Digiexpo 2012 // 2.-4.11. / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Digiexpo 2012 // 2.-4.11.

IMAGE(http://web.finnexpo.fi/Sites1/DigiExpo/LayoutImages/Digiexpo12_etusivu_uusi.jpg)

Suomen omat "pelimessut" ovat taas tulossa. Toki paikan päältä löytyy muutakin elektroniikkaa, mutta kyllä kaikki tietävät miksi messuille mennään. Selvästi järjestäjä/näytteilleasettajat ovat myös alkaneet tajuta asiaa, sillä tänä vuonna on tulossa suurempi osasto peleille kuin koskaan.

Messuilla on myös jonkinsorttisia esittelyjä lavalla, ja tällä hetkellä pelilavan ohjelmaa on aukaistu seuraavanlaisesti:

Lainaus

Pelilavalla nähdään kaikkina päivinä useita peliesittelyjä. Ohjelmalla on päivittäin teemat.
Perjantaina: Suomalainen pelinkehitys ja koulutus, mm. Töihin pelialalle? -paneelikeskustelu
Lauantaina: Peliesittelyjä ja pelilanseerauksia
Sunnuntaina: Cosplay-kisa, koko perheelle suunnattua ohjelmaa, lasten pelit ja aktiviteetit

Tarkemmat tiedot tulevat myöhemmin. Pelilavan esittelyjä hoitaa (ainakin osittain) Thomas Puha.

Q: "Milloin sinne pääsee ja paljon maksaa?"

A:

Lainaus

Aukioloajat ja liput

Perjantaina 2.11. klo 12–20
Lauantaina 3.11. klo 9–19
Sunnuntaina 4.11. klo 10–17

Pääsyliput:

Aikuiset 15 € / hlö
Lapset (7-15v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö
Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 € / hlö
Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 35 €
Kokoaikalippu 27 € aikuiset, 20 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset ym.
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Samalla lipulla Messukeskuksessa myös:

• talviurheilutapahtuma Skiexpo
• lautailutapahtuma BoardExpo
• jääkiekkoon ja salibandyyn keskittyvä Lätkä&SäbäExpo
• high end äänen ja kuvan HifiExpo
Kävijät pääsevät yhdellä lipulla kaikkiin tapahtumiin.

Pääsylippuja voi ostaa tapahtuman aukioloaikoina Messukeskuksen ovelta tai ennakkoon Lippupalvelusta.

Pelaajaboardilaiset ovat järjestämässä meikäläisen johdolla jonkinlaista miittiä lauantaina, joten ole paikalla silloin. Itse aion olla koko päivän messuilla, ja ilmeisesti Pelaajalehti.comin päätoimittajan mukaan boardilaisille olisi tiedossa ilmaisia lippujakin. Pelaajan omassa nurkkauksessa varmaankin pyöritään sitten jonkin verran, itse miittipaikkanakin voisi toimia...täytyy nyt sitä katsella sitten vielä myöhemmin.

Jos olet epävarma tulostasi, niin katsasta viime vuoden meininkiä. Tänä vuonna luultavasti myös Wii U testattavana (Oikeudet ennustukseen pidätetään, ja mielipide saattaa muuttua ilman varoitusta). Viime vuonna nauhoitettiin myös Pelaajaboardcast jakso Janne Pyykkösen ja Ville Arvekarin kanssa.

Oletko tulossa? Mitä odotat messuilta?

Itseäni kiinnostaa nähdä muutamia uusia pelejä pelattavana.(Hitman, Far Cry 3 ja AC3)
Toivoisin, että Wii U olisi myös esillä paljon. Olisi kiva päästä kokeilemaan oikein kunnolla, ennen tulevaa ostosta. Tientenkin myös hyvää seuraa pelaajan ständiltä :)
Olen ainakin tulossa perjantaina ja lauantaina ehkä myös...

E: Oho "smile kuva" :O ! Elämme tulevaisuudessa.

Tjoo, mielelläänhän tuonne tulisi ja varmasti tulenkin, elleivät duunit tule tielle. Mukavaa olisi päästä vaikka perjantaiksi ja lauantaiksi paikalle, mutta saa nähdä miten duunit lutviutuvat. Perjantaina sinänsä mielenkiintoisin ohjelma, vaikka lauantaina onkin peliesittelyjä. Sunnuntain cosplay-ohjelmaa en haluaisi olla näkemässä...

Pelaajan ständi on tietenkin must, mutta myös Wii U:ta olisi muksaa päästä kokeilemaan. Toki siellä voisi muitakin hyviä pelejä kokeilla. Ainakin viime vuonna lauantaina oli niin paljon porukkaa paikalla, ettei messuilla olosta tullut oikeastaan yhtään mitään. Nuo kerpeleen urheilumessut saisi pitää eri aikaan, tai sitten saisivat rajoittaa sisälle otettavan jengin määrää. Kamala tungos viime vuonna.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Itseäni kiinnostaa nähdä muutamia uusia pelejä pelattavana.(Hitman, Far Cry 3 ja AC3)

Ainakin viime ja toissa vuoden messuilla olen nähnyt vain yhden teltan K-18-peleille. Oma veikkaus, mutta uskon että tuskin sinne niitä telttoja joka puolelle pystytetään. Paitsi eikös järjestäjillä ole nyt enemmä hallitilaa käytössä erityisesti DigiExpoa varten??? Hyvä vain, ruuhkaahan sinne aina lauantaina syntyy.

Itse olen tulossa, ellei satu todella paljon suunnitelmia muuttavia sattumia. En mitään odota, mutta kuitenkin Wii U:n luokse meikäpoika juoksee samantein, mikäli se siis siellä on. Ja tyypillisesti katsastan Sonylta erityisesti Vita-pelit, Microsoftilta en niinkään pelejä, mutta jos näkisi Windows 8:aa tabletteina ja ja... No, eipä sitä muilla kannata käyttääkään. Eli jos Surfacen näkisin, niin jeeees. Mutta W8:han on julkaistu messuihin mennessä?? Eipä siinä sitten mitään kysymyksiä ole. Messuilla se on, ja jos ei ole niin ihmettelen kovasti.

Olen pyörinyt messuilla viimeiset 2-vuotta ja pakko on tänäkin vuonna raahaantua Helsinkiin jotta pääsisin testailemaan pelejä ja rupattelemaan Pelaaja-lehden toimituksen ja muiden suomen pelialan ihmisten kanssa. Pyörin messuilla perjantaista sunnuntaihin joten jos tunnistatte meikäläisen niin tulkaa vain rupatteleemaan..jos uskallatte.

Pelejä tuskin tulee paljon testailtua koska vihaan jonottamista varsinkin launtain ihmishelvetin aikana. Onneksi perjantaina messuilla ei ole vielä niin paljon ihmisiä paikan päällä, paitsi koulusta lintsaavat jonnet/swägi-hyenat.

Tänä vuonna olisi tavoitteena että sosiaalisoisin mahdollisimman paljon boardilaisten ja suomen pelialan ihmisten kanssa. Niin ja pientä swägiä olisi mukava saada mukaan kotimatkalle.

Uh. Itse pyörinyt vuodesta 2008 asti digiexpoilla, ja on tuntunut että huononevat vuosi vuodelta. Oli se nastaa, kun pääsi naperona kokeilemaan bf2:ta jossain sändillä :3

Tällä hetkellä olen tulossa ja juurikin sen vuoksi, koska pelaaja, sekä ko. lehden joka vuotiaet tarjoukset. Aina hyviä. Niin ja pbc...
Tänä vuonna on pakko kysyä, että miten tuo aktiivisuus mittari toimii?

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Tänä vuonna on pakko kysyä, että miten tuo aktiivisuus mittari toimii?

Jos meinaat tuota käyttäjäprofiilissa näkyvää prosenttilukua, niin siihenhän koitettiin jo jossain Pelaajacastissa vastata. 1000 uutista saitilla, laitat kymmeneen kommentin = 1%. Eli se vähenee mitä enemmän saitille tulee juttuja. Eli huono systeemi.

Taitaapa omalta osalta jäädä tänä vuonna väliin..vaikka niinhän tuli sanottua jo viime vuonna ja silti tuli messuillta käytyä...tuona viikonloppuna en kuitenkaan paikalle kerkeä, paitsi toki perjantaina voisi heti koululta (Haaga-Helia amk, joka on siinä messukeskuksen vieressä) raahautua katsomaan messujen tarjontaa....toisaalta kuten jo viime vuoden boardcastissa totesin, niin tuntuu että messujen tarjonta aina hiaman huononee vuodesta toiseen....Wii U nyt on ainoa asia joka saattaisi olla näkemisen arvoinen (sekä tietenkin viime vuoden tapaan boardcastiin osallistuminen), mutta toisaalta konsolin pelitarjonta ei juurikaan kiinnosta, joten ensi vuonna sitten kun ainakin Microsoft julkistaa uuden konsolinsa....paitsi saattaa olla että ensi syksynä lähden rapakon toiselle puolelle puoleksi vuodeksi vaihtoon, joten saattaa olla että jää messut nyt 2 vuotta peräkkäin näkemättä.

Tuleeko Balnazardi jos saa ilmaisen lipun lauantaina? ;O ...kunhan se Pelaajalehti.comin Päätoimittaja nyt selkeyttäisi asiaa että miten niitä jaetaan.

Lainaus käyttäjältä Valtteri Hyttinen+

Viimeistään Digiexpoilla varmaan onnistutte järkkäämään jotain miittiä? Koitetaan hoitaa vaikka Dempan kautta teille muutama kymmentä vapaapääsylipuketta, niin pääsette ilmaiseksi sisään.

...

Lainaan sen verran tätä ketjua että expert expoilla oli muutamia ihan ok tarjouksia kuten gran turismo 5 academy edition 19,90€. Itse kartutin kokoelmaani need for speed run ja uncharted drake's fortune peleillä kun molemmat oli 19,90€/kpl.

Toivottavasti vpd pistää paremmaksi tänä vuonna.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Tuleeko Balnazardi jos saa ilmaisen lipun lauantaina? ;O ...kunhan se Pelaajalehti.comin Päätoimittaja nyt selkeyttäisi asiaa että miten niitä jaetaan.

...

Ei se lipun hinta ole ongelma, sillä perheen käytössä sattuu löytymään Messukeskuksen "Kultainen Kortti", jolla päässyt ilmaiseksi sisään jo parin vuoden ajan :P Kuten sanottu, niin tuona viikonloppuna sattuu olemaan jo muuta tiedossa, perjantaina voisi paikan päällä käydä, mutta tosiaan eipä tuolla messuilla oikein muuta mielenkiintoista olisi kuin se Pelaajaboard miittinki, joka siis on launtaina, joten fuck it...toki jos saisi tuon viikonlopun järjestelyitä muutettua niin silloin saatankin ilmestyä paikalle, mutta lähes varmuudella jää tänä vuonna messut väliin.

2013 Olisinkin sitten jo pelkästään Microsoftin (ja mahdollisesti Sonyn) uusien konsolien houkuttelemana varmasti paikalla, mikäli en Atlantin toiselle puolelle pääse vaihtoon.

Itse olen näillä näkymin lauantaina menossa messuille pyörimään valtavasta lauantai ruuhkasta huolimatta. En odota messuilta oikeastaan mitään muuta, kun Wii U:ta, koska kuten moni on jo todennut niin on tarjonta vuosi vuodelta heikentynyt. Vaikka messuilla ei mitään erikoista olisikaan niin saa siellä aina helposti päivän kulumaan. VPD saisi kyllä tänä vuonna laittaa vähän parempia alennuksia kehiin jos ottaa huomioon viimevuotiset tarjoukset.

Täs ois myös yks saapuja miittiin lauantaina, mahdollisesti oon kaikkina messupäivinä pöyrimäs siel mut lauantai on aik varma. Joo odotan näilt messuilt vähän parempia peli esittelyjä ja muutenki jos sais hands on johonki tulevaan peliin (vaik MGR Reveangence) ni ois kunno hyvä mut muutoi varmaa samaa settii niiku edellisin vuosin. Toki VPD:llä ois paljo parannettavaa ku viime vuon ei lähteny yhtää pelii mukaan sieltä

Mites noit monen päivän lippuja sais ostettuu lippupalvelun netistä, en oikee älyy.

Vähän hotsittais tulla pyörähtää lauantaina, kun en koskaan aikasemmin Digiexpossa ole ollut. :3
Mutta täytyy katsoa miten jää rahaa kirjamessujen sun muiden härpäkkeiden jälkeen. :|

Hellsinki, ilmeisesti kokoaikalippuja ei saa lippupalvelusta. Ovelta vain sitten.

Kaikki vaan mukaan! Jos lauantaina tulette, niin suosittelen tulemaan heti aamulla kun ovet aukeaa. Vähemmän ihmisiä niin ehtii testailla jutuja.

Itse olen tulossa jo kolmatta vuotta putkeen ja jälleen kerran lauantai-päiväksi. Viime vuonna tuli oltua käytännössä koko päivä aamusta iltaan, mutta tänä vuonna tulee lähdettyä käymään tyttöystävän kanssa joten saa nähdä kauanko paikalla jaksetaan lopulta olla. Ainakaan ei ole niin kiire kun aikaisempina vuosina kun tulee oltua koko viikonloppu pk-seudulla muutenkin.

Pelien osalta en oikein tiedä mitä odotan. Playstation Battle Royalea olisi toki mukava päästä kokeilemaan etukäteen kun videot eivät kuulemma oikein tee oikeutta pelille, mutta sitten onkin hiljaisempaa kun ikä ei riitä pelaamaan vielä (puoli vuotta aiemmin syntyminen olisi nyt aika bueno) Hitman Absolutionia ja Far Cry 3:sta, joten pitää kai vain toivoa että jomman kumman kohdalla se pelaajan iän katsominen olisi vähän päin metsää näin kauniisti sanottuna. WiiU:n kokeileminen tulee kai olemaan se kiinnostavin osio, vaikka peleistä varmaan ainoa kiinnostava onkin Pikmin 3. Ties vaikka laite sattuisi yllättämään positiivisesti, kun olen siihen kerran niin negatiivisesti suhtautunut julkistuksesta lähtien. Noh, eiköhän expot joka tapauksessa ihan kivat ole vaikka kuitenkin tulee kehuttua ja/tai haukuttua jälkikäteen. Eiköhän tule tännekin jtn kirjoiteltua lähempänä sitten taas tai jälkikäteen jtn raporttia.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Hellsinki, ilmeisesti kokoaikalippuja ei saa lippupalvelusta. Ovelta vain sitten.

Kaikki vaan mukaan! Jos lauantaina tulette, niin suosittelen tulemaan heti aamulla kun ovet aukeaa. Vähemmän ihmisiä niin ehtii testailla jutuja.

Kiitoksia tiedosta Demppa, asian tarkistin ja näinhän se on.. Ovelta siis kokoaikalippuja Perjantaina ostelemaan :)

Digiexpoilta löytää minut tänäkin vuonna, kuten on jo neljä vuotta löytänyt. Itselle (noh, vaihtelevasta laadusta huolimatta) ehdottomasti koko vuoden kohokohta ja joka päivä aion paikalle raahautua. Tuttuun tapaan perjantai menee varmaan pelatessa, lauantai kierrellessä ja sunnuntai lavan ääreen juuttuneena. Hienoa olisi myös jos tarjolla olisi turnauksia esim. Halo 4:ssä tai FIFA 13:sta. Viime vuoden Halo CEA -turnaus kun livahti vähän sivu suun.
Tänä vuonna ajattelin myös ensimmäistä kertaa kuvata koko tapahtuman ajan, kiertäen jokaisen pelipisteen jne. Jää mukavia muistoja katseltavaksi muutaman vuoden päästä. Myös pari lavashowta olisi tarkoitus tallentaa kokonaan akun niin salliessa.

Hieno juttu että Pelaajan 'Kysy Pelaajalta' setti nähdään tällä kertaa lauantaina! Harmittaa että se on jäänyt välistä noina kertoina kun olen itse ollut messuilla. Aina olen ollut vääränä päivänä paikalla.

Olen tulossa sinne miittiin. Tuskin minulla muutakaan tekemistä olisi.

Jees, näillä näkymin olen lauantai aamusta tulossa Expoille pyörimään ;) Kertaakaan en ole siellä ollut mutta jos nyt tänä vuonna.. Pelaajaboardilaisia vois tulla myös kattomaan ja mikäli Mikke ja Kakku saapuvat paikalle niin se olis hassua :) Saa nyt nähä, että uskallanko boardcastiin osallistua mut katotaan nyt. Odotuksista sen verran että PASBR:ää himottaisi testata ja samoin Halo 4:ää, jonka ostoa vielä mietin. Wii U:kin kiinnostaa semisti, kun en sitä kuitenkaan osta mutta testa voisin.
Mites noista säännöistä, ilmeisesti eivät K18 pelejä päästä 14vuotiasta pelaamaan? AC3 ja Hitman sekä tottakai FC3 kiinnostaisivat, mutta kai se täytyy odottaa demoja/ostaa itse. Kai sentäs 16+ pelejä, kuten Halo 4:ää päsen kokeilemaan? Ja onko noissa joku 15min aikaraja, vai lyhyempi? Minkälaisia tarjouksia tuolta voi odottaa, esim. Halo 4:ää? (ja myyköhän sitä mulle :D)

See you at the DigiExpo!

Edit:
Tarkoitin aikarajalla tuota konsolin äärellä istumista, pelisessiota, testi-aikaa..

Aikarajat taitavat olla vähän niin ja näin...viime vuonna moni valitteli että oli odottanut puoli tuntia vuoroaan mutta eivät saaneet pelata. Tiedä sitten olivatko pyytäneetkään..

Lauantaina on messupäivä itsellä, ja odotukset Wii U:n suhteen aika kovat joten toivotaan että sitä vähän pääsisi näpräämään, Haloa unohtamatta. Boardilaisia voisin uskaltautua tulla moikkaamaan. Mites, onko Pelaajalla tulossa kunnon tarjoukset lehden tilausta harkitseville, kuten näette plussa puuttuu... ;DD

Lippuja jaossa. Jos olet kiinnostunut niin pistä yksityisviestiä. Jaan liput sitten lauantaina 3.11. klo 8.30 ennen kuin messujen ovet aukeavat. Ensisijaisesti aktiivisille jäsenille lähtee, hyvä käytös on itsestään selvä, eli trollaaville henkilöille ei lippuja tipu.

Vuodesta -07 olen DigiExpoilla ollut lähes joka vuosi (viime vuosi ainoa poikkeus.) Olen yleensä aina mennyt messuille vasta sunnuntaina, koska tiedän tarkalleen, että lauantaina sitä väkeä riittää iltapäivällä ihan tarpeeksi.

Voisi kyllä yrittää tulla tänä vuonna messuille lauantaiksi ja yrittää osallistua myös tähän miittiin. Tarjontakin näyttää tänä vuonna vähän paremmalta kuin menneinä vuosina.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Koskaan en ole expoilla ollut mutta kyllä houkuttelisi niin pirusti. Harmi vaan että ei opiskelijatuella lähdetä Oulusta minnekkään Helsinkiin. . . . Pitäkäähän te hauskaa siellä sitte!

Pelilavan ohjelmat perjantaista sunnuntaihin:

Perjantai:

12:30 Xbox televisiossa, tabletissa, PC:ssä ja puhelimessa
13:00 PlayStation Show
13:30 Pan Vision Game Show
14:00 Wii U show by Nintendo
14:30 Xbox 360 Show Viivi Pumpasen johdolla
15:00 PlayStation All-Star Battle Royal Skaba
15:30 Pelaajalehden Peliennakko 2013
16:00 Wii U show by Nintendo
16:30 Xbox 360 – Halo 4 [PEGI 16]
17:00 Töihin pelialalle? Paneelikeskustelu
18:30 LittleBigPlanet Karting Skaba
19:00 Crysis 3
19:30 Xbox 360 – Angry Birds -kilpailu

Lauantai:

10:30 NHL 13: Jari Kurri haastattelussa (haastattelun jälkeen nimmarinjakoa VPD Finlandin osastolla 6d131)
11:00 Xbox 360 Show Viivi Pumpasen johdolla
11:30 Wii U show by Nintendo
12:00 PlayStation Show
12:30 Kysy Pelaajalta - Live podcast
13:00 Xbox 360 – Halo 4 [PEGI 16]
13:30 Wii U show by Nintendo
14:00 PlayStation Move Show feat. Skitsoflex
14:30 Pan Vision Game Show
15:00 Xbox televisiossa, tabletissa, PC:ssä ja puhelimessa
15:30 SingStar SuomiHuiput Show
16:00 Pelaajalehden Peliennakko 2013
16:30 Wii U show by Nintendo
17:00 Xbox 360 Show Viivi Pumpasen johdolla
17:30 LittleBigPlanet Karting skaba
18:00 Dead Space 3
18:30 Army of Two: The Devil's Cartel

Sunnuntai:

10:30 Xbox 360 – Angry Birds -kilpailu
11:00 PlayStation Show
11:30 Wii U show by Nintendo
12:00 Xbox 360 Show Viivi Pumpasen johdolla
12:30 Pan Vision Game Show
13:00 PlayStation Move show feat. Skitsoflex
13:30 Wii U show by Nintendo
14:00 Xbox 360 – Halo 4 [PEGI 16]
14:30 Pelaaja-lehti 10 v - pelaamisen historiaa
15:00 Vuoden 2013 kovimmat PlayStation-pelit
15:30 Xbox televisiossa, tabletissa, PC:ssä ja puhelimessa

Nyt se on vahvistettu! Nintendon tulevaa Wii U -konsolia pääse testailemaan Amon Nintendo -osastolla.

Näitä pelejä pääsemme testailemaan Digiexpoilla:

New Super Mario Bros. U
Nintendo Land
Pikmin 3
Trine 2: Director's Cut
Darksiders 2
Assassin’s Creed 3
Batman: Arkham City Armored Edition
Zombi U

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Nyt se on vahvistettu! Nintendon tulevaa Wii U -konsolia pääse testailemaan Amon Nintendo -osastolla...

YES! Erittäin hyvä. Pääsee vihdoinkin itse koskemaan tabletti-ohjaimeen ja ylipäätään koko Wii U settiä räplämään.

Viimeisimpien mietintöjen ja pähkäilyn tuloksena messupäiväni siirtyi perjantain puolelle. Nice, ei niin paljon väkeä kuin lauantaina. Kai. Koulussa on juuri tuona perjantaina jokin lässynlää taksvärkkipäivä, eli kerää rahaa jonnekkin hyväntekeväisyyskohteeseen, jonka koulu valitsee. Kahden jälkeen ajattelin rullata (ajaa autolla, istua kyydissä, olla kanssamatkustajana... Ihan miten vain.) Hämeenlinnasta Hesaan Aikaa sitten jää about viitisen tuntia, kun sinne kasiin asti ajattelin olla paikan päällä.
Nintendon osastolle juoksemista en ole kuitenkaan peruuttanut. On se Wii U pakkko kokea.

IMAGE(http://web.finnexpo.fi/PublishingImages/Reusable_content_pics/Kartat/Messukeskus_696.jpg)

Messuaukiolla heilun siis huomenna klo 8.30 - 9.00 jakamassa lippuja niille jotka ovat ehtineet sellaiset varata. Ensisijaisesti myös menee sitten näille ihmisille liput. Henkka007 taisi olla paikalla vasta klo 10, joten jos lippuja sitten jää tuon jälkeen niin voin jättää siihen kutsukorttien hakupisteeseen joka tuolta eteläiseltäsisäänkäynniltä löytyy.

Digikamera jalustalla, reppu selässä, nahkatakki. Tuossapa noita tuntomerkkejä.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Messuaukiolla heilun siis huomenna klo 8.30 - 9.00 jakamassa lippuja niille jotka ovat ehtineet sellaiset varata. Ensisijaisesti myös menee sitten näille ihmisille liput. Henkka007 taisi olla paikalla vasta klo 10, joten jos lippuja sitten jää tuon jälkeen niin voin jättää siihen kutsukorttien hakupisteeseen joka tuolta eteläiseltäsisäänkäynniltä löytyy.

Digikamera jalustalla, reppu selässä, nahkatakki. Tuossapa noita tuntomerkkejä.

Ylettääkös meikälle?? kun en olly varma menikö varaus perille.

Lainaus käyttäjältä Hellsinki+

Ylettääkös meikälle?? kun en olly varma menikö varaus perille.

Jep. Lippu varattu teikäläisen nimimerkillä.

Dead space 3 demoa koittiko kukaan? Niin olis tehny mieli ottaa lentoliput helsinkiin tuon pelin takia, mut ei ollu tarpeeksi varakas olo.. Kertokaa joku mielipiteitä messuilla olleesta testipätkästä.

Eilen perjantaina tuli kolmatta vuotta peräjälkeen käytyä messuilla ja mielastäni tänä vuonna tarjonta oli ehdottomasti parasta. Olin messuilla kahden kaverini kanssa ja heti kun ovet aukesivat, piti juosta Wii U:ta testaamaan. Olen jo kertonut kokemuksistani Wii U -ketjussa ja tämän viestin loppuspoilereissa, joten ei siitä sen enempää kuin että ylitti odotukset suuresti enkä malta odottaa julkaisua/joulua.

Messut oli nyt siirretty suurempaan halliin, mikä teki sille vain hyvää, sillä nyt ihmiset hajaantuivat suuremmalle alueelle mikä teki liikkumisesta paljon helpompaa ja mukavampaa. En kertaakaan tuntenut olevani ruuhkassa eikä jonnejakaan paljoa näkynyt. Syynä taisi olla ilmaista energiajuomaa jakava neitonen, jonka perässä jonnet juoksivat suu kuolassa kuin mitkäkin hyeenat. Tuli sille näylle monta kertaa kavereiden kanssa naurettua.

Messupelien suurimmat yllätykset olivat Littlebigplanet Karting sekä, uskokaa tai älkää, Nintendoland. Nintendolandin kohdalla minulla oli monen muun (myös kavereideni) lailla odotukset täysin nollassa, mutta peli osoittautui yksinkertaisesti hauskaksi myös kavereideni mielestä. Taattua hupia kaveriporukassa ja peli nousikin omaksi suureksi hämmästyksekseni jopa odotettujen pelien joukkoon. Lbp karting taas osoittautui yllättävän sujuvaksi kartingpeliksi, jonka pelaaminen myös kavereiden kanssa oli hauskaa.

Suurimmat pettymykset koskivat ikääni. Olisin niin halunnut mennä testaamaan Wii U:n Assassin's Greed 3:a, mutta messut olivat puoli vuotta liian aikaisin. No ei se mitään, peli on kuitenkin pakkohankinta ja toivottavasti jouluna sitä pääsisi pelaamaan. Toinen pettymys koski sekin Wii U:ta. Miksi ei jumalauta palkata konsolien luokse jotain, joka tietäisi peleistä jotain. Yksi ei tiennyt laitteen julkaisupeleistä, toinen ei osannut kutsua Marion vihollisia oikeilla nimillä, kolmas ei muistanut Nintendolandin minipelien nimiä ja kaiken huipuksi neljäs ei edes tiennyt, tukeeko Wiin tasapainolauta Wii Fit U:ta. Kyllä Nintendo voisi palkata edes jotain, joka vähän tietäisi peleistä tai edes hieman kouluttaisi omia esittelijöitään. Ei nyt paljon aivokapasiteettia luulisi vaativan viiden Nintendoland-minipelin nimen muistaminen. Propsit kuitenkin eräälle Kinect esittelijälle, joka selvästi osasi hommansa ja oli siinä mukavasti puhumassa small-talkia eikä mitään mainoshehkutusta. Kolmas pettymys koski VPD pelikauppaa, jossa tänäkään vuonna ei yhtään huomattavaa messutarjousta löytynyt.

Boardilaisista tuli bongattua ainakin Andzerx, ZaleraFF sekä Kakkuonhyvaa. En nyt viitsinyt tulla esittäytymään, sillä kavereitani ei oikein boardijutut kiinnosta. Andzerxin kanssa tuli kaksi kertaa street-passattuakin (Mii-hahmoni nimi oli Jolle). Street-passeja kertyikin sitten yli kolmekymmentä ja aina piti olla 3DS auki ja kerätä Miit sinne plazalle ettei 10 streetpassatun yläraja tulisi täyteen.

Kamaa minulle kertyi edellisvuotta huonommin. Mukaan tarttui Angry Birds tarra, huulirasvan näytepakkaus, sekä yhdeksän pakkaa Kid Icarus Uprising -keräilykortteja, joita sain NSMBU:n ja Nintendolandin pelaamisesta pelilavalla (olin se valkopaitainen ja mustahiuksinen poika, joka oli mm. ensimmäisenä testaamassa NSMBU:n Challenge moodia, mikäli joku nyt minut haluaa tunnistaa). Keräilykortteja tuli kyllä sen verran, että olen vakavasti alkanut harkitsemaan ko. pelin ostamista. Yhdestä pakasta en ostaisi, mutta kun tuo pino on korkeampi kuin korttipakka, niin pakkohan peli on ostaa ettei kortit mene hukkaan. Täytyy sitten katsoa, josko joskus alennuslaarista pelin nappaisi mukaan, mutta on kyllä tehokasta markkinointia jos tuollaisen reaktion saa kuluttajassa aikaan. Muutenkin paljon vähemmän pelilavalta heitettiin kamaa kuin edellisvuosina ja silloin kun heitettiin niin yllättäen ei mitää jonnearmeijaa syöksynyt niskaan vaan kaikki kävelivät kiltisti lavan luo ottamaan kamaa vastaan.

Mutta oli kyllä mielestäni parhaimmat expot kolmeen vuoteen ja ensi vuonna pääsee sitten sinne k18-alueellekin pelailemaan. Loppuun vielä spoilereihin Wii U mietteeni Wii U ketjusta, jossa kerron mietteet lähes kaikista laitteen peleistä, sekä konsolista itsessäänkin
[spoiler]

Lainaus Wii U ketjusta

Heti messujen alettua piti kahden kaverini kanssa rynnätä Wii U osastolle ja ensimmäisenä tielle osui Tekken Tag Tournament 2. En ole lainkaan taistelupelifani, joten en nyt sitä ala kommentoimaan. Tuli testattua kaikkia muita näytillä olevia pelejä paitsi Darksider 2:a, Assassin's Greed 3:a, Zombi U:ta sekä Ninja Gaidenia (olisi puoli vuotta myöhemmin ollut messut niin olisi sinne pimeään aikuisluolaan päässyt).

[b]New Super Mario bros U:[/b] No mitä nyt Mariolta voi odottaa. Täysin samaa mitä Wiillä paitsi paremmilla grafiikoilla, ja voi että kun näyttää maisemat kauniimmilta HD:nä (ei silti graafisesti lähelläkään Wii U:n parhaimmistoa). Uusi challenge moodi vaikutti erittäin lupaavalta sen perusteella mitä pääsin pelilavalla testaamaan. Tulee kyllä mukavasti lisää haastetta kun pitää esimerkiksi vetää kenttä läpi koskematta maahan tai sitten juosta vain kenttä läpi mahdollisimman nopeasti.

[b]Rayman Legends:[/b] Tämän kanssa oli jo hype sen verran korealla, että pelin pelaaminen ei juurikaan ylittänyt odotuksia. Ohjaus toimii samalla tavalla kuin Originissa ja hahmo myös käyttäytyy samalla tavoin. Mutta Wii U Gamepadin mukaan tuominen lisää hauskuutta todella paljon. Olen pelannut aikaisemmin esimerkiksi Super Mario Galaxyiden sekä nyt messuilla NSMBU:n moninpelejä joissa toinen pelaaja "roikkuu" mukana, mutta Legends tekee tämän huomattavasti parhaiten. Kosketusnäytöllä pelatessa ei tule koskaan tylsiä kohtia ja aina on jotain leikattavaa, ammuttavaa tai pyöritettävää. Ehdottomasti ostamisen arvoinen.

[b]Wii Fit U:[/b] No eipä mitään ihmeellistä. Ensimmäistä Wii Fitiä pelanneena voin sanoa, että demon perusteella paras osa, mutta muuten samanlaista kuin ennenkin. Jos pelaatte demoa, niin suosittelen sitä tarjoiluminipeliä. Ehdottomasti demon hauskin, varsinkin jos kaverit ovat vieressä nauramassa epäonnistumisille.

[b]Pikmin 3:[/b] En ole pelannut Pikminejä sekuntiakaan, mutta yllättävän mukavalta vaikutti ja sai myös ajattelemaan mahdollisimman tehokasta etenemistapaa. Tekstuurit tosin hieman vanhentuneita, mutta silti paljon paremman näköisiä kuin aiemmat osat (yllätys).

[b]Trine 2: Director's Cut:[/b] Peli näytti todella kauniilta ja sitä voi myös kokonaan pelata kosketusnäytöltä. Pelatessa täytyy tosin tehdä päätös, että joko pelaat pelkillä nappuloilla ja katsot koko ajan televisiota, tai sitten koskettelet näyttöä ja myös samalla myös pelaat kosketusnäytöllä. Itse koitin tehdä liikkeitä kosketusnäytöllä ja katsoa varsinaista pelikuvaa televisiosta, mutta siitä tuli kyllä niin sekaista, että teki mieli demo jättää siihen varsinkin kun olin jäänyt puzzleen jumiin. Mutta hienoa, että Suomi saa näin paljon näkyvyyttä Nintendon latauspalvelussa ja peli on muutenkin omasta puolestani odotetuin eShop-peli.

[b]Batman Arkham City: Armored Edition:[/b] Rocksteadyn Batman-pelit ovat jääneet kokemuksena vain PC demon tasolle, mutta tämä peli iski batarangilla suoraan kasvoihini. Voi herranen aika, kun se tuntui hyvältä. Voisin sanoa, että messupeleistä parhaiten käytetty kosketusnäyttöä hyödyksi (muistakaa, ettei ikä vielä riittänyt AC3:een tai Zombi U:hun). Tuntui nimittäin erittäin tyydyttävältä skannailla ja hakkeroida ovia ja maastoja tuon ohjaimen avulla. Peli nousi ehdottomasti must-have -pelien joukkoon ainakin itselläni.

[b]Sitten messujen kovin yllättäjä, Nintendoland:[/b] Noniin naurakaa pois, mutta itsekin olen hyvin yllättynyt kun sanon että peli oli yksinkertaisesti hauska. Minipelit ovat laadukkaita, vaikka näyttävätkin vain halvoilta kopioilta Nintendon pääsarjoista ja peleissä näyttäisi olevan myös yllättävän paljon sisätöä ja syvyyttä . Varsinkin kaveriporukassa oli peliä mahtava pelata ja parhaiten jäi mieleen Luigi's Mansion sekä, oliko sen nyt Animal Crossing, missä niitä karkkeja kerättiin.

Lugissa siis Gamepadilla pelaaja yrittää kummituksena saada muita kiinni samalla kun muut yrittävät taskulampuilla saada kummitusta kiinni. Valehtelematta siinä tuli hieman vainoharhaiseksi kun ei tiedä ollenkaan, missä se kummitus on ja voi että sitä tunnetta kun lampusta loppuu paristot ja varaparistoja löytyy talon toisesta päästä. Siinä sitten täytyy yrittää pysyä muiden saattueessa ja toivoa, ettei kummitus syö sielua.

Sitten tämä Animal Crossing tuli ihan puun takaa. Siinä siis Wii-ohjaimilla pelaavat juoksevat keräämään puista karkkeja samalla kun Gamepad-pelaaja ohjaa kahta muuta hahmoa yrittäen varastaa näiden karkit. Karkkeja saa puista, joihin tarvitaan 1-3 pelaajaa painamaan nappuloita, jotka karkkeja tiputtavat. Gamepadilla sitten ohjataan toista hahmoa oikealla tatilla ja toista vasemmalla, ja varsinkin tämä oli todellakin hauskaa. Tässä pelissä tuli oikeasti huudettua ja elettyä pelin mukana samalla kun yrittää saada muita pelaajia tulemaan sinne puun alle keräämään karkkeja samalla kun näkee Gamepad-pelaajan hahmon tulevan lähemmäksi ja pahimmassa tapauksessa kahdesta eri suunnasta. Ehdottomasti messujen suurin yllättäjä varsinkin kun minulla oli monen muun tapaan odotukset täysin nollassa. Nintendolandiin tuli jopa palattua messujen loppupuolella.

[b]Sitten vielä itse ohjain:[/b] Heti ensi silmäyksellä ohjain oli yllättävän pieni, varsinkin pituussuunnassa (leveys oli suunnilleen sama kuin mitä olin ajatellut). Kaikki ohjaimet olivat johdoissa kiinni, joten akkua niissä ei varmaankaan ollut, mutta silti tuntui sopivan painoiselta. Toivottavasti akku ei tuo liikaa lisää painoa, sillä minulle tuo paino oli juuri sopiva. Eniten minua pelotti tattien sijoittaminen ohjaimen yläreunaan, kun olen aina tottunut siihen, että tatit sijaitsevat alhaalla. Mutta todella hyvin sormeni löysivät nappuloille ja aika luonnollisesti pystyin myös siirtymään kosketusnäytölle ja takaisin nappuloille. Myös ergonomisesti sekä Gamepad, että Pro Controller sopivat mainiosti käteen ja myöskää Pro Controllerin painikesijoittelu ei koitunut ongelmaksi.

Kosketusnäyttö oli tarkempi kuin luulin. Silminnähtävää viivettä ei ollut ja pelikuva näytti pieneltä ruudulta moninkerroin pehmeämmältä ja sulavammalta kuin isolta TV:n ruudulta (ei siinä että se TV:llä huonolta näyttäisi). En mitään silminnähtävää eroa PS3:een ja Xbox 360 konsoleihin grafiikkatasolla huomannut, mutta sehän johtuu siitä, että third party -pelit ovat suurimmalta osalta porttauksia ja muutenkin pelit ovat vasta julkaisupelejä joten kyllä grafiikka siitä luonnollisesti paranee.

Toivottavasti ei nyt tuntunut liikaa miltään mainospuheelta tämä hehkutus, mutta tältä minusta oikeasti tuntui Wii U:lla pelaaminen. Myös kaverini jotka pelaavat pääasiassa PS3:lla, tykästyivät Wii U -konsoliin sekä Nintendolandiin. Jotkut pitävät ja jotkut eivät, mutta sen tiedä, että minulta tämä konsoli tulee kyllä löytymään viimeistään heti joulun jälkeen (jos kukaan ei minulle sitä joululahjaksi osta :) ). Pelaaminen oli yksinkertaisesti hauskaa ja sehän pelaamisessa on pääasiana.

[/spoiler]

Jos jotakuta kiinnostaa messut, eikä halua tietää yhtään mitään ennen omaa käyntiä, niin älä lue eteenpäin!

Väittäkää nyt vastaan, mutta itse kun perjantaina messuilla oleskelin, niin hieman petyin. En tiedä, että olinko laittanut minimissä olevat odotukseni liian korkealle vai eikö minua enä kiinnosta viihde-elektroniikka. Olisin varmaankin painellut häntä koipien välissä pois, mikäli Nokia + Microsoft Windows 8 + Samsung + Nintendo Wii U + Pelaaja (:))-kombo ei olisi ilmaantunut jälleen paikalle.

Melkein perinteeksi (kaksi kertaa peräkkäisinä vuosina) muodostunut Pelaaja-t-paidan osto ei tyssännyt näihin messuihin. Eli ostin paidan ja kokeilin hiukan PSABR:ää Vitalla tekoälyä vastaan. Aikamoista kuraa tuo tekoäly on. Piti mennä lyömään vihuja sanonko minne, jotta niihin tulisi vähän eloa. Eniten mieleen jäi varmaankin Kaitilan näkeminen kun herra pelasi Pikmin 3:a. Jäin varmaankin kymmeneksi sekunniksi seuraamaan. Katse oli keskittynyt ruutuun ja muut häitiötekijät oli suljettu pois. Huuuuu...

Wii U:ta testasin vain Trine 2:sen voimin. Pakko sanoa, että se Gamepadin näyttö on kyllä aika kämänen, verrattuna vaikka Vitan ruutuun. Tarkkuus on mitä lie tuon kokoluokan näytölle ja resistiivisien näyttöjen herkkyys on mitä on. Katselinkin mieluummin pelikuvaa töllön kautta.
Trine 2 oli kuitenkin näyttävä kokemus! Vähän piti alkuun nappuloita ja kosketusnäytön käyttöä harjotella, mutta kyllä se sitten lähti sujumaan. Tuli mieleen samanaltainen kokemus kuin Rayman Originsia Vitalla ensimmäistä kertaa. Piti pysähtyä ja ottaa toinen käsi ohlaimelta/Vitalta pois ja koskettaa näyttöä. Henki siinä yleensä oli vaarassa. Frozenbyten kaveri neuvoi kyllä, kun yritin velholla tappaa jotain muumioita.

Microsoftin ja monen muun valmisajan (sisältäen Nokian) ns. yhteisellä osastolla vietin suurimman osan ajastani. Monta hienoa laitetta testattavana. Mistähän sitä aloittaisi? Lumia 920, Windows 8 laitteet kuten Samsungin Ativ-puhelin ja -tabletti sekä ihan perusläppäreitä W8:lla varustettuina. Mielenkiintoisesti oma Samsungin kone oli paikan päällä myös Microsoftin uutuudella varustettuna. Sanokaa pc-pelaajat mitä haluatte, mutta minulle, joka ei pelaa koneella, niin W8 oli todella positiivinen yllätys. Olen lukenut muiden saittien haukkuja tyyliin: "Yritykset skippaavat Windows 8", "Gabe Newell ei pidä W8:sta"... Itse pidin ja alkoi kiinnostamaankin jo hieman. Seiskasta ei ole kuitekaan vielä kiire pois.

Kun olin illemmalla kotimatkalla, niin summasin päivän tapahtumat jotenkin seuraavasti: Ei minua siellä pelit oikein kiinnstaneet ollenkaan! Näin se vaan on. Unelmien messut tuosta olisi saanut, jos Samsung ja kumppanit, ketkä Microsoft oli ryövännyt, olisivat laittaneet omat osastonsa pystyyn. Ainiin, mutta sitä vartenhan maailmalla on CES- ja IFA-messut. Rahaaaaaaa...

Paljon paremmathan nämä tämän vuotiset messut olivat kuin viime vuonna. Wii U:ta oli kivaa päästä pelailemaan ja oli siellä muutakin jänskää. Etenkin pelialan koulutuksia esittelevät ihmiset olivat todella nastaa jengiä. Harmittaa kun unohdin mennä kyselemään lisää, mutta paprut laitan varmaankin vetämään. Ehkä. Halo kivasti esillä, Sonylla ehkä pikkuisen hiljaista. Eniten nuo pelijutut kinostivat, niin enpä kummemmin tietokoneista sun muista ihastunut.

Pelaajalla taas parasta settiä. Melkein kaikille toimituksesta pääsin juttelemaan ja kivaa oli. Isoja rispektejä siitä, että jaksatte höpötellä tillajille messuilla. Kaitilalta unohdin kysyä mietteitä huhutusta Nintendon megaluokan Zeldasta, mutta muuten sain muistaakseni kaiken sanottua minkä halusinkin. Valtterin pokemonlippis tosiaan aika hauska.

Ei siinä. Kiitos jälleen toimitukselle kun olitte paikalla ja kiitos Villelle salana diilatusta t-paidasta. Hups...se saattoi olla salaisuus.

Vaikka aika ei riittänyt kuin vain lauantaipäivälle tänä vuonna niin tämän vuoden messut olivat oikein mainiot. WiiU:ta ja Vitaa pääsi viimeinkin molempia viimeinkin kokeilemaan ja molemmista jäi kyllä ihan positiiviset fiilikset vaikkakin WiiU:ta puuttuu omalla kohdalla vielä se yksi peli, jonka takia kyseinen laite olisi aivan pakko hommata Vielä kun pääsi Arvekarin kanssa taas Metal Gearista hieman höpisemään niin eipä sitä muuta olisi messuilta voinutkaan toivoa.

Mukava oli myös nähdä boardilaisia livenä, ihan hyvilta tyypeiltä kaikki tuntuivat vaikuttavan.

Nyt kun messut ovat takana, täytyy ainakin omasta puolestani kiittää (ja pyytää anteeksi) kaikkia boardilaisia, jotka olivat seuraamassa meidän enemmän tai vähemmän onnistuneita lavaesityksiä ja tulivat ennen kaikkea juttelemaan. Toivottavasti omat ajoittaiset väsymyksen puuskahdukset ja olemattomat sosiaaliset taidot eivät tulleet liiaksi esille asti :)

Ensi vuonna uudestaan, toivon mukaan ilman totaalisia jäätymisiä!

Erittäin hyvät fiilikset jäi tämän vuoden messuista. No joo, vaikka sitä luonnollisesti elintärkeää krääsää oli tarjolla ehkä entistä niukemmin, korvasivat pelien laatu ja lavashowt sen paremmin kuin hyvin.

Päällimmäisenä mieleen painui tietysti WiiU, josta jäi aika positiiviset tunnelmat. Ohjain oli mukava kädessä ja vaikka sen näyttö olikin aika epätarkka, kuva näytti siinä pehmeämmältä ja paikoin jopa paremmalta kuin tv-ruudulla. Peleistä jäi eniten mieleen ei niin hyvässä mielessä Sonic Racing Transformed, jonka "demoversiossa" (joka siis oli keskimäärin alpha-version tasoinen) oli Wii-tasoiset grafiikat ja kesken kisan putoili maan läpi mikä jumitti pelin. Muita erityisiä huomion kohteita olivat Halo4 (osoittautui loistavaksi) ja LBP Karting. En malta odottaa millaisia luomuksia LBP-yhteisö saa rataeditorilla aikaan ja erityisesti missä ajassa. Optimaali olisi tietysti kaikki Mario Kartien radat uudelleenrakennettuina viikko julkaisusta.

Tämän vuoden messuissa oli myös hienoa entistä suurempi vuorovaikutus yleisön kanssa. Erillisen turnausalueen lisäksi lähes kaikissa lavaesityksissä otettiin pelaajia testaamaan peliä lavalle, mikä oli hienoa ja toi lisää tunnelmaa yleisön joukkoon. Itse pääsin testaamaan tänään lavalle Nintendo Landin Metroid-minipeliä sekä NSMBU:ta. Olin siis se mustaan Pelaaja-paitaan (lauantaina valkoiseen yksiväriseen) sonnustautunut henkilö joka istui lähes kaikki esitykset eturivissä. Päivän WTF-moment oli kun irokeesipäinen kaverini voitti Forza Horizon -kisasta pelin ja ohjaimen. Hän ei siis omista Xboxia eikä ole koskaan pelannut Forzaa pikatestausta lukuun ottamatta, joten yllätys oli luonnollisesti aika suuri. Haloa Paavin kanssa pelaamaan päässyttä miestä kävi kateeksi pelin saamisesta ennen julkaisua.

Messuilla kuvasin myös pari videopätkää ja pistän niihin linkit kunhan vain ehdin uploadata ne Youtubeen.

PS. Kiitokset kaikille toimituksen jäsenille lehteni signeeraamisesta! Harmikseni en vain löytänyt Pyykköstä mistään, oliko hän edes messuilla?

Lainaus käyttäjältä CM761+

Erittäin hyvät fiilikset jäi tämän vuoden messuista. No joo, vaikka sitä luonnollisesti elintärkeää krääsää oli tarjolla ehkä entistä niukemmin, korvasivat pelien laatu ja lavashowt sen paremmin kuin hyvin.

Päällimmäisenä mieleen painui tietysti WiiU, josta jäi aika positiiviset tunnelmat. Ohjain oli mukava kädessä ja vaikka sen näyttö olikin aika epätarkka, kuva näytti siinä pehmeämmältä ja paikoin jopa paremmalta kuin tv-ruudulla. Peleistä jäi eniten mieleen ei niin hyvässä mielessä Sonic Racing Transformed, jonka "demoversiossa" (joka siis oli keskimäärin alpha-version tasoinen) oli Wii-tasoiset grafiikat ja kesken kisan putoili maan läpi mikä jumitti pelin. Muita erityisiä huomion kohteita olivat Halo4 (osoittautui loistavaksi) ja LBP Karting. En malta odottaa millaisia luomuksia LBP-yhteisö saa rataeditorilla aikaan ja erityisesti missä ajassa. Optimaali olisi tietysti kaikki Mario Kartien radat uudelleenrakennettuina viikko julkaisusta.

Tämän vuoden messuissa oli myös hienoa entistä suurempi vuorovaikutus yleisön kanssa. Erillisen turnausalueen lisäksi lähes kaikissa lavaesityksissä otettiin pelaajia testaamaan peliä lavalle, mikä oli hienoa ja toi lisää tunnelmaa yleisön joukkoon. Itse pääsin testaamaan tänään lavalle Nintendo Landin Metroid-minipeliä sekä NSMBU:ta. Olin siis se mustaan Pelaaja-paitaan (lauantaina valkoiseen yksiväriseen) sonnustautunut henkilö joka istui lähes kaikki esitykset eturivissä. Päivän WTF-moment oli kun irokeesipäinen kaverini voitti Forza Horizon -kisasta pelin ja ohjaimen. Hän ei siis omista Xboxia eikä ole koskaan pelannut Forzaa pikatestausta lukuun ottamatta, joten yllätys oli luonnollisesti aika suuri. Haloa Paavin kanssa pelaamaan päässyttä miestä kävi kateeksi pelin saamisesta ennen julkaisua.

Messuilla kuvasin myös pari videopätkää ja pistän niihin linkit kunhan vain ehdin uploadata ne Youtubeen.

PS. Kiitokset kaikille toimituksen jäsenille lehteni signeeraamisesta! Harmikseni en vain löytänyt Pyykköstä mistään, oliko hän edes messuilla?

Näin siis tiedän top 3 ko. kisan kuljettajaa. Hienoa!

Itsekkin kävin lauantain viettämässä puolikaassa hallissa, jonne oltiin jostain syystä tungettu digiexpo käytävän molemmille puolille, eikä minkäänlaisia raja-kylttejä ollut. Viime vuonna olivat sentään kokonaan eri halleissa, niin kuin jatkossakin saisivat olla. Boardilaisia tuli tavattua jonkin verran, joista tunnistin tasan 4, 2 olen vieläkin epävarma. Lehden työntekijöiden kanssa vaihdoin pari sanaa, sekä podcastiin osallistuin. Toivon että edes joku toimituksesta alkaa kirjoittamaan enemmän tänne.

Itse messuilla kokeilin Wii u -konsolia, joka tuntui ihan hyvältä jopa. Saapa nähdä meneekö se ostoon. Lisäksi MoH:WF oli suuri pettyms, jolta en toisaalta edes odottanut mitään paljoakaan, mutta jos seinien läpi ei voi edes ampua tuollaisessa nopeatempoisessa räiskinnässä, niin kauppaan jää.

Sai siitäkin sitten avautua :)

Tulihan sitä messuilla pari tuntia näin sunnuntaina pyörittyä. Eli liian lyhyt visiitti, jotta olisi ehtinyt pelejä tutkimaan tarkemmin saati testaamaan. Mutta siksi keskityinkin olennaiseen eli jutusteluun Valtterin ja Villen kanssa.

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

Toivottavasti omat ajoittaiset väsymyksen puuskahdukset ja olemattomat sosiaaliset taidot eivät tulleet liiaksi esille asti

Puutokset energiassa tai sosiaali-skill-pointseissa eivät pistäneet silmään, vaan koin keskustelumme jopa miellyttäväksi ;)

3DS oli oman laukun yllättävästä hajoamisesta johtuen vaimon vastaavassa ja 10 street pass -hittiä taisi tulla täyteen jo parkkihallissa... Kokemus messuista jäi siis hieman vailinaiseksi, mutta en niinkään syytä asiasta messuja.

Mutta ensi vuotta ajatellen:
Ostan uuden KESTÄVÄMMÄN laukun.
Varaan koko viikonlopun (niin piti kyllä tänäkin vuonna...)
Vaimo ja lapset anopille.
Pyykkönen, ensi vuonna mä oon oikeana päivänä!

Kiitokset molemmille herroille, että jaksatte keskustella yksittäisen nörtin kanssa ja kiitos koko Pelaajan väelle panostuksesta messuihin! Ensi vuonna on taas mukava tulla tarkastamaan tilukset!

Kiitos kaikille, joiden kanssa tuli juteltua. Aika meni kyllä nopeasti varsinkin lauantaina, mutta happi olikin silloin vähissä.

Pahoittelut niille, jotka tulivat sunnuntaina (Ainakin Tri T?). Olin messuilla vain perjantaina ja lauantaina, ja sunnuntai meni pian valmistuvalle WoW-lehdelle.

Jees. Oikein mukavaa oli lauantaina, näki kivasti boardilaisia ja sai jalat ruhjottua täysin kävelyllä. Illalla ei pystynyt edes kävellä täällä kotosalla. Oli muuten äärimmäisen suuri yllätys että Mr. Huttunenkin osallistui PBC touhuihin, ja hieman hävettääkin että ei ollut taaskaan kunnollista suunnitelmaa podcastin aiheiksi. Jotenkin kuvittelin että olisin saanut enemmän irti ihmisistä niitä messukokemuksia, mutta varmaan kaikkia vähän jännitti juurikin Huttusen, Arvekarin ja Pyykkösen läsnäolo. Pitää suunnitella jonkinlainen jäänrikkominen ensi vuodeksi...mutta suuret kiitokset taas Pelaajan väelle osallistumisesta! Ilo se on, vaikka jännittääkin.

Mutta juu, kuvamateriaalia tuli kolmen tunnin edestä. Täytyy joku kiva kooste tuosta tehdä ja pari juttua erikseen, kuten lauantaina nähty Kysy Pelaajalta -show.

Oli hyvät messut! Avustajana pyörin lauantaina aamusta ja sunnuntaina puolenpäivän jälkeen, ja muutaman boardilaisen tunnistin ja esittäydyin. Arvekarin kanssa tuli vaihdettua muutama sana, ja jäi kyllä tosi positiivinen kuva. Halo ja Wii U oli ne tärkeimmät ja molemmista jäi tosi hyvät fiilikset ja Crysis 3 jaksoi yllättää tajunnanräjäyttävällä ulkoasullaan. Forza Horizon oli ajotuntumaltaan pieni harppaus taaksepäin vrt. FM4, mutta ale-laarista saatan sen hankkiakin. Siinäpä ne suurimmat, ensi vuonna uudestaan! :D

Maanantai ja kivat expot takana. Joka päivähän tuolla tuli oleskeltua. Lähinnä olin pelkästään pelialue, mitä nyt pikkasen kävin kattomassa Windows 8:a. sunnuntaina. Itse tarjonta pelien osalta oli jo huomattavasti parempaa kuin viime vuonna. Suurimpia vaikutuksia olivat Wii U:n padiohjaimen yllättävä mukavuus, Rayman Legends sekä Dead Space 3. Lisäksi perjantaipäivän paneelikeskustelu pelilavalla oli mielenkiintoinen. Sunnuntailta lavalta mieleen jäi Paavin ja Viivin Halo 4 -pelailu sekä Pelaajan 10v-esitys, missä esiteltiin viimeisen 10 vuoden ajalta vuoden merkittävimmät/parhaimmat pelit. Vaikka en pitänytkään valinnoista, niin täytyy antaa propsit Bioshockin valinnasta.
Tietenkin myös isona syynä Digiexpoon menemistä oli muiden boardilaisten ja toki Pelaajan toimituksen näkeminen kasvotusten. Kaikki nähdyt boardilaiset olivat oikein mukavan oloisia tyyppejä.

Ensi vuonna taas uudestaan!

Joo-o. Kai tuota joitain fiiliksiä vois pistää messuilta. Ekaa kertaa tosissaan olin paikalla ja hyvä maku jäi expoista. Ei kaduta Oulusta asti tuleminen kun sen verran mukavaa oli, lauantaina näki tosissaan hyvin boardilaisia ja mielellään uusiksi ottaisin ensi vuonnakin. Hienoa todellakin että Pelaajasta jaksoi Huttunen, Ville ja Pyykkönen tulla PBC:n nauhoituksiin vaikkei todellakaan mitään oikeita suunnitelmia ollut meillä. Pyykköselle myös ertityiskiitos kun jaksoi jäädä vähän pitempään turisemaan vaikka herran väsymys jo oli selvästi suuri.

Halo 4 se paras peli oli mitä tuli pelattua mutta kohtapa tuon pariin pääsee kotosallakin. WiiU oli ihan mielenkiintoinen vehje vaikkakaan ei mikään peli vakuuttanut sitä ostamaan. Rayman Legends varmaan paras esillä ollut peli sille laitteelle. Myös muiden laitteiden tulevia pelejä tuli vaihtelevasti testattua joista selvästi Vitalla oli huonoin tarjonta (ylläri?). Hyvät messuthan ne, varmaan ensi vuonna uudestaan tuonne jaksaisi raahautua. Kiitos ja anteeksi kaikille.

Takana ovat, ja yhtä alasrämähtänyttä kylttiä lukuunottamatta järjestelyt sujuivat aika hyvin. Ja siis teen selväksi, että se kyltti ei ollut minun tilaamani. ;)

Toivottavasti tuli juteltua kaikkien kanssa jotka halusivatkin, varmaan kaikki toimituksen jäsenet kirjoittivat eniten nimmareita kuin minään aikaisempana vuotena. Lehteen, julisteeseen, paitaan...

Wii U osastolla tuli tosin pyörittyä aika paljon, siellä olin pelailemassa jos minua ei omalla osastolla näkynyt. :)

Nämä olivatkin sitten yhdeksännet perättäiset DigiExpot joissa olin töissä, viisi Pelaajalla ja sitä ennen neljä vuotta Amolla promoamassa. Näinköhän sitä koskaan tulee mentyä sinne ihan tavallisena messuvieraana?

Oli taas kiva käydä digiexpoilla kolmatta kertaa putkeen.
Uskalsi jo enemmän puhua pelaajan toimitukselle, huh!

Kiva oli nähdä boardilaisia kuvien takaa ja tutustua paremmin kasvotuksen.

Hauskaa oli olla mukana "video podcastissa" ja tuli aika paljon revettyä siinä.
Varsinkin, kun moni oli silloin jo aika väsynyt ja varsinkin Pyykkönen.

Super-ekstra-tripla Digiexpokooste on nyt valmis.

Katso se täältä

Editointiin meni kaikki vapaa-aika ja enemmänkin viimeiseltä kahdelta päivältä, mutta kaipa se oli sen arvoista. Toivottavasti tykkäätte, ja pahoittelut jos joku unohtui lopputeksteistä ketä ruudulla vilahti.