kun kuulen jostain "Hahaa!" huudon, ajatusteni sisäisiltä huulilta lipsahtaa se "Voi nyt vi***."

Paljonhan tuotakin hahmoa on kiitelty, joten vika saattaa olla korvieni välissä. Halusin nyt vaan ottaa asiaan kantaa jollain nopealla ja epäselvästi ulostetulla viestillä.

Eilen sitten napsahti tuo gunzerkaus-pokaali 24-levellisellä hahmolla. Viime viestin aikana Salvador oli vasta levelillä 21 ja omat taidot ei vielä riittänyt tuolloin tuohon saavutukseen. Nyt sitten kävin Steampowerissa pistämässä banditsit "kylmiksi" ja trophy kolahti. Nyt sitten Zer0n pariin, minkä kanssa saattaa mennä aikaa.

Claptrapista vielä, loistava hahmo ja ymmärrän kyllä, miksi joitakin ärsyttää kyseinen hahmo. Vähän sellainen hahmo kyseessä, josta joko tykkää tai se ärsyttää.